Vandaag de laatste post van een hele serie waarin Valentijnsdag centraal stond. Zoek jij nog een lekker dessert voor vanavond? Maak dan deze heerlijke machtige chocolademousse. Lekker in een groot schaaltje om met zijn tweetjes van te smullen. Je kunt deze mousse vrij last minute maken, hou er wel rekening mee dat het 4 uur in de koelkast moet opstijven. Verder heb je er nauwelijks werk aan.
BAKTIP: Om deze chocolademousse te maken, is het erg belangrijk om je eiwitten goed te scheiden van het eigeel. In dit artikel geef ik meerdere tips, maar je kan ook voor kiezen om een eierscheider kopen.
Ziet er heerlijk uit! xoxo
Om duimen en vingers van af te likken! Fijne dag!
Waw de afwerking alleen al, zorgt ervoor dat ik ‘m wil proberen 😀 De foto’s zijn echt prachtig!
Ziet er zo goed uit! Moet je het chocolademengsel trouwens laten afkoelen voordat je de eiwitten eraan toevoegt?
ik laat het wel altijd een beetje koelen inderdaad.
Deze was heel lekker en super makkelijk te maken. Bedankt!
Inderdaad is machtig ook een terechte omschrijving.
lijkt er veel op de hemelse modder 🙂
Wow, dit is een flink bommetje! Gemaakt voor Kerstavond, superlekker, maar kon een portie niet helemaal op. Zo machtig, later bedacht ik me dat ik wellicht iets te veel boter gebruikt heb…
tot hoelang is ie houdbaar?
1-2 dagen in de koelkast
Met een zwaar overschot aan paaseieren in de kast, zou ik ook melkchocolade kunnen gebruiken denk je?
Dat kan, je hebt alleen wel een minder uitgesproken chocoladesmaak.
Hoi! Ik wil graag deze chocolademousse maken, maar dan het liefst zonder rauwe eieren. Is daar een oplossing voor? Groetjes Daphne
Je kunt het ook van slagroom en chocolade maken. In mijn tweede boek staat hiervoor een recept. Het heeft iets weg van de Nutella mousse die al online staat.
Hallo, bij mij is de chocolade mouse hard geworden hoe kan dat?
Hoe hard is de mousse geworden? Waren alle ingrediënten wel goed gemengd?
Zo hard als een brownie.
Ik heb alle ingrediënten gemixt met de mixer, ik heb de crème even laten afkoelen in de koelkast kan het daaraan liggen?
Kon je er wel doorheen met de lepel? Als je alle stappen hebt opgevolgd zoals beschreven stond vind ik het lastig toe te lichten waar het precies fout zou zijn gegaan. De mousse mag natuurlijk wel stevig worden, maar niet hard.
Kan deze ook als taart vulling gemaakt worden ?
Dat heb ik zelf niet getest, het zou best kunnen denk ik al zal het wel erg machtig zijn.
Hallo ik heb hetzelfde probleem. De chocolade mousse is ook bij mij zo hard geworden zoals geharde chocolade saus die je gebruikt voor een dame blanche. Nog goed te trekken?
Dat zou ik helaas niet weten, want zelf heb ik dit niet gehad. De mousse mag natuurlijk wel stevig worden, maar niet hard.