Broodstokjes met kaas

8 oktober 2021
Broodstokjes met kaas
11

Ik heb een serie boeken gelezen de laatste weken waarin veel broden worden gebakken en sindsdien heb ik ontzettend veel zin om brood te bakken. Mijn volle agenda gooide lange tijd roet in het eten, maar nu het weer ietsjes rustiger is pak ik gelijk de tijd om lekkere broden te maken. Ik ben dol op een groot vloerbrood dat uit de oven komt, maar kleinere broodjes vind ik ook heerlijk om te bakken. Deze broodstokjes met kaas zijn altijd een groot succes en vaak al op voordat ze ook maar geserveerd kunnen worden bij een kom soep.

Broodstokjes met kaas

Voor op de borrelplank, bij de soep of gewoon om lekker van te snacken: deze broodstokjes met kaas doen het altijd goed.
Porties: 16 stuks

Ingrediënten

  • 300 gram bloem
  • 4 gram instant droge gist
  • Snuf zout
  • 180 ml water lauwwarm
  • 2 el olijfolie
  • 50 gram hele kleine blokjes Grana Padano
  • Grana Padano rasp + grof zeezout

Instructies

  • Doe bloem, gist, zout, water en olijfolie in een kom. Kneed in ongeveer 10 minuten tot een soepel deeg.
  • Strooi wat bloem op de werkblad en stort hier het deeg op. Druk het wat platter en verdeel er de blokjes harde Italiaanse kaas overheen. Vouw het deeg dubbel en kneed nog even door tot alle stukjes kaas goed verdeeld zijn.
  • Doe het deeg terug in de kom en laat een uur rijzen tot het in volume is verdubbeld.
  • Na het rijzen stort je het deeg weer op je werkblad. Druk de lucht eruit en verdeel in 16 gelijke stukken. Rol ieder stukje deeg uit tot het ongeveer 17 cm lang is en leg ze met voldoende tussenruimte op een bakplaat. Laat 15 minuten rusten.
  • Voordat ze de oven ingaan smeer je de broodstokjes licht in met water, strooi er wat van de extra geraspte kaas en grof zeezout over.
  • Bak de broodstokjes in 10-12 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte).
Tips

Je kunt verschillende soorten (geraspte) kaas gebruiken voor deze broodstokjes.

Bewaren

In een afgesloten verpakking buiten de koelkast een week houdbaar. Vers het lekkerst.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *