Chocolade Oreo kerstkoekjes

21 december 2014
5

chocolade oreo kerstkoekjes

Stiekem vind ik Oreo’s het lekkerst met een laagje chocola of candy melts er omheen. Ik heb daarom ook al regelmatig Oreo pops gemaakt. Vandaag laat ik jullie een andere variant zien: chocolade Oreo kerstkoekjes! De koekjes voorzie je met een speciale mal eenvoudig van een vrolijk laagje chocola. Ik gebruikte hier een winterse variant, maar er bestaan er nog veel meer. Je zou misschien niet zo snel bedenken om Oreo’s te serveren met Kerst, maar in dit fijne jasje van chocola lijkt mij dat helemaal geen enkel probleem!

chocolade oreo kerstkoekjes

chocolade oreo kerstkoekjes

Chocolade Oreo kerstkoekjes

Maak snel en eenvoudig chocolade Oreo kerstkoekjes voor de kerstdagen. Met gekleurde candy melts, Oreo's en een malletje maak je ze binnen een handomdraai!

Ingrediënten

  • Oreo’s
  • Wilton candy cookie mold
  • Candy melts: blauw, wit, rood, zwart, oranje
  • Eventueel mycryo om chocola te verdunnen
  • Spuitzakken

Instructies

  • Met de gesmolten candy melts maak je eerst de details. Voor de sneeuwvlok Oreo’s is dit eenvoudig, je vult de vlok in met een kleur candy melts naar keuze. In mijn geval was dit blauw en wit.
  • De sneeuwpop heeft iets meer details. De zwarte en oranje candy melts breng je aan met een cocktailprikker. Voor de sjaal, oorwarmers en het gezicht kun je prima een spuitzak gebruiken.
  • Laat de details een beetje uitharden voordat je de vormpjes verder opvult. Dat opvullen hoeft trouwens niet tot de rand, anders stromen je vormpjes over wanneer je de Oreo er in drukt. Voor een derde vullen is genoeg.
  • Druk dan de Oreo’s in de chocola en laat helemaal uitharden voordat je ze uit de vorm verwijdert. Zet ze in de koelkast om uit te harden.
Bewaren

In een trommel tot een week houdbaar.

chocolade oreo kerstkoekjes

Zou jij zou Oreo’s op tafel zetten deze kerstdagen?

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

11 reacties

  1. Margot schreef:

    Wat zien ze er leuk uit!

  2. Romy schreef:

    Gaaf zeg! Dit ga ik onthouden en pinnen.

  3. Liesbeth schreef:

    Wat geinig, leuk te gebruiken als traktatie voor elk moment.

  4. Marjolein schreef:

    Ja, ik zag die vorm toevallig bij mij weer in de kast liggen en wil ze ook nog “even” maken! Dus bedankt voor het voordoen! 🙂

  5. Ik zou ze zeker maken, als ik goed met Candy Melt zou kunnen werken 🙂 Al mijn pogingen zijn tot nu toe niet fotowaardig geweest….

    1. Laura's Bakery schreef:

      Probeer eens mycryo (cacaoboter) toe te voegen, dan werkt het een stuk fijner 😉

  6. Lieke Smit schreef:

    Hmmm lekker hoor. Bedankt voor alle kerst inspiratie! Ik volg je al heel lang, maar ik vergeet altijd te reageren. Met de kerst op komst vind ik het een mooi moment om je te bedanken voor die fijne en lekkere gerechten. Ik wens je veel succes in 2015, helemaal nu je fulltime gaat bloggen! Liefs Lieke

    1. Laura's Bakery schreef:

      Hoi Lieke,
      Graag gedaan 🙂 Ik doe het met heel veel plezier, op nog veel meer lekkere recepten!
      Liefs, Laura

  7. Priscilla schreef:

    Ik was al benieuwd hoe je dit had gedaan maar nu snap ik het. Je gebruikt er gewoon een mal voor. Vind ’t er superfancy uitzien, denk alleen niet dat ik dit zelf zo mooi zou kunnen. Zou dit zeker geserveerd kunnen hebben met kerst.

  8. Joke schreef:

    Ik heb deze gemaakt zien worden. Het ziet er zo simpel uit maar wat een precies werk is dit. Hier moet je dus een engelen geduld voor hebben of je een mal hebt of niet. Prachtig gemaakt. Het zijn echt kleine kunstwerkjes!

    Liefs, Mam ♥

  9. Doreth schreef:

    Hoi
    Beetje laat maar waar zou ik eventueel die mallen kunnen kopen.Vind ze zo leuk

    Groetjes
    Doreth

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *