Chocolate chip scones

154

Ik heb jullie ooit al eens verteld over mijn mislukte chocolate chips scones van een paar jaar geleden. Voor wie geen idee heeft: ze leken in de verste verte niet op scones. Eerder een soort goudbruine stenen, zo hard waren ze geworden. Maar tegenwoordig gaat het maken van scones mij heel goed af, dus vond ik het tijd voor een nieuwe poging tot chocolate chip scones. Je raadt het al, dit keer lukten ze wel! Je kunt ze natuurlijk met clotted cream serveren, maar om in de chocoladesferen te blijven kun je ook prima een lik chocopasta gebruiken. Zet gewoon alles op tafel zodat iedereen zelf kan beslissen hoe ze de scones willen eten. Ik kan je wel vast verklappen dat deze scones vast een succes zullen zijn bij het paasontbijt.

Chocolate chip scones

Een heerlijk zoet hapje tijdens het paasontbijt: chocolate chip scones. Erg lekker met clotted cream, maar ook met chocopasta zijn ze zalig.
Porties: 8 stuks

Ingrediënten

  • 40 gram ongezouten roomboter
  • 225 gram zelfrijzend bakmeel
  • 30 gram fijne kristalsuiker
  • Snufje zout
  • 80 gram chocolate chips
  • 110 ml melk
  • Extra melk voor bestrijken

Instructies

  • Doe het zelfrijzend bakmeel samen met de klontjes boter in een kom. Wrijf de boter tussen je vingertoppen door het meel, het wordt dan een beetje kruimelig. Roer suike, zout en chocolate chips er doorheen.
  • Voeg als laatst de melk toe en roer dit door tot je een klonterig mengsel krijgt. Met de hand kneed je het verder tot een soepel en zacht deeg.
  • Rol of druk het deeg uit tot een ronde schijf met een dikte van ongeveer 3 centimeter. Met een mes of deegsteker verdeel je het deeg in 8 punten. Leg de scones op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk de bovenkant met een beetje melk.
  • Bak de scones in 12-15 minuten op 220°C (boven- en onderwarmte).
  • Serveer de scones met clotted cream en een extra smaakmaker als jam, dat is erg lekker in combinatie met de chocoladestukjes. Of smeer er gewoon wat chocoladepasta op, ook heerlijk!
Bewaren

Verpakt 2-3 dagen buiten de koelkast. In de vriezer tot wel 3 maanden houdbaar.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

15 reacties

  1. Margot schreef:

    Oeh! Daar lust ik er wel een (of twee) van!

  2. Roos schreef:

    Oeh dit ziet er zó goed uit! X

  3. Heaven! Ziet en klinkt echt heerlijk. Dankjewel voor het delen. X

  4. Homemade by Joke schreef:

    Ze zien er niet alleen lekker uit ze waren ook erg lekker 😉
    Een heerlijk recept lieverd!
    Liefs, mam ♥

  5. Demi Kolle schreef:

    Ik hou enorm van je scones alleen zou ik het graag willen maken met boekweitmeel/havermeel en dan bakpoeder er bij. Hoeveel meel en bakpoeder moet ik dan nemen?

    1. Laura Kieft schreef:

      Ik heb hier geen ervaring mee, maar misschien heb je iets aan de verhoudingen in dit artikel: http://www.handigebaktips.nl/bloem-vervangen-door-zelfrijzend-bakmeel/

  6. Riny schreef:

    Hallo Laura,

    Wat lijkt me dat heerlijk. Bedankt voor je recept. Moet de oven echt zo hoog staan?

    1. Laura Kieft schreef:

      Jazeker, anders staat dat er natuurlijk niet 😉 (alleen heteluchtovens 10-20% lager)

  7. Angela schreef:

    Kan er voor dit recept ook roomboter gebruikt worden?

    1. Manon schreef:

      Ik heb ze nu 2 keer gemaakt met roomboter en ze zijn heerlijk ?

  8. Kim schreef:

    Hi!

    Mag ik vragen waar je de chocolate chips koopt? Ik kan ze nergens vinden..

    Thank you! Ze waren ook heerlijk zonder de chocolate chips 🙂

    1. Lian van Rens schreef:

      Je kunt ze kopen bij de groothandel of de betere kookwinkels. Ook bepaalde webshops verkopen ze. Wij kopen ze bij verschillende winkels.

    2. Naomi schreef:

      Je kunt gewone chocola in stukjes hakken. Dat is niet hetzelfde als echte chocolate chips, maar het lijkt er wel op.

  9. Carolyn schreef:

    Heerlijk waren ze!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *