Bijna iedere bakdag staat er tegenwoordig wel een brood op het programma. En daarbuiten bak ik vaker mijn eigen brood, dat blijft toch het lekkerst. Ik vind het superleuk om te zien dat jullie je nu ook steeds meer wagen aan het zelf bakken van brood. Mocht je nog wel wat extra tips kunnen gebruiken; ik heb onlangs dit artikel met tips voor brood bakken een update gegeven, dat zal zeker helpen. Het gevlochten pestobrood is een variatie op een recept dat ik al eerder maakte. Ik gebruikte namelijk het deeg van mijn bacon breekbrood, alleen nu vulde ik het met pesto en maakte er een grote vlecht van. Een deel van het brood gaf ik aan mijn ouders, de rest verdween hier in de vriezer. Momenteel liggen daar nog maar 4 plakjes, de overige plakken waren heerlijk bij een kom soep of met een beetje roomkaas voor de lunch.



Hoi, welke parmezaanse kaas gebruik je hiervoor?
En welke pesto? Uit een “potje” of “verse?”
Klinkt heerlijk dit recept. Ga ik zeker proberen!
Het merk maakt in principe niet uit. Pesto maak ik erg graag zelf, maar dat hoeft niet per se. https://www.laurasbakery.nl/zelf-pesto-maken/
Blijft het gewicht hetzelfde, met bloem of havermout bakken?
Je wilt dit recept met havermeel bakken bedoel je? Dan moet het hele recept aangepast worden.
hey laura! kan je er ook kleine broodjes van maken?
Ik wil graag voor pasen konijnenbroodjes maken en zoek nog een lekker receptje!
Vind je dit dan misschien wat? Daar kun je na het bakken ook lekker pesto op smeren 😉 https://www.laurasbakery.nl/konijnen-broodjes/
Wat bedoel je precies met halveren in de lengte? Dat je 2 stukken overhoudt die net zo lang zijn als de rol was, of dat je twee kortere stukken overhoudt? Ik wil dit recept graag proberen!
In de lengte betekent inderdaad zo lang als de rol was (het tegenovergestelde daarvan is in de breedte). Veel bakplezier!
Ik heb hem met de lunch gebakken, en hij was in no time op. Superlekker
Wat goed!
Kunnen de melk en de boter worden vervangen?
Met welke reden?
Hij was heerlijk Laura.
Zelfs een dag later en ook heerlijk na invriezen.
Mijn man is er gek op en ik ga hem vandaag nog een keer maken.
Ik gebruik biologische Parmezaanse kaas en wil ook nog een keer proberen om vegan parmezaan te gebruiken.
Ik vraag me af of ik de boter zou kunnen vervangen door olijfolie om het geheel nog meer een Italiaanse touch te geven.. Heb jij daar ervaring mee?
Dan komt het meer bij een focaccia in de buurt denk ik! Je kunt het altijd proberen, maar ik heb dat met dit recept niet getest. Ik ben wel benieuwd! 🙂
Ik heb boven en onder warmte stand gedaan 220 gr
25 min. Maar haalde hem eruit is de binnenkant nog niet gaar. Heb nog 10 min langer in gedaan, eruit gehaald anders werd de bovenkant te hard en verbanden. Wat doe ik mis ? Verder heb ik alles gedaan wat er stond in je recept.
In welke oven is het brood gegaan en waar in de oven stond het brood?
Ik heb hetzelfde probleem. Na 23 minuten is de binnenkant nog een beetje plakkerig. Ik heb de plaat in het midden van de oven gezet op boven/onder warmte op 220 graden
Wellicht heeft het dan nog wat langer nodig in de oven.