
Zoals je inmiddels misschien wel weet koop ik alleen maar bananen om later iets mee te bakken. De laatste tros bananen die na een week rijp genoeg was om mee aan te bak te gaan waren uiteraard weer bestemd voor bananenbrood. Dit keer besloot ik voor een groot bananenbrood te gaan, in de vorm van een tulband. De hoeveelheden van het basisrecept voor bananenbrood besloot ik te verdubbelen om deze bananenbrood tulband met noten mee te maken. De noten geven het bananenbrood een heerlijke bite. Ik smul nog steeds van de plakjes die in mijn vriezer liggen.
Is er geen olie of boter nodig voor dit recept? Lijkt me heerlijk, ik ga hem maken!
Nee dat is niet nodig in bananenbrood, anders had het ertussen gestaan 😉
Hoi Laura, ja het bananenbrood is iid heerlijk, ik maak het ook regelmatig en dan voeg ik als extra nog twee grote eetlepels pindakaas toe, daar wordt het lekker smeuïg van!
Bedankt voor de heerlijke recepten!
Riekje
Hallo Laura, Ik heb een notengranola met kokosschaafsel erin gedaan voor de bite.
Bedankt voor het recept
Jolanda
Ha Laura, ziet er lekker uit. Voor een grote vorm denk ik, 2,5 ltr?
Groetjes
Zoiets ja, de mijne is ietsjes kleiner geloof ik.
Hoi Laura,
Bedoel je echt 1 eetlepel bakpoeder of is het een typefout en moet theelepel zijn?
Groetjes, Eline
ik bedoel echt 1 eetlepel.
HoiLaura,ik ga voor het eerst een bananbrood cake maken en in een tulbandvorm ook nog..haha.
Kan ik ipv amandelmeel kokosmeel gebruiken? Ik weet dat dat wat droger is, wat kan ik uberhaupt gebruiken in een recept om het wat minder droog te laten zijn? Alvast dank, groetjes Margie
Heb ik niet geprobeerd, maar zou het persoonlijk niet doen omdat het het resultaat droger maakt.
Hoi, bedankt voor het delen van je recept. Niet mijn smaak eerlijk gezegd. Exact je recept opgevolgd maar ik vond het aan de droge kant,de noten waren aangebrand aan de binnenkant en de bananensmaak was niet te proeven. Iets klopt er echt niet in het recept lijkt me.
Bij een bananenbrood proef je banaan ook niet heel expliciet terug. Als hij droog/aangebrand was heb je hem te lang/heet gebakken, zo hoort hij namelijk niet te zijn.
Oh dit klink wel heel lekker.
Even een vraagje, die 700 gram bananen is dat met of zonder schil?
Zonder schil.
Wil m proberen maar ben allergisch voor amandelen. Waardoor kan ik t amandelmeel vervangen?