De Bakstrijd juli 2020

Gepost: 1 juli 2020 Laatst bewerkt: 14 juni 2023
De Bakstrijd juli 2020
3

Wafels bakken is voor mij iets nostalgisch, ik bakte ze vroeger heel vaak met mijn zusje. Het moest dan ook een keertje het thema worden van de Bakstrijd. En wat bleek afgelopen maand? Ook jullie zijn er dol op! Dat was voor mij natuurlijk geen verrassing, maar het maakte het kiezen van de winnaar wel weer lastig. Vandaag laat ik wat lekkere inzendingen van afgelopen maand zien, leg ik uit wat het thema voor de maand juli wordt en waarom er de aankomende maanden wat gaat veranderen aan de Bakstrijd.

DIT IS DE BAKSTRIJD

Geen idee wat De Bakstrijd is? Hier een korte samenvatting:

 • Elke eerste van de maand delen we het nieuwe thema
  • We geven 1 á 2 richtlijnen als opdracht
  • Ter inspiratie krijgen jullie een aantal voorbeeldrecepten
  • Passend bij elk thema worden de nodige baktips gedeeld
 • Ga zelf aan de bak binnen het thema en zet je baksel mooi op de foto
 • Deel je baksel in de speciale besloten Facebookgroep De Bakstrijd
 • Óf deel je baksel via Instagram met #debakstrijd (en #laurasbakery)
 • Stuur je baksel op tijd in! Voor de 30e van de maand.
 • Leuk voor anderen die jouw creatie bekijken: vermeld bij de foto wat je precies hebt gemaakt.

Voor een meer uitgebreide uitleg lees je dit artikel.

DEELNAMES JUNI 2020

Alsof ik er nog niet gek genoeg op ben, werd ik deze maand door jullie overladen met de meest heerlijke smaken en soorten wafels. Denk aan een wafelkasteel (heel knap in elkaar geknutseld), churro’s in wafelvorm, talloze gezondere varianten van wafels en allerlei lekkere smaken zoals vlierbloesem, citroen-maanzaad, sinaasappel-bastogne, carrot cake of schwarzwalder kirsch. Kijk je mee naar een aantal inzendingen?

Mocht je benieuwd zijn naar alle inzendingen? Kijk dan eens in de Facebookgroep of check de #debakstrijd op Instagram.

WINNAAR JUNI 2020

Jeetje, wat vond ik het moeilijk om deze maand een winnaar uit te kiezen. Ik heb regelmatig geroepen dat ik iets wilde proeven. De keuze is uiteindelijk gevallen op de waffle platter van Susanne Peeters. Wie wordt er nu niet gelukkig van zo’n schaal vol met wafels, vers fruit en heerlijke toppings? Een ontzettend leuke invulling van een high tea of brunch. Ik zie mijzelf dit wel op de ontbijttafel zetten zodat de hele familie ter plekke zelf wafels kan samenstellen. Gefeliciteerd Susanne!

BAKSTRIJD WINNAAR 1 (4)

Susanne, nogmaals gefeliciteerd! De cadeaubon van €50,- te besteden bij Baktotaal is van jou.

BAKSTRIJD JULI 2020

Stroopwafel boterkoek-3a

Ik denk dat heel veel van jullie vrolijk zullen worden van het thema van deze maand en anders ik wel: boterkoek! Het meest zalige stukje koek dat ik me kan bedenken. Afgelopen jaar was mijn stroopwafel boterkoek één van de meest populaire recepten op het blog en het inspireerde me tot nog zoveel meer lekkere smaken (en dus jullie vast ook). Daarnaast is boterkoek ontzettend makkelijk om te maken, dus kan iedereen met elk bakniveau meedoen aan de Bakstrijd van deze maand.

Onderstaand staan alle voorwaarden nog eens op een rij. Ook vind je daar de prijs en een aantal recepten ter inspiratie. Uiteraard volgt er later deze maand ook nog een lekker boterkoekrecept van mijn kant. Veel bakplezier!

Thema: boterkoek
Voorwaarden: zoet (hartige boterkoek doet niet mee)
Prijs: Cadeaubon ter waarde van €50,- te besteden bij Baktotaal

INSPIRATIE

BAKSTRIJD ENQUÊTE

De Bakstrijd is in twee jaar uitgegroeid tot een Facebookgroep met bijna 6000 enthousiaste thuisbakkers. Voor ons was dat een reden om een enquête onder deze trouwe leden uit te zetten, met mogelijkheid tot feedback en verbetering van de Bakstrijd zodat jullie nog vaker gezellig mee zullen bakken. De resultaten van de enquête waren voor ons reuze interessant en het was supertof om te lezen dat de meesten van jullie hartstikke enthousiast zijn over de Bakstrijd. Ook hebben we ontdekt dat de Bakstrijd door velen van jullie wordt gezien als een veilige bakcommunity waar je onderling bakinspiratie kunt uitwisselen binnen een thema. Toch waren er ook een aantal verbeterpunten waar we aankomende maanden mee aan de slag gaan. Aanpassingen zullen stap voor stap worden doorgevoerd en we blijven openstaan voor jullie feedback. Dit zal dus de laatste Bakstrijd zijn zoals jullie ‘m tot nog toe kenden en geloof ons: het wordt alleen maar leuker! Maar tot dusver alvast een update, zodat iedereen die de enquête had ingevuld weet dat we er druk mee bezig zijn.

ZO DOE JE MEE

FOTO PLAATSEN IN ALBUM VAN DE FACEBOOKGROEP

Via Facebook doe je mee door de foto van je baksel in het daarvoor bestemde fotoalbum te delen in De Bakstrijd Facebookgroep. Een handleiding hoe je dit via de computer of met je mobiele telefoon kunt doen vind je in de groep onder de bestanden.

FOTO DELEN VIA #DEBAKSTRIJD INSTAGRAM

Je kunt ook meedingen naar de prijs via Instagram. Zodra je je foto van jouw baksel deelt met #DeBakstrijd en je profiel op openbaar hebt staan doe je mee. Zo simpel is het. Op Instagram kun je ook het De Bakstrijd Instagram account taggen in de foto. Op die manier missen we je foto nooit!

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *