Fantasie bloemen koekjes

Gepost: 2 mei 2015 Laatst bewerkt: 15 oktober 2023

fantasie bloemen koekjes

Voor iedereen die op zoek is naar een creatievere (en lekkerdere) versie van de bos bloemen voor moederdag heb ik goed idee. Je maakt gewoon een bos fantasie bloemen koekjes. Of tenminste, een schaal vol dan in plaats van die bos. Geen ingewikkelde koekjes die er precies zo uit moeten zien als de echte bloemen. Nee hoor, gebruik gewoon je fantasie voor een gezellige schaal vol koekjes. Nog leuker; kies de favoriete kleuren van je moeder uit en gebruik die!

BAKTIP: Geen bloemen uitstekers in huis? Deze vrolijke uitstekers van Colour Works zijn ideaal en gebruik ik zelf ook vaak.

fantasie bloemen koekjes

fantasie bloemen koekjes

fantasie bloemen koekjes

fantasie bloemen koekjes

FANTASIE BLOEMEN KOEKJES

Opslaan
Recept afdrukken

5 van 1 stem

Fantasie bloemen koekjes

Dit keer maak je voor moederdag een schaal vol bloemen koekjes, veel leuker dan een bos bloemen! Gebruik favoriete kleuren van je moeder en pak ze mooi in.
Porties: 30 koekjes

Ingrediënten

Deze kleuren icing heb je nodig

  • wit
  • roze = Wilton Pink
  • geel = Wilton Golden Yellow
  • oranje = Rainbow Dust Orange
  • blauw = Wilton Royal Blue
  • paars = Wilton Violet
  • groen = Wilton Leaf Green

Instructies

  • Bak de koekjes, het is handig om dit al een dag van te voren te doen.
  • De icing moet wat dunner gemaakt worden zodat je de 20-seconden icing krijgt, met het recept maak je namelijk stevige icing. In dit artikel lees je alles over de verschillende soorten icing. Als de icing de juiste dikte heeft verdeel je deze over schaaltjes om ze in de juiste kleuren te maken. Vul de spuitzakken met de gekleurde icing.
  • Ik heb zelf drie verschillende soorten koekjes gemaakt, per koekje leg ik uit hoe ik ze gemaakt heb.
  • Voor de kleine koekjes maak je eerst een omlijning van het koekje in kleur naar keuze. Vul die lijnen op met een andere kleur icing. Met witte icing maak je direct het hart van de bloem. In dat hart zet je wat stippen in de kleur van de buitenste lijn. In plaats van een grote stip als hart, kun je ook een spiraal maken.
  • Je hoeft tussendoor niet te wachten tot de icing gedroogd is, je kunt dus lekker doorwerken.
  • Voor de grotere bloemen maak je eerst het hart van de bloem. Maak hier gelijk met witte icing een spiraal in en plaats een paar stippen. Die stippen maak je in de kleur die de blaadjes straks ook zullen krijgen.
  • Wacht heel even tot het hart iets gedroogd is, maak dan de blaadjes met de kleur van de al gezette stippen.
  • Voor de allergrootste bloemen koekjes maak je een hart van witte icing. Maak een spiraal en stippen in twee kleuren naar keuze. Laat het hart even drogen voor je weer verder gaat.
  • De kleur waarmee je het spiraal maakte, gebruik je nu om de buitenste rand van de blaadjes mee te maken, vul deze op met de kleur icing die je voor de stippen gebruikte.
  • Je koekjes worden door de icing een beetje zacht. Dat vind ik zelf wel lekker in combinatie met het knapperige laagje icing, maar je kunt je koekjes weer heel eenvoudig knapperig maken. Hoe? Dat lees je hier!
Bewaren

In een afgesloten trommel 2 weken houdbaar.

fantasie bloemen koekjes

Je hoeft natuurlijk niet de door mij omschreven werkwijze aan te houden, het zijn niet voor niets fantasie bloemen koekjes. Gebruik de kleuren die jij wilt en maak daar vervolgens de combinaties mee die je zelf leuk vindt!

Laat de koekjes een nachtje drogen en pak ze dan leuk in om cadeau te geven. Dat kan per stuk in een zakje, maar je kunt ze ook op een mooie schaal leggen en deze inpakken met doorzichtig folie. Wedden dat de mama’s daar heel blij van worden!

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

15 reacties

  1. Joyce schreef:

    Zo vrolijk! Maar om deze in veel kleurtjes te kunnen maken heb je dus ook veel spuitmondjes nodig. Hierin zou ik dan eerst nog eens goed moeten investeren vooraleer ik hieraan begin

  2. Superleuk! Gezellig die fleurige koekjes. En lekker natuurlijk 😉
    Groetjes, Wendy

  3. Zjojes schreef:

    wat een leuke koekjes!
    En wat een goede icing tips, bedankt voor het delen. Dit blog ga ik zeker even opslaan.
    Groetjes,
    Joyce

  4. carolien schreef:

    zien er echt prachtig uit

  5. Iris schreef:

    Wat word ik hier vrolijk van! Ben nog een beginneling met icing en mijn randen zijn lang zo mooi niet als die van jou Laura, maar ga hier zeker weer mee aan de slag.

  6. Margot schreef:

    Wat zijn ze vrolijk!

  7. Renate schreef:

    Wauw <3 ik vind dit echt heel mooi en zo vrolijk! Ik wil sowieso nog heel graag een keer icing op koekjes proberen, dit ziet er ieder geval heel leuk uit om te proberen!

  8. Stéphanie schreef:

    Ze zien er echt super gezellig uit! Waar heb je de vormpjes vandaan? Ik heb er wel een paar, maar niet zulke leuke bloemen.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Uit allerlei verschillende sets eigenlijk, weet niet meer precies waar ze vandaan komen. De meeste zijn bij taartdecoratiewinkels gekocht.

  9. Kübra schreef:

    Heel vrolijk =)

  10. chucky1012 schreef:

    Wat schattig en mooi om te zien!

  11. Bianca schreef:

    Ik word hier ontzettend vrolijk van!!!

  12. Josanne schreef:

    Wat een fantastisch mooie koekjes!

  13. Wauw ze zien er echt fantastisch uit!

  14. Milou schreef:

    Super leuk! Ik ga voor moederdag ook sugar cookies maken, m’n moeder is er helemaal fan van!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept