Zelf tartelettes maken

196

Ik houd van tartelettes. Zowel om van te smullen als om te maken. Een paar recepten om zelf tartelettes te maken staan dan ook al online. Die maken jullie graag merk ik, maar over de bodem zelf krijg ik ook veel vragen. Daarom focussen we ons vandaag alleen even op die bodem. Een goed begin is immers het halve werk, dus ga ik jullie uitleggen hoe je goed begint. Ik gebruik zelf altijd een recept dat ik ooit kreeg tijdens een middag bij Petit Gateau. Die vind ik fijn werken en ook nog eens heel erg lekker.

Tartelettes

Met dit basisrecept maak jij de lekkerste tartelettes. Met de vulling kun je heerlijk variëren en experimenteren.
Porties: 10 tartelette bodempjes

Ingrediënten

  • 200 gram bloem
  • 30 gram amandelmeel
  • 80 gram poedersuiker
  • snuf zout
  • 120 gram ongezouten roomboter
  • 30 gram losgeklopt ei (ongeveer twee derde van een ei)

Instructies

  • Doe bloem, amandelmeel, poedersuiker, zout en boter in een kom. Mix tot een kruimelig deeg.
  • Voeg het ei toe en kneed tot een mooi soepel deeg. Verpak het in folie en laat minstens een half uur rusten in de koelkast.
  • Bestuif je werkblad met bloem en rol het deeg uit tot 4-5 mm dikte. Neem een uitsteker die een paar maten groter is dan je bakringen (mijn bakringen zijn 8 cm in doorsnede). Steek een lapje deeg uit en bekleed je bakring hiermee. Snij de overtollige randjes deeg weg en plaats de ring met deeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Prik gaatjes in de bodem.
  • Bak de tartelettes in 12-15 minuten op 170 °C (boven- en onderwarmte).
Tips

Geen amandelmeel in huis en geen zin om voor die 30 gram naar de winkel te gaan? Je kunt het ook gewoon vervangen door bloem.

Bewaren

2-3 dagen houdbaar in een goed afgesloten trommel.

Bakken of niet?

Ik bak mijn tartellettes meestal eerst en vul ze daarna pas. In dat geval houd je bovenstaande beschrijving aan. Er zijn echter ook recepten (bij mij nog niet online) waarbij je de vulling al meebakt. Wat dacht je van een frangipane met wat andere fijne smaakmakers. Heerlijk!

In zo’n geval houd je de bereidingswijze aan in het recept van de tartelettes. Je kunt dus prima dit deeg als basis gebruiken, op het moment dat je de vulling maakt ga je dan verder met het andere recept.

Geen bakringen?

Mijn bakringen zijn van Bouwhuis en ze worden hier heel veel gebruikt. Ik kan het je dus zeker aanraden om ze aan te schaffen. Ik gebruikt ze zelf voornamelijk voor rondo’s en tartelettes, maar je kunt in weze allerlei soorten gebak in deze ringen maken.

Mocht je ze nu niet willen aanschaffen, dan kun je ook een cupcakevorm gebruiken. Het werkt minder prettig, maar het is op zich wel te doen. Ik zou wel een bakpapiertje op de bodem leggen voor de zekerheid zodat ze niet vast komen te zitten. Nog een optie is kleine taartvormpjes, daar kun je ook prima tartelettes in bakken.

Vullen

Een tartelette bodem is de basis voor zo’n beetje ieder mogelijk taartje. In mijn boek maakte ik heerlijke tartelettes met karamel en chocola. Op mijn blog vind je een heerlijk recept met kersenjam en ganache. Maar zomerse versies met room en vers fruit zijn ook heerlijk. Binnenkort deel ik een lekker recept met jullie voor een zomerse tartelette.

Eigenlijk kun je zo precies zo vullen als je zelf wilt. Mocht je wat inspiratie voor vullingen zoeken kun je natuurlijk altijd even een kijkje nemen bij deze recepten.

Waar zou jij je tartelettes mee vullen?

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

115 reacties

  1. Sophie schreef:

    Het fijne aan dit recept vind ik dat het altijd lukt! Maar dan moet het deeg wel voldoende gekoeld zijn. Ook handig is dat je geen blind bakvulling nodig hebt. Heb hier al vele heerlijke tartelettes mee gemaakt!

  2. Anouk schreef:

    Wat een helder beschreven recept, en super dat je er in hebt meegenomen dat amandelmeel vervangen kan worden door bloem en je ook niet per se de bakringen hoeft te gebruiken. Meestal mis ik dat soort informatie in recepten, wat me er dan van weerhoudt om ze uit te proberen. Maar deze ga ik een keer maken! ?

  3. Merel schreef:

    Mjam! Ik kan alleen als ik zoek op ‘bakring’ niets vinden op Bouwhuis 🙁 Maar ik heb thuis ook kleine taartvormpjes, daar moet het vast mee lukken. Petit Gateau zit in de buurt bij mijn werk, soms haal ik daar even een taartje. Heerlijk!

    1. Laura Kieft schreef:

      Heb even voor je gezocht, ze noemen het daar een cakering. Dit zijn degene die ik heb: https://www.bouwhuis.com/cakering-met-kraalrand-o8-x-2-5cm

      1. Merel schreef:

        Ah dat verklaart! Lief dat je het voor me hebt opgezocht, ik ben bijna jarig dus die gaan op het verlanglijstje!

      2. Saskia schreef:

        Hoeft de bakring/cakering dus niet per se een onderkant te hebben of wel?

        1. Laura Kieft schreef:

          Nee, in dit geval is een ring genoeg.

  4. Judith schreef:

    Is zelfrijzend amandelbakmeel hetzelfde als amandelmeel?

    1. Elisa schreef:

      Daar zit denk ik ook nog iets van bakpoeder in. Deze moeten niet rijzen, dus lijkt me niet handig! Daarom gebruik je ook bloem en geen zelfrijzend bakmeel.

    2. Laura Kieft schreef:

      Nee dat is niet hetzelfde, het is een mix van zelfrijzend bakmeel en een beetje amandelmeel. Dat kun je in dit recept niet gebruiken.

  5. Evelien schreef:

    Bij mij zakt de rand altijd in tijdens het bakken, waardoor er niks meer te vullen valt. Heb je enig idee hoe dit kan komen? Ik gebruik ook taartringen, en koel het deeg vaak een nacht. Hopelijk dat het met dit recept wel gaat lukken 🙂

    1. Elisa schreef:

      Misschien de oventemperatuur iets naar beneden doen?

      1. Ilse schreef:

        Heerlijk recept en valt in de smaak bij iedereen die ik ze voorzet :). Alleen ook na een aantal keren maken, brokkelt het deeg bij mij snel, waardoor ik het deeg lastig ‘heel’ in de vorm krijg. Ik krijg het daardoor nog niet zo mooi zoals de foto’s en het is een flink geklungel 😕. Heeft iemand tips?

    2. Laura Kieft schreef:

      Dat het een heel klein beetje inzakt kan gebeuren, maar heel veel is lastig inderdaad. Het zou aan het recept kunnen liggen dat je gebruikt, met deze heb ik dat namelijk nooit.

    3. Simone schreef:

      Ik had dat ook, maar vandaag heb ik ze, voordat ik ze in de oven heb gedaan, eerst een kwartiertje (in de vormpjes, gaatjes al in de bodem) in de koelkast gezet. Scheelt een stuk!
      Misschien handig om dat als laatste stap voordat ze de oven in gaan aan het recept te voegen?

  6. Hedy schreef:

    Kun je tartelette bodems eigenlijk een dag of zo van tevoren maken ?, en pas vullen wanneer je ze nodig hebt?, en hoe bewaar je ze dan , zodat ze krokant blijven.
    Nog bedankt voor al de heerlijke recepten!!.

    1. Laura Kieft schreef:

      Ja hoor, dat kan prima. Ik bewaar ze dan in een afgesloten trommel, blijven ze een paar dagen goed.

    2. Esmée schreef:

      Je kunt ze prima een week bewaren, en een paar uren voor je ze gaat vullen nog even een kwartiertje in een oven van 100-150 graden droog bakken. Goed af laten koelen voor je ze gaat vullen.

  7. Tonny schreef:

    Deze tartelettes zijn heerlijk, waren pas in Amsterdam in de foodhallen en hebben er 6 verschillende van gekocht bij Petit Gateau. De keuze is enorm en ze zien er ook nog eens mooi uit. Ga het binnenkort maken met één van jou vullingen. Dus dank je wel voor dit recept.

  8. nks schreef:

    Kan ik de tartelette een dag van tevoren maken, vullen en dan bewaren? En zo ja hoe?? Ik wil ze nl maken voor een bruiloft en dan is het wel fijn als de bodem mooi knapperig blijft.
    Alvast bedankt voor je antwoord en natuurlijk ook bedankt voor al de leuke en goede recepten.

    1. Laura Kieft schreef:

      Dat hangt een beetje af van de vulling, een vulling die in de koelkast moet zorgt er ook voor dat de tartelette daar bewaart moet worden. Een vochtige vulling zal er wel wat intrekken, vocht uit de koelkast kan daar ook weer voor zorgen. Het kan vaak wel, maar houd er rekening mee dat het iets minder knapperig kan zijn. (of je maakt de vulling vast zodat je ze op de dag zelf alleen nog hoeft te vullen)

  9. José schreef:

    Lijkt me heerlijk! Klopt de baktijd wel? Een marge van 12-25 minuten is zo groot!

    1. Laura Kieft schreef:

      Dank voor je oplettendheid, dat moet inderdaad niet zo’n grote marge zijn maar 12-15 minuten.

  10. Anne schreef:

    Hoi Laura.

    Kan ik de tartelette bodem ook gebruiken voor een ronde bakvorm (quiche vorm) van 26cm gebruiken? Ik wil namelijk 1 grote taart ermee maken, ook met jouw vulling.
    Moet ik die hoeveelheden aanhouden que recept? En hoe lang moet die dan in de oven?

    Ik hoor graag van je!

    Groetjes Anne.

    1. Laura Kieft schreef:

      Dat kan hoor, misschien heb je wel wat meer deeg nodig. Over het aanpassen van baktijden lees je hier meer: http://www.handigebaktips.nl/temperatuur-baktijd-aanpassen-bij-ander-formaat-bakvorm/

  11. Marieke schreef:

    Kan je de amandelmeel ook vervangen door extra bloem?
    En kun je die bakringen bij action/hema/blokker kopen?

    1. Laura Kieft schreef:

      Ja hoor, wat meer bloem kan prima. De bakringen zijn voornamelijk te koop bij kookwinkels.

  12. Tessa schreef:

    Hoi,
    Bij mij zakten de randen wat in, zodat er niet veel meer te vullen viel. Kun je deze bakjes ook blind bakken?

    1. Laura Kieft schreef:

      Ik heb nog nooit geprobeerd bij dit recept, maar zal zeker lukken.

    2. Simone schreef:

      Ik had dat ook, maar vandaag heb ik ze, voordat ik ze in de oven heb gedaan, eerst een kwartiertje (in de vormpjes, gaatjes al in de bodem) in de koelkast gezet. Scheelt een stuk!
      Misschien handig om dat als laatste stap voordat ze de oven in gaan aan het recept te voegen?

  13. Elle schreef:

    Hoi Laura,
    Ik wil deze tartlettes graag maken maar ik vroeg me af wat het verschil is tussen deze en de gene uit je recept ‘fruit tartlettes met banketbakkersroom’ aangezien de ingrediënten anders zijn.
    Daarnaast vroeg ik me af of je denkt dat deze ook te vullen zijn met cheese cake of jouw mokkacreme.
    Alvast bedankt!

    1. Laura Kieft schreef:

      Dit zijn meer de ‘echte’ tartelettes qua deeg. Die andere maakte ik met overgebleven deeg van een ander recept (wat dus vaak ook prima kan). Je kunt ze zeker vullen met een (no-bake) cheesecake of de mokkacrème, lekker juist 🙂

  14. Belle schreef:

    Hoi Laura,
    Ik wil een suikervrije variant, maar zie dat er hier poedersuiker in gebruikt wordt, en ook aardig wat. Nu hoef ik voor de zoetheid niet perse een vervanger, maar ben benieuwd of het gewoon weglaten van 80gr het deeg niet uit balans brengt. Hoe kan ik dit het beste oplossen denk je?

    1. Esmée schreef:

      Je zou het kunnen proberen te vervangen door Erythritol. Je kunt qua gewicht dezelfde hoeveelheid aanhouden daar Erythritol ongeveer 70-80% de zoetheid heeft van suiker. Het deeg zal dus iets minder zoet zijn. Meestal is voor de kraak/bite van een deeg zoals deze wel suiker nodig. Ik durf niet te zeggen of je een goed resultaat hiermee krijgt.

  15. Tamara schreef:

    Beste Laura

    Kan je de bloem vervangen door een glutenvrije variante?

    1. Laura Kieft schreef:

      Heb er geen ervaring mee, maar je kunt er zeker mee experimenteren.

    2. Carmen schreef:

      Hallo Laura,
      Ik wil graag een bavarois vulling in mn tartelette doen. Kan dit in de tartelette opstijven of is de vulling daarvoor te ‘nat’ en moet het na opstijven in de tartelette worden gedaan?

      1. Laura's Bakery schreef:

        Als je een beetje witte chocolade aan de binnenkant van je tartelette vormpje smeert, dan voorkom je dat het vocht in de koekbodem kan trekken. Ik heb het zelf niet getest dus kan je initiële vraag iet beantwoorden.

  16. habundia schreef:

    Ik heb de amandelmeel vervangen door kokosmeel……ook erg lekker!

  17. Lysanne schreef:

    Kun je de tartellettes zonder vulling ook in de diepvries bewaren?

    1. Laura Kieft schreef:

      Ja hoor, geen probleem.

  18. Ciel schreef:

    Hi Laura,
    Ik lees dat de tartelette ook in de vriezer bewaard kunnen worden. Alleen als ze al gebakken zijn of kun je ook alvast partjes deeg maken en deze invriezen zodat je altijd tartelette deeg op voorraad hebt voor n lekker taartje? Het kan nl wel met koekjes deeg.
    Alvast bedankt voor je antwoord .

    1. Lian van Rens schreef:

      Ook dat kan zeker. Goed laten ontdooien en even doorkneden voordat je ze in de vorm doet.

      1. Ciel schreef:

        Ooo dat is super ! Bedankt voor je antwoord

  19. Ciel schreef:

    Hi Laura, ik heb nog 2 vraagjes over t bakken van de tartelette ( nog niet eerder gebakken namelijk) . Je hoeft ze niet blind te bakken begrijp ik maar als je de amandelmeel ook vervangt door bloem, moet je ze dan wel blind bakken? En als ik ze s morgens vul met bakkersroom voor s avonds en in de ijskast zet, worden ze dan ook al zacht ? Alvast bedankt.

    1. Laura Kieft schreef:

      Nee, ook dan hoef je ze niet blind te bakken. Kans dat ze iets zachter worden, maar het zal waarschijnlijk wel meevallen. Je kunt ook alle onderdelen al maken en pas korter van tevoren vullen/afmaken.

  20. Ciel schreef:

    Geweldig . Bedankt voor je antwoord

  21. Anna schreef:

    Ze staan in de oven.. Ben benieuwd. Het plan is om ze te vullen met mon chou en kersen. 🤤😋

    1. Laura Kieft schreef:

      Dat is heerlijk kan ik je vertellen, die versie staat in mijn tweede boek 😀

  22. Leonie schreef:

    Hoi Laura.

    Zou je het deeg een dag (of 2) vantevoren kunnen maken en in de koelkast bewaren? Of moet je het dan in gaan vriezen? En hoe kan ik de afgebakken tartelettebodems het beste een dagje bewaren zodat ze nog lekker knapperig blijven?

    Groetjes Leonie

    1. Laura Kieft schreef:

      je kunt het deeg tot 1 week in de koelkast bewaren. Eenmaal gebakken bewaar je ze zoals koekjes.

  23. Daniëlle schreef:

    Hallo
    Kan ik deze ook in een koningsdag versie maken zo ja? Hoe?
    Gr Daniëlle

  24. Danielle schreef:

    Ha !
    Kan ik deze ook in koningsdag versie maken?
    Zo ja? Hoe dan?
    Gr Daniëlle

    1. Laura Kieft schreef:

      Zeker, kan op verschillende manieren. Door ingrediënten of decoratie in rood/wit/blauw/oranje te gebruiken bijvoorbeeld.

  25. Suat schreef:

    Hoi Laura,
    Heb ooit iets gelezen over dat een laagje gesmolten chocolade het deeg beschermt tegen zacht of zompig worden. Wel even wachten tot de chocolade weer hard is voordat je de tartelettes vult🙈. Vroeg me af of dat ook zou werken bij dit recept?

    Groetjes Suat

    1. Laura Kieft schreef:

      Dat werkt zeker, doe ik bij grotere taarten ook wel eens.

  26. Martine schreef:

    Is de temperatuur voor hetelucht iven of boven/onderwarmte?

    1. Laura Kieft schreef:

      Altijd boven- en onderwarmte. Dat geldt voor ieder recept (tenzij anders vermeld)

      1. Freya schreef:

        Oh nee! Ze staan nu in de oven (denk niet dat het überhaupt is gelukt), maar ben van hetelucht uitgegaan.. Misschien handig om er gewoon altijd bij te vermelden voor de beginnende bakkers zoals ik..

        1. Laura's Bakery schreef:

          Het staat standaard aangegeven in de zijbalk van mijn site, in de ongeschreven bakregels op mijn blog en in mijn bakboeken. Recept worden helaas erg lang als ik al die ongeschreven regels in elk recept moet herhalen 🙁 Als je ze goed in de gaten hebt gehouden is het vast goedgekomen.

          1. Freya schreef:

            Oh! haha dan heb ik niet goed gelezen 🙂

            Ben benieuwd.. Ze zijn erg aan het opbollen zie ik (wel gaatjes geprikt), maar worden wel een beetje bruin. Wellicht valt het nog mee! En anders gewoon opnieuw proberen dat het wel lukt.

            Bedankt voor je reactie, waardeer ik enorm!

          2. Laura's Bakery schreef:

            Ik hoop dat het goed is gekomen!

  27. Connie schreef:

    Kun je ook witte basterdsuiker gebruiken i.p.v. poedersuiker?

  28. Sigrid schreef:

    Ik zie dat jij ook bakringen gebruikt van 2,5 cm hoog. Ik heb het boek van Petit Gateau aangeschaft en daar gebruiken ze bakringen van 1,6 cm hoog. Ik heb zelf ook bakringen van 2,5 cm hoog en 8 cm doorsnee.
    Weet jij ook of de vulling verdubbeld moet worden als je 12 taartjes van 2,5 cm hoog wilt vullen?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Als je wilt dat de tartelettes zo hoog worden als de rand van de hogere bakring, zal je dan inderdaad meer deeg moeten maken.

  29. ingrid schreef:

    ik heb wel eens een plaatje gezien waar ze het deeg over de onderkant van cup cake vorm bakken en op die manier bakjes van deeg krijgen.
    zou dat met dit recept ook lukken ? of is daar een heel ander deegje voor nodig ? en zo ja : heb jij zo’n recept ? of tips

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ja hoor, dat kan absoluut met dit recept. Ik ben benieuwd naar het resultaat 🙂

  30. Ilse schreef:

    Heerlijk recept en valt in de smaak bij iedereen die ik ze voorzet :). Alleen ook na een aantal keren maken, brokkelt het deeg bij mij snel, waardoor ik het deeg lastig ‘heel’ in de vorm krijg. Ik krijg het daardoor nog niet zo mooi zoals de foto’s en het is een flink geklungel 😕. Heeft iemand tips?

    1. Laura Kieft schreef:

      Even goed doorkneden met de hand maakt het wat soepeler waardoor het beter te verwerken is.

  31. Johanna schreef:

    Hallo, kan ik in de fruit tartelette ook de cheese cake vulling doen.gr johanna

    1. Laura Kieft schreef:

      Vullen met roomkaas en fruit bedoel je? Ja hoor!

  32. Joy schreef:

    Hoi Laura,
    Dit recept doet het altijd goed bij onze feestjes, taart op hapjes formaat!
    Nog wat tips:
    Als je geen amandelmeel hebt kan je ook gewone amandelen met de keukenmachine fijn malen, zeker bij zulke kleine hoeveelheden.
    En als je de taartjes bakt in een muffinvorm met papieren vormpjes en je haalt na het bakken de papiertjes eraf krijg je hele mooie ribbetjes aan de buitenkant.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Wat een goede en leuke tips! Dank!

  33. Marion schreef:

    Hoi Laura,

    Kan je de tartelettes ook bakken in een siliconenvorm van bijvoorbeeld een kleine quiche? Zo ja, heb je dan aanpassing nodig in de baktijd?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ik heb het zelf nog nooit in een siliconenvorm gebakken en weet ook niet of dat goed gaat met dit deeg.

  34. Rianne schreef:

    Hoi, ik heb het boek van petit gateau en zie dat ze daar een ander basisrecept gebruiken (minder van alles voor 12 stuks). Wat voor verschil maakt het met jouw deeg?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Misschien gebruik ik net wat meer deeg per tartelette of misschien zijn zij wat minder gaan gebruiken? Ik durf het ook niet te zeggen zo.

    2. Simone schreef:

      Ze gebruiken kleinere ringen

  35. Linda schreef:

    Hoi Laura,

    Kan ik het taartje ook helemaal met amandelmeel maken om het glutenvrij te maken?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Nee, dan kloppen de verhoudingen niet meer en krijg je een heel ander resultaat helaas.

      1. Linda schreef:

        Bedankt voor je reactie. Dat is jammer. Dan moet ik op zoek naar een ander recept..

  36. Erna schreef:

    Heb de tartelettes gamaakt met een deel bloemsuiker een deel zachte donkere rietsuiker,als vulling platte kaas met slagroom suiker en zongedroogde abrikozen fijngesneden en cranberry ‘s
    Ze waren fantastisch.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Wat fijn om te lezen Erna.

  37. Gerrina Zwep schreef:

    Ik heb rijzend amandelmeel gebruik (dacht dat dat de goede was), het is ook prima gelukt eigenlijk. Waar zou ik anders amandelmeel kunnen krijgen?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Eigenlijk overal tegenwoordig. In de supermarkt, bij de notenkraam, bij een biowinkel of online.

  38. Erna schreef:

    Erna
    Amandelmeel kan je ook verkrijgen door zelf amandelen te malen of in de biowinkel

  39. Jenny schreef:

    Ik heb ze zojuist gemaakt en ze lijken prima gelukt! Ik vul ze met een laagje van jouw lemoncurd – wat is dat een heerlijk recept – en verse aardbeien. Perfect voor dit zonnige Paasweekend. Dank voor al jouw recepten en inspiratie!

    1. Laura's Bakery schreef:

      Wat goed zeg! Graag gedaan natuurlijk.

  40. Freya schreef:

    Hoi Laura,

    Werkt 30g zelfrijzend amandelmeel ook?
    Mijn man had dat meegenomen (zo lief), maar weet dus niet of dat wel goed is..
    ik gebruik overigens altijd zelfrijzend bakmeel ipv bloem en bakpoeder. 🙂

    1. Laura's Bakery schreef:

      Je kunt het dan beter helemaal vervangen door bloem. Dit deeg moet niet rijzen (er zit geen bakpoeder in ook) en zelfrijzend amandelmeel is maar voor 1/3e amandelmeel en voor de rest zelfrijzend bakmeel.

  41. Alyssa Bronkhorst schreef:

    Hallo Laura,

    ik heb het recept uit je 2e bakboek al 2x gebruikt, en ze zijn heerlijk!

    Het bakken lukt goed, het enige wat ik jammer vind is dat de tartelette bij mij altijd er bleek blijft, terwijl ze er op de fotos allemaal zo mooi goudbruin uitzien. Wat kan ik hier aan doen?

    Ik volg het recept op, de bakringen vet ik niet in.

    Groetjes Alyssa

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ietsje langer in de oven laten staan, wel goed opletten want voor je het weet zijn ze te donker 😉

  42. Rienneke schreef:

    Moeten de bakringen ingevet worden? En na het bakken af laten koelen en daarna de ring verwijderen?

  43. Evie schreef:

    Hoi Laura,
    Ik maak altijd jouw zandtaart bodem voor tartelettes.
    Helaas worden de gebakjes (incl banketbakkersroom) heel snel slap in de koelkast.
    Is dit deeg wat steviger? of wat is precies het verschil in structuur van die twee recepten?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Het vocht uit de room trekt in de tartelettebodems en daardoor worden ze ‘slof’ of zelfs zacht. Je kunt de binnenkant insmeren met een beetje witte chocolade om dit tegen te gaan. Beide recepten zouden er goed voor moeten werken, dit recept is iets brosser maar daardoor niet minder stevig.

  44. Annemarie schreef:

    Hoi Laura,
    Waar steek je het dan mee uit het deeg voor je het in de bakring doet?
    Groetjes!
    Annemarie

    1. Laura's Bakery schreef:

      Met een grotere uitsteekring.

  45. Jolien schreef:

    Hey Laura!
    Zalige website!
    Kan je deze tartelettes vullen met alleen mokkacrème, of is dat een rare combo?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Nee lijkt me heerlijk.

  46. lieve schreef:

    hallo
    kunnen deze tartelettes ook gebruikt worden voor hartige vullingen of zijn deze vormpjes te zoet?

  47. Lisette schreef:

    Hi, kan ik de tartelettes ook invriezen?
    Ze zijn zo makkelijk om er eens spontaan snel iets mee te maken.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat moet kunnen, maar ik zou liever het deeg invriezen.

      1. Lisette schreef:

        Dat is ook een goede inderdaad. Ook dan heb ik snel een lekker taartje op tafel. Dank je voor je reactie.

  48. Maryam schreef:

    Heey Laura,

    Ik had een vraag.

    Ik vroeg me af of ik roomboter kon vervangen door margarina?

    Ik heb thuis alleen de gezouten roomboter, is dat ook een optie?

    1. Laura's Bakery schreef:

      In principe moet dat prima kunnen door harde margarine. Gezouten roomboter raad ik af.

  49. Mariska schreef:

    Hoi, in het recept staat “Neem een uitsteker die een paar maten groter is dan je bakringen (mijn bakringen zijn 8 cm in doorsnede)”. Welk formaat is deze grotere uitsteker, hoeveel cm doorsnede?

    Alvast bedankt.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat heb ik niet opgemeten en is voor mij nu dus ook een gok, waarschijnlijk 10-12 cm.

  50. febe schreef:

    Ik heb gisteren tartelettes gemaakt. Ik heb ze in een luchtdichte doos gestoken en ik merk vandaag dat de koek helemaal zacht is geworden. Hoe komt dit? Is het beter om ze dan in de koelkast te bewaren?

    1. Laura Kieft schreef:

      Je hebt ze goed bewaard, die zouden niet zo snel al zacht moeten zijn. Zat er misschien ook iets anders in de doos? En ze waren wel bros voordat je ze erin deed?

  51. Sanne schreef:

    Beste Laura

    Moeten de tartelettes direct verwijderd worden na het bakken of beter laten afkoelen in de vormpjes?

    Bedankt!

    1. Laura's Bakery schreef:

      Je laat ze even afkoelen en daarna verwijder je de vormpjes.

  52. Sanne schreef:

    Bedankt! En als ik op ze op zaterdag wil serveren, kan ik dan op donderdag de tartelettes bakken en op vrijdag vullen? Of worden ze dan te zacht?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat hangt er een beetje vanaf waar je ze mee wilt vullen, maar over het algemeen moet dat prima kunnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *