Wie zegt dat gezond bakken niet lekker is, heeft deze appeltaart havermout muffins nog niet geproefd! Een ideaal recept voor een verantwoord tussendoortje.
Porties: 12muffins
Ingrediënten
250gramhavermout
1tlbakpoeder
snuf zout
2elgesmolten ongezouten roomboter
480mlmelk
1ei
25gramhoning
1appel
1tlkaneel
40gramrozijnen
Instructies
Neem twee kommen. In de ene doe je de droge ingrediënten; havermout, bakpoeder, kaneel en zout. In de andere kom doe je de boter, melk, ei en honing bij elkaar. Meng de ingrediënten in beide kommen goed door elkaar. Voeg de inhoud van de twee kommen samen en meng goed door. Laat het heel even staan, de havermout neemt wat vocht op en het geheel wordt wat dikker. Schil ondertussen vast de appel en snij deze in blokjes.
Voeg dan de stukjes appel en rozijnen toe en spatel deze door het mengsel heen.
Verdeel het mengsel over 12 muffin vormpjes. Ik vind het makkelijk om dit met een ijslepel te doen. Er blijft nog wat melk over op de bodem van je kom, dit is niet erg.
Bak de muffins is 30 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte) gaar en goudbruin.
Tips
Voor degenen met een gluten allergie: let bij de havermout goed op of je gecertificeerde glutenvrije havermout hebt. Dit staat dan op de verpakking.
Bewaren
Wil je af en toe zo’n muffin meenemen als gezond tussendoortje? Verpak ze dan luchtdicht en vries ze per stuk in. Haal ’s ochtends een appeltaart muffin uit de vriezer zodat je later op de dag van je muffin kan genieten!