Ciabattapizza met geitenkaas en Parmaham

Gepost: 25 maart 2019 Laatst bewerkt: 29 augustus 2023

CIABATTAPIZZA MET GEITENKAAS EN PARMAHAM

Herinner je die heerlijke pizza van ciabatta die een tijdje geleden online kwam nog? We hebben toen ook nog deze heerlijke ciabattapizza met geitenkaas en Parmaham gemaakt. Ook een aanrader hoor! Je kunt deze belegde ciabatta natuurlijk eten bij de lunch of als (onderdeel van de) avondmaaltijd, maar zo in puntjes gesneden doet hij het ook erg goed als hapje. Of je het nou bij een gezellige avond op tafel zet of er een lekker tussendoortje van maakt. Mij mag je dit in ieder geval altijd wel voor mijn neus zetten. En wederom: lekker snel gemaakt. Ik heb deze ingrediënten meestal standaard in huis, ideaal dus voor de lekkere trek.

recept CIABATTAPIZZA MET GEITENKAAS EN PARMAHAM
CIABATTAPIZZA MET GEITENKAAS EN PARMAHAM
Opslaan Recept afdrukken
Nog geen beoordeling

Ciabatta met geitenkaas en parmaham

Pizza kun je ook heel goed maken zonder pizzadeeg. Pak gewoon eens een ciabatta erbij en beleg deze met je favoriete pizzatoppings! Deze ciabatta met geitenkaas en parmaham is in ieder geval een hele lekkere combi.

Ingrediënten

  • 1 ciabatta afbakbrood
  • 200 gram tomatensaus
  • 1-2 tl Italiaanse kruiden
  • 75 gram verse spinazie
  • 100 gram geitenkaas
  • 100 gram Parmaham

Instructies

  • Snijd het ciabatta afbakbrood volledig open zodat je twee losse helften hebt.
  • Breng de tomatensaus op smaak met Italiaanse kruiden. Smeer de helften in met de tomatensaus en beleg met de verse spinazie.
  • Verdeel de geitenkaas over de spinazie en bak de ciabattapizza af in een voorverwarmde oven van 200 °C (boven- en bovenwarmte) in 8-10 minuten.
  • Beleg direct na het bakken met de Parmaham en serveer warm.

Tips

  • Bewaren: Je kunt het brood een paar uur van tevoren bereiden. Bewaar tot het afbakken afgedekt in de koelkast en bekleed na het bakken pas met de ham. Na het bakken is het brood afgedekt 1-2 dagen in de koelkast te bewaren.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept