Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Appeltaart havermout muffins

Laura Kieftdoor Laura Kieft
02 februari 2015
in Allergenen, Glutenvrij, Muffins, Suikervrij, Zoete recepten
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

appeltaart havermout muffins

Toen ik een tijdje terug de havermout muffins met bosbessen bakte, maakte ik ook gelijk een andere variant. Ik mag altijd graag een basis voor het recept in tweeën delen zodat ik meerdere smaken kan proberen. Zo maakte ik naast de bosbessen muffin ook nog appeltaart havermout muffins. Wie zegt dat gezond bakken niet lekker is, heeft deze muffins nog niet geproefd! Oké, het is natuurlijk geen ‘echte’ punt appeltaart. Maar als je dan toch op zoek bent naar een suikervrij recept, dan zijn deze muffins wel heel erg lekker!

appeltaart havermout muffins

appeltaart havermout muffins

Recept afdrukken

Appeltaart havermout muffins

Wie zegt dat gezond bakken niet lekker is, heeft deze appeltaart havermout muffins nog niet geproefd! Een ideaal recept voor een verantwoord tussendoortje.
Porties: 12 muffins

Ingrediënten

  • 250 gram havermout
  • 1 tl bakpoeder
  • snuf zout
  • 2 el gesmolten ongezouten roomboter
  • 480 ml melk
  • 1 ei
  • 25 gram honing
  • 1 appel
  • 1 tl kaneel
  • 40 gram rozijnen

Instructies

  • Neem twee kommen. In de ene doe je de droge ingrediënten; havermout, bakpoeder, kaneel en zout. In de andere kom doe je de boter, melk, ei en honing bij elkaar. Meng de ingrediënten in beide kommen goed door elkaar. Voeg de inhoud van de twee kommen samen en meng goed door. Laat het heel even staan, de havermout neemt wat vocht op en het geheel wordt wat dikker. Schil ondertussen vast de appel en snij deze in blokjes.
  • Voeg dan de stukjes appel en rozijnen toe en spatel deze door het mengsel heen.
  • Verdeel het mengsel over 12 muffin vormpjes. Ik vind het makkelijk om dit met een ijslepel te doen. Er blijft nog wat melk over op de bodem van je kom, dit is niet erg.
  • Bak de muffins is 30 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte) gaar en goudbruin.
Tips

Voor degenen met een gluten allergie: let bij de havermout goed op of je gecertificeerde glutenvrije havermout hebt. Dit staat dan op de verpakking.

Bewaren

Wil je af en toe zo’n muffin meenemen als gezond tussendoortje? Verpak ze dan luchtdicht en vries ze per stuk in. Haal ’s ochtends een appeltaart muffin uit de vriezer zodat je later op de dag van je muffin kan genieten!

appeltaart havermout muffins

Vorige post

Volgende post

Knapperige koekjes bakken? Zo doe je dat!
Fondant, marsepein en koekdeeg gelijkmatig uitrollen

Related Posts

Citroen-maanzaad bananenbrood muffins

Citroen-maanzaad bananenbrood muffins

door Laura Kieft
06 maart 2021
2

Elke...

Bananen eclairs

door Laura Kieft
03 maart 2021
1

Het...

Speculoos cake

door Laura Kieft
27 februari 2021
12

Het...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 147

  1. Uit de pan van San says:
    6 jaar geleden

    Klinkt heerlijk!! Ik ga ze zeker een keer proberen!

    Beantwoorden
  2. Denise says:
    6 jaar geleden

    Hmmm! Dat lijkt mij heerlijk! Ik ga deze van de week zeker uitproberen

    Beantwoorden
  3. Wendy says:
    6 jaar geleden

    Mmmm deze wil ik graag gaan maken en heb alles in huis:-)
    Hoe kan ik ze bewaren? In de koelkast of buiten de koelkast in een afgesloten trommel?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Je bewaart ze afgesloten buiten de koelkast.

      Beantwoorden
  4. Ellen says:
    6 jaar geleden

    Ik maakte ook net appel muffins op mijn blog! Het is er echt weer voor. 😉 Deze zien er ook heerlijk uit!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Ik vind het heerlijk om met appel te bakken, inderdaad echt weer voor ook!

      Beantwoorden
  5. Margot says:
    6 jaar geleden

    Ik denk dat ik deze muffins van de week eens ga proberen. Maar er gaat wel veel melk in zeg, eens kijken of we dat nog hebben.

    Beantwoorden
  6. Ellen Pouw says:
    6 jaar geleden

    Hallo Laura,

    Wat een leuk recept, ze staan nu in de oven. Dank je wel, ik ga de variant ook proberen

    Beantwoorden
    • AnNa says:
      10 maanden geleden

      Aangezien mijn oven stuk is wil ik graag weten of ik op elektr. kookplaat kan bakken met cake- of taartvorm; anders in koekenpan?

      Beantwoorden
      • Laura Kieft says:
        10 maanden geleden

        Ik heb ooit een wonderpan gebruikt voor op het vuur en heb daar ook wel over geschreven, je vindt het via de zoekfunctie.

        Beantwoorden
  7. Emily van Kampen says:
    6 jaar geleden

    Wat een fijn recept! Ik ga ze zeker een keer maken!

    Beantwoorden
  8. janneke says:
    6 jaar geleden

    Voor de glutenvrije dames, veel bakpoeder is niet glutenvrij. Dr. Oetkers bakpoeder is wel glutenvrij en kan dus wel gebruikt worden.

    Beantwoorden
  9. Carla says:
    6 jaar geleden

    Leuk en lekker die havermoutmuffins!
    Vroeger maakten we thuis snoep van havermout.
    (vraag maar aan je moeder)

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      snoep van havermout, dat heb ik nog nooit gehoord. Zal het haar eens vragen 🙂

      Beantwoorden
  10. Mieke says:
    6 jaar geleden

    ik heb ze gemaakt en het rook heerlijk in huis, maar ze waren wat vochtig. (Precies gedaan wat er stond) heb jij een tip voor mij?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Deze muffins zijn ook wel iets vochtiger dan je misschien gewend bent. Bij het afkoelen worden ze steviger en minder vochtig. Als dat niet zo is kan je eventueel volgende keer iets minder melk gebruiken of ze nog wat langer bakken.

      Beantwoorden
  11. Paula says:
    6 jaar geleden

    Had ze voorbij zien komen en dacht gelijk, die wil ik wel maken en proeven!!
    Zojuist samen met mijn zoontje alles gemengd en de vormpjes gevuld.
    Ze staan nu in de oven. Lijkt me zo lekker!!
    Appel en kaneel is altijd goed.
    Mijn zoontje houdt van bosbessen dus die variant gaan we ook zeker een keertje maken.

    Beantwoorden
  12. Mildred says:
    6 jaar geleden

    Heb ze vandaag gemaakt, maar ze vielen ons tegen. Inderdaad erg vochtig, ze zijn ook moeilijk uit het papiertje te halen. Misschien had ik ze langer moeten bakken? Geen idee, ga ze nog wel een keer proberen, maar dan denk ik in zo’n siliconen vorm kijken of ze er dan wel goed uit komen. Jammer, had me er erg op verheugd.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      in een siliconen vormpje zullen ze zeker gemakkelijker loslaten, havermoutmuffins laten namelijk wat lastiger los van het papiertje. Als je ze te vochtig vindt kun je ze iets langer bakken de volgende keer of wat minder melk gebruiken.

      Beantwoorden
    • Eva says:
      6 jaar geleden

      Ik heb ze al twee keer gemaakt met siliconen bakvormpjes, en dat gaat prima! Ze laten makkelijk los en zijn inderdaad nog wat zacht en vochtig, maar dat komt helemaal goed als je ze af laat koelen.

      Beantwoorden
  13. Angela says:
    6 jaar geleden

    Yes, alles in in huis, nu nog even tijd maken om te maken, jammie!

    Beantwoorden
  14. Floor says:
    6 jaar geleden

    ze staan in de oven en moet zeggen. Het ruikt erg goed!!! Nu afwachten of de smaak net zo goed is…

    Beantwoorden
  15. Iris says:
    6 jaar geleden

    Dat klinkt heerlijk! Ik vind baksels met havermout altijd erg lekker, maar heb er nog nooit zelf iets mee gemaakt. Wordt dat gewoon verkocht bij de supermarkt?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Ja hoor, dat kun je gewoon in de supermarkt kopen 🙂

      Beantwoorden
      • Eef says:
        10 maanden geleden

        Kan je ipv boter ook kokosvet/kokosolie gebruiken?

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          10 maanden geleden

          Het is minder lekker, maar het kan wel.

          Beantwoorden
  16. Lonneke says:
    6 jaar geleden

    Ooh dit ziet er goed uit! Begin net havermout te ontdekken. Yum!!

    Zou je ipv de boter ook kokosolie kunnen gebruiken?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Ik denk wel dat dit ook kan, heb er (nog) geen ervaring mee.

      Beantwoorden
  17. lobke says:
    6 jaar geleden

    Hay laura ! Het recept ziet er heerlijk uit. Ze zijn net in de oven geweest en klopt het dat ze nog wat zacht zijn aan de binnenkant ?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Ja dat klopt, ze worden vanzelf steviger.

      Beantwoorden
  18. Joyce says:
    6 jaar geleden

    Klinkt heerlijk! Welk soort appel kan ik hiervoor het beste gebruiken?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      ik gebruikte een elstar appel, maar goudreinet of jonagold gaat ook prima.

      Beantwoorden
  19. Petra says:
    6 jaar geleden

    Dit lijkt me erg lekker maar moet ik hiervoor havemoutmeel gebruiken of havermoutvlokken??

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      hiervoor heb ik de hele vlokken gebruikt.

      Beantwoorden
  20. Elly says:
    6 jaar geleden

    Ik heb ze gemaakt, maar ik vond ze erg smakeloos en idd. erg klef. Wat voor honing heb je er voor gebruikt?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      als ze nog erg klef waren hebben ze nog wat langer nodig in de oven. Ze zijn wat zachter, maar moeten niet klef zijn. Ik heb Langnese honing gebruikt. Je kunt altijd wat meer kaneel toevoegen voor meer smaak ook.

      Beantwoorden
  21. Maritha says:
    6 jaar geleden

    Bij mij waren ze ook nog erg vochtig. Ik heb het opgelost door ze af te dekken met aluminiumfolie (want ze waren wel al mooi bruin) en ze nog even 10 min terug in de oven te schuiven. Daarna waren ze perfect

    Beantwoorden
  22. Sharon says:
    6 jaar geleden

    Zou je de melk ook kunnen vervangen door amandelmelk?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Ja hoor, dat kan prima

      Beantwoorden
  23. Jolanda says:
    6 jaar geleden

    Gisteravond gemaakt. Heerlijk. Ik heb een heteluchtoven, 30 minuten op 180 graden. Warm was het heerlijk, maar vanochtend waren ze net zo lekker. Vult goed. Ik heb een pink lady appel gebruikt. Deze ga ik vaker bakken.

    Beantwoorden
  24. Julia says:
    6 jaar geleden

    Zou je het ook in een cakeblik kunnen maken, zodat het een soort van cake wordt?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Kun je proberen, al zal hij denk ik wel wat compacter worden.

      Beantwoorden
  25. Laura says:
    6 jaar geleden

    Ik ben geen honing fan, heb je het al eens geprobeerd met ahornsiroop?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Nee, nog niet. Maar je kunt het uiteraard proberen 😉

      Beantwoorden
  26. Germaine says:
    6 jaar geleden

    Hoi hoi,

    Als er geen ovenstand bij een recept staat is het dan de hetelucht stand?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Nee, dan is het voor een elektrische oven. Daar kun je altijd van uit gaan (zeker bij mij).

      Beantwoorden
  27. Simone says:
    6 jaar geleden

    Ze zijn super lekker! Door de rozijntjes mis je de suiker helemaal niet!

    Beantwoorden
  28. dorine says:
    6 jaar geleden

    Ze zijn echt super! Na alle reacties was ik huiverig, inderdaad vond ik ze ook enigszins flauw. Nu vul ik ze aan met wat klein gesneden walnoten/ pecannoten/ dadels/ abrikozen en eventueel cacao! Zo worden ze lekkerder dan een stukje taart! Ben erg blij met dit recept, het is een heerlijk tussendoortje!!!!

    Beantwoorden
  29. karola says:
    6 jaar geleden

    Ik vind het lekker klinken! Kun je ze ook invriezen als ze zijn gemaakt? Aangezien ik er zoveel niet ‘nodig’ heb, maar ik vind het wel fijn om een voorraadje te hebben als ik een keer trek heb 🙂

    Beantwoorden
  30. karola says:
    6 jaar geleden

    Ow sorry, ik zie het nu helemaal onderaan de tekst staan (blonT ;)). Ik ga ze nu maken, ben benieuwd! 🙂

    Beantwoorden
  31. karola says:
    6 jaar geleden

    Ik kon 18 muffins maken van dit beslag ipv 12. Ik heb er nog een beetje walnoten bij gedaan, de helft gewone melk, de helft kokos/amandelmelk. Ik heb de krenten even laten weken en het beslag wel iets van 10-15 minuten laten staan, waardoor al de melk ook was opgenomen.
    De laatste 6 zitten er nu in, hier heb ik ook nog wat bosbessen bij gedaan 🙂
    De eerste vind ik iig al heel lekker! Wel een klein beetje flauw nog, maar heb er een beetje poedersuiker overheen gestrooid en dat maakt het helemaal af!

    Beantwoorden
    • karola says:
      6 jaar geleden

      En kokosolie ipv boter 🙂

      Beantwoorden
  32. margareth says:
    6 jaar geleden

    ik ga deze havermout muffins morgen maken
    ik heb geen siliconen bakvormpjes ik heb gewone
    normele hoeveel minuten moet ik dan bakken in´
    de oven dat ´t makkelijker uit papiertje komt ? en hoeveel
    melk ?
    Mvg Margareth

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Je kunt gewoon het recept volgen zoals het staat beschreven. Ik heb ook gewoon papieren baking cups gebruikt.

      Beantwoorden
  33. margareth says:
    6 jaar geleden

    ja heb gewoon volgens recept gedaan papiertjes kon je makkelijk
    eruit halen geen probleem lekker voor Pinksteren
    hoop dat je nog meer leuke ideeen hebt
    voor muffins
    Mvg Margareth………fijne pinksterdagen

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Onder de zoete recepten vind je de categorie muffins voor nog meer recepten 😉

      Beantwoorden
  34. margareth says:
    6 jaar geleden

    hoelang kun je ze bewaren /
    Margareth

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Een paar dagen. Je kunt ze ook invriezen om ze nog langer te bewaren.

      Beantwoorden
  35. Deborah says:
    6 jaar geleden

    Deze middag ook gemaakt.
    Ze zijn goed gelukt en vullen erg goed!
    Wat smaak betreft kan het nog iets beter. Dus volgende keer doe ik er iets meer rozijntjes in en wat meer kaneel. Misschien ook nog wat nootjes en wat bessen. Om het nog wat op te vullen.
    Zeker voor herhaling vatbaar.

    Beantwoorden
  36. Diana says:
    6 jaar geleden

    Ze staan nu in de oven dus ben zeer benieuwd…..

    Beantwoorden
  37. Patricia says:
    6 jaar geleden

    heerlijk!!!
    Maar bij mij waren ze ‘ingestort’… Hoe kan ik dit de volgende keer voorkomen?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Het is normaal dat ze na het bakken iets inzakken, maar dit zou niet heel moeten zijn. Was het bij jou wel veel?

      Beantwoorden
  38. yvonne says:
    6 jaar geleden

    Ik doe er altijd een snuf zout bij, en bak muffins altijd in ramequinbakjes, beetje olie insprayen en zonder probleem eruit.
    noten erbij is ook mijn favoriet of wat kokos.

    Beantwoorden
  39. LiaH says:
    5 jaar geleden

    Hier zit melk in, kan ik dat zomaar vervangen door rijstemelk?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Daar heb ik geen ervaring mee, maar dat kun je zeker proberen.

      Beantwoorden
  40. Rebecca says:
    5 jaar geleden

    Lijkt me erg lekker, ik ga het eens proberen.
    Echter: misschien goed om te vermelden dat het vervangen van suiker door honing totaal niets oplevert qua gezondheid? Het zijn evenveel calorieën, en als je het boven de 40 graden Celsius verwarmt is ook de enzymenwerking niet meer gezonder…
    Groet!

    Beantwoorden
    • Rebecca says:
      5 jaar geleden

      Ps: voor meer info hierover, zie de blog van voedingsdeskundige Liesbeth Oerlemans http://www.liesbethoerlemans.com/2015/10/is-kokosbloesemsuiker-adviseren-gezond.html

      Beantwoorden
      • Maya says:
        4 jaar geleden

        Alsof Liesbeth de wijsheid in pacht heeft.

        Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Het gaat ook niet zo zeer om gezondheid, maar er zijn veel mensen die liever geen geraffineerde suiker gebruiken en dan naar honing grijpen.

      Beantwoorden
  41. Sandra says:
    5 jaar geleden

    Ze zijn heerlijk, fijn recept dank je wel.
    Wat ik mij afvraag is waarom er in dit recept (en veel andere, soortgelijke recepten die ik tegenkom) 1 theelepel bakpoeder gaat. Het beslag komt er niet mee omhoog, ze worden niet luchtig dus wat is de functie van het bakpoeder?
    Alvast bedankt voor het antwoord.
    Hartelijke groet,

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Om er toch nog enigszins wat luchtigheid in te krijgen, anders zijn ze nog compacter.

      Beantwoorden
  42. Quirina says:
    5 jaar geleden

    Deze week dit recept gemaakt, wat walnoten toegevoegd en wat poedersuiker gestrooid als topping: ziet er lekker uit en smaakte ook erg lekker. De appeltaartsmaak is zeker aanwezig. Smaakt ook nog goed na 2 dagen in een trommel bewaard te hebben.

    Beantwoorden
  43. Mirthe says:
    5 jaar geleden

    Hoi,
    Ik heb de cupcakes nu meerdere keren gemaakt en telkens meer zout appel, honing en kaneel erin gedaan. maar vind het “deeg” erg flauw blijven. Een hapje met appel of rozijnen is erg lekker, maar de rest erom heen niet echt.
    Heb je nog tips om ook het deeg lekkerder te maken? Zodat daar meer smaak aan zit 🙂

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Dat komt omdat het niet echt een deeg is, dan kun je beter een heel ander recept kiezen. Een cupcake of muffin als basis bijvoorbeeld.

      Beantwoorden
  44. Julia says:
    5 jaar geleden

    Zou je ook in plaats van havermout, hele haver kunnen gebruiken?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Dat heb ik nog niet eerder geprobeerd, je kunt het eens proberen.

      Beantwoorden
  45. faatjeuuh says:
    5 jaar geleden

    Kan ik smeerboter kunnen gebruiken en wat is ee verhoudig voor 6 cupcakes?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Dit is geen recept om boter in te gebruiken, dan kun je beter een ander recept uitkiezen.

      Beantwoorden
  46. Barbara says:
    5 jaar geleden

    Vanmiddag gemaakt, had een ander recept waar we dol op waren maar daar zat suiker in, rietsuiker, dit recept is veel gezonder….maar viel erg tegen.
    Smakeloos eigenlijk, dus voor de volgende keer moet ik iets verzinnen en toevoegen waardoor die wel lekkerder wordt.

    Beantwoorden
  47. Esther Brouwer - Heida says:
    5 jaar geleden

    Heerlijk! Heb ze nu 3 keer gemaakt, en ze vallen bij iedereen erg in de smaak.. heel simpel om te maken ook, en niet duur. Het feit dat er amper vetten en suikers inzitten maakt het een verantwoord tussendoortje. Ik doe er zelf 100 gram meer havermout in, en een klein beetje meer honing.

    Beantwoorden
  48. Desiree says:
    5 jaar geleden

    Echt heerlijk!! Ik ben al even bezig met verantwoord eten/bakken en ook minder/geen suiker. Dan raak je echt gewend aan de smaak. Ipv gewone melk heb ik ook sojamelk geprobeerd. Echt voor herhaling vatbaar! Zoooooo lekker ?

    Beantwoorden
  49. Jessy says:
    5 jaar geleden

    Heel lekker, heb agavesiroop ipv honing gebruikt. Volgende keer ga ik eens sojamelk nemen ipv gewone melk en ga ik het nog wat langer laten wellen of minder melk nemen. De muffin kleefde wel erg aan de papieren vormpjes waardoor er eigenlijk veel lekkers verloren gaat ? Bij gebrek aan kleine silicone vormpjes, ga ik volgende keer eens met bakpapier in grote bakvorm doen of grote silicone bakvorm (zoals bij plaatkoek). Kan je dan best in stukken snijden als hij uit de oven komt of wachten tot het afgekoeld is?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Ik zou dan wachten tot hij afgekoeld is, dan is hij wat steviger.

      Beantwoorden
  50. Juli says:
    5 jaar geleden

    Ik vind ze een beetje smakeloos. Ik zou er meer honing in doen, 2 appels en meer rozijntjes. Want een hapje met appel of rozijntjes is wel lekker. Alleen zonder niet echt dus. Maar misschien komt het ook wel omdat ik gewoon zo’n zoetekauw ben.

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Als je een echte zoetekauw bent zou ik inderdaad meer honing toevoegen 😉

      Beantwoorden
  51. Lesley says:
    5 jaar geleden

    Hallo Laura,
    Weet u mischien hoeveel calories in ee muffin zit ongeveer? Ze zijn wel erg lekker….!

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Nee, ik tel geen calorieën.

      Beantwoorden
    • Sabine van Pelt says:
      3 jaar geleden

      Een vriendin van mij heeft het uitgerekend en als je het recept precies volgt is het per muffin 48 kcal.

      Beantwoorden
  52. Ineke says:
    5 jaar geleden

    Ik heb de muffins gemaakt maar ze vielen heel erg tegen! Misschien komt het omdat ik dingen zonder suiker al snel niet lekker vind :). Eerst dacht ik dat ze niet gaar waren en toen heb ik ze nog langer gebakken, maar ze bleven zo klef en ik vond ze echt niet lekker. Nu genieten de hond en pony ervan 🙂 Die vinden ze gelukkig wel heerlijk!

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Het is inderdaad een heel ander soort muffin dan een normale muffin, blijft daarom ook kleffer. Ik zou het basisrecept voor muffins eens proberen, denk dat je die wel lekker vind 😉

      Beantwoorden
  53. Anne says:
    5 jaar geleden

    Het leek me zo lekker, het rook ook heerlijk, maar het was een zware mislukking.. Ze bleven ongelofelijk snotterig en ookal had ik er twee appels in gedaan, nog proefde je ze niet ? Beetje jammer van mijn vrije middag, maar de prullenbak heeft er met heel veel plezier van gegeten…

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      misschien is het door de extra appels te vochtig geworden.

      Beantwoorden
  54. Maya says:
    4 jaar geleden

    Ze zijn heerlijk! Ik maak er elke keer 12 en vries ze in. Als ze op zijn maak ik weer nieuwe. Ik laat de honing weg. Dat kan prima. Ik leg ook nog een halve walnoot op de bodem van de muffin. Dat vind ik zelf een leuke toevoeging.
    Bedankt voor het recept!

    Beantwoorden
  55. Sabine says:
    4 jaar geleden

    Het lijkt me een heel lekker recept. Alleen een opmerking: glutenallergie bestaat niet! Het is of glutenintollerant of glutensensetief. Maar glutenallergie bestaat echt niet.

    Beantwoorden
  56. Silke says:
    4 jaar geleden

    Dag Laura,

    Ik heb dit recept geprobeerd maar de binnenkant van de muffin blijft nogal nattig en plakkerig.
    Is dit normaal?
    Zo neen, heb je tips om dit te voorkomen?

    Groetjes!

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Iets langer bakken kan het al oplossen, of het mengsel nog wat langer laten trekken. En vocht dat in de kom overblijft en dus niet in de havermout is getrokken, hoef je niet te gebruiken.

      Beantwoorden
  57. Keetie says:
    4 jaar geleden

    Mjum mjum…… ze zijn echt heerlijk. Heb ze nu al verschillende keren gebakken. Omdat ik het zure van de appel zo lekker vind doe ik er twee appels in, ipv een, gaat ook prima.
    Lekker bij de koffie, als ontbijt of mee in de rugzak als ‘wandelvoer’.

    Hoop dat je nog heel veel (gezonde) en lekkere recepten met ons deelt!

    Beantwoorden
  58. Annefleurq says:
    4 jaar geleden

    Voor de mensen die dingen Huh me muffin is zo vochtig ik doe altijd paneermeel in het bakpapiertje op de bodum is maar een tip ?

    Beantwoorden
    • Annefleur says:
      4 jaar geleden

      Die q achter me naam Was trouwens een foutje

      Beantwoorden
  59. Marjolein says:
    4 jaar geleden

    Ben je eierkoeken aan het bakken (die worden hier zeer gewaardeerd) maar nu zie ik deze heerlijk uitziende muffins voorbijkomen. Ik denk dat het eierkoeken in de vriezer wordt en dat ik zo weer mm biomaterialen te voorschijn haal.

    Bedankt voor je duidelijke en lekkere recepten

    Beantwoorden
  60. Leanne says:
    4 jaar geleden

    Heb ze nu twee keer gemaakt, ze zijn heerlijk!

    Beantwoorden
  61. Keetie says:
    3 jaar geleden

    Ik maak ze heel vaak, ook met bosbessen (diepvries) ipv appel, mmm. Gebruik melk ‘op het zicht’, dat is toch wel heel wat minder dan het recept zegt. Dus misschien een tip voor wie het toch nog eens wil proberen? Beetje kokosmeel toevoegen lijkt me dat ook kan..,,

    Beantwoorden
  62. Marca Hanegraaff says:
    3 jaar geleden

    Heerlijke muffins! Beetje klef maar dat is juist lekker vind ik.
    In plaats van honing deed ik er meer rozijnen in (100 gram) en 2 appels.
    Ik eet wel vaker suikervrije baksels en als je jezelf daaraan went, mis je de suiker niet meer!!
    Volgende keer doe ik er ook wat kokosrasp door, lijkt me ook goed passen.

    Beantwoorden
  63. Sophia says:
    3 jaar geleden

    Deze muffins al verschillende keren gemaakt en we (=man, kids en ik) vinden ze super lekker.
    We eten ze meestal als ontbijt.
    Bedankt voor het recept, echt een aanrader!!!

    Beantwoorden
  64. Marca says:
    3 jaar geleden

    Een tweede reactie van mij. Ik verbeter het recept nog steeds. De honing laat ik altijd weg, want ik wil ze graag volledig suikervrij houden.
    Hoe ze erg lekker worden is:
    Citroenrasp e/o sinaasappelrasp erbij (ruim)
    Geraspte verse gember erbij (ruim)
    Speculaaskruiden
    Twee appels in heel dunne stukjes.
    Wat meer rozijnen dan in het recept staat.
    Wat ik vandaag ga proberen is geraspte pompoen eraan toe te voegen. Aangezien pompoen heel zoet is, lijkt me dat ook een prima suikervervanger!!
    Bij ons is deze muffin inmiddels zó favoriet, dat ik steeds 12 muffins maak, ze invries, en als het op is, weer nieuwe maak. Met z’n tweeën doe je dan in ieder geval bijna 1 week met de muffins (elke ochtend 1 muffin bij de koffie, heerlijk en voedend!).

    Beantwoorden
  65. Ann says:
    3 jaar geleden

    Beste

    Ik vind ze goed maar ze blijven plakken in het muffinvormpje dus het papiertje.
    Iemand weet waarom dit komt?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Dat hoort een beetje bij dit recept vrees ik. Je zou wel siliconen vormpjes kunnen gebruiken, dan heb je dat bijna niet.

      Beantwoorden
    • Lisanne says:
      3 jaar geleden

      Ik bak een meestal als plaatkoek. In een vierkant cakeblik of een ovenschaal. Ik doe er dan wel bakpapier in. Daarna snijd ik hem ik stukken. Werkt veel beter dan ij de vormpjes.

      Beantwoorden
  66. Lisanne says:
    3 jaar geleden

    Op m’n werk (bso,psz) zijn we erg bezig met gezonde voeding. We mogen dus alleen gezind bakken. Ik heb deze nu een paar keer gemaakt en ze zijn er dol op. Ik doe wel iets meer rozijnen en kaneel er in. Dat is hij iets zoeter door rozijnen. Ook vind ik het makkelijker om er een plaatkoek van te maken. Dat plakt veel minder en dan kan ik hem makkelijker verdelen. Ik bak zelf thuis regelmatig en mis normaal echt de suiker. Alleen dit recept is om te smullen!

    Beantwoorden
  67. wendy says:
    3 jaar geleden

    Mijn dochter is er gek op! Een gezonde traktatie ook op school en lekker voor in de lunch-box! Dank voor dit superfijne recept!

    Beantwoorden
  68. Eva says:
    3 jaar geleden

    Vandaag gebakken, zijn goed gelukt! Iedereen smult er hier van. Ik bak normaal gesproken niet suikervrij. Ik vind het sympathiek maar ik heb weinig vertrouwen dat het lekker wordt en dat mijn tijd en moeite goed besteed wordt. Ik ben erg blij dat dit een goed recept is! En tweaken naar smaak kan hierbij goed. En als hij vochtig blijft: bakken in een metalen muffinvorm met anti aanbaklaag, zonder papieren vormpjes. En na het bakken minstens 10 min in de vorm af laten koelen.

    Beantwoorden
  69. Nicole says:
    3 jaar geleden

    Wanneer het beslag te slap is kun je het dikker maken met speltmeel. De boter heb ik vervangen door kokosolie en de muffins komen prima van het papiertje af. Heerlijk 🙂 Bedankt voor het recept

    Beantwoorden
  70. ineke says:
    3 jaar geleden

    Is het een optie om de honing te vervangen door een geplette banaan of appelmoes of zo, om het echt suikervrij te houden?

    Beantwoorden
    • Maya says:
      3 jaar geleden

      Ja dat kan prima. Zelf laat ik de honing gewoon weg zonder deze te vervangen. Wij vinden het al zoet genoeg door de appel en de rozijnen. Maar dat is natuurlijk persoonlijk.

      Beantwoorden
  71. Marijke says:
    3 jaar geleden

    Heerlijk van smaak! Inderdaad plakkerig (is wel lekker 😋) en ze komen niet uit het papiertje. Maar ik vind ze zo lekker dat ik ze er best uit wil lepelen. Ik heb er wat citroen doorgedaan, lekker fris, en extra rozijnen en appel, en wat fijngemaakte pecannoten. Yummie.
    Wanneer je er speltmeel door doet, zal het wel minder plakkerig worden, maar vergis je niet (Nicole): speltmeel is NIET glutenvrij, wat sommigen ook mogen beweren!

    Volgende keer probeer ik het in mijn siliconenbakvorm zónder papier. Ben benieuwd….

    Beantwoorden
  72. Marije says:
    2 jaar geleden

    Wat fijn zo’n website! Onze dochter mag sinds kort geen tarwe en melk. Zou ik de melk in dit recept kunnen vervangen door soya melk? Standaard? of bijv. amandelmelk?

    DANK Laura

    Beantwoorden
    • Marije says:
      2 jaar geleden

      Ik heb het antwoord al gevonden Laura… bij de basis baktips. Dankjewel.

      Beantwoorden
  73. Z says:
    2 jaar geleden

    Ooit heb ik deze volgens recept gemaakt, alleen met plantaardige melk in plaats van koemelk en margarine in plaats van boter, toen vond ik de structuur erg weeïg, alsof er te veel ei in zat.

    Vorige week heb ik deze muffins zuivelvrij gemaakt, dus banaan in plaats van ei, plantaardige melk en margarine. Deze waren heel erg lekker en een goed vullend tussendoortje!

    Beantwoorden
    • Z says:
      2 jaar geleden

      Er was trouwens ook een hoop minder honing nodig doordat banaan erg zoet is!

      Beantwoorden
  74. Mark says:
    2 jaar geleden

    Wat bedoel je met ‘gesmolten boter’? Boter eerst smelten of kant-en-klare vloeibare boter? Had nog verder op je site gekeken, maar bij de eerste optie gebruik je vaak niet de term ‘gesmolten boter’ bij de ingrediënten. 🙂

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Heel letterlijk, boter die je smelt 😉

      Beantwoorden
  75. Nathalie says:
    2 jaar geleden

    Hoi! Ik ga deze cakejes voor donderdag maken voor het kerstontbijt van mn zoontje. Kan ik ze vandaag al maken en bewaren in de koeling?

    Beantwoorden
    • Marca says:
      2 jaar geleden

      Ja hoor! Gebruik wel het best een siliconen muffinvorm want in die papieren cupcakehouders gaan ze heel erg plakken. En bij die siliconen muffinvorm komen ze meteen los.
      Als ze klaar zijn, doe je ze even in een trommel in de koelkast en dan blijven ze gewoon goed.
      Ik doe altijd veel appel erin, 3 kleine appels, elstar, dan zijn ze lekker smeuiig.
      En baking soda gecombineerd met bakpoeder (van elk 1,5 theelepel) en 2 eieren in plaats van 1. Dan rijst het veel beter.
      Succes!
      Zelf maak ik ze wekelijks en vries ze in en haal dan elke dag 1 muffin eruit voor bij de koffie. Verveelt nooit!

      Beantwoorden
  76. Lisanne says:
    2 jaar geleden

    overheerlijk!
    voor de 2e keer gemaakt, de 1e keer waren ze iet wat flauw maar de 2e keer nu een extra appel er in, iets meer rozijnen en kaneel…
    om van te smullen!!

    Beantwoorden
  77. Marleen says:
    2 jaar geleden

    Hallo Laura,
    Kan ik in plaats van gewone melk ook amandelmelk gebruiken?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Dat kan zeker.

      Beantwoorden
  78. Sophie says:
    2 jaar geleden

    Als he door dit recept wat speltmeel doet on het minder plakkerig te maken. Hoeveel gram moet je er dan doorheen doen. Iemand een idee.

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Heb ik zelf geen ervaring mee, durf ik je dus niet te zeggen.

      Beantwoorden
  79. Mirjam Maasland says:
    2 jaar geleden

    Na 30 minuten nog erg nat, dus 5 minuten terug in de oven nu op hetelucht. Maar nog steeds erg klef. Nogmaals in de oven en iets warmer. Afwachten maats eet niet of ik dit vanavond uit ga delen aan de Alpha groep….

    Beantwoorden
  80. Saskia says:
    2 jaar geleden

    Hoi Laura,
    Kan ik deze muffins ook lactosevrij maken?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Je zou met vervangers kunnen werken.

      Beantwoorden
  81. Martijn says:
    2 jaar geleden

    Hallo Laura

    Hoeveel koolhydraten zitten er in 1 Muffin ?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      2 jaar geleden

      Die bereken ik niet.

      Beantwoorden
    • Corienne says:
      1 maand geleden

      Even door de vragen heen kijken. Er is iemand die het uitgerekend heeft.

      Beantwoorden
  82. Els says:
    2 jaar geleden

    Heb ze gemaakt en echt ze zijn heerlijk.
    Wel 2 appels gebruikt en wat meer rozijnen 80 gram. Ook zonder papieren vormpjes. Muffinbakplaat met boter ingevet beetje paneermeel op de bodem en de muffins komen er heel en gemakkelijk uit. Ze smaken super lekker.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      2 jaar geleden

      Klinkt verrukkelijk!

      Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      2 jaar geleden

      Wat fijn, klinkt heerlijk!

      Beantwoorden
  83. Pingback: No Sugar Challenge start – LiefCreatief
  84. Suzanne says:
    1 jaar geleden

    Hallo Laura, ik heb deze muffins al meerdere keren gemaakt en ik ben er fan van!
    Ik ga ze binnenkort weer maken voor de tweede verjaardag van mijn zoontje. Ik ben benieuwd of hij ze net zo lekker vindt als ik.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Wat leuk! Ik heb er vertrouwen in 🙂

      Beantwoorden
  85. Sandy says:
    10 maanden geleden

    Ook ik heb ze vanochtend uitgeprobeerd en na de uiteenlopende reacties heb ik een paar aanpassingen gemaakt:
    Zo heb ik naast de tl kaneel ook 1 tl koek- en speculaaskruiden toegevoegd om iets meer pit te geven
    Ik heb iets meer (een extra el, dus zo’n 15 ml) honing toegevoegd
    Ik heb de appel in kleine, fijne stukjes gesneden zodat er eigenlijk in elke hap appel zit
    Ik heb de havermout mix ook wel 10 a 15min laten staan na het mixen (hoewel dit voornamelijk kwam omdat mijn peuter een meltdown kreeg)
    Na de 30min baktijd op 180 graden vond ik ze ook nog wat nattig aan de onderkant dus heb ze nog 10min teruggezet met aluminiumfolie erop
    Ook ik heb een siliconenbakvorm gebruikt en geen paper cups
    Dus met de combinatie van tips die ik heb gelezen en een kleine twist van mezelf zijn ze er super uitgekomen en vond ik ze erg smakelijk! Je moet natuurlijk wel van havermout houden en geen zoete, cake achtige muffin verwachten. Maar als je van havermout houdt, dan zijn ze echt heerlijk en doen me zeker aan appeltaart denken! Dank voor het recept Laura 🙂

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      10 maanden geleden

      En jij bedankt voor het delen van je uitgebreide bevindingen 😀

      Beantwoorden
  86. Gilles says:
    9 maanden geleden

    Bedankt voor het recept ik zocht iets suiker arms. Ik heb chocola, walnoten en gekonfijte sinaasappelschillen toegevoegd, in plaats van de appel, kaneel, rozijn en honing.
    Mijn suiker-arm levende gasten vonden ze heerlijk, ik zelf vond ze beter met een laagje poedersuiker erover (zo heb ik het restant opgemaakt :-).

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      9 maanden geleden

      Dat klinkt ook echt geweldig! Lekkere variatie 🙂

      Beantwoorden
  87. Bianca says:
    9 maanden geleden

    Hé Laura!
    Ik mag geen koemelk. Kan ik het beter vervangen door Kokosmelk of havermelk? Soja mag ik helaas ook niet.
    Alvast bedankt voor je reactie!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      9 maanden geleden

      Ik zou het vervangen door een light kokosmelk of havermelk.

      Beantwoorden
  88. Sylvia Jacobs says:
    2 maanden geleden

    Voor mij werkte het goed om de appel te raspen en de geraspte appel in een keukenpapiertje uit te wringen. Erg smakelijk tussendoortje.

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • NIEUWE THEMAWEEK! Aankomende week gaat er weer een nieuwe themaweek van start op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #borrelhapje #lowcarb #gezondesnack #vegetarisch' data-src='https://scontent-ams4-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/157389579_628694011280860_3900341062581441476_n.jpg?_nc_cat=110&ccb=1-3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=GdhM8MT7lK8AX-nw618&_nc_ht=scontent-ams4-1.cdninstagram.com&oh=1470b98a26c8b80ae858fb81f6b2c130&oe=6068BA9C' title='NIEUWE THEMAWEEK! Aankomende week gaat er weer een nieuwe themaweek van start op Laura's Bakery en deze omelet hapjes met groenten (en kruidenkaas) zouden daar heel prima tussen passen. Kun jij raden wat het thema zal zijn? 😏⁠ ⁠ Dit hapje is trouwens ontzettend lekker en staat al online op het blog, je vindt het via de zoekfunctie. Link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠ ⁠ #borrelhapje #lowcarb #gezondesnack #vegetarisch'>
  • NIEUW! Voor het recept dat ik vandaag met jullie deel heb ik mijn basisrecept voor bananenbrood in de vorm van muffins gegoten én een van mijn favoriete smaakcombinaties erop losgelaten: citroen-maanzaad. En dat is me toch een potje lekker geworden 😋.⁠
⁠
Het recept staat vanaf vandaag online op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #citroenmaanzaad #muffins #bananenbrood' data-src='https://scontent-ams4-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/156636391_1169278336865105_3759401783293442872_n.jpg?_nc_cat=104&ccb=1-3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=g8PZVdJGIagAX-xw05P&_nc_ht=scontent-ams4-1.cdninstagram.com&oh=c35bc9d0212fc094ec5194d486958c18&oe=6069A542' title='NIEUW! Voor het recept dat ik vandaag met jullie deel heb ik mijn basisrecept voor bananenbrood in de vorm van muffins gegoten én een van mijn favoriete smaakcombinaties erop losgelaten: citroen-maanzaad. En dat is me toch een potje lekker geworden 😋.⁠ ⁠ Het recept staat vanaf vandaag online op Laura's Bakery, de link vind je in mijn profiel > @laurasbakery.⁠ ⁠ #citroenmaanzaad #muffins #bananenbrood'>
  • Deze week ben ik weer bezig geweest met het maken van nieuwe vierpersoonstaartjes voor jullie. Ze komen binnenkort online, maar tot die tijd kun je nog lekker aan de slag met deze heerlijke cake voor vier personen, met room en rood fruit.⁠
⁠
Het recept staat al even online en is via de zoekbalk te vinden op het blog (of via Google), zoek dan op @laurasbakery.⁠ ⁠ #vierpersoonstaart #bakken #kleinetaart #kleingebak #cake' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/156580703_451280679542007_126100774414389601_n.jpg?_nc_cat=111&ccb=1-3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=v6A-Rn1HWSIAX-f8p9j&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=d7891865f5fd2f44ff84e055d7c51234&oe=6068D074' title='Deze week ben ik weer bezig geweest met het maken van nieuwe vierpersoonstaartjes voor jullie. Ze komen binnenkort online, maar tot die tijd kun je nog lekker aan de slag met deze heerlijke cake voor vier personen, met room en rood fruit.⁠ ⁠ Het recept staat al even online en is via de zoekbalk te vinden op het blog (of via Google), zoek dan op '4 persoons taart met rood fruit'. Link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠ ⁠ #vierpersoonstaart #bakken #kleinetaart #kleingebak #cake'>
  • Peren liggen weer volop in de winkel! Meteen een mooi moment om weer eens deze peer-hazelnoot bruschetta te maken, met een honing-geitenkaas spread. Lekker borrelhapje voor het weekend!😍⁠
⁠
Het recept staat al langer op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #borrelhapje #bruschetta #geitenkaas #peer' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/156085126_2007822159381680_8680790758180618826_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=1-3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=Niq_2YgVH2oAX9artsl&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=c5d4c8011a8fb4dc482f1c447f5701c7&oe=606C00C1' title='Peren liggen weer volop in de winkel! Meteen een mooi moment om weer eens deze peer-hazelnoot bruschetta te maken, met een honing-geitenkaas spread. Lekker borrelhapje voor het weekend!😍⁠ ⁠ Het recept staat al langer op Laura's Bakery en je vindt het door de titel 'peer-hazelnoot bruschetta' in de zoekbalk op het blog in te vullen. Link vind je in mijn profiel > @laurasbakery.⁠ ⁠ #borrelhapje #bruschetta #geitenkaas #peer'>
  • NIEUW! Jullie vragen mij vaak naar meer variaties op deze Franse lekkernij: eclairs. Daarom hadden Mariette en ik een tijdje terug een soezen- en eclairsbakdag. Jawel, onze bakdagen hebben meestal een thema. En dus maakten we deze bananen eclairs, die ik afwerkte met een chocolade glazuur en stukjes toffee. Zelfs terwijl ik niet van banaan hou, vond ik deze eclairs heerlijk.⁠
⁠
Het recept staat vanaf vandaag online, de link vind je in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#eclairs #soezen #bakken #banoffee #banaan
  • DE 10E DRUK! Jaaa, de 10e druk van Het Basisbakboek ligt alweer in de winkels. Thanks allemaal! Handjes omhoog als jij dit boek in huis hebt 🙋🏼‍♀️⁠
⁠
Ik vind het zo ontzettend leuk om te zien hoe zoveel van jullie in de afgelopen jaren zijn begonnen met bakken door (en met!) dit boek. Zeker het afgelopen jaar is er een gigantische nieuwe lichting thuisbakkers bijgekomen. Zo leuk al die berichtjes waarin jullie me vertellen dat jullie de bakkriebels hebben en daarmee een nieuwe passie hebben ontdekt. ⁠
⁠
En voor wie zich laat tegenhouden om met regelmaat te bakken omdat @laurasbakery⁠ ⁠ #bakken #hetbasisbakboek #laurasbakery #hetlaurasbakerybasisbakboek #bakboek' data-src='https://scontent-ams4-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/155499357_153487403259418_3918615731402010880_n.jpg?_nc_cat=110&ccb=1-3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=-sIRLaM29bUAX8MwIO0&_nc_ht=scontent-ams4-1.cdninstagram.com&oh=749ea7e96ca1c07cd4b418f10929cab5&oe=60693F90' title='DE 10E DRUK! Jaaa, de 10e druk van Het Basisbakboek ligt alweer in de winkels. Thanks allemaal! Handjes omhoog als jij dit boek in huis hebt 🙋🏼‍♀️⁠ ⁠ Ik vind het zo ontzettend leuk om te zien hoe zoveel van jullie in de afgelopen jaren zijn begonnen met bakken door (en met!) dit boek. Zeker het afgelopen jaar is er een gigantische nieuwe lichting thuisbakkers bijgekomen. Zo leuk al die berichtjes waarin jullie me vertellen dat jullie de bakkriebels hebben en daarmee een nieuwe passie hebben ontdekt. ⁠ ⁠ En voor wie zich laat tegenhouden om met regelmaat te bakken omdat 'het ook op moet': lekker uitdelen! Daar maak je heel erg veel mensen blij mee. Zeker nu 🤗⁠ ⁠ Mijn boek(en) nog niet in huis? Via de link in mijn profiel kun je ze allemaal bestellen 📚 > @laurasbakery⁠ ⁠ #bakken #hetbasisbakboek #laurasbakery #hetlaurasbakerybasisbakboek #bakboek'>

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

Basisrecept vanille botercrème

Oma’s Appeltaart

Broodjes gevuld met spek en ei

Banketbakkersroom

Volgende Post
Fondant, marsepein en koekdeeg gelijkmatig uitrollen

Fondant, marsepein en koekdeeg gelijkmatig uitrollen

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent
Citroen-maanzaad bananenbrood muffins

Citroen-maanzaad bananenbrood muffins

06 maart 2021

Bananen eclairs

03 maart 2021

De Bakstrijd: maart 2021

01 maart 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

10 lekkere bananenbrood recepten

door Laura Kieft-25 januari 2021-0

De laatste tijd heb ik steeds vaker zin in een lekker bananenbrood als tussendoortje. Ideaal, want meestal heb ik wel een paar plakjes in de vriezer liggen! En het leukste is dat er veel variatie...

Volkoren appel-kaneel pancakes

door Laura Kieft-23 januari 2021-4

Het maken van volkoren appel-kaneel pancakes stond al zo’n 3 maanden op mijn lijst en een paar weken geleden kwam het er dan ein-de-lijk van. Het is weer een experiment om te kijken wat je...

Sweet chili saus

door Laura Kieft-22 januari 2021-5

Ik was er vroeger niet dol op, maar tegenwoordig staat er altijd een fles sweet chili saus in de kast. Sterker nog, sinds kort staat daar een fles met zelfgemaakte sweet chili saus bij. Nooit...

Wit brood

door Laura Kieft-20 januari 2021-14

Ik vind het heerlijk om broden te bakken. De laatste tijd zijn het voornamelijk busbroden die hier uit de oven komen. Een busbrood is qua vorm het brood dat je veel in de winkels zit...

Moussaka

door Laura Kieft-18 januari 2021-19

Alle keren dat ik tot nu toe moussaka had gegeten, bevatte dit Griekse gerecht geen aardappelen. Wat zeg ik; in mijn Griekse kookboek staat het ook op die manier. Maar ineens kwam ik allerlei versies...

Vanillecake zonder ei

door Laura Kieft-16 januari 2021-26

Mijn vanillecake is het meest populaire recept van Laura’s Bakery en ik kan jullie geen ongelijk geven! Regelmatig krijg ik de vraag of deze cake ook zonder ei te maken is en zo ja, hoe...

Brooddeeg laten rijzen in de koelkast

door Laura Kieft-15 januari 2021-30

Kun je brooddeeg laten rijzen in de koelkast? Het is een vraag die ontzettend vaak wordt gesteld, maar ik had er eerlijk gezegd geen ervaring mee. Ik heb mij de laatste weken dus ingelezen op...

Volkoren bananenbrood muffins

door Laura Kieft-13 januari 2021-28

Het is weer de tijd van het jaar om volkorenmeel te proberen in mijn favoriete recepten. De pot met volkorenmeel stond alweer te lang in mijn kast zonder gebruikt te worden. In combinatie met de...

Appel-havermout ontbijt uit de oven

door Laura Kieft-10 januari 2021-34

Zoals ik aan het begin van deze week al aankondigde kun je op allerlei manieren havermoutpap maken. In een pan, in de koelkast, maar dus ook in de oven! Daar is dit appel-havermout ontbijt uit...

Havermout ontbijttaart

door Laura Kieft-09 januari 2021-8

Met dit recept heb ik de lekkerste havermout ontbijttaart ooit gemaakt. Als je het mij vraagt dan, ik heb ontzettend zitten smullen van deze taart met kwark en fruit. Voor de bodem gebruikte ik mijn...

Vegetarische groene havermoutburger

door Laura Kieft-08 januari 2021-8

Ik moet eerlijk toegeven dat ik niet meteen razend enthousiast werd bij het idee van een havermoutburger. Havermout had ik überhaupt niet zo snel aan avondeten gekoppeld, laat staan aan een burger. Toch vond mijn...

Appel-havermoutkoekjes

door Laura Kieft-07 januari 2021-39

Alweer ruim een jaar geleden maakte ik deze lekkere appel-havermoutkoekjes. Ik ben dol op koekjes en snoep er maar wat graag van, maar ik was op zoek naar een wat meer verantwoorde versie. Dat werden...

Bananenbrood overnight oats met blauwe bessen

door Laura Kieft-06 januari 2021-8

Voor wie het nog niet kent: overnight oats is eigenlijk gewoon een soort havermoutpap, maar dan een koude variant die je de avond van tevoren maakt. Je kunt dan meteen meerdere porties maken, zodat je...

Speculaas havermoutpap

door Laura Kieft-05 januari 2021-5

Al jaren maak ik in de winter regelmatig speculaas pap. Soms laat ik daar een foto van zien via mijn Instagram stories en iedere keer word ik daarna overspoeld met vragen naar het recept. Laat...

Bakken met havermout

door Laura Kieft-04 januari 2021-15

Aankomende week staat op Laura’s Bakery in het teken van (recepten met) havermout, want we beginnen het jaar meteen goed met een mooie themaweek. We trappen deze themaweek af met een inhoudelijk artikel over havermout....

Mueslibollen (mueslibroodjes)

door Laura Kieft-02 januari 2021-16

Ik bak erg graag brood, maar aan mueslibollen had ik nog niet eerder gedacht. Ik kreeg de tip vanuit mijn team, evenals de tip om ze te beleggen met kaas en abrikozenjam (Mariette zweert bij...

De Bakstrijd: januari 2021

door Laura Kieft-01 januari 2021-0

We starten de eerste Bakstrijd van 2021 met zo’n leuk thema: brood! Het leuke van brood bakken is dat je er zoveel mee kunt variëren: formaat, smaken en manieren van bakken. Ik vertel je er...

Mijn 2020

door Laura Kieft-31 december 2020-5

Nou jongens, 2020 was me een jaartje wel he? Al met al vind ik dat ik absoluut niet mag klagen. Iedereen in mijn directe omgeving is gezond en ikzelf ook. Het belangrijkst als je het...

Oliebollen met banketbakkersroom

door Laura Kieft-30 december 2020-2

Als klein kind at ik al oliebollen met banketbakkersroom, zó ontzettend lekker. We hadden thuis altijd een kom met banketbakkersroom in de koelkast staan met Oud en Nieuw zodat we onze oliebollen konden doorsnijden en...

Stroopwafel oliebollen

door Laura Kieft-29 december 2020-6

Oliebollen voor het ontbijt, een standaard traditie begin van het nieuwe jaar bij mij. Mocht jij dat ook doen, kun je dit jaar ontbijten met stroopwafel oliebollen. Als je wat over houdt met oudjaar dan,...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 115
  • 116
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan