Vandaag de laatste post van een hele serie waarin Valentijnsdag centraal stond. Zoek jij nog een lekker dessert voor vanavond? Maak dan deze heerlijke machtige chocolademousse. Lekker in een groot schaaltje om met zijn tweetjes van te smullen. Je kunt deze mousse vrij last minute maken, hou er wel rekening mee dat het 4 uur in de koelkast moet opstijven. Verder heb je er nauwelijks werk aan.
Machtige chocolademousse
Ingrediënten
- 300 gram pure chocolade
- 5 el fijne tafelsuiker
- 1,5 el ongezouten roomboter
- 4 eieren, gesplitst
- cacaopoeder ter decoratie
Instructies
- Breek de chocolade in stukjes en doe deze samen met de boter en suiker in een kom. Smelt dit au bain marie tot je een mooi glad mengsel hebt.
- Laat de crème iets afkoelen en voeg dan de eidooiers toe. Klop dit tot een glad geheel.
- In een andere kom klop je de eiwitten stijf. Schep deze bij het chocolade mengsel en spatel het er doorheen. Neem 4 schaaltjes en schep de mousse hier in. Laat minstens 4 uur opstijven in de koelkast.
- Bestuif de mousse met cacaopoeder voor het serveren. Strooi er nog wat leuke sprinkles over om er een feestelijk dessert van te maken.
Let op: dit recept bevat rauwe eieren.
1-2 dagen houdbaar in de koelkast.
Et voila: een compacte, maar overheerlijke machtige chocolademousse!
Ziet er heerlijk uit! xoxo
Om duimen en vingers van af te likken! Fijne dag!
Waw de afwerking alleen al, zorgt ervoor dat ik ‘m wil proberen 😀 De foto’s zijn echt prachtig!
Ziet er zo goed uit! Moet je het chocolademengsel trouwens laten afkoelen voordat je de eiwitten eraan toevoegt?
ik laat het wel altijd een beetje koelen inderdaad.
Deze was heel lekker en super makkelijk te maken. Bedankt!
Inderdaad is machtig ook een terechte omschrijving.
lijkt er veel op de hemelse modder 🙂
Wow, dit is een flink bommetje! Gemaakt voor Kerstavond, superlekker, maar kon een portie niet helemaal op. Zo machtig, later bedacht ik me dat ik wellicht iets te veel boter gebruikt heb…
tot hoelang is ie houdbaar?
1-2 dagen in de koelkast
Met een zwaar overschot aan paaseieren in de kast, zou ik ook melkchocolade kunnen gebruiken denk je?
Dat kan, je hebt alleen wel een minder uitgesproken chocoladesmaak.
Hoi! Ik wil graag deze chocolademousse maken, maar dan het liefst zonder rauwe eieren. Is daar een oplossing voor? Groetjes Daphne
Je kunt het ook van slagroom en chocolade maken. In mijn tweede boek staat hiervoor een recept. Het heeft iets weg van de Nutella mousse die al online staat.