Chocolade Oreo kerstkoekjes

Gepost: 21 december 2014 Laatst bewerkt: 22 februari 2024
Chocolade Oreo kerstkoekjes

Stiekem vind ik Oreo’s het lekkerst met een laagje chocola of candy melts er omheen. Ik heb daarom ook al regelmatig Oreo pops gemaakt. Vandaag laat ik jullie een andere variant zien: chocolade Oreo kerstkoekjes! De koekjes voorzie je met een speciale mal eenvoudig van een vrolijk laagje chocola. Ik gebruikte hier een winterse variant, maar er bestaan er nog veel meer. Je zou misschien niet zo snel bedenken om Oreo’s te serveren met Kerst, maar in dit fijne jasje van chocola lijkt mij dat helemaal geen enkel probleem!

BAKTIP: Door candy melts te gebruiken, maak je jouw chocolade creaties eenvoudig in de vrolijkste kleuren. Je kan er ook voor kiezen om witte chocolade te gebruiken en deze te kleuren met kleurstof op oliebasis.

chocolade oreo kerstkoekjes 2a
chocolade oreo kerstkoekjes 3a
chocolade oreo kerstkoekjes 4a

 

CHOCOLADE OREO KERSTKOEKJES maken

Opslaan
Recept afdrukken

5 van 1 stem

Chocolade Oreo kerstkoekjes

Maak snel en eenvoudig chocolade Oreo kerstkoekjes voor de kerstdagen. Met gekleurde candy melts, Oreo's en een malletje maak je ze binnen een handomdraai!

Ingrediënten

  • Oreo’s
  • Wilton candy cookie mold
  • Candy melts: blauw, wit, rood, zwart, oranje
  • Eventueel mycryo om chocola te verdunnen
  • Spuitzakken

Instructies

  • Met de gesmolten candy melts maak je eerst de details. Voor de sneeuwvlok Oreo’s is dit eenvoudig, je vult de vlok in met een kleur candy melts naar keuze. In mijn geval was dit blauw en wit.
  • De sneeuwpop heeft iets meer details. De zwarte en oranje candy melts breng je aan met een cocktailprikker. Voor de sjaal, oorwarmers en het gezicht kun je prima een spuitzak gebruiken.
  • Laat de details een beetje uitharden voordat je de vormpjes verder opvult. Dat opvullen hoeft trouwens niet tot de rand, anders stromen je vormpjes over wanneer je de Oreo er in drukt. Voor een derde vullen is genoeg.
  • Druk dan de Oreo’s in de chocola en laat helemaal uitharden voordat je ze uit de vorm verwijdert. Zet ze in de koelkast om uit te harden.
Bewaren

In een trommel tot een week houdbaar.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

13 reacties

  1. Margot schreef:

    Wat zien ze er leuk uit!

  2. Romy schreef:

    Gaaf zeg! Dit ga ik onthouden en pinnen.

  3. Liesbeth schreef:

    Wat geinig, leuk te gebruiken als traktatie voor elk moment.

  4. Marjolein schreef:

    Ja, ik zag die vorm toevallig bij mij weer in de kast liggen en wil ze ook nog “even” maken! Dus bedankt voor het voordoen! 🙂

  5. Ik zou ze zeker maken, als ik goed met Candy Melt zou kunnen werken 🙂 Al mijn pogingen zijn tot nu toe niet fotowaardig geweest….

    1. Laura's Bakery schreef:

      Probeer eens mycryo (cacaoboter) toe te voegen, dan werkt het een stuk fijner 😉

  6. Lieke Smit schreef:

    Hmmm lekker hoor. Bedankt voor alle kerst inspiratie! Ik volg je al heel lang, maar ik vergeet altijd te reageren. Met de kerst op komst vind ik het een mooi moment om je te bedanken voor die fijne en lekkere gerechten. Ik wens je veel succes in 2015, helemaal nu je fulltime gaat bloggen! Liefs Lieke

    1. Laura's Bakery schreef:

      Hoi Lieke,
      Graag gedaan 🙂 Ik doe het met heel veel plezier, op nog veel meer lekkere recepten!
      Liefs, Laura

  7. Priscilla schreef:

    Ik was al benieuwd hoe je dit had gedaan maar nu snap ik het. Je gebruikt er gewoon een mal voor. Vind ’t er superfancy uitzien, denk alleen niet dat ik dit zelf zo mooi zou kunnen. Zou dit zeker geserveerd kunnen hebben met kerst.

  8. Joke schreef:

    Ik heb deze gemaakt zien worden. Het ziet er zo simpel uit maar wat een precies werk is dit. Hier moet je dus een engelen geduld voor hebben of je een mal hebt of niet. Prachtig gemaakt. Het zijn echt kleine kunstwerkjes!

    Liefs, Mam ♥

  9. Doreth schreef:

    Hoi
    Beetje laat maar waar zou ik eventueel die mallen kunnen kopen.Vind ze zo leuk

    Groetjes
    Doreth

  10. Laura schreef:

    Zo een zak Wilton Candy Melts® Wit 340g hoeveel oreos koekjes zou je daarin kunnen dopen?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Oeh dat is wel een hele specifieke vraag, dat zou ik niet precies weten. Maar ik denk best een aantal! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept