Modern vintage cake

Gepost: 10 september 2012 Laatst bewerkt: 6 oktober 2022
3

Wat heerlijk zeg al die vrije tijd! Met terugwerkende kracht kan ik nu als mijn gemaakte baksels plaatsen. Deze taart maakte ik namelijk al in juni. Jup, dat is al even geleden. En er gaat nog veel meer leuks aankomen wat ik de afgelopen tijd wel heb gemaakt, maar niet heb geplaatst. We beginnen met deze taart en wat meer uitleg over hoe ik deze heb gemaakt. De taart was voor een collega van mij, haar moeder werd 50 jaar. Reden voor een feestje natuurlijk en daar hoort een mooie taart bij!

Ik zag wel vaker die leuke naamschildjes op taarten, de naam was er dan niet opgeplakt maar juist ingedrukt. Een erg leuk effect, en na wat googelen bleek dit nog een supersimpel te kunnen gebeuren! Wilton heeft namelijk een set met letters waarmee je supersimpel berichten kunt maken. Het idee van de set is dat je de letters dan makkelijk met icing kunt overtrekken maar je kunt natuurlijk ook, zoals ik heb gedaan, de letters in fondant drukken. Er wordt een makkelijke lineaal bijgeleverd waar je de letters in schuift zodat deze mooi op een rechte lijn komen te staan. Resultaat een superleuk naamschildje!

Deze bloem wilde ik al superlang eens maken, het kwam er alleen nooit van. Het is een behoorlijk grote bloem (mijn taarten zijn meestal bijna 10 centimeter hoog, dus reken maar uit) die niet bij elke taart past. Deze supergave bloem is geen bedenksel van mijzelf, alle eer daarvoor gaat naar de Taartenheks. Helaas is ze niet meer actief met bloggen maar haar site is gelukkig nog online, heel fijn omdat de how to van deze gave bloem daar staat. ik heb in het midden van de bloem een knoop geplaatst maar je zou natuurlijk ook een ander hart kunnen bedenken voor de bloem. Je kunt er ook voor kiezen om alleen het kleine bloemetje te gebruiken. Kortom, er zijn verschillende variaties mogelijk.

De vlinders zijn gemaakt met de welbekende plungers van PME. Voor de sierranden heb ik een Wilton mold gebruikt. De molds van wilton werken erg fijn, het leuke is dat je met één mold een hele taart zo kunnen decoreren in een bepaald thema. Onlangs hebben zij hun collectie nog verder uitgebreid met nog meer leuke molds. Last but not least, de geschulpte rand. Dit wilde ik ook al langer proberen. Door strookjes te maken met deze sierrand uitsteker en deze dakpansgewijs langs de taart te plakken heb je al snel een heel erg leuk effect. Zo zie je maar, het hoeft niet altijd heel erg ingewikkeld te zijn om een gave taart te maken!

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

11 reacties

 1. Joke schreef:

  Je hebt er weer een geweldig mooie taart van gemaakt Laura!!

  Liefs, Mam ♥

 2. Maddy schreef:

  Wow…een plaatje ,erg mooi in die pastelkleuren!! Grtzz..Maddy

 3. Karin schreef:

  leuk! wat een mooie standaard heb je eronder ook.

 4. de Bakmadam! schreef:

  Mooie, vrolijke en stijlvolle taart!

 5. Anonymous schreef:

  Heel erg mooie taart. Hoe kom je aan die mooie kleuren fondant? En wat is de vulling van deze taart?

 6. Laura schreef:

  Heel erg bedankt voor al jullie leuke reacties!
  De kleuren fondant heb ik met wilton kleurstoffen gekleurd. De taart was gevuld met witte choco crème met vanille crème en perzik crème met vanille crème.

  1. Anonymous schreef:

   Aah dat klinkt heel lekker. Mag ik vragen hoe je zo’n vanille crème kunt maken?

  2. Laura schreef:

   Zo’n crème maak ik met de botercrememix van funcakes. Die breng ik dan op smaak met vanille extract.

 7. Marian Hummel schreef:

  Hoi, mooie taart!
  Hoe heb je die 50 gemaakt?

  1. Laura's Bakery schreef:

   Dankjewel 🙂 De 50 heb ik van fondant gemaakt. Daar wat tylose doorheen gekneed zodat het goed uithardt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *