Ik kom uit een familie met lekkerbekken. Met verjaardagen worden chipjes, nootjes en rauwkost op tafel gezet en die vinden gretig aftrek. Dan hebben we vaak ook nog een bord met toastjes, bittergarnituur, wraphapjes en meer van dat soort lekkers. Dit wordt vaak niet op tafel gezet, maar in de kring (zo lekker Hollands 😉 ) doorgegeven en iedereen pakt zijn favoriet eraf. Je snapt het, dat bord is binnen enkele ogenblikken leeg. Zo gaat het iedere familieverjaardag weer, bij ieder gezin in de familie. Ik verwacht dat deze Griekse TUC hetzelfde te wachten staat.
Mijn favoriet is de TUC Original, zo’n pak eet ik gerust in mijn eentje leeg. Ik besloot deze dan ook als basis te gebruiken voor drie verschillende toppings in totaal. Vandaag laat ik je er al eentje zien, in de volgende artikelen volgt de rest. Samen met nog meer inspiratie van mijn insiders! Ja dat lees je goed, ik heb weer een hele toffe insiders actie waaraan jij ook mee kunt doen. Aan het eind van dit artikel vertel ik je er alles over.
Tuc naturel wordt bij ons heel simpel belegd met plakjes hardgekookt ei, daarover wat zeezout, dotjes mayonaise en afgemaakt met gesnipperde verse bieslook
Heel eenvoudig maar zalig
Terwijl ik juist de Tuc bacon zalig vind om zo op te eten. Mmmmmm
Leuk! Ik heb mij ingeschreven! 🙂
Mmm tuc paprika met eiersalade (zelfgemaakte) dat is bij ons op de vrijdagavondborrel favoriet!
Oeh wat een goed idee!
Ik zag het ook al bij andere bloggers langskomen, maar ik had er zelf echt nooit over nagedacht om een tucje te beleggen 😉
Dus nu komt er super veel inspiratie aan in een keer 🙂
Misschien een raar vraagje, maar als er meerdere bloggers meedoen aan zo’n campagne, gaan jullie dan ook met elkaar overleggen wie wat maakt zodat er geen dubbele toppings komen, of weet jij van te voren niet wie er nog meer meedoen aan deze actie? (ik ben een beetje nieuwsgierig 😉 maar vind het super leuk dat meerdere blogs dezelfde ‘actie’ hebben)
Leuk he om TUC te beleggen, ik had er hiervoor ook nog nooit bij stilgestaan maar vind het zó lekker! Over je vraag: we geven van tevoren allemaal aan wat we willen maken om te zorgen dat we niet hetzelfde maken, maar eigenlijk komt die overlap vrijwel nooit voor 🙂
Gelukkig!
Ik kijk nu al uit naar nog meer leuke ideeën 🙂
Lijkt me erg lekker! Helemaal nu de zomer er weer aan komt. Maar heb nu vraagje….heb je ook lekkere recepten voor mensen met maagverkleining? Mag in principe alles eten maar te vet en suikers worden meestal minder goed verdragen….en kleine hoeveelheden is nog wel het belangrijkste.