Tortilla’s met limoen kip en avocado

Gepost: 1 februari 2016 Laatst bewerkt: 8 november 2024
Tortilla’s met limoen kip en avocado

Ik had vorige week even de zomer in mijn bol toen ik deze tortilla’s met limoen kip en avocado maakte. Ook voor dit heerlijke recept gaan de credits naar Donna Hay toe, al serveer ik het wel ietsje anders (nog makkelijker). Ik zei al even dat ik door het boek van Donna Hay aan het bladeren was en daarom de frittata weer eens maakte. Deze tortilla’s stonden ook al tijden op mijn lijstje. Vorige zomer al, maar ik had eigenlijk geen zin om het nog langer uit te stellen. Dit is een simpele maaltijd die snel op tafel staat. Dat vond ik ideaal want ik was uiteraard weer veel te druk bezig en deed van alles tegelijk. Hoewel ik het een gerecht vind dat goed bij de zomer past, zou ik het zeker niet alleen maar bij hoge temperaturen maken. Daar is het namelijk te lekker voor!

tortilla-s met limoen kip en avocado 2b

Tortilla met kip en avocado

Opslaan
Recept afdrukken

Nog geen beoordeling

Tortilla’s met limoen kip en avocado

Deze simpele tortilla’s met limoen kip en avocado staan in een mum van tijd op tafel en oh wat zijn ze lekker. Zeker uitproberen dus!
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 4 tortilla’s
  • 2 kipfilets
  • 1 avocado
  • 1 groene peper
  • koriander (zo’n 10 steeltjes)
  • 2 el limoensap
  • zout en peper
  • zure room

Instructies

  • Zet een pan water op het vuur en kook de kipfilets in zo’n 10 minuten gaar.
  • Terwijl de kipfilets op het vuur staan bereid je de rest van de vulling vast voor. Snij de avocado in partjes en de peper in dunne ringetjes. Doe deze in een kom samen met de blaadjes koriander, limoensap, zout en peper.
  • Zodra de kip gekookt is, snij je deze in reepjes. Voeg deze toe aan het avocado mengsel en hussel het goed door elkaar.
  • Verwarm de tortilla’s even in de magnetron of de pan. Smeer er een laagje zure room op en verdeel de vulling van kip en avocado over de tortilla’s.
  • Je kunt ze eten terwijl de kip nog een beetje warm is, maar ook koud smaken ze prima. Dan kun je de kip ook al eerder koken als je wilt.
Bewaren

De kip kan eerder worden bereid, de tortilla's zelf zijn het lekkerste als je ze vers maakt.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

4 reacties

  1. Margot schreef:

    Dit is inderdaad het hele jaar door lekker!

  2. Ellen schreef:

    Oh lekker! Ik vind dat limoen ook de smaak van de avocado helemaal in de verf zet!

  3. Nicole schreef:

    Oh dat lijkt me heerlijk!

  4. Megan schreef:

    Dat is inderdaad een zomers receptje! Ziet er lekker uit. Ben wel benieuwd naar dat boek van Donna Hay, binnenkort eens een kijkje nemen in de boekenwinkel! 🙂

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept