Limoen-kipspiesjes

18 oktober 2019
Limoen-kipspiesjes
24

Deze limoen-kipspiesjes maakte ik al ruim voordat ik op vakantie ging, maar inmiddels doen ze me denken aan Peru. Niet omdat ik daar dezelfde spiesjes at, maar wel door de toevoeging van limoen. In Peru houden ze van zuur. Overal gaat limoensap doorheen lijkt het wel. En gek genoeg zeggen ze lemon, dus je zou verwachten dat dit dan citroen is. Ik volgde echter een kookworkshop in Peru (aanrader!) en daar vertelde de chef dat zij limoenen een lemon noemen (in plaats van lime). In ieder geval, vrijwel alles bevatte dus limoensap. Zelfs de aardappelpuree die werd gecombineerd met avocado, wat verrassend lekker is. Heeft verder niet te maken met deze kipspiesjes, al zijn die ook superlekker! Heerlijk fris en lekker mals. Ga jij ze proberen?

Limoen-kipspiesjes

Kipspiesjes op smaak gebracht met limoen. In combinatie met de rode paprika een heerlijk spiesje voor bij de borrel.
Porties: 9 stuks

Ingrediënten

  • 1 kipfilet
  • 1 kleine rode paprika
  • 2 el olijfolie
  • 1 el limoensap
  • 1 teen knoflook
  • 1 tl gedroogde rozemarijn
  • peper en zout

Instructies

  • Snijd de kipfilet in kleine stukjes en doe hetzelfde voor de paprika. Zorg dat de stukjes ongeveer even groot zijn.
  • Voor de marinade vermeng je de overige ingrediënten in een kom. Voeg de kip en paprika toe en laat minstens een half uur marineren (in de koelkast).
  • Neem kleine spiesjes en verdeel de gemarineerde paprika en kip hierover. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bak de spiesjes gaar in een voorverwarmde oven van 180 °C (boven- en onderwarmte) voor 12 minuten.

Tips

Deze spiesjes kun je ook prima in de pan gaar bakken. Voor grote hoeveelheden vind ik zelf de oven juist erg prettig.
Bewaren

Tot aan bereiden kun je de gemarineerde spiesjes afgedekt in de koelkast 1 dag bewaren. Na bereiden in een afgesloten bakje zo'n 2 dagen houdbaar in de koelkast.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *