Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Havermout muffins met bosbessen

Laura Kieftdoor Laura Kieft
12 januari 2015
in Allergenen, Glutenvrij, Muffins, Suikervrij, Zoete recepten
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

Havermout muffins met bosbessen

Sinds een tijdje moet mijn zusje suikervrij eten, ze had veel last van flinke hoofdpijn aanvallen en nu ze geen suiker meer eet gaat dat een stuk beter. Ze vindt het niet altijd even makkelijk, zeker niet als ik weer eens allerlei lekkers sta te bakken wat juist boordevol suiker zit. Daarom ben ik voor haar aan de slag gegaan met wat suikervrije recepten. Zo kan ze af en toe ook genieten van wat lekkers. Deze havermout muffins met bosbessen zijn één van mijn eerste suikervrije baksels en ik ben best tevreden. Sterker nog, ik vind deze muffins hartstikke lekker!

Havermout muffins met bosbessen

Havermout muffins met bosbessen

Recept afdrukken

Havermout muffins met bosbessen

Deze havermout muffins met bosbessen zijn suikervrij en glutenvrij. En ook nog eens heel erg lekker en uitermate geschikt als gezond tussendoortje.
Porties: 12 muffins

Ingrediënten

  • 250 gram havermout
  • 1 tl bakpoeder
  • snuf zout
  • 2 el gesmolten ongezouten roomboter
  • 480 ml melk
  • 1 ei
  • 25 gram honing
  • 300 gram bosbessen
  • rasp van een hele citroen

Instructies

  • Neem twee kommen. In de ene doe je de droge ingrediënten; havermout, bakpoeder en zout. In de andere kom doe je de boter, melk, ei en honing bij elkaar. Meng de ingrediënten in beide kommen goed door elkaar. Voeg de inhoud van de twee kommen samen en meng goed door. Laat het heel even staan, de havermout neemt wat vocht op en het geheel wordt wat dikker.
  • Voeg dan de bosbessen en citroenrasp toe en spatel door het mengsel heen.
  • Verdeel het mengsel over 12 muffin vormpjes. Ik vind het makkelijk om dit met een ijslepel te doen. Er blijft nog wat melk over op de bodem van je kom, dit is niet erg.
  • Bak de muffins is 30 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte) gaar en goudbruin.
  • De muffins voelen nog zacht en vochtig aan wanneer ze warm zijn, tijdens het afkoelen worden ze vanzelf steviger.
Tips

Voor degenen met een gluten allergie: let bij de havermout goed op of je gecertificeerde glutenvrije havermout hebt. Dit staat dan op de verpakking.

Bewaren

Wij hebben ze hier per stuk verpakt en ingevroren. Haal er ’s ochtends eentje uit om later te nemen als tussendoortje.

Havermout muffins met bosbessen

Vorige post

Volgende post

25 leuke en gezonde kindertraktaties #2
Donuts basisrecept + 3 variaties

Related Posts

Speculoos cake

door Laura Kieft
27 februari 2021
11

Het...

Klassieke kersenvlaai

Klassieke kersenvlaai

door Laura Kieft
20 februari 2021
5

Voor...

Gender reveal cupcakes

Gender reveal cupcakes

door Laura Kieft
17 februari 2021
2

Er...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 44

  1. Margot says:
    6 jaar geleden

    Wat zien ze er goed uit! Lief dat je dit doet voor je zusje, ik kan me best voorstellen dat suikervrij eten een uitdaging is met jouw baksels in de buurt.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Haha ja dat is het zeker voor haar, want ze vindt het heerlijk. Ik vraag nu al niet meer of ze wilt (automatisme dat je het aan iedereen vraagt) en dat scheelt al iets voor haar.

      Beantwoorden
      • AnNa says:
        11 maanden geleden

        Gerechten met honing zijn toch niet suikervrij? Ik, met diabetes, mag daarom geen zoete honing.

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          11 maanden geleden

          Dat begrijp ik inderdaad, sommigen vervangen geraffineerde suiker graag voor honing om het ‘suikervrij’ te maken. Je kunt de honing ook prima weglaten!

          Beantwoorden
  2. Emma says:
    6 jaar geleden

    Deze zien er prachtig uit, ik ga ze zeker eens uitproberen! Ook nog eens suikervrij!

    Beantwoorden
  3. Emily van Kampen says:
    6 jaar geleden

    Ze zien er zalig uit! Ik probeer ook minder suiker te eten, omdat ik anders veel last heb van bloedsuiker dalingen en dan is het wel eens lastig als je iets lekkers wil eten of bijvoorbeeld trakteren met een verjaardag. Dit soort recepten zijn dan een uitkomst!

    Beantwoorden
  4. Ellen says:
    6 jaar geleden

    Bij mij is hoofdpijn ook minder zonder suiker! Dit lijkt me een heerlijk alternatief. Het is inderdaad helemaal niet gemakkelijk om suikervrij te leven. Ik heb zelf een maand te test gedaan, om dan ook echt alles te bannen en wauw, wat een resultaat. Maar het vraagt zoveel planning, voorbereiding, met een druk studenten/werkleven is het toch moeilijk om te combineren.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Je moet inderdaad zo goed nadenken wat je nu wel en niet mag. Zelfs bananen en druiven heeft ze een tijdje niet gemogen omdat daar te veel suikers in zitten. Maar als je zoveel last hebt van hoofdpijn heb je het er zeker voor over 😉

      Beantwoorden
  5. Joke says:
    6 jaar geleden

    Zo zie je maar Lau, suikervrij en lekker gaan toch heel goed samen.
    Lief dat je zo af en toe een baksel voor je zus maakt!

    Dikke kus, Mam ♥

    Beantwoorden
  6. Malika says:
    6 jaar geleden

    Ik zag deze muffins op IG voorbij komen en was direct verleid! Ik had alles in huis, op de blauwe bessen na, en ze liggen nu in de oven! Heel benieuwd…

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      en, zijn ze goedgekeurd? 😉

      Beantwoorden
  7. eddelke says:
    6 jaar geleden

    Leuk om eens iets te vinden voor mensen die geen of beter gezegd weinig suikers mogen eten. Ik zoek al een eeuwigheid voor een recept voor mijn grootvader. Hij mag namelijk niets eten waar suiker zit. Zelf geen honing (ook hier zit suiker in). Dus deze cupcakes zou ik zelf niet voor hem mogen klaar maken : (. Moest je ooit een dessertje vinden dat ik kan maken met canderell of een andere suikervervanger, zou ik je eeuwig dankbaar zijn : )

    Beantwoorden
    • Lara says:
      5 jaar geleden

      Een heerlijk toetje zonder suiker (wel met fruitsuikers). Wij genieten er wekelijks van!

      1 banaan
      1 avocado
      2 eetl. rauwe cacao
      4 dadels
      optioneel: 1 eetl. kokosrasp

      Alles in de blender en je hebt een heerlijke chocolade (-kokos) mousse.

      Hoop dat je grootvader het lekker vindt!

      Beantwoorden
  8. Lisa says:
    6 jaar geleden

    Leuk recept. Wil je ook is een artikel schrijven over wat je wel mag eten en nuet mag eten als je zonder suiker mag leveb? En nog meer tussendoortjes recepten?

    Waar heb je trouwens die leuke muffinvormpjes vandaan?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      De vormpjes heb ik in Duitsland gekocht. Er zullen zeker nog meer tussendoortjes online komen die suikervrij zijn. Voor wat je wel en niet mag eten zou ik even kijken op http://www.blijzondersuiker.nl

      Beantwoorden
  9. Floor says:
    6 jaar geleden

    Ze gaan zo de oven in…. spannend of het goed gekeurd wordt straks op mijn werk….

    Beantwoorden
  10. Joke says:
    6 jaar geleden

    Ik heb ze gemaakt voor mijn vriendin die geen suiker mag, weet alleen niet of ik ze ga geven. Ze smaken naar gebakken havermoutpudding, en dat is het natuurlijk ook.
    Wel eens lekkerder dingen gemaakt zonder suiker.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      het is inderdaad te vergelijken met gebakken havermout pudding, als je daar niet van houdt zul je dit niet heel erg lekker vinden nee. Er zijn inderdaad nog veel meer lekkere suikervrije recepten 😉

      Beantwoorden
  11. Willemke says:
    6 jaar geleden

    Toen ik deze muffins op Pinterest tegenkwam kreeg ik meteen zin om ze te bakken. Ze zien er op de foto zo lekker uit!
    Na 30 minuten bakken zagen ze echter nog grijs en pas na in totaal 50 minuten werden ze een klein beetje goudbruin.
    De smaak viel ook tegen, wij zijn echte havermoutliefhebbers maar deze muffins vonden we nogal smakeloos. Suikervrij bakken doen we regelmatig en het kan heerlijk zijn. Deze muffins waren dat jammergenoeg niet…
    Sorry Laura!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Dat kan, ieder zijn eigen smaak toch 😉 Wij vonden ze hier in ieder geval erg lekker 🙂
      Wel gek dat het zo lang duurde tot ze bruin werden.

      Beantwoorden
  12. Diana says:
    6 jaar geleden

    Ze zien er heerlijk uit! Zou ik deze ook in de airfryer kunnen maken en weet je dan misschien ook de temperatuur en de tijden?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Ik weet dat je kunt bakken in een airfryer, maar ik durf niet te zeggen hoe dit precies werkt.

      Beantwoorden
  13. Maaike says:
    6 jaar geleden

    Ik heb ze gemaakt met peer,dat is ook echt een aanrader.
    Smaken ze ook meteen een stuk zoeter

    Beantwoorden
  14. Bo says:
    6 jaar geleden

    Ik ben benieuwd! Ik had helaas niet genoeg blauwe bessen dus heb ik er maar wat aardbeien bij gedaan.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Ik hoop dat ze goed zijn gelukt! Aardbeien hebben meer vocht dus ze zouden wat natter kunnen zijn.

      Beantwoorden
  15. caroline says:
    5 jaar geleden

    Ik vond ze helaas ook niet lekker, maar smaken verschillen inderdaad! Binnenkort ander suikervrij recept proberen.

    Groeten, Caroline

    Beantwoorden
  16. femke says:
    5 jaar geleden

    mmm ik heb nog bos bessen over die op moeten en ik hou van gebak maar zit aan de lijn dus ideaal voor moi en rest van het gezin vooral rond het 4 uurtjes dip ,, ga ze gelijk proberen heb alles in huis

    Beantwoorden
  17. Eileen says:
    5 jaar geleden

    Heb ze zojuist gemaakt en vond de smaak ook tegenvallen. Lijkt meer op klefgeworden ontbijt havermout met bosbessen erin.
    Jammer ze zagen er zo lekker uit!
    Kun je ook suiker vrije muffins maken zonder havermout? Als ik het basisrecept met meel gebruik wat kan ik dan als suikervervanger gebruiken?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Het is maar weinig suiker wat in die muffins gaat, je zou het met honing kunnen proberen.

      Beantwoorden
  18. sylvia says:
    5 jaar geleden

    Bedankt Laura voor deze fantastische recepten, sinds manlief nu suiker 2 heeft moeten we alles omgooien, en daar hij nog wel eens van een koekje houd kan ik hem hiermee toch nog verwennen.

    Beantwoorden
  19. Frederieke says:
    5 jaar geleden

    Hoi Laura

    Zou dit recept ook goed te doen zijn met lactosevrije melk, roomboter en een ei-vervanger?
    Mijn dochtertje wordt 3 en ik ben sinds kort bekend met haar vele allergieën. Zoals; lactose, ei, suiker, chocolade en noten.
    Ik ben op zoek naar een lekker taart/muffin recept wat ik met vervangende producten toch kan maken. Vaak is het of zonder het 1 of zonder het ander.. Lastig!

    Tips?

    Groetjes Frederieke

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Lactosevrije melk is geen probleem in dit recept en roomboter gebruik ik sowieso altijd. Ei kun je door bijvoorbeeld banaan vervangen, maar ik heb geen ervaring met het resultaat in dit recept.

      Beantwoorden
  20. Nicole says:
    4 jaar geleden

    Net deze muffins gemaakt, ik vind ze heerlijk! ? Ook lekker als ontbijt denk ik. Dank Laura!

    Beantwoorden
  21. Daphne says:
    4 jaar geleden

    Zelf ben ik druk bezig met glutenvrij en lactose vrij bakken. De bosbessen muffins lijken me heerlijk met lukt dit ook als ik de melk vervang door lactose vrije melk ivm de binding? Of maakt dat het uit..

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Denk dat dat niet uitmaakt.

      Beantwoorden
  22. Janny says:
    4 jaar geleden

    Dit recept net gemaakt , ziet er goed uit warm idd vochtig
    Had ik het moeten zeven?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Zeven is niet nodig hoor, maar even laten trekken zodat havermout het vocht op kan nemen is wel handig. Eventueel overgebleven vocht hoef je niet te gebruiken.

      Beantwoorden
  23. Carola says:
    4 jaar geleden

    Hallo laura, gebruik jij grove of fijne havermout voor dit recept? Bedankt

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      De fijne. havermout is altijd deels vermalen, de hele vlokken worden meestal (in ieder geval door mij) havervlokken genoemd.

      Beantwoorden
  24. Irma says:
    3 jaar geleden

    Na 45 minuten nog steeds nattig en niet bruin.
    Beetje smakeloos en zonde van de dure ingrediënten.
    Jammer.

    Beantwoorden
  25. Marielle says:
    3 jaar geleden

    Dank voor het heerlijke havermout bosbessen muffin recept! Ik heb het als inspiratie genomen voor havermout kersen muffins! fantastisch. We hebben al vaker van je website heerlijke melkvrije bakrecepten gehaald en altijd gelukt. Nu eet ik ook glutenvrij dus een nieuwe uitdaging met nieuwe recepten. Hartelijk dank voor het delen en de mooie smaakvolle foto’s.
    hartelijke groet,
    Marielle

    Beantwoorden
  26. Aline says:
    2 jaar geleden

    Ze zijn lekker fris door de citroen en de bessen. Alleen was een halfuurtje bij mij ook te kort om ze zo goudbruin te krijgen. Ze werden wel steviger na afkoelen. Tijdens het afkoelen druppelde ik er nog wat honing op, heerlijk. De papieren vormpjes kwamen wel heel moeilijk los en vielen uit elkaar. Ik wil ze daarom in reepvorm bakken, oftewel in 1 grote plak op de bakplaat en daarna snijden. Hoe lang moet dat ongeveer bakken? Groet, Aline

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Dat is helemaal afhankelijk van het formaat van de vorm. Gewoon goed in de gaten houden dus.

      Beantwoorden
  27. Joy says:
    2 jaar geleden

    Ik heb ze 2x gemaakt, de 2e keer met wat minder melk, waardoor ze wat meer structuur kregen. Maar beide versies waren erg lekker! Ook heb ik er rozijnen bijgevoegd

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • DE 10E DRUK! Jaaa, de 10e druk van Het Basisbakboek ligt alweer in de winkels. Thanks allemaal! Handjes omhoog als jij dit boek in huis hebt 🙋🏼‍♀️⁠
⁠
Ik vind het zo ontzettend leuk om te zien hoe zoveel van jullie in de afgelopen jaren zijn begonnen met bakken door (en met!) dit boek. Zeker het afgelopen jaar is er een gigantische nieuwe lichting thuisbakkers bijgekomen. Zo leuk al die berichtjes waarin jullie me vertellen dat jullie de bakkriebels hebben en daarmee een nieuwe passie hebben ontdekt. ⁠
⁠
En voor wie zich laat tegenhouden om met regelmaat te bakken omdat @laurasbakery⁠ ⁠ #bakken #hetbasisbakboek #laurasbakery #hetlaurasbakerybasisbakboek #bakboek' data-src='https://scontent-frt3-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/155499357_153487403259418_3918615731402010880_n.jpg?_nc_cat=110&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=TEMEwqT28cwAX-8gZwU&_nc_ht=scontent-frt3-1.cdninstagram.com&oh=a9432725b878801c293f211c9ea0d3d1&oe=60654B10' title='DE 10E DRUK! Jaaa, de 10e druk van Het Basisbakboek ligt alweer in de winkels. Thanks allemaal! Handjes omhoog als jij dit boek in huis hebt 🙋🏼‍♀️⁠ ⁠ Ik vind het zo ontzettend leuk om te zien hoe zoveel van jullie in de afgelopen jaren zijn begonnen met bakken door (en met!) dit boek. Zeker het afgelopen jaar is er een gigantische nieuwe lichting thuisbakkers bijgekomen. Zo leuk al die berichtjes waarin jullie me vertellen dat jullie de bakkriebels hebben en daarmee een nieuwe passie hebben ontdekt. ⁠ ⁠ En voor wie zich laat tegenhouden om met regelmaat te bakken omdat 'het ook op moet': lekker uitdelen! Daar maak je heel erg veel mensen blij mee. Zeker nu 🤗⁠ ⁠ Mijn boek(en) nog niet in huis? Via de link in mijn profiel kun je ze allemaal bestellen 📚 > @laurasbakery⁠ ⁠ #bakken #hetbasisbakboek #laurasbakery #hetlaurasbakerybasisbakboek #bakboek'>
  • DE LAATSTE BAKSTRIJD! Vandaag gaat er een hele bijzondere @debakstrijd van start, want het is de allerlaatste. Ik weet dat een hoop enthousiaste bakstrijders dit jammer zullen vinden, net zoals ikzelf overigens, maar ik heb er goede redenen voor en die lees je allemaal in het nieuwe artikel op het blog.⁠
⁠
Natuurlijk heb ik daarom gekozen voor een extra leuk thema waarbinnen iedereen mee kan doen: Pasen! Gezien het Feestdagen Bakboek later dit jaar uitkomt, leek het me extra leuk om de laatste Bakstrijd in het teken van een feestdag te laten staan. Dus bak je mooiste of lekkerste paascreatie en doe gezellig mee! Op het blog lees je er álles over, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#debakstrijd #pasen #hetfeestdagenbakboek #bakken #sloffentaart #paasei
  • Sommigen van jullie hebben afgelopen week kunnen genieten van een weekje voorjaarsvakantie (met prachtig weer). Hoe dan ook moet iedereen morgen weer aan de bak en daarbij is een verantwoorde snack altijd welkom. Wat dacht je van deze citroen-havermout balletjes? Een fris tussendoortje bij lekkere trek.⁠
⁠
Het recept staat al even online en is te vinden via de zoekfunctie op de website, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#tussendoortje #verantwoordesnack #havermout⁠
  • NIEUW! Ik kan er nooit genoeg van krijgen om baksels met speculoos te maken, dus hier heb ik er weer eentje voor jullie: speculoos cake! Het is al even geleden dat ik deze fantastische cake bakte, maar het water loopt me spontaan weer in de mond dus misschien ga ik @laurasbakery.⁠ ⁠ #speculoos #cake #speculooscake #bakken' data-src='https://scontent-frt3-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/154299027_277856270597371_3383444249601757296_n.jpg?_nc_cat=104&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=Oidjdwi1oFQAX9iN7xF&_nc_ht=scontent-frt3-1.cdninstagram.com&oh=f203deaea7fd02bfed1ffb3a40dee80e&oe=6064F88F' title='NIEUW! Ik kan er nooit genoeg van krijgen om baksels met speculoos te maken, dus hier heb ik er weer eentje voor jullie: speculoos cake! Het is al even geleden dat ik deze fantastische cake bakte, maar het water loopt me spontaan weer in de mond dus misschien ga ik 'm dit weekend ook wel weer bakken. Bij wie gaat deze cake ook op de bakplanning voor dit weekend? 😍⁠ ⁠ Het recept vind je vanaf vandaag op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #speculoos #cake #speculooscake #bakken'>
  • MUFFINS! Ik ben gek op muffins, dat zullen jullie inmiddels wel door hebben. Deze triple chocolate muffins zijn bijvoorbeeld ook zo zalig, die zou ik elke dag wel lusten.⁠
⁠
Elke vrijdagmiddag deel ik een aantal recepten in mijn stories om jullie wat bak inspiratie voor het weekend te geven en vandaag zullen deze in het teken staan van.. Muffins! Dus check mijn stories later vandaag als dat je als muziek in de oren klinkt 😉.⁠
⁠
Het recept van deze chocolade muffins vind je gewoon al op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #muffins #triplechocolate #bakinspiratie #chocolademuffins #bakken' data-src='https://scontent-frt3-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/154961493_942622139841535_2019984367802266002_n.jpg?_nc_cat=111&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=MH_bM4FTBFcAX8aTOd_&_nc_ht=scontent-frt3-1.cdninstagram.com&oh=c48e7ca1e8c607df93e406d42a2f6aa6&oe=60640F24' title='MUFFINS! Ik ben gek op muffins, dat zullen jullie inmiddels wel door hebben. Deze triple chocolate muffins zijn bijvoorbeeld ook zo zalig, die zou ik elke dag wel lusten.⁠ ⁠ Elke vrijdagmiddag deel ik een aantal recepten in mijn stories om jullie wat bak inspiratie voor het weekend te geven en vandaag zullen deze in het teken staan van.. Muffins! Dus check mijn stories later vandaag als dat je als muziek in de oren klinkt 😉.⁠ ⁠ Het recept van deze chocolade muffins vind je gewoon al op Laura's Bakery, even zoeken via de zoekbalk op de website. Link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #muffins #triplechocolate #bakinspiratie #chocolademuffins #bakken'>
  • Mijn fotostudio 😄📸! Waar ik in mijn vorige woning op iedere bakdag de woonkamer omtoverde tot fotostudio, heb ik tegenwoordig een kantoor aan huis. Inclusief fotostudio waar alles gelijk klaarstaat en dat is heerlijk!⁠
⁠
Ik moet wel toegeven dat ik de laatste paar maanden vrijwel alleen maar aan de keukentafel heb zitten werken terwijl ik van mijn kantoor een grote puinhoop had gemaakt. Deur dicht en niemand die het ziet. Ik kwam er eigenlijk alleen nog voor het maken van foto

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

No bake stroopwafel cheesecake

Snelle cinnamon rolls

Biscuit recept

Basisrecept vanillecake

Volgende Post
Donuts basisrecept + 3 variaties

Donuts basisrecept + 3 variaties

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent

De Bakstrijd: maart 2021

01 maart 2021

Speculoos cake

27 februari 2021
Geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

Geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

24 februari 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

De Bakstrijd: maart 2021

door Laura Kieft-01 maart 2021-2

April 2018 vond de allereerste editie van De Bakstrijd plaats en sindsdien is het uitgegroeid tot een online bakwedstrijd waar maandelijks ontzettend veel mensen met plezier aan deelnemen. Toch kondigen we vandaag de (voor nu)...

Speculoos cake

door Laura Kieft-27 februari 2021-11

Het is denk ik alweer ruim een half jaar geleden dat ik deze fantastische speculoos cake bakte, maar het water loopt me nog steeds in de mond als ik er weer aan denk. Door het...

Geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

door Laura Kieft-24 februari 2021-1

De geitenkaas liefhebbers weten vast dat dit ingrediënt heel goed combineert met spek. Ik bedacht daarom deze geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes. Ontzettend eenvoudig om te maken en nog lekkerder om te eten. Het makkelijkst is om zo’n...

De lekkerste geboorte traktaties

door Laura Kieft-22 februari 2021-2

Of het nu een babyshower, gender reveal of een kraamfeest is: baksel met muisjes staan in de periode rondom een baby centraal. Ik heb er zelf altijd veel plezier in om voor de babyshower van...

Klassieke kersenvlaai

door Laura Kieft-20 februari 2021-5

Voor de Bakstrijd van deze maand, met als thema vlaai, ben ik zelf natuurlijk ook aan de bak gegaan. Op het blog is al een rijstevlaai te vinden en een aardbeienvlaai, daarnaast staat er een...

Gender reveal cupcakes

door Laura Kieft-17 februari 2021-2

Er zijn veel leuke manieren om aan familie en vrienden het geslacht van je kind te onthullen, maar iets lekkers bakken is er daar zeker één van! Een tijdje terug maakte ik vrolijke piñata cupcakes...

Zelf vlaaien bakken – TIPS!

door Laura Kieft-15 februari 2021-0

Het is je vast niet ontgaan: deze maand worden er massaal vlaaien gebakken voor De Bakstrijd van februari. Voor iedereen die nog wel wat tips kan gebruiken voor het maken van deze heerlijke taart komt...

Brownies zonder chocolade (met cacao)

door Laura Kieft-13 februari 2021-15

Ik hoor je al denken: waarom zou ik brownies zonder chocolade willen maken? Nou, bijvoorbeeld omdat je geen chocolade in huis hebt, maar toch ontzettend graag brownies wilt bakken. Het is mij al vaker gebeurd....

Red velvet marmercake

door Laura Kieft-12 februari 2021-4

De eerste marmercake die ik ooit maakte (met vanille- en chocoladesmaak) deelde ik in mijn Basisbakboek. Ik zie dat de cake nog altijd erg populair is, want hij duikt regelmatig op in jullie thuisbaksels op Instagram....

Frambozen cheesecake wentelteefjes

door Laura Kieft-11 februari 2021-1

Ik ben gek op wentelteefjes. Simpel zijn met een beetje poedersuiker zijn ze al heerlijk, maar je kunt ook goed variëren met dit recept voor wentelteefjes. Zo maakte ik er rolletjes van en vulde ze...

Oreo cupcakes met aalbessen

door Laura Kieft-10 februari 2021-1

Het viel me op dat ik de laatste tijd ontzettend veel muffin-recepten hebt jullie heb gedeeld. Daar ben ik nu eenmaal dol op, maar cupcakes vind ik ook erg lekker. Deze Oreo cupcakes met aalbessen...

Red velvet poffertjes spiesjes

door Laura Kieft-09 februari 2021-0

Poffertjes zijn niet alleen ontzettend lekker om met een beetje poedersuiker en roomboter naar binnen te smikkelen, maar je kunt er nog veel meer lekkere creaties mee maken. Deze gezellige spiesjes zijn daar een mooi...

Valentijn bakinspiratie met chocola

door Laura's Bakery-08 februari 2021-1

We starten met een nieuwe themaweek bij Laura’s Bakery: Valentijn! Een ideaal Valentijnsrecept bestaat uit chocola, rood fruit en natuurlijk een hoop liefde. Ik help je op weg met dit overzicht voor Valentijn bakinspiratie. Bijvoorbeeld...

Stokbrood met kruidenboter en kaas

door Laura Kieft-05 februari 2021-2

We hebben vast allemaal al eens zo’n stokbrood met kruidenboter uit de supermarkt in de oven geschoven met als resultaat sneetjes brood die doordrenkt zijn met kruidenboter. Klinkt misschien niet lekker, maar ik ben er...

Oreo botercrème

door Laura Kieft-03 februari 2021-11

Een recept voor Oreo botercrème staat al bijna 5 jaar online, maar het staat verstopt in het artikel voor Oreo taart waardoor het niet goed te vinden was. En omdat ik niemand zo’n fantastische lekkere...

De Bakstrijd: februari 2021

door Laura Kieft-01 februari 2021-1

We zijn de eerste Bakstrijd van 2021 goed begonnen! Wat een heerlijke broden heb ik voorbij zien komen, zo leuk allemaal. Ik heb er lang over na moeten denken om de twee winnaars te kiezen,...

Volkoren ontbijtkoek uit PUUR ZOET

door Laura Kieft-30 januari 2021-24

Vandaag deel ik een heerlijk recept voor volkoren ontbijtkoek uit het bewuste bakboek PUUR ZOET van Mariette met jullie. Een ongelofelijk lekkere ontbijtkoek die gemaakt is met volkorenmeel. Los van de dadels en de appelstroop...

Vegetarische mini loempia’s

door Laura Kieft-29 januari 2021-2

Perfect voor bij de zelfgemaakte sweet chili saus van vorige week: vegetarische mini loempia’s! Waar ik eerder al loempia’s uit de oven met jullie deelde, heb ik deze juist wel gefrituurd. Met een kleine aanpassing...

10 lekkere bananenbrood recepten

door Laura Kieft-25 januari 2021-0

De laatste tijd heb ik steeds vaker zin in een lekker bananenbrood als tussendoortje. Ideaal, want meestal heb ik wel een paar plakjes in de vriezer liggen! En het leukste is dat er veel variatie...

Volkoren appel-kaneel pancakes

door Laura Kieft-23 januari 2021-4

Het maken van volkoren appel-kaneel pancakes stond al zo’n 3 maanden op mijn lijst en een paar weken geleden kwam het er dan ein-de-lijk van. Het is weer een experiment om te kijken wat je...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 115
  • 116
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan