Hartige wentelteefjes met kaas en pesto

23 maart 2017
38

Het ontbijt is voor mij persoonlijk de belangrijkste maaltijd van de dag. Wanneer ik ’s ochtends wakker word kan mijn maag alleen maar aan eten denken. Zonder ontbijt de deur uit is voor mij ook gewoon niet mogelijk. Liever wat vroeger opstaan om te kunnen ontbijten, dan langer in bed blijven liggen en zonder eten in mijn maag op pad. Dat kan ik gewoon niet. En dat hoeven heus geen ingewikkelde ontbijtjes te zijn hoor. Doordeweeks ontbijt ik vaak hetzelfde; een schaaltje yoghurt met fruit en wat cruesli. Met een kop thee erbij, geen ontbijt zonder thee voor mij.

In het weekend besteed ik meer aandacht aan mijn ontbijt, maar ook dan wil ik het snel gemaakt hebben. Want ja, mijn maag denkt dus alleen maar aan eten in de ochtend. Dat weten ze bij PLUS ook, want ze vroegen mij om een heerlijk ontbijtje te maken dat snel te maken is voor de hongerige magen in de ochtend. Uiteraard, dat soort ontbijtjes zijn bij mij favoriet. Toen ik bij PLUS binnenliep voor de inkopen stond ik gelijk op de -heerlijke geurende- broodafdeling. Ik koos voor een tijgerbrood waar ik hartige wentelteefjes met kaas en pesto mee maakte. Ontzettend eenvoudig om te maken, maar wel net even anders dan de traditionele wentelteefjes. Zelf at ik deze wentelteefjes bij het ontbijt op een zondag en heb ervan genoten. Met een kop thee erbij uiteraard. En een glas vers sinaasappelsap, dat voeg ik in het weekend ook graag aan mijn ontbijt toe.

Hartige wentelteefjes met kaas en pesto

Wentelteefjes hoeven niet altijd zoet te zijn. Dat bewijzen deze hartige wentelteefjes met kaas en pesto. Gelukkig hoef je er ’s ochtends maar kort voor in de keuken te staan!
Porties: 3 stuks

Ingrediënten

  • 4 sneetjes Korenlanders Rustiek Tijgerbrood (of 6, afhankelijk hoe groot/dik ze zijn)
  • groene pesto
  • plakken jong-belegen Klaverland Kaas
  • 2 eieren (M)
  • 250 ml melk
  • gedroogde basilicum en oregano
  • zout en peper

Instructies

  • Ik koop vloerbroden graag ongesneden, dat vind ik leuker voor op de ontbijttafel. In dat geval moet je de plakjes brood zelf nog even snijden. Doe dat voor deze hartige wentelteefjes echter niet te dik. Smeer elk sneetje dun in met een theelepel groene pesto. Mocht je pesto bij je ontbijt nou nog iets te heftig vinden, dan kun je dit ook weglaten natuurlijk. Beleg een sneetje brood met een plak kaas en leg hier een ander sneetje bovenop. Doe dit bij alle broodjes.
  • In een schaal klop je de eieren met de melk los, breng dit op smaak met basilicum, oregano, zout en peper. Neem een schaal of bakje dat groot genoeg is om de broodjes in te dopen, ik gebruik hiervoor een vleeswaren bakje. Zorg dat de sneetjes brood het mengsel goed op kunnen nemen.
  • Het bereiden gaat eigenlijk net zo als wanneer je een tosti in de pan maakt. Verwarm in een pan een klontje boter, leg dan het wentelteefje in de pan. Draai hem geregeld om tot beide kanten goudbruin zijn en de kaas in het midden is gesmolten.
  • Serveer je hartige wentelteefje gelijk, warm met de gesmolten kaas in het midden is hij het lekkerst. Lekker met een kop thee en een versgeperst sapje.

Kun je nog wel wat meer ontbijtinspiratie gebruiken? Neem dan eens een kijkje op de site van PLUS.

Dit is een samenwerking met PLUS, lees mijn disclaimer voor meer informatie.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

6 reacties

  1. Oh dit lijkt mij zo intens lekker!! Lang leve wentelteefjes 🙂

  2. Mieke schreef:

    Hartige wentelteefjes…..wat verrassend. Lijkt me super lekker, maar voor mij liever als lunch.

  3. Hinsje schreef:

    Wilde direct aan de slag maar …… waar staat het recept??

    1. Laura Kieft schreef:

      Als je het recept niet ziet, heb je een adblocker aanstaan. Als je die uitschakelt kun je alles gewoon goed zien.

  4. Laura schreef:

    Wat een lekker zondagreceptje.. we hebben ervan gesmuld bij de lunch!

  5. Laura schreef:

    Super lekker voor op de luie zondag! 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet geOpenbaareerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *