De Bakstrijd: juli 2019

Gepost: 1 juli 2019 Laatst bewerkt: 30 mei 2024

Het is officieel zomer en dat merkten we direct aan de hoge temperaturen van vorige week. Deze week is het weer iets koeler, dus je zou denken dat dit het ideale moment is om weer aan de bak te gaan voor De Bakstrijd. Toch kun je die oven dit keer uitlaten als je dat wilt, want we gaan bakken in de koelkast. Kun je al raden wat het nieuwe zomerse thema wordt van deze maand? Naast de introductie van het nieuwe thema blikken we ook terug op de afgelopen maand. We kijken naar de verschillende inzendingen en maken de winnaar van juni bekend.DIT IS DE BAKSTRIJD

Geen idee wat De Bakstrijd is? Hier een korte samenvatting:

 • Elke eerste van de maand delen we het nieuwe thema
  • We geven 1 á 2 richtlijnen als opdracht
  • Ter inspiratie krijgen jullie een aantal voorbeeldrecepten
  • Passend bij elk thema worden de nodige baktips gedeeld
 • Ga zelf aan de bak binnen het thema en zet je baksel mooi op de foto
 • Deel je baksel in de speciale besloten Facebookgroep De Bakstrijd
 • Deel je baksel via Instagram met #debakstrijd (en #laurasbakery)
 • Leuk voor anderen die jouw creatie bekijken: vermeld bij de foto wat je precies hebt gemaakt.

Voor een meer uitgebreide uitleg lees je dit artikel.

DEELNAMES JUNI 2019

Wat zien we de laatste tijd veel beginnende thuisbakkers die door De Bakstrijd uitgedaagd worden om lekker te gaan bakken. Zo ook deze maand weer, want aan het bakken van vlaaien beginnen de meesten toch niet zomaar. Superleuk om dan juist te zien dat jullie dat wel doen en geïnspireerd worden om nog vaker en meer te gaan bakken. Kijk nou wat een prachtige vlaaien hieronder.

Mocht je benieuwd zijn naar alle inzendingen? Kijk dan eens in de Facebookgroep of check de #debakstrijd op Instagram.

WINNAAR JUNI 2019

Uit al die inzendingen moest er natuurlijk ook weer een winnaar gekozen worden. Het was geen makkelijke keuze, eigenlijk is het dat nooit. Maar deze maand kozen we voor de prachtige regenboogvlaai van Rochelle.

Ze is niet alleen een beginnende thuisbakster, maar dit was ook haar eerste keer dat ze deelnam aan De Bakstrijd. Wat gaaf om dan gelijk te winnen met haar regenboog-vlaai.

Gefeliciteerd Rochelle! De cadeaubon van €50,- te besteden bij Baktotaal is van jou.

DE BAKSTRIJD JULI 2019

Tijd voor het nieuwe thema. Het is zomer en dus hebben we gekozen voor een thema waarbij de oven zoveel mogelijk uit kan blijven. Het idee is dat je een kwarktaart gaat maken. De taart mag in verschillende maten en/of vormen, als het maar een zelfgemaakte kwarktaart is zonder gebruik van een bakmix. Hierboven zie je bijvoorbeeld een kwarktaart als slof. Als je alleen wilt experimenteren met de smaak dan is dat ook goed. Wat we vooral willen meegeven is dat je veel vrijheid hebt en wij ons dit keer graag laten verrassen. Hieronder enkele kwarktaart recepten die al op het blog staan om je te inspireren.

Thema: Kwarktaart (in alle vormen en maten)
Voorwaarden: De kwarktaart moet zelfgemaakt zijn, zonder gebruik van een mix.
Prijs: Cadeaubon ter waarde van €50,- te besteden bij Baktotaal

INSPIRATIE

ZO DOE JE MEE

FOTO PLAATSEN IN ALBUM VAN DE FACEBOOKGROEP

Via Facebook doe je mee door de foto van je baksel in het daarvoor bestemde fotoalbum te delen in De Bakstrijd Facebookgroep. Een handleiding hoe je dit via de computer of met je mobiele telefoon kunt doen vind je in de groep onder de bestanden.

FOTO DELEN VIA #DEBAKSTRIJD INSTAGRAM

Je kunt ook meedingen naar de prijs via Instagram. Zodra je je foto van jouw baksel deelt met #DeBakstrijd en je profiel op openbaar hebt staan doe je mee. Zo simpel is het. Op Instagram kun je ook het De Bakstrijd Instagram account taggen in de foto. Op die manier missen we je foto nooit!

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *