De Bakstrijd: oktober 2018

Gepost: 1 oktober 2018 Laatst bewerkt: 6 oktober 2022
0

Zoals altijd heb ik aan het eind van een seizoen ontzettend veel zin in het volgende seizoen. Alleen lijkt het volgende seizoen nu maar niet te komen, waar blijft die herfst? Soms een of twee dagen op een rij denk ik dat het nu echt zover is, maar dan ineens kan ik gewoon weer in mijn t-shirtje naar buiten om van de zon te genieten. Eigenwijs als ik ben breng ik de herfst wel al in de keuken door fijne warme smaken te gebruiken. Afgelopen maand hadden we natuurlijk al het thema cake met specerijen en daar kreeg ik veel inspiratie van. En veel trek ook, jeetje wat maken jullie lekkere dingen. Voor het nieuwe thema heb ik ook weer een fijn ingrediënt gekozen dat ik goed bij het najaar vind passen. Dus lees snel verder. Dan weet je niet alleen wat er afgelopen maand gemaakt werd en wie heeft gewonnen, maar ook wat het volgende thema is!

DIT IS DE BAKSTRIJD

Geen idee wat De Bakstrijd is? Hier een korte samenvatting:

 • Elke eerste van de maand deel ik het nieuwe thema
  • Ter inspiratie geef ik jullie een aantal voorbeeldrecepten
  • Passend bij elk thema deel ik ook de nodige baktips
 • Ga zelf aan de bak binnen het thema en zet je baksel mooi op de foto
 • Deel je baksel via social media met #debakstrijd (en #laurasbakery)
 • Deel je baksel in de speciale besloten Facebookgroep
 • Leuk voor anderen die jouw creatie bekijken: vermeld bij de foto wat je precies hebt gemaakt

Voor een meer uitgebreide uitleg lees je dit artikel.

DEELNAMES september 2018

Wat zijn er ontzettend veel mensen die hun foto’s ingestuurd hebben, zó leuk! Onderstaand een greep uit alle inzendingen. Mocht je trouwens benieuwd zijn naar recepten, in de Facebookgroep delen ook veel mensen het recept bij hun creaties 🙂 .

WINNAAR september 2018

De winnares is Jessica Westerneng! Zij maakte een basis cake beslag aangevuld met verse vanille, kardemompoeder en kaneel. Walnootjes erdoor en in elk stukje een gestoofd peertje (gestoofd in water met steranijs, kaneel, kardemom peultjes en een eetlepel suiker). Als topping een mengsel van mascarpone, crème fraiche, verse vanille en wat van het stoofpeertjes vocht.

Vinden jullie dat ook niet overheerlijk klinken? Jessica, de bakvorm naar keuze komt zo snel mogelijk jouw kant op!

DE BAKSTRIJD oktober 2018

Na kruidige cakes is het tijd voor een van mijn andere favoriete smaken in het najaar: karamel! En die karamel kun je wat mij betreft op allerlei mogelijke manieren verwerken. Blokjes karamel door een beslag, een fudge, als saus over een taart gieten, in een botercrème verwerkt om een taart mee te vullen. Jij mag het bedenken!

Thema: karamel
Prijs: CDN digitale suikerthermometer (ik heb hem ook en hij is ideaal, zeker bij recepten met karamel 😀 )

INSPIRATIE

Karamel, daar kun je veel mee. Om je een beetje op weg te helpen deel ik een paar van mijn favoriete recepten met karamel. Er staat nog veel meer online trouwens, dus zoek ook zeker eens op karamel als je nog meer inspiratie zoekt.

ZO DOE JE MEE

Zodra je je foto van jouw baksel deelt via social media met #DeBakstrijd en je profiel op openbaar hebt staan doe je mee. Of je deelt je foto in de speciale Facebookgroep. Zo simpel is het. Dit kan via Instagram, Facebook en/of Twitter. Belangrijk is wel dat je profiel altijd openbaar is, anders kan ik het niet zien. Op Instagram kun je ook het De Bakstrijd Instagram account taggen in de foto. Op dit account deel ik geregeld jullie creaties.

Succes allemaal!

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

2 reacties

 1. An de kraker schreef:

  Laura, Ben zelf ook in het bezit van de CDN digitale suikerthermometer, weet alleen niet hoe ik die moet gebruiken (zit nog ingepakt). Heeft U (of iemand die dit leest) een Ned. gebruiksaanwijzing, er zit alleen een Engelse en Franse bij, dit krijg ik niet vertaald, of kan iemand mij dit (graag met foto,s) uitleggen.
  Wacht de reactie af. Bij voorbaat dank.
  Met vr. groet

  1. Laura Kieft schreef:

   Ik weet niet welk model je hebt, maar ik heb er eentje die maar 3 knopjes heeft en heel simpel is. Twee knopjes voor een hogere/lagere temperatuur en eentje met voorgeprogrammeerde standen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *