Griekse TUC + oproep insiders actie

10

Ik kom uit een familie met lekkerbekken. Met verjaardagen worden chipjes, nootjes en rauwkost op tafel gezet en die vinden gretig aftrek. Dan hebben we vaak ook nog een bord met toastjes, bittergarnituur, wraphapjes en meer van dat soort lekkers. Dit wordt vaak niet op tafel gezet, maar in de kring (zo lekker Hollands 😉 ) doorgegeven en iedereen pakt zijn favoriet eraf. Je snapt het, dat bord is binnen enkele ogenblikken leeg. Zo gaat het iedere familieverjaardag weer, bij ieder gezin in de familie. Ik verwacht dat deze Griekse TUC hetzelfde te wachten staat.


Mijn favoriet is de TUC Original, zo’n pak eet ik gerust in mijn eentje leeg. Ik besloot deze dan ook als basis te gebruiken voor drie verschillende toppings in totaal. Vandaag laat ik je er al eentje zien, in de volgende artikelen volgt de rest. Samen met nog meer inspiratie van mijn insiders! Ja dat lees je goed, ik heb weer een hele toffe insiders actie waaraan jij ook mee kunt doen. Aan het eind van dit artikel vertel ik je er alles over.

TUC staat hier al regelmatig op tafel, maar eigenlijk altijd gewoon als los zoutje. Niet in combinatie met een topping, maar juist met die topping vind ik ze echt geniaal. In dit geval gaat het zoute van de TUC Original supergoed samen met de Griekse topping, maar ik heb al veel meer lekkere combinaties ontdekt.

Griekse TUC

Gebruik je TUC koekjes eens anders en maak er Griekse TUC van! Die zullen zeker in de smaak vallen en zijn ontzettend lekker.
Porties: 8 TUC’s

Ingrediënten

  • 8 plakjes TUC Original
  • komkommer, in dunne plakjes (ik gebruikte de kaasschaaf)
  • tzatziki (recept)
  • verse dille

Instructies

  • Elke TUC beleg je met 3 plakjes komkommer. Daar bovenop een theelepeltje tzatziki wat je afmaakt met wat verse dille.
  • Zo simpel is het. Om je gasten het idee te geven kun je al een paar TUCjes beleggen. Ernaast zet je dan schaaltje met alle benodigdheden zodat ze het de rest van de avond zelf kunnen maken. Dat is sowieso handig, omdat de TUC na een half uurtje met beleg zachter zullen worden. Knapperig zijn ze toch echt het lekkerst ? .

Zin in een variatie op de Griekse TUC? Je kunt natuurlijk ook voor een andere smaak kiezen, de TUC Paprika bijvoorbeeld.

In de komende TOP your TUC artikelen geef ik je nog meer inspiratie voor toppings zodat jullie nog meer keuze hebben op een gezellig borrel- of filmavond.

Word jij mijn insider?

Ik zoek insiders die net als ik niet vies zijn van lekkere borrelhapjes en daar creatief in zijn. Loopt jouw hoofd al over van de TOP your TUC inspiratie? Dan zoek ik jou!

Als jij wordt uitgekozen als Laura’s Bakery insider krijg je een pakket met verschillende TUC smaken en een leuke borrelplank toegestuurd. Aan jou de opdracht om de meest heerlijke combinaties van TUC en toppings te maken en deze te delen via social media. Er is uiteraard ook een winnaar, die wordt bekroond tot TUC TOPper en wint een XL borrelpakket.

Doe je mee? Schrijf je dan hier in! Door overweldigend succes zit deze actie vol en is het niet meer mogelijk je aan te melden.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

7 reacties

  1. Nelly schreef:

    Tuc naturel wordt bij ons heel simpel belegd met plakjes hardgekookt ei, daarover wat zeezout, dotjes mayonaise en afgemaakt met gesnipperde verse bieslook
    Heel eenvoudig maar zalig

    Terwijl ik juist de Tuc bacon zalig vind om zo op te eten. Mmmmmm

  2. Mariëlle schreef:

    Leuk! Ik heb mij ingeschreven! 🙂

  3. Linda schreef:

    Mmm tuc paprika met eiersalade (zelfgemaakte) dat is bij ons op de vrijdagavondborrel favoriet!

  4. Dorien schreef:

    Oeh wat een goed idee!
    Ik zag het ook al bij andere bloggers langskomen, maar ik had er zelf echt nooit over nagedacht om een tucje te beleggen 😉
    Dus nu komt er super veel inspiratie aan in een keer 🙂

    Misschien een raar vraagje, maar als er meerdere bloggers meedoen aan zo’n campagne, gaan jullie dan ook met elkaar overleggen wie wat maakt zodat er geen dubbele toppings komen, of weet jij van te voren niet wie er nog meer meedoen aan deze actie? (ik ben een beetje nieuwsgierig 😉 maar vind het super leuk dat meerdere blogs dezelfde ‘actie’ hebben)

    1. Laura Kieft schreef:

      Leuk he om TUC te beleggen, ik had er hiervoor ook nog nooit bij stilgestaan maar vind het zó lekker! Over je vraag: we geven van tevoren allemaal aan wat we willen maken om te zorgen dat we niet hetzelfde maken, maar eigenlijk komt die overlap vrijwel nooit voor 🙂

      1. Dorien schreef:

        Gelukkig!
        Ik kijk nu al uit naar nog meer leuke ideeën 🙂

  5. Milou schreef:

    Lijkt me erg lekker! Helemaal nu de zomer er weer aan komt. Maar heb nu vraagje….heb je ook lekkere recepten voor mensen met maagverkleining? Mag in principe alles eten maar te vet en suikers worden meestal minder goed verdragen….en kleine hoeveelheden is nog wel het belangrijkste.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *