Wie kent ze niet, de peren ijsjes van Festini? Simpeler kan niet, maar ik vind ze heerlijk! Mijn vader trouwens ook, we zijn stiekem best blij dat de rest hier thuis ze niet lekker vindt. Zo kunnen wij er nog meer eten 😉 . Zoals met veel dingen die ik lekker vind, ga ik mij op een gegeven moment afvragen of ik dat niet ook gewoon zelf kan maken. En laten we eerlijk wezen, hoe moeilijk kan een peren ijsje nou zijn? Ik besloot mijn geleerde kennis van de Nice fruitijsjes workshop in de praktijk te brengen. Aan het gepureerde fruit werd dus ook nog suikerwater toegevoegd. Het ijsje krijgt er een zachtere structuur van en een lekkerdere smaak.
Peren ijsjes
Ingrediënten
- 2 peren
- 100 ml water
- 35 gram suiker
Instructies
-
Schil de peren en verwijder het klokhuis. Snij de peren in blokjes en pureer met een staafmixer (of in de blender) tot een egale massa.
-
Los de suiker op in het water door te roeren, zodra je geen suikerkorrels meer ziet kun je dit aan de fruitpuree toevoegen. Mix weer tot een egale massa.
-
Giet het mengsel in de ijsvormpjes. Wanneer je een Zoku gebruikt is je ijsje na ongeveer 6-7 minuten klaar. Als je ijsvormpjes voor in de vriezer gebruikt moeten ze zeker zo’n 6 uur in de vriezer staan.
IJsje zonder suiker maken? Lees hier wat je kunt gebruiken als alternatief en welk effect dat heeft op het ijsje.
Wil je een paar peren ijsjes op voorraad? Lees hier hoe je ze handig kunt bewaren.
Goeie tip om suikerwater toe te voegen aan het fruit. De volgende keer probeer ik het ook zo 🙂
smaken deze zoals de perenijsjes in de supermarkt ?
soja ik ben dol op perenijsje dan ga ik ze zeker een keer maken
veel bak/kook plezier
Niet precies hetzelfde, maar ze lijken er wel op 🙂
Wat een goed idee! Ik ben ook gek op die ijsjes van Festini, maar dit si veel leuker natuurlijk.
Hallo, W
Waar kan ik die peren ijs vormpjes vinden?
Ik gebruik een Zoku, die zijn bij verschillende (web)winkels te koop.
Ik hou van die Festini ijsjes! Leuk recept Laura!
Is het recept volledig te halveren?
uiteraard, geen probleem 🙂
heb ze gemaakt wel zonder de zuko maar ze zijn wel heel goed gelukt 🙂
Na 10 kilo peren verwerkt te hebben tot confiture, ga ik vanavond ijsjes proberen… ?