Machtige chocolademousse

Gepost: 14 februari 2013 Laatst bewerkt: 18 juni 2024
Machtige chocolademousse

Vandaag de laatste post van een hele serie waarin Valentijnsdag centraal stond. Zoek jij nog een lekker dessert voor vanavond? Maak dan deze heerlijke machtige chocolademousse. Lekker in een groot schaaltje om met zijn tweetjes van te smullen. Je kunt deze mousse vrij last minute maken, hou er wel rekening mee dat het 4 uur in de koelkast moet opstijven. Verder heb je er nauwelijks werk aan.

BAKTIP: Om deze chocolademousse te maken, is het erg belangrijk om je eiwitten goed te scheiden van het eigeel. In dit artikel geef ik meerdere tips, maar je kan ook voor kiezen om een eierscheider kopen.

machtige-chocolademousse-2a
machtige-chocolademousse-5a
machtige-chocolademousse-6a
machtige-chocolademousse-7a
machtige-chocolademousse-3a
machtige-chocolademousse-4a

Opslaan
Recept afdrukken

4.38 van 8 stemmen

Machtige chocolademousse

Een recept waar je je valentijn zeker mee zult verrassen: een lekkere maar machtige chocolademousse. Het perfecte dessert om de delen.
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 300 gram pure chocolade
  • 5 el fijne tafelsuiker
  • 1,5 el ongezouten roomboter
  • 4 eieren, gesplitst
  • cacaopoeder ter decoratie

Instructies

  • Breek de chocolade in stukjes en doe deze samen met de boter en suiker in een kom. Smelt dit au bain marie tot je een mooi glad mengsel hebt.
  • Laat de crème iets afkoelen en voeg dan de eidooiers toe. Klop dit tot een glad geheel.
  • In een andere kom klop je de eiwitten stijf. Schep deze bij het chocolade mengsel en spatel het er doorheen. Neem 4 schaaltjes en schep de mousse hier in. Laat minstens 4 uur opstijven in de koelkast.
  • Bestuif de mousse met cacaopoeder voor het serveren. Strooi er nog wat leuke sprinkles over om er een feestelijk dessert van te maken.
Tips

Let op: dit recept bevat rauwe eieren.
Bewaren

1-2 dagen houdbaar in de koelkast.

 

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

22 reacties

  1. Sabien Wedman schreef:

    Ziet er heerlijk uit! xoxo

  2. de Bakmadam! schreef:

    Om duimen en vingers van af te likken! Fijne dag!

  3. Ikram schreef:

    Waw de afwerking alleen al, zorgt ervoor dat ik ‘m wil proberen 😀 De foto’s zijn echt prachtig!

  4. Julia schreef:

    Ziet er zo goed uit! Moet je het chocolademengsel trouwens laten afkoelen voordat je de eiwitten eraan toevoegt?

    1. Laura's Bakery schreef:

      ik laat het wel altijd een beetje koelen inderdaad.

    2. Merel schreef:

      Deze was heel lekker en super makkelijk te maken. Bedankt!

      Inderdaad is machtig ook een terechte omschrijving.

  5. addie schreef:

    lijkt er veel op de hemelse modder 🙂

  6. Elvira schreef:

    Wow, dit is een flink bommetje! Gemaakt voor Kerstavond, superlekker, maar kon een portie niet helemaal op. Zo machtig, later bedacht ik me dat ik wellicht iets te veel boter gebruikt heb…

  7. Alicia schreef:

    tot hoelang is ie houdbaar?

    1. Laura's Bakery schreef:

      1-2 dagen in de koelkast

  8. patricia schreef:

    Met een zwaar overschot aan paaseieren in de kast, zou ik ook melkchocolade kunnen gebruiken denk je?

    1. Laura Kieft schreef:

      Dat kan, je hebt alleen wel een minder uitgesproken chocoladesmaak.

  9. Daphne schreef:

    Hoi! Ik wil graag deze chocolademousse maken, maar dan het liefst zonder rauwe eieren. Is daar een oplossing voor? Groetjes Daphne

    1. Laura Kieft schreef:

      Je kunt het ook van slagroom en chocolade maken. In mijn tweede boek staat hiervoor een recept. Het heeft iets weg van de Nutella mousse die al online staat.

  10. Daisy schreef:

    Hallo, bij mij is de chocolade mouse hard geworden hoe kan dat?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Hoe hard is de mousse geworden? Waren alle ingrediënten wel goed gemengd?

  11. Daisy schreef:

    Zo hard als een brownie.
    Ik heb alle ingrediënten gemixt met de mixer, ik heb de crème even laten afkoelen in de koelkast kan het daaraan liggen?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Kon je er wel doorheen met de lepel? Als je alle stappen hebt opgevolgd zoals beschreven stond vind ik het lastig toe te lichten waar het precies fout zou zijn gegaan. De mousse mag natuurlijk wel stevig worden, maar niet hard.

  12. kitty Hoogendorp schreef:

    Kan deze ook als taart vulling gemaakt worden ?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat heb ik zelf niet getest, het zou best kunnen denk ik al zal het wel erg machtig zijn.

  13. Els Vandenbulcke schreef:

    Hallo ik heb hetzelfde probleem. De chocolade mousse is ook bij mij zo hard geworden zoals geharde chocolade saus die je gebruikt voor een dame blanche. Nog goed te trekken?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat zou ik helaas niet weten, want zelf heb ik dit niet gehad. De mousse mag natuurlijk wel stevig worden, maar niet hard.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept