Abrikozen mueslirepen met zoete aardappelcrème

7

abrikozen mueslirepen 1a

Waarschijnlijk zie je nu in de titel van dit artikel al een woord staan waarvan je je afvraagt waarom dit op Laura’s Bakery staat. Een zoete aardappelcrème, wat moet je daar nou mee? Dat dacht ik ook hoor toen ik laatst een potje thuisgestuurd kreeg. Maar volgens het kaartje dat erbij zat, smaakt het naar karamel en daarmee is mijn interesse gewekt. Ik nam een hap en was verrast dat de smaak inderdaad iets weg heeft van karamel. Hmm, daar kan ik wel iets lekker mee bakken! Bij het pakketje zaten al een paar recepten om mij op weg te helpen en ik besloot de mueslirepen een kans te geven. Alle benodigde ingrediënten had ik al in huis, dus ik kon gelijk aan de slag.

abrikozen mueslirepen 3a

Abrikozen mueslirepen

Abrikozen mueslirepen met zoete aardappelcrème? Dat klinkt bijzonder en dat is het ook. Maar het smaakt erg lekker en het is zeker een aanrader om uit te proberen!
Porties: 8 stuks

Ingrediënten

 • 35 gram ongezouten roomboter
 • 125 gram zoete aardappelcrème (De zoete aardappelcrème die ik gebruik is van het merk Aicha en heet Crème d’lpomée, je koopt het bij AH)
 • 125 gram havermout
 • 60 gram gedroogde abrikozen

Instructies

 • Snij of knip de gedroogde abrikozen in kleine stukjes. Smelt de boter in een pannetje. Eenmaal gesmolten haal je de pan van het vuur en voeg je de rest van de ingrediënten toe. Roer goed door elkaar en verdeel het mengsel over de siliconen cupcake vormpjes. Andere vormpjes kunnen natuurlijk ook.
 • Druk het mengsel aan met een lepel en zet de vormpjes op een bakplaat. Bak de mueslirepen in 15 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte) of tot de bovenkant goudbruin is.
 • Ze zijn nog zacht wanneer ze uit de oven komen, tijdens het afkoelen zullen ze hard worden.
Bewaren

Goed verpakt ongeveer 1-2 weken. In de vriezer tot 3 maanden houdbaar.

abrikozen mueslirepen 2a

Ik vond het erg leuk om eens met deze crème geëxperimenteerd te hebben. Je kunt er dus ook echt ontzettend lekkere abrikozen mueslirepen mee maken. De randen waren bij mij lekker knapperig terwijl ze van binnen nog wat zachter waren. Helemaal goed, want dit vind ik zelf erg lekker! Een lekkere crème waar ik nog veel meer mogelijkheden mee zie.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

10 reacties

 1. Nicole schreef:

  Die zien er heerlijk uit!

 2. Margot schreef:

  Die creme klinkt bijzonder! En het resultaat ziet er goed uit!

 3. Brittt schreef:

  Oh wat ziet dit er lekker uit!

 4. Hindrik schreef:

  Wat kun je als vervanging voor de zoete aardappelcreme gebruiken?

 5. maryline schreef:

  deze zien er erg lekker uit. Als je ze koolhydraat arm wilt maken, heb je daar dan een tip voor?

  1. Laura schreef:

   Nee helaas, daar houd ik mij niet mee bezig en kan ik je geen tips voor geven.

 6. Eloise schreef:

  Kun je mij vertellen waar je de aardappelcrème kunt kopen?

  1. Laura Kieft schreef:

   Deze is/was bij AH te koop, het is momenteel helaas wel lastiger verkrijgbaar.

  2. Maaike schreef:

   Zelf heb ik ook even goed moeten zoeken, maar ik heb het vandaag in een grote Jumbo gevonden en ik zag dat je het online bij de Jumbo kan bestellen.

 7. s schreef:

  wat een leuke en lekkere recepten heb je online staan!

  kan ik de aardappelcreme eventueel vervangen voor iets anders, deze is bij ons helaas nergens te koop.

  Alvast hartelijk dank 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *