gekruide notenmix

25 januari 2019
30

Ik heb de laatste tijd zoveel lekkere trek dat ik bijna gek van mezelf word. Normaal had ik ’s avonds na het eten nooit meer echt de behoefte om nog iets te eten of te snacken, maar de laatste weken is het raak. Van zoet tot hartig, overal heb ik zin in. Meestal neem ik een groot glas water en wat fruit, maar laatst had ik deze gekruide notenmix gemaakt op een bakdag. Je raadt natuurlijk al wat er ’s avonds in een schaaltje voor mijn neus stond. Het leuke van zelf een notenmix maken is dat je de smaak helemaal zelf kunt bepalen. Ik hield het vrij subtiel zodat je de noten zelf ook nog goed proeft, maar je kunt zoveel kruiden en specerijen toevoegen als je zelf wilt. Ik zou je vooral aanraden om even te proeven voordat je de noten in de oven schuift, dan kun je namelijk nog iets aan de smaak doen. Achteraf is dat lastiger.

Gekruide notenmix

Deze gekruide notenmix past uitstekend bij de borrel. Hij is wel ontzettend verslavend, want hij is in een mum van tijd alweer op!
Porties: 1 schaaltje

Ingrediënten

  • 300 gram ongebrande noten
  • scheut olijfolie
  • zout en peper
  • 2-3 tl gerookte paprika
  • 0,5-1 tl cayenne peper

Instructies

  • Het maken van deze mix is supersimpel. Doe alle ingrediënten (maar dus nog niet álle kruiden, begin met de minimale hoeveelheid) in een kom en roer goed door elkaar. Proef even of je tevreden bent en breng zo nodig verder op smaak.
  • Bedenk je wel dat de sterkte van de smaak door het bakken iets minder wordt.
  • Spreid dan de noten uit op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bak de notenmix in 10-12 minuten op 175 °C (boven- en onderwarmte), schep halverwege even om.
  • Laat de noten afkoelen, daarna kun je ze gelijk eten.

Tips

  • Tip: Voeg de kruiden niet in een keer tegelijk toe. Je kunt het beter beetje bij beetje toevoegen en dan even proeven of je tevreden bent over de smaak.
  • Bewaren: In een afgesloten verpakking zeker 2 weken houdbaar.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *