Ik ben dol op elk ontbijt, maar de uitgebreide feestelijke ontbijtjes vind ik het allerleukst. Het kerstontbijt, verjaardagsontbijtjes en natuurlijk het paasontbijt. Bij ons thuis was het nooit heel erg veel luxer dan een gemiddeld zondags ontbijt. Maar door een paar dingen net even anders te doen, werd het toch altijd een stuk specialer. Dan hadden we broodbeleg dat niet zo vaak op tafel stond bijvoorbeeld, of we maakten extra lekkere broodjes klaar als extraatje. En natuurlijk werd de tafel mooi gedekt. Met die punten en de producten van PLUS ging ik aan de slag om een gezellig paasontbijt te verzorgen voor de familie. En als extraatje maakte ik broodmuffins met ei en spek, ik kan alvast verklappen dat die heel goed werden ontvangen door de familie. Daar geef ik je dus het recept voor, net als dat ik mijn tips voor het paasontbijt met jullie deel.



Ditzelfde doen wij ook altijd met Pasen
maar dan in een uitgehold kaiserbroodje en met geraspte kaas er overheen
Dit jaar gaan we gerookte zalm uitproberen
Je tafel ziet er feestelijk uit
Gezellige paasdagen
Dat maak ik ook regelmatig inderdaad, heerlijk!
Hai Laura, ik ben van plan deze broodmuffins te maken voor Pasen, ze zien er zo leuk uit!
Ik vroeg me alleen af – wordt het spek wel krokant op deze manier? Of blijft het in dit recept zacht? En is het anders een mogelijkheid om het spek als eerste in de muffinvorm te doen, zodat het aan de buitenkant zit, en vervolgens de rest van de ingrediënten?
Het wordt inderdaad niet helemaal krokant. Je zou het kunnen proberen aan de buitenkant, maar durf niet te garanderen of dit lukt. Je kan het eventueel ook los in de pan/oven bakken en erbij serveren 🙂
Hoi Laura,
Wat zien er die broodmuffins er leuk uit! Ik wil deze graag voor mijn ouders maken met Pasen! Wat ik me alleen afvroeg, is het ook lekker/mogelijk om de spek te vervangen door ham of kaas? Alvast bedankt voor uw reactie!
Ja hoor, dat kan prima! Lekker juist 🙂
Hoi Laura, Ik krijg altijd je mail met de recepten, maar de laatste paar dagen krijg ik alleen de reacties op je recept ipv het recept. Klopt dit? Ik gebruik ze nl wel regelmatig, Groetjes, Marijke
Dan heb je een adblocker aanstaan. Als je die voor Laura’s Bakery uitschakelt kun je alles gewoon goed zien 🙂
Hoi Laura,
Kan ik deze ook een dag eerder maken en zo ja, hoe kan ik ze dan het beste bewaren en weer opwarmen?
Groetjes Patricia
Het kan, maar ik zou het persoonlijk niet doen. Het ei wordt er dan niet lekkerder op.