Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Chocoladefondue: recept en tips om te dippen

Laura Kieftdoor Laura Kieft
14 juni 2017
in Desserts, Inspiratie, Thema inspiratie, Zoete recepten
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

Het heeft even geduurd voor ik doorhad hoe ik een goede chocoladefondue op tafel moest zetten. En dan gaat het vooral om de consistentie van de chocolade. Verder heb ik ook wel redelijk wat blunders begaan. Zo gebruikte ik een keer een plastic kom om de chocolade au bain marie te smelten die vervolgens een soort van vacuüm zoog en vervormde. Ik vergat ook een keer te roeren in een stenen fondue setje met aangebrande chocolade op de bodem als gevolg. En dan als laatst: ik heb het voor elkaar gekregen om het schaaltje van datzelfde setje te breken, waarschijnlijk door de hitte. Dus ja, je kunt wel zeggen dat ik zo nu en dan een klungel ben in de keuken. Het gaat hier echt niet altijd goed. Wat inmiddels wel goed gaat, is die chocoladefondue. Dus ik zal je mijn tips geven.

Ingrediënten chocoladefondue

voor 4 personen
  • 400 gram chocolade (smaak naar keuze)
  • scheut slagroom
Bereiding

Smelt de chocolade au bain marie. Als de chocolade gesmolten is, voeg je een scheutje slagroom toe. Roer goed door tot dit is opgenomen. Voeg eventueel meer toe als je het mengsel wat de dik vindt. Ikzelf voeg de room per 2-3 eetlepels tegelijk toe en ga door tot ik tevreden ben.

Ik weeg nooit af hoeveel slagroom ik gebruik, ik kijk naar de consistentie van het mengsel. Ik stop wanneer ik het dun genoeg vind voor de fondue. Ik gok dat ik op 400 gram melkchocolade een kleine 100 ml slagroom toevoeg, maar gebruik gerust wat meer of minder. Zorg wel dat het mengsel niet té dun wordt, je wilt wel een lekker laagje chocolade wanneer je er iets in dipt.

Als je alleen met volwassenen gaat fonduen, dan zou je ook nog een scheutje likeur door de chocolade kunnen roeren.

Wat kun je dippen in een chocoladefondue?

Eigenlijk kun je alles wat los en vast zit in de chocolade dopen, als jij het maar lekker vindt in combinatie met chocola. Favorieten hier zijn fruit, maar ook cakejes staan eigenlijk altijd wel op tafel. Ik zal hieronder op een rijtje zetten wat ik allemaal al eens heb gebruikt, maar weet dat er dus nog veel meer mogelijk is:

  • aardbeien en ander rood fruit (frambozen, bramen, blauwe bessen, kersen, etc.)
  • druiven
  • banaan
  • mandarijn partjes
  • kiwi
  • appel
  • lange vingers
  • cake (recept)
  • wafels (recept)
  • koekjes
  • poffertjes
  • soesjes (recept)
  • nootjes
  • stukje karamel of fudge

Wat ik nog nooit heb gedaan, maar wat me wel heel tof lijkt: truffels! Hier vind je een overzicht met mogelijke opties.

Nog iets wat ik zelf nog nooit heb gedaan: een paar dips op tafel zetten. Gehakte nootjes, kokosschaafsel, sprinkles, etc.. Dat kan niet anders dan een hele gezellige chocoladefondue worden.

Chocoladefondue serveren

Je kunt lekker makkelijk de kom die je hebt gebruikt om de chocolade te smelten op tafel zetten, maar het staat wel iets minder gezellig. Een chocoladefondue setje kan dus ook, maar vergeet dan niet regelmatig te roeren. Ben je klaar, blaas het kaarsje dan uit. Er bestaan ook chocoladefonteinen die je kunt gebruiken. En als laatst, overgieten in een mooi schaaltje. Als je direct aan tafel gaat en de chocolade af en toe even doorroert stolt het echt niet ontzettend snel. Tenzij je lang wilt tafelen. Eventueel kun je er ook nog een bak warm water onder zetten, een beetje zoals het au bain marie smelten.

Wat je naast de chocolade nog meer op tafel zet is aan jou. In bovenstaand rijtje heb ik je wat inspiratie gegeven, maar gebruik vooral wat jij lekker vindt. Zet niet te veel neer, want het is behoorlijk vullend (maar oh zo lekker!).

Wat dip jij het liefst in de chocoladefondue?

Vorige post

Volgende post

Cantuccini
Spinazie-ricotta hapjes

Related Posts

Beschuit met muisjes baby truffels

De lekkerste geboorte traktaties

door Laura Kieft
22 februari 2021
2

Of het nu een babyshower, gender reveal of een kraamfeest is: baksel met muisjes staan in de periode...

Klassieke kersenvlaai

Klassieke kersenvlaai

door Laura Kieft
20 februari 2021
5

Voor...

Gender reveal cupcakes

Gender reveal cupcakes

door Laura Kieft
17 februari 2021
2

Er...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 23

  1. Margot says:
    4 jaar geleden

    Oeh, nu heb ik trek in chocoladefondue!

    Beantwoorden
    • Bo says:
      3 jaar geleden

      Wat leul dat ik je hier tegen kom! Groet Bo

      Beantwoorden
  2. Sanne says:
    4 jaar geleden

    Ik dip het liefst marshmallows 🙂 Leuk idee om ook toppings neer te zetten. Nu wil ik een marshmallow in chocolade en discodip dippen ^^

    Beantwoorden
  3. Lynet says:
    4 jaar geleden

    Mmm heerlijk! Goed idee om eens gezellig te organiseren. Mijn favorieten zijn banaan en aardbeien (daarna wacht ik wel het liefste met opeten tot de chocola is afgekoeld) en speculaasjes, het zijn dan precies chocoladepepernoten!!

    Beantwoorden
  4. Carla says:
    4 jaar geleden

    Dit is iets wat ik in al die 60 jaar nog nooit heb gedaan/gegeten maar dat komt omdat niet iedereen hier thuis er van gecharmeerd is en als er dan iemand het niet wil eten dan maak je het niet.
    Je hebt het verrukkelijk en eerlijk (de missers) beschreven! Knap om missers toe te geven maar je bent beslist geen klungel!!
    Eens komt het ervan dat ik hiervan ga genieten daarom gaat je recept bij mijn favo’s!
    Xus,
    Car

    Beantwoorden
  5. Lianne says:
    4 jaar geleden

    Oh, wat ziet dit er verrukkelijk uit! Ik ben ook altijd zo dol op van die chocoladefonteinen die je weleens in die all-you-can-eat restaurants ziet. Heerlijk!

    Beantwoorden
  6. jonna@burgertrutjes says:
    4 jaar geleden

    Dit is echt HEMELS! Ben gek op chocolade, en dol op fondue.

    Beantwoorden
  7. Lokhorst says:
    3 jaar geleden

    Callebaut en Laura’s chocolade fondue, een heerlijk stel. Absolute aanrader.

    Beantwoorden
  8. Yvonne says:
    3 jaar geleden

    Ik vind het erg lekker om brie te dippen in de chocoladefondue!

    Beantwoorden
  9. Wendy Jansen says:
    3 jaar geleden

    Oh heerlijk…. en vergeet vooral niet om er peer bij te leggen. Mmm

    Beantwoorden
  10. Jo says:
    3 jaar geleden

    Lange Vingers dip ik in een fondue van Lindt chocolade,room een scheutje Amaretto die Missoni aan heeft . De chocolade fondue afmaken met ongezouten roomboter voor nog meer glans.

    Beantwoorden
  11. Pepin says:
    2 jaar geleden

    Mariakoekjes zijn ook lekker om erin te deppen.En andere koekjes. Je zou oreo kunnen proberen.

    Beantwoorden
  12. Annrke says:
    2 jaar geleden

    Bij mij ging de net zorgvuldig gesmolten helemaal stollen toen ik de slagroom er bij schonk. Grrrr

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Voeg je het dan wel in kleine delen toe zoals in het recept staat?

      Beantwoorden
      • Cornelia says:
        10 maanden geleden

        Dit is bij ons ook gebeurd, 4 chocolade repen verprutst tot een grote klont. We hebben de slagroom beetje bij beetje toegevoegd, en het water was niet hoger dan het schaaltje in de pan. Erg jammer dus. Grrr

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          10 maanden geleden

          Wat vervelend! Was de slagroom wel op kamertemperatuur? Misschien kwam het door een te groot temperatuursverschil.

          Beantwoorden
  13. Lysette Korsuize says:
    2 jaar geleden

    Weet je toevallig ook of je de chocolade daarna nog kunt bewaren en hergebruiken voor een weekje later?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Ja hoor, dat kan prima. Maar als er veel kruimels en andere etensresten in zitten zou ik het persoonlijk niet doen.

      Beantwoorden
  14. Wieb says:
    1 jaar geleden

    Beste Laura,

    Mijn gesmolten chocolade (mix van puur en melk) ging schiften en werd één grote klont. Het au-bain-marie pannetje hing nog op z’n plek. Wat ging er mis?

    Gr,
    Wieb

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Oei da’s gek. Had je misschien teveel water in de pan waardoor de kom echt in het water hing? Het klinkt nl. alsof de chocolade verbrandde en daarom ging klonteren.

      Beantwoorden
  15. Sabine says:
    1 jaar geleden

    Wij maken een plaat meringe en breken die in stukken om hem in de chocolade te dopen, mierzoet maar ook verrukkelijk! Toch blijft banaan mijn favoriete combinatie. Hoewel, ik ga de soesjes ook eens uit proberen…

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Klinkt heerlijk!!

      Beantwoorden
  16. Renée says:
    3 weken geleden

    Ipv slagroom heb ik er scheutjes sojamelk bij geschonken, dat ging helaas ook mis. Werd een dikke homp chocola die niet meer zacht te krijgen was =( weet iemand hoe dat kan?

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • MUFFINS! Ik ben gek op muffins, dat zullen jullie inmiddels wel door hebben. Deze triple chocolate muffins zijn bijvoorbeeld ook zo zalig, die zou ik elke dag wel lusten.⁠
⁠
Elke vrijdagmiddag deel ik een aantal recepten in mijn stories om jullie wat bak inspiratie voor het weekend te geven en vandaag zullen deze in het teken staan van.. Muffins! Dus check mijn stories later vandaag als dat je als muziek in de oren klinkt 😉.⁠
⁠
Het recept van deze chocolade muffins vind je gewoon al op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #muffins #triplechocolate #bakinspiratie #chocolademuffins #bakken' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/154961493_942622139841535_2019984367802266002_n.jpg?_nc_cat=111&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=cBgrjhccInwAX-TwUUI&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=c4aa27637eb357b7d0678f456d349d64&oe=60601AA4' title='MUFFINS! Ik ben gek op muffins, dat zullen jullie inmiddels wel door hebben. Deze triple chocolate muffins zijn bijvoorbeeld ook zo zalig, die zou ik elke dag wel lusten.⁠ ⁠ Elke vrijdagmiddag deel ik een aantal recepten in mijn stories om jullie wat bak inspiratie voor het weekend te geven en vandaag zullen deze in het teken staan van.. Muffins! Dus check mijn stories later vandaag als dat je als muziek in de oren klinkt 😉.⁠ ⁠ Het recept van deze chocolade muffins vind je gewoon al op Laura's Bakery, even zoeken via de zoekbalk op de website. Link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #muffins #triplechocolate #bakinspiratie #chocolademuffins #bakken'>
  • Mijn fotostudio 😄📸! Waar ik in mijn vorige woning op iedere bakdag de woonkamer omtoverde tot fotostudio, heb ik tegenwoordig een kantoor aan huis. Inclusief fotostudio waar alles gelijk klaarstaat en dat is heerlijk!⁠
⁠
Ik moet wel toegeven dat ik de laatste paar maanden vrijwel alleen maar aan de keukentafel heb zitten werken terwijl ik van mijn kantoor een grote puinhoop had gemaakt. Deur dicht en niemand die het ziet. Ik kwam er eigenlijk alleen nog voor het maken van foto
  • NIEUW! Ik heb zo zitten smullen van dit hapje. De heerlijke combinatie van geitenkaas en spek in een knapperig jasje van bladerdeeg. En ze zijn ook nog eens ontzettend snel en makkelijk gemaakt.⁠
⁠
Het recept staat vanaf vandaag online, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#bladerdeeg #borrelhapje #geitenkaas #spek
  • HANDIGE BAKTIP! Wist je dat alle genoemde oventemperaturen op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #handigebaktips #madeleines #chocolatechips #oven #bakken' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/152786066_1178239109258975_4273695511538248470_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=VX-uB2MioUUAX9ZeQLA&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=183db202552fff5988ded2057026b866&oe=605D7FB7' title='HANDIGE BAKTIP! Wist je dat alle genoemde oventemperaturen op Laura's Bakery zijn bedoeld voor een oven met boven- en onderwarmte? Als je op hetelucht bakt, zet dan de temperatuur van je oven 10-20% lager dan in mijn recepten vermeld staat.⁠ ⁠ Op Laurasbakery.nl onder het kopje 'Handige Baktips' vind je nog veel meer van dit soort nuttige informatie en tips. En als je graag de chocolate chip madeleines wilt maken, zoek deze dan even via de zoekbalk op het blog. Link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠ ⁠ #handigebaktips #madeleines #chocolatechips #oven #bakken'>
  • NIEUW! Op zoek naar lekkere geboorte hapjes of lekkernijen voor een babyshower? Vandaag vind je de leukste geboorte traktaties op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ Meteen een goeie tip voor iedereen die niet van muisjes houdt: deze kun je gemakkelijk vervangen door roze/blauwe sprinkles, M&M's of smarties.⁠ ⁠ #geboortetraktaties #babyshower #muisjes' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/152127985_2882611915309629_7551964590495549923_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=CoWtbSw7oHIAX_KvDSZ&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=d2e5614afe5986fd1bc5407d5a717df7&oe=605F1B1B' title='NIEUW! Op zoek naar lekkere geboorte hapjes of lekkernijen voor een babyshower? Vandaag vind je de leukste geboorte traktaties op Laura's Bakery, link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ Meteen een goeie tip voor iedereen die niet van muisjes houdt: deze kun je gemakkelijk vervangen door roze/blauwe sprinkles, M&M's of smarties.⁠ ⁠ #geboortetraktaties #babyshower #muisjes'>
  • Door die kersenvlaai van gisteren moest ik weer denken aan deze lekkere chocolade cake met kersen. Kersen zijn nu natuurlijk niet in het seizoen, maar je kunt ze in deze cake goed vervangen door stukjes peer. Of je gebruikt kersen uit het vriesvak, wel eerst even laten ontdooien voor je ze door het beslag mengt.⁠
⁠
Het recept staat al online op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #kersen #chocolade #cake #chocoladecake #zondagbakdag' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/152079813_139036524738248_264097078729505436_n.jpg?_nc_cat=106&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=RCMo_wgjxKoAX8vt5Hr&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=d11f2f4ccd880c1cea277d0f8ed1eba8&oe=60605216' title='Door die kersenvlaai van gisteren moest ik weer denken aan deze lekkere chocolade cake met kersen. Kersen zijn nu natuurlijk niet in het seizoen, maar je kunt ze in deze cake goed vervangen door stukjes peer. Of je gebruikt kersen uit het vriesvak, wel eerst even laten ontdooien voor je ze door het beslag mengt.⁠ ⁠ Het recept staat al online op Laura's Bakery en je vindt het door de titel van het recept in te vullen in de zoekbalk. Link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #kersen #chocolade #cake #chocoladecake #zondagbakdag'>

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

No bake stroopwafel cheesecake

Snelle cinnamon rolls

Biscuit recept

Basisrecept vanillecake

Volgende Post
Spinazie-ricotta hapjes

Spinazie-ricotta hapjes

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent
Bladerdeeg geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

Bladerdeeg geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

24 februari 2021
Beschuit met muisjes baby truffels

De lekkerste geboorte traktaties

22 februari 2021
Klassieke kersenvlaai

Klassieke kersenvlaai

20 februari 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

Bladerdeeg geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

door Laura Kieft-24 februari 2021-1

De geitenkaas liefhebbers weten vast dat dit ingrediënt heel goed combineert met spek. Ik bedacht daarom deze geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes. Ontzettend eenvoudig om te maken en nog lekkerder om te eten. Het makkelijkst is om zo’n...

De lekkerste geboorte traktaties

door Laura Kieft-22 februari 2021-2

Of het nu een babyshower, gender reveal of een kraamfeest is: baksel met muisjes staan in de periode rondom een baby centraal. Ik heb er zelf altijd veel plezier in om voor de babyshower van...

Klassieke kersenvlaai

door Laura Kieft-20 februari 2021-5

Voor de Bakstrijd van deze maand, met als thema vlaai, ben ik zelf natuurlijk ook aan de bak gegaan. Op het blog is al een rijstevlaai te vinden en een aardbeienvlaai, daarnaast staat er een...

Gender reveal cupcakes

door Laura Kieft-17 februari 2021-2

Er zijn veel leuke manieren om aan familie en vrienden het geslacht van je kind te onthullen, maar iets lekkers bakken is er daar zeker één van! Een tijdje terug maakte ik vrolijke piñata cupcakes...

Zelf vlaaien bakken – TIPS!

door Laura Kieft-15 februari 2021-0

Het is je vast niet ontgaan: deze maand worden er massaal vlaaien gebakken voor De Bakstrijd van februari. Voor iedereen die nog wel wat tips kan gebruiken voor het maken van deze heerlijke taart komt...

Brownies zonder chocolade (met cacao)

door Laura Kieft-13 februari 2021-15

Ik hoor je al denken: waarom zou ik brownies zonder chocolade willen maken? Nou, bijvoorbeeld omdat je geen chocolade in huis hebt, maar toch ontzettend graag brownies wilt bakken. Het is mij al vaker gebeurd....

Red velvet marmercake

door Laura Kieft-12 februari 2021-4

De eerste marmercake die ik ooit maakte (met vanille- en chocoladesmaak) deelde ik in mijn Basisbakboek. Ik zie dat de cake nog altijd erg populair is, want hij duikt regelmatig op in jullie thuisbaksels op Instagram....

Frambozen cheesecake wentelteefjes

door Laura Kieft-11 februari 2021-1

Ik ben gek op wentelteefjes. Simpel zijn met een beetje poedersuiker zijn ze al heerlijk, maar je kunt ook goed variëren met dit recept voor wentelteefjes. Zo maakte ik er rolletjes van en vulde ze...

Oreo cupcakes met aalbessen

door Laura Kieft-10 februari 2021-1

Het viel me op dat ik de laatste tijd ontzettend veel muffin-recepten hebt jullie heb gedeeld. Daar ben ik nu eenmaal dol op, maar cupcakes vind ik ook erg lekker. Deze Oreo cupcakes met aalbessen...

Red velvet poffertjes spiesjes

door Laura Kieft-09 februari 2021-0

Poffertjes zijn niet alleen ontzettend lekker om met een beetje poedersuiker en roomboter naar binnen te smikkelen, maar je kunt er nog veel meer lekkere creaties mee maken. Deze gezellige spiesjes zijn daar een mooi...

Valentijn bakinspiratie met chocola

door Laura's Bakery-08 februari 2021-1

We starten met een nieuwe themaweek bij Laura’s Bakery: Valentijn! Een ideaal Valentijnsrecept bestaat uit chocola, rood fruit en natuurlijk een hoop liefde. Ik help je op weg met dit overzicht voor Valentijn bakinspiratie. Bijvoorbeeld...

Stokbrood met kruidenboter en kaas

door Laura Kieft-05 februari 2021-2

We hebben vast allemaal al eens zo’n stokbrood met kruidenboter uit de supermarkt in de oven geschoven met als resultaat sneetjes brood die doordrenkt zijn met kruidenboter. Klinkt misschien niet lekker, maar ik ben er...

Oreo botercrème

door Laura Kieft-03 februari 2021-9

Een recept voor Oreo botercrème staat al bijna 5 jaar online, maar het staat verstopt in het artikel voor Oreo taart waardoor het niet goed te vinden was. En omdat ik niemand zo’n fantastische lekkere...

De Bakstrijd: februari 2021

door Laura Kieft-01 februari 2021-1

We zijn de eerste Bakstrijd van 2021 goed begonnen! Wat een heerlijke broden heb ik voorbij zien komen, zo leuk allemaal. Ik heb er lang over na moeten denken om de twee winnaars te kiezen,...

Volkoren ontbijtkoek uit PUUR ZOET

door Laura Kieft-30 januari 2021-24

Vandaag deel ik een heerlijk recept voor volkoren ontbijtkoek uit het bewuste bakboek PUUR ZOET van Mariette met jullie. Een ongelofelijk lekkere ontbijtkoek die gemaakt is met volkorenmeel. Los van de dadels en de appelstroop...

Vegetarische mini loempia’s

door Laura Kieft-29 januari 2021-2

Perfect voor bij de zelfgemaakte sweet chili saus van vorige week: vegetarische mini loempia’s! Waar ik eerder al loempia’s uit de oven met jullie deelde, heb ik deze juist wel gefrituurd. Met een kleine aanpassing...

10 lekkere bananenbrood recepten

door Laura Kieft-25 januari 2021-0

De laatste tijd heb ik steeds vaker zin in een lekker bananenbrood als tussendoortje. Ideaal, want meestal heb ik wel een paar plakjes in de vriezer liggen! En het leukste is dat er veel variatie...

Volkoren appel-kaneel pancakes

door Laura Kieft-23 januari 2021-4

Het maken van volkoren appel-kaneel pancakes stond al zo’n 3 maanden op mijn lijst en een paar weken geleden kwam het er dan ein-de-lijk van. Het is weer een experiment om te kijken wat je...

Sweet chili saus

door Laura Kieft-22 januari 2021-4

Ik was er vroeger niet dol op, maar tegenwoordig staat er altijd een fles sweet chili saus in de kast. Sterker nog, sinds kort staat daar een fles met zelfgemaakte sweet chili saus bij. Nooit...

Wit brood

door Laura Kieft-20 januari 2021-14

Ik vind het heerlijk om broden te bakken. De laatste tijd zijn het voornamelijk busbroden die hier uit de oven komen. Een busbrood is qua vorm het brood dat je veel in de winkels zit...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 115
  • 116
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan