Als ik aan Amerikaanse baksels denk dan denk ik meteen aan muffins. En dan wel aan van die hele grote, met kruimels bovenop en natuurlijk met blauwe bessen er doorheen. Zoals de Amerikanen dat zo mooi noemen: blueberry streusel muffins. Ontzettend lekker vind ik die en dus ging ik ermee aan de slag! Ik voegde nog een beetje kaneel toe aan het beslag en gebruikte de typische vormpjes van bakpapier waar je deze muffins vaak in ziet als je ze in een winkel wilt kopen. Ze waren ontzettend lekker kan ik je vertellen!



Hoi Laura, waarom gebruik je in dit recept bakpoeder én baking soda? Groetjes, René
Hier lees je meer over de combinatie: https://www.laurasbakery.nl/combineren-baking-soda-en-bakpoeder/
Hoi Laura, smelt jij eerst de boter voor het muffin beslag of doe jij dit zo in de garde om te mengen?
Ik smelt de boter niet voor de kruimellaag, maar deze is wel op kamertemperatuur. Ik kneed het zelf met de hand tot een kruimeldeeg (niet met een garde).
Mijn excuses ik bedoel voor de kruimel
Ze waren heerlijk , kan je de blauwe bessen ook vervangen door appel ?
Goed om te horen! Ja hoor dat lijkt me van wel.
Hoi Laura
Kan je deze muffins maken met diepgevroren blauwe bessen?
Ik wil ze graag proberen als verjaardag traktatie op het werk.
Groetjes
Sabine
Ja hoor dat denk ik wel, zorg wel dat het niet te vochtig wordt. Goed laten ontdooien en het vocht afgieten.
Hey Laura, ik heb ze net geprobeerd. Ik bakte ze 29 minuten in een oven van 200 graden (boven- en onderwarmte). Maar ik vind ze precies nog niet goed uitgebakken. Doe jij ze in een voorverwarmde oven of gewoon direct erin? Groetjes
Ik verwarm altijd de oven voor. Hier leg ik nog wat meer uit over verschillende ovens: https://www.laurasbakery.nl/elke-oven-is-anders/
Hoi Laura, kan je de melk ook vervangen door plantaardige melk? En zo ja, welke is het beste?
Dat heb ik zelf voor dit recept niet getest, maar neem aan dat het wel kan. Welke de beste is, is denk ik ook persoonlijk en ook iets wat ik zou moeten testen.
Deze zou ik graag willen maken maar vind de smaak van baking soda niet lekker (hammer) meestal is in recepten ook 1 theelepel bakpoeder en halve theelepel baking soda. Maar dan nog vind ik t gebak gelig worden en groenig met blauwe bessen. Zo ook met american pancakes, ik doe dan ipv baking soda de bakpoeder wat meer.
Vanmorgen het basisrecept van de site hier gemaakt van muffins. Ze waren gelukt en goed van smaak maar toch dat rare gele kleurtje.
En gebruik jij een theelepel van Nederlandse maat of die van zo,n cupset maatlepel want die zijn groter.
Hallo Martine, ik weet niet wat jij dat rare gele kleurtje noemt. Ik vraag me af of dat veroorzaakt wordt door baking soda. Je kunt overigens de baking soda wel vervangen door bakpoeder, maar wel in andere hoeveelheden. Uiteindelijk is bakpoeder niet meer dan baking soda met een zuur toegevoegd. En werkt het net wat minder hard voor het rijzen van het baksel dan bakpoeder. Een theelepel die ik gebruik is een standaard maat theelepel. Dus van een maatlepel. En niet van een gewoon theelepeltje waar je mee roert.
Oké bedankt voor je antwoord, ik geef t een poging met de bovenstaande bleuberry muffins. De appelmuffins volgens jou recept waren wel een succes in ieder geval.
Hi Laura! Ik wil het recept graag proberen maar dan als mini-muffins. Heb je enig idee hoe lang de mini-muffins nodig hebben in de oven? Dankjewel 🙂
Ik zou ongeveer een minuut of 12-15 aanhouden. je kunt dit recept als leidraad gebruiken https://www.laurasbakery.nl/mini-chocolate-chip-muffins/
Hee Laura,
De muffins zijn bij mij van binnen erg vast en nattig, ook als ik ze zelfs 35 minuten in de oven zet. Ik heb de muffinvormpjes van bakpapier gemaakt en ze in een cupcakevorm gezet. Wat kan hier fout zijn?
Dat is lastig te zeggen vanaf een afstandje. Heb je iets aan het recept veranderd?