Het is vandaag precies 1 jaar geleden dat Het Kinderbakboek uitkwam!
Het project bestond eigenlijk behoorlijk spontaan. Ik had twee gratis printables gelanceerd en toen ging het los. Na ruim 10.000 downloads in één week gingen en talloze vragen om meer recepten gingen we kijken naar de mogelijkheden. Dat resulteerde in Het Kinderbakboek wat we in slechts 1 maand tijd hebben gemaakt. Alle andere werkzaamheden stonden op pauze en ik was non stop bezig met het maken van dit boek.
Het Kinderbakboek was gelijk een bestseller en druk 2 werd al besteld terwijl het officieel nog niet eens in de winkels lag. Inmiddels ligt druk nummer 4 al in de winkels en staan er talloze jonge bakkers in de keuken met Het Kinderbakboek. Om dit grote succes te vieren deel ik een van de recepten uit Het Kinderbakboek met jullie: de confetti arretjescake! Op de foto’s zie je ook gelijk hoe we alle recepten in het boek hebben uitgewerkt, met heel veel illustraties!



Hoi!
Ik weet zeker dat ik het recept goed heb gevolgd, maar na een nacht en een dag was de arretjescake nog mega sticky, half vloeibaar en niet te snijden?
Groeten, Caroline
Wat gek, is het uiteindelijk nog gelukt?
Kan je de ei vervangen in dit recept voor iets anders?
Andere lezers hebben wel eens getipt dat je eieren in arretjescake kunt vervangen door vla (50 ml vla per ei), maar ik heb er zelf geen ervaring mee.
In de arretjes cake gebruik je rauwe eieren. Kan dit geen kwaad voor kinderen?
Als het verse eieren zijn kan dat geen kwaad. Je kunt – als je twijfelt – ook gepasteuriseerde rauwe eieren kopen en die gebruiken.
Rauwe eieren is dat wel een goed idee?
Als de eieren vers zijn is dat geen probleem. Als je twijfelt kun je ook gepasteuriseerde eieren kopen.