Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Appelmoescake

Laura Kieftdoor Laura Kieft
06 januari 2015
in Allergenen, Cakes, Lactosevrij, Tussendoortjes, Zoete recepten
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

appelmoescake

Als sinds ik het boek Appeltaart in mijn bezit heb, staat de appelmoescake op mijn lijstje genoteerd. Nu mijn goede voornemen het maken van gezonde(re) recepten is deze maand, vond ik dat het hoog tijd werd om met deze cake aan de slag te gaan! Deze cake bevat geen boter, dit word vervangen door zelfgemaakte appelmoes. Laat je hierdoor niet afschrikken, want met een kwartiertje is jouw appelmoes klaar. Het grootste gedeelte van deze tijd hoef je zelfs alleen maar in een pannetje te roeren 😉 . De cake zelf heeft geen overheersende appelsmaak, je proeft een vleugje appel. De structuur is bijna identiek aan die van een normale cake, iets grover en droger misschien. Al met al een heerlijke cake die nog eens lactosevrij is ook!

appelmoescake

appelmoescake

appelmoescake

Recept afdrukken

Appelmoescake

Bakken zonder boter? Dat kan! Deze appelmoescake bevat geen boter wat de cake niet alleen een stuk gezonder maakt, maar ook lactosevrij! Gezond bakken dus!
Porties: 11 plakjes (25 cm vorm)

Ingrediënten

  • 1 grote handappel
  • 175 gram suiker
  • 3 eieren
  • 150 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 el water

Instructies

  • Schil de appel, verwijder het klokhuis en snij hem in kleine blokjes.
  • Doe de blokjes appel in een pannetje met de eetlepel water en 25 gram suiker. Kook de appeltjes in 10 minuten zacht. Pureer met een staafmixer tot moes en laat het geheel afkoelen.
  • Klop de eieren met de rest van de suiker (150 gram) luchtig. Voeg het bloem en de appelmoes afwisselend -in delen- toe. Spatel voorzichtig door het beslag.
  • Stort het beslag in een ingevette en bebloemde bakvorm. Wil je ook hier geen boter gebruiken? Bekleed de bakvorm dan met bakpapier.
  • Bak de cake in 50 minuten gaar op 180 °C (boven- en onderwarmte).
Tips

Het maken van deze cake is zo gepiept, maar mocht je nu hele grote haast hebben kun je ook 125 gram appelmoes uit een potje gebruiken in plaats van het zelf maken.

Bewaren

Goed verpakt blijft de cake zo’n 4-5 dagen goed.

appelmoescake

Tadaa, ziet deze cake er niet heerlijk uit? En dat zonder boter!

Vorige post

Volgende post

Brood uit eigen oven
Eierkoeken

Related Posts

Bananen eclairs

door Laura Kieft
03 maart 2021
0

Het...

Speculoos cake

door Laura Kieft
27 februari 2021
12

Het...

Klassieke kersenvlaai

Klassieke kersenvlaai

door Laura Kieft
20 februari 2021
5

Voor...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 107

  1. Simone says:
    6 jaar geleden

    Wat een grappig idee Om de boter te vervangen door appelmoes… Klinkt in ieder geval heerlijk!

    Beantwoorden
  2. Margot says:
    6 jaar geleden

    Wat grappig dat dit werkt! De cake ziet er in elk geval erg lekker uit!

    Beantwoorden
  3. kimmy says:
    6 jaar geleden

    mmm dat ziet er heel lekker uit dit probeer ik zeker is uit zou dit ook gaan met glutenvrije bloem omdat deze cake al wat droger in van structuur ?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Het zal wel gaan, maar ik denk inderdaad dat het resultaat dan nog wat droger is.

      Beantwoorden
      • Sonja says:
        6 jaar geleden

        om te voorkomen dat het heel droog wordt kun je ook de ei (of een paar) door spa rood vervangen.

        Beantwoorden
  4. Ellen says:
    6 jaar geleden

    Wauw! Dit moet ik proberen, ziet er overheerlijk uit! 🙂

    Beantwoorden
  5. Nens says:
    6 jaar geleden

    Ziet er inderdaad heerlijk uit. Ik bak heel wat af maar geef eigenlijk al mijn baksels weg omdat het niet goed is voor de lijn. Deze houd ik dus mooi zelf!

    Beantwoorden
  6. Mieke says:
    6 jaar geleden

    Mmhh!! lijkt me heerlijk. Ik ga het zeker proberen. Vraagje: wat is een goed alternatief voor de suiker? want ik heb het liefst suikervrij. Zou 1 banaan bijv. ook kunnen?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      ik heb nog niet zoveel ervaring met suiker vervangers, maar 1 banaan lijkt mij niet genoeg. Zou dat ook niet doen ivm hoeveelheid vocht. Zou dan eerder testen met agavesiroop bijvoorbeeld.

      Beantwoorden
      • Ina says:
        5 jaar geleden

        Hallo,

        Ik gebruik stevia voor de helft van de suiker, is een goed alternatief voor de suiker

        Beantwoorden
        • Anna says:
          5 jaar geleden

          Ik heb de appelmoes verdubbeld en extra hoog op smaak gebracht met natrena zoetstof ipv de suiker. Was geen succes.
          Smaakt heerlijk maar niet naar cake. Meer naar gebakken appelmoes….

          Beantwoorden
    • Daan says:
      4 jaar geleden

      Ik maak vaak zelf appelmoes en vervang de suiker door een eetlepel honing.

      Beantwoorden
  7. Marion says:
    6 jaar geleden

    Deze appelcake lijkt me zeker het uitproberen waard.
    De appel omschrijf je als een grote appel maar daar kan nog al wat verschil in zitten en dat zal uiteindelijk ook het eindresultaat bepalen.
    Voor kant en klare appelmoes moet je 125 gr gebruiken. Of is het de bedoeling dat ik zelf wat appelmoes maak en daar dan 125 gram van gebruik?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Ik heb mijn gemaakte appelmoes even gewogen en dat was 140 gram, heb gewoon alles gebruikt en dat ging prima.

      Beantwoorden
  8. Amy says:
    6 jaar geleden

    Hij ziet er echt heerlijk uit!

    Beantwoorden
  9. Lonneke says:
    6 jaar geleden

    Hij is lekker! Vind hem wel wat droog, maar dat is logisch zonder de boter.
    Denk met een beetje jam en ongezoete room echt een traktatie:D.

    Beantwoorden
  10. jacqueline says:
    6 jaar geleden

    Ja hoor! Deze gaat komend weekend de oven in! Lijkt me heerlijk!

    Groetjes,
    jacqueline

    Beantwoorden
  11. Amy-Denise says:
    6 jaar geleden

    Deze ziet er heerlijk uit, dit receptje ga ik even onthouden.

    Beantwoorden
  12. Marita says:
    6 jaar geleden

    Dat ziet er lekker uit!

    Beantwoorden
  13. Anoeska says:
    6 jaar geleden

    Ziet er heerlijk uit! Heb deze ook een keer bij 24Kitchen voorbij zien komen, moet ‘m toch een keer gaan maken. 🙂

    Beantwoorden
  14. Corrien says:
    6 jaar geleden

    Hoi Laura,
    Afgelopen vrijdag deze appelmoescake gebakken.
    Ik denk dat ik de volgende keer de temperatuur iets lager zet, want hij was iets te donker. De cake zelf was heerlijk! De kinderen merkten wel dat de structuur ietwat anders is dan normaal. De randjes zijn wat “taaier”. Deze cake is echt luchtig; hij is ook veel lichter dan een traditionele cake. Voor herhaling vatbaar!
    Groetjes

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Wat fijn dat hij zo goed bevallen is!

      Beantwoorden
  15. Joke says:
    6 jaar geleden

    Een super idee, en deze cake was heel goed te eten.
    Ik zeg we gaan hem een keer met abrikoos maken.
    Lijkt mij heerlijk!

    Liefs, Mam ♥

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Ben nu al benieuwd naar het resultaat 🙂

      Beantwoorden
  16. wilma says:
    6 jaar geleden

    Dit is echt een heerlijke cake! Hij werd door iedereen in ons gezin goedgekeurd. Helemaal top!

    Beantwoorden
  17. jacqueline Kwakman says:
    6 jaar geleden

    Ik heb hem vandaag gemaakt maar vond hem wel flauw van smaak. Ik denk dat ik er de volgende keer wat zout bij doe. Ook bleef ie vrij laag, wellicht te veel omgeroerd of te kort de suiker met het ei gemixt.

    Groetjes,
    Jacqueline

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Zo zonder suiker is de smaak altijd iets flauwer, dat klopt. Ik vond het persoonlijk wel meevallen bij deze cake, maar een snufje zout extra zal zeker helpen. Deze cake rijst niet zoveel als je gewend bent van een normale cake trouwens, of was hij echt nog heel plat?

      Beantwoorden
      • Marjon says:
        5 jaar geleden

        Bij mij was hij ook heel plat…..3 cm ?

        Beantwoorden
        • Laura says:
          5 jaar geleden

          Heb je misschien een grotere vorm gebruikt?

          Beantwoorden
  18. Eline says:
    6 jaar geleden

    Ik heb hem ook net gemaakt, en inderdaad hij blijft lager dan de standaard cake. Wel is hij vrij licht van kleur bij mij, dus nu 10 min langer in de oven. Als ik er een houten stokje in steek, komt er nog wat cake mee. Niet helemaal gaar dus?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      De cake is gaar als de prikker er droog uitkomt, een paar droge kruimels aan de prikker is dus niet erg.

      Beantwoorden
  19. Dhr.de Rooij says:
    6 jaar geleden

    Ziet er lekker uit en ik ga deze ook proberen.
    Gebruik wel even appelmoes uit een potje, niet omdat ik geen tijd heb, maar eerder omdat ik net begin met koken, bakken, braden, stoven en de rest.
    Mijn eerdere appelcake was net een baksteen, dus ik hoop nu op meer succes.
    Laat je nog wel iets weten.
    Groets Frans

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Succes met het maken van de cake! Ook met appelmoes uit een potje wordt hij vast hartstikke lekker 🙂

      Beantwoorden
  20. Eva says:
    6 jaar geleden

    Ik heb er wat speculaaskruiden aan toegevoegd en in mini tulbandvormpjes gebakken, jam!!

    Beantwoorden
    • Fenneke says:
      6 jaar geleden

      Hoi Eva,

      Hoeveel heb je van de speculaaskruiden gebruikt?

      Groetjes

      Beantwoorden
  21. Rita says:
    6 jaar geleden

    kan ik de bloem vervangen door glutenvrije bloem, en dan backingpoeder bijdoen om het luchtiger te maken ? maar hoeveel backingpoeder moet ik dan gebruiken?
    Ziet er heel lekker uit…

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Dat kan zeker, hier lees je meer over de verhouding bloem/bakpoeder: http://www.handigebaktips.nl/bloem-vervangen-door-zelfrijzend-bakmeel/

      Beantwoorden
  22. Connie says:
    6 jaar geleden

    kunnen wij de suiker ook vervangen met stevia? En hoeveel moeten wij gebruiken?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Dat is mogelijk, maar voor de hoeveelheden zou je even moeten testen. Met stevia heb ik (nog) geen ervaring.

      Beantwoorden
  23. Jose says:
    6 jaar geleden

    Ik heb deze cake net gemaakt en hij is verukkelijk!
    Wel wat korter gebakken in mijn oven (35 min.) Misschien de volgende keer een lagere temperatuur instellen.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Heb je misschien een hetelucht oven? Dan moet hij 20 graden lager.

      Beantwoorden
      • Jose says:
        6 jaar geleden

        Ja die heb ik. Goed om te weten , bedankt voor de tip!

        Beantwoorden
  24. Liliane says:
    6 jaar geleden

    appelmoescake is wel niet suikervrij

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Deze appelmoescake is niet suikervrij.

      Beantwoorden
  25. Christiana says:
    6 jaar geleden

    Hij is echt ontzettend lekker, deze cake! Ik denk dat ik ook wel meer dan 125 gram appelmoes had (van twee middelgrote appels). Ik ga ‘m zeker nog vaker bakken.

    Beantwoorden
  26. Susan says:
    6 jaar geleden

    Ik heb hem vandaag gemaakt met 150gr kant en klare appelmoes en een snufje zout. Iets korter gebakken en hij is heeeeeerlijk.
    groetjes susan

    Beantwoorden
  27. Mildred says:
    6 jaar geleden

    Vandaag heeft mijn dochter hem gebakken en hij was zo lekker dat de 2e nul in de oven staat. De eerste was namelijk al op… 😉
    Bedankt voor dit superrecept!!

    Beantwoorden
  28. cmlag says:
    6 jaar geleden

    Ik heb deze cake twee keer gemaakt (ik heb wel suikervrije appelmoes gebruikt uit bokaal) en telkens bleef deze cake abnormaal laag. Minstens de helft van de hoogte van een gewone cake. Wat doe ik verkeerd?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Gebruik je wel zelfrijzend bakmeel? Overigens rijst deze cake wel iets minder dan een gewone cake hoor.

      Beantwoorden
      • Cmlag says:
        6 jaar geleden

        Ik heb alles gedaan volgens het “boekje”. De cake was echt plat. Jammer! Toch bedankt!

        Beantwoorden
  29. Renny says:
    6 jaar geleden

    Vanmiddag de appelmoescake gemaakt, echt heerlijk!! Ik heb nog een vanillestokje gebruikt en bij de appelmoes een beetje honing. Toppertje!

    Beantwoorden
  30. Lieke says:
    6 jaar geleden

    Hi Laura heb de cake gemaakt en er door de tip hier ook wat koek-specullaaskruiden doorgedaan. Hij is heerlijk! Lekker stevig maar niet droog. Bij mij was hij op 160 gr (hete lucht oven) en 40 min wel goed. Zeker voor herhaling vatbaar ?

    Beantwoorden
  31. Ilse says:
    5 jaar geleden

    Hoi,

    Mijn cake blik is 30 cm, wat zijn dan de verhoudingen?

    Groetjes

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      In dit artikel leg ik uit hoe je recepten kunt omrekenen: http://www.handigebaktips.nl/recepten-omrekenen/ (of je cake wordt lager als je de genoemde hoeveelheden aanhoudt)

      Beantwoorden
  32. Marinda says:
    5 jaar geleden

    Een lekkere cake, maar de randen zijn wel wat taai. Ik mis de knapperige korst. Klopt dat? Ik lees het hierboven ook, dus het is vast het gevolg van het weglaten van de boter…?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Hij is iets anders van structuur inderdaad, dat klopt 🙂

      Beantwoorden
  33. Lianne - Focus on Foodies says:
    5 jaar geleden

    Oh lekker! Even kijken of ik deze dit weekend kan maken, in een glutenvrije variant. Ziet er super lekker uit, leuke inspiratie!

    Groetjes,
    Lianne

    Beantwoorden
  34. Martijn says:
    5 jaar geleden

    Ik heb deze appelcake ook gemaakt, hij is mooi omhoog gekomen. Voor de mensen met een platte cake een tip, klop het beslag goed luchtig, zorg dat je eieren schuimig en luchtig zijn, dan pas de suiker erdoor mixen. Bloem en appelmoes niet mixen maar spatelen om de luchtigheid te houden.

    Beantwoorden
  35. sandra says:
    5 jaar geleden

    Zo wat is dit een lekkere cake!!!!!!!!
    Heb er koek-en speculaaskruiden bij gedaan. Zo wat is hij lekker alleen maar positieve reacties, zelfs na 3 dagennog super zacht en luchtig

    Beantwoorden
  36. Leah says:
    5 jaar geleden

    Hoi Laura,
    ik ben gek op bakken en ben nu dit recept aan het proberen, spannend! ????????

    Beantwoorden
    • Leah says:
      5 jaar geleden

      Hij is gelukt! Lekker! ??

      Beantwoorden
  37. Amrita says:
    5 jaar geleden

    Dank voor dit recept! Vriendinnetje die na een operatie (tijdelijk) geen vetten meer mag, heeft genoten van deze cake 🙂
    En voor mijn lijn is het ook wel een goed idee!

    Beantwoorden
  38. Mikki says:
    5 jaar geleden

    Hai Laura, ik ben aan het lijnen maar mis toch iets zoets. Nu vond ik jou recept en heb ‘m ook gemaakt en hij is geweldig goed gelukt!Ik had er minder suiker ingedaan en dat was echt prima. Weet jij hoeveel calorieen er eigenlijk in 1 plakje zit?:-).

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Geen idee, ik tel geen calorieën 🙂

      Beantwoorden
  39. De Vegetarische Carnivoor says:
    5 jaar geleden

    Ik heb dit recept laatst uitgeprobeerd met Vaderdag in een poging om een restje appelmoes op te maken, en hij was echt prima gelukt. Dus bedankt voor het recept! Hij hoefde er bij mij alleen geen 50 minuten in. Hij werd bij mij namelijk ook al erg snel donker dus ik had hem al lager in de oven gezet en later de temperatuur ook lager… Na drie kwartier moest hij er echt uit maar was hij ook al hartstikke gaar. Kan natuurlijk aan mijn oven liggen, maar voor mensen die hetzelfde hebben is het misschien een idee om de baktijd iets te verlagen. 🙂

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Heb je misschien een heteluchtoven? Dan moet de temperatuur altijd ongeveer 15% lager staan

      Beantwoorden
      • De Vegetarische Carnivoor says:
        5 jaar geleden

        Nou wel een heteluchtovenfunctie maar die stond niet aan 🙂 Ik heb trouwens eergisteren met dit recept (de pot appelmoes was nog steeds niet leeg, haha) en wat stukjes peer kleine cakejes gebakken, ging ook erg goed!

        Beantwoorden
  40. Gerlanda says:
    5 jaar geleden

    Wat een lekker recept! Ik heb er oma’s appeltjesmoes van HAK doorheen gedaan en wel iets van 195 gram. Tevens een extra beetje kaneel.
    Ik heb ervoor gekozen om er cupcakes van te maken. Van het beslag heb ik er 12 gemaakt. Ik heb een combistoomoven enIk heb ze 30 minuten gebakken op een combistand met medium stoom.
    Als je de rand wat knapperiger wil kan je de ingevette vorm even instrooien met paneermeel. Maar de buitenkant blijft wat “stug”.
    Bedankt voor deze heerlijke cake! Aangezien ik nog appelmoes overhad….heb ik heel snel een 2-de portie gemaakt ;-).

    Beantwoorden
  41. Kim says:
    4 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Allereerst heerlijk recept dit. Maar nu heb ik een vraag kun je die 175 g suiker ook ergens anders door vervangen, want dit wil ik voor een vriendin maken maar die mag niet zoveel suiker vandaar?

    Liefs,
    Kim

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Je kunt eens in dit lijstje kijken: http://www.handigebaktips.nl/vervangers-voor-suiker/

      Beantwoorden
      • kim says:
        4 jaar geleden

        bedankt voor de tip!

        Beantwoorden
      • kim says:
        4 jaar geleden

        Hoi Laura,

        Nog even een ander vraagje: kan ik bij deze cake ook cacao toevoegen dat je een chocolade versie krijgt?

        Liefs,
        Kim

        Beantwoorden
        • Laura says:
          4 jaar geleden

          Ja hoor, dat kan zeker.

          Beantwoorden
  42. Marion says:
    4 jaar geleden

    Ik heb hem vandaag ook gemaakt, heerlijk!
    Wel het recept een beetje aangepast. Ik had veel overrijpe peren, dus die geprakt en gebruikt ipv appelmoes. Ook heb ik de eiwitten en eidooiers los van elkaar opgeklopt, daardoor kreeg ik een heel luchtig eindresultaat. En ik heb in totaal 25 gram suiker gebruikt. Dat was zoet genoeg in combinatie met een aantal vullingen (chocolade, pepernoten en bitterkoekjes). Nu heerlijk cupcakes!
    Bedankt voor het recept!

    Beantwoorden
  43. Kathy says:
    4 jaar geleden

    Heb juist je appelmoes cake gemaakt verleden week en vandaag met abrikozenconfituur gemaakt hihhi
    Heerlijk

    Beantwoorden
  44. Jacqueline says:
    4 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Mijn beslag slaat na het spatelen met de bloem en de appelmoes helemaal neer. Dus geen luchtige substantie meer. Ik moet wel veel spatelen anders kan ik de nloem niet mengen. Kan het zijn dat mijn beslagkom te hoog is. Hij is van mijn keukenmachine. Ik heb ook geprobeerd eierkoeken te maken en daar heb ik hetzelfde probleem. Alle luchtigheid weg en een zielig hoopje beslag. Wat doe ik verkeerd?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Misschien moet je het mengsel in het begin nog wat langer opkloppen. Dat het iets inzakt bij het spatelen is niet heel gek hoor.

      Beantwoorden
      • Jacqueline says:
        4 jaar geleden

        Het beslag is heel luchtig, maar het lijkt alsof de hoeveelheid meel te groot is waardoor het ineens begint te knisperen en alle lucht eruit gaat. In hoeveel delen doe jij het meel er doorheen?

        Beantwoorden
        • Laura Kieft says:
          4 jaar geleden

          Ik voeg het meestal in 1 keer of in 2 delen toe.

          Beantwoorden
  45. Monique says:
    4 jaar geleden

    Hij is verrukkelijk en zooo makkelijk. De combinatie daarvan maakt hem perfect. Heb hem al vaak gebakken, soms doe ik in plaats van appelmoes er jam doorheen. Gaat ook prima. Thank you so much voor dit recept. Als ik iemand wil bedanken, kocht ik altijd een doosje merci,nu maak ik een appelmoescaken 🙂

    Beantwoorden
  46. Bo says:
    4 jaar geleden

    Ik heb dit recept pas ondekt en ik heb het denk wel al 10 keer gemaakt! Super lekker en inderdaad is minder “hoog” dan een normale cake maar zeker niet plat.
    Wel gebruik ik kokosbloesemsuiker ipv witte suiker.
    Echt top! Kinderen en man vinden het ook heerlijk.
    Kan je appelmoes eigenlijk altijd ter vervanging van boter gebruiken, dus ook in appeltaart of brownie? En in welke verhouding? Thx!

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Ik heb er in andere recepten zelf geen ervaring mee, dus daar durf ik niets over te zeggen.

      Beantwoorden
  47. Petra says:
    3 jaar geleden

    Hallo Laura.
    De cake is net klaar. Heerlijk.
    Ik heb er stukjes speculaas opgelegd, 2 scheppen zelfr bakmeel en 1 zakje bakkin, een snufje zout en minder suiker gebruikt vanwege de kant en klare appelmoes.
    Een aanrader

    Beantwoorden
  48. Mel says:
    3 jaar geleden

    Hoi Laura,
    Zou je deze ook kunnen maken met tarwemeel en beetje bakpoeder?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Moet zeker lukken.

      Beantwoorden
  49. cynthia says:
    3 jaar geleden

    erg lekker ! maar zou ik ook de helft in de vriezer kunnen doen en later opeten ?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Natuurlijk kan dat!

      Beantwoorden
  50. Ellen says:
    3 jaar geleden

    Hoi
    Die van mij staat nu in de oven en ik hoop dat ie lekker wordt

    Beantwoorden
  51. Else says:
    3 jaar geleden

    Erg lekker en heel makkelijk om te maken! Ik had al wat minder suiker toegevoegd, maar ik vind de cake nog net wat te zoet. Nu al zin om weer verder met dit recept te experimenteren.

    Beantwoorden
  52. Martine says:
    3 jaar geleden

    Hallo Laura,
    Is er ook een manier waarop ik deze cake nog iets luchtiger kan maken?
    Ik heb het zelfrijzend bakmeel en de appelmoes voorzichtig door de rest heen geklopt, maar vind de cake wel erg compact. Verder wel lekker van smaak!

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Heb je misschien te lang geklopt? Een beetje bakpoeder of baking soda toevoegen kun je ook nog proberen.

      Beantwoorden
      • Carolyn says:
        2 jaar geleden

        Ik heb baking soda met een paar druppels citroensap aan de cake toegevoegd. Het is een luchtige en heerlijke cake geworden. Heel erg bedankt (weer) voor het lekkere recept!

        Beantwoorden
        • Bianca says:
          1 jaar geleden

          Hoeveel baking soda heb je gebruikt?

          Beantwoorden
  53. Annelies says:
    2 jaar geleden

    Heb deze cake afgelopen weekend geprobeerd, heel lekker!

    Als ik meer wil maken, zal ik dan gewoon de hoeveelheden verdubbelen?

    Groetjes en bedankt!

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      dat kan prima

      Beantwoorden
  54. Carmen says:
    2 jaar geleden

    Ik heb deze vandaag gemaakt , maar mijn echtgenoot vond hem te zwaar.
    Hoe kan ik hem ‘luchtiger’ maken?

    Beantwoorden
  55. Ilja says:
    2 jaar geleden

    Ik heb deze cake gister gemaakt voor mijn collega’s, en hij viel in de smaak! Ik heb, na het lezen van de comments, bakpoeder en baking soda toegevoegd en hij was goed luchtig. Ook heb ik stukjes appel toegevoegd om er een echte appelcake van te maken. Voor herhaling vatbaar! Ik wil zeker eens een iets ‘gezondere’ variant proberen met minder suiker, en misschien nog wat havermout of fruit…

    Beantwoorden
    • Bianca says:
      1 jaar geleden

      Hoeveel bakpoeder en hoeveel baking soda heb je gebruikt?

      Beantwoorden
  56. Lisanne says:
    2 jaar geleden

    Ik heb al appelmoes gemaakt, maar ik heb te veel. Het leek me dus wel leuk om hier wat van tot cake te verwerken. Hoe veel appelmoes zou ik ongeveer nodig hebben volgens dit recept?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Dat staat bij de ingrediënten (als tip) vermeld.

      Beantwoorden
  57. Wesley says:
    2 jaar geleden

    Hoi hoi, kan ik ook al het suiker weglaten en er zo een echt gezonde cake van maken? Ik heb ook plantaardige proteine poeder die ik hierin wil verwerken en er zo een proteine cake van maken. Heb je tips hiervoor?
    Groetjes

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Daar heb ik geen ervaring mee, durf ik niet te zeggen.

      Beantwoorden
  58. Leonie says:
    2 jaar geleden

    Laura, welke suiker gebruik je voor deze cake? Kristal of basterdsuiker?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      fijne kristalsuiker

      Beantwoorden
  59. Vinanda says:
    11 maanden geleden

    Nou het is superrr lekker
    Kheb er een beetje rum bijgedaan
    Bedankt !!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      11 maanden geleden

      Haha wat goed! Geniet ervan.

      Beantwoorden
  60. Sylvia says:
    5 maanden geleden

    cake meel van Koopmans gebruikt.

    Ik heb de suiker en eieren 10 min luchtige geklopt (zoals jouw biscuit recept). Theelepel vanille erdoorheen. Daarna de zelfgemaakte appelmoes met kaneel.

    Op 170 graden en dan 40-45min in de oven in een cakevorm van 25-26 cm.

    Resultaat. Appel-kaneel cake en heerlijk smeuïg. Was wel zoet. Maar ja haha. Mag best eens.

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • Peren liggen weer volop in de winkel! Meteen een mooi moment om weer eens deze peer-hazelnoot bruschetta te maken, met een honing-geitenkaas spread. Lekker borrelhapje voor het weekend!😍⁠
⁠
Het recept staat al langer op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #borrelhapje #bruschetta #geitenkaas #peer' data-src='https://scontent-frt3-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/156085126_2007822159381680_8680790758180618826_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=SWL0OFG6R8IAX-chySb&_nc_ht=scontent-frt3-1.cdninstagram.com&oh=4c4152ab63caf732059ce08b4dd32991&oe=60680C41' title='Peren liggen weer volop in de winkel! Meteen een mooi moment om weer eens deze peer-hazelnoot bruschetta te maken, met een honing-geitenkaas spread. Lekker borrelhapje voor het weekend!😍⁠ ⁠ Het recept staat al langer op Laura's Bakery en je vindt het door de titel 'peer-hazelnoot bruschetta' in de zoekbalk op het blog in te vullen. Link vind je in mijn profiel > @laurasbakery.⁠ ⁠ #borrelhapje #bruschetta #geitenkaas #peer'>
  • NIEUW! Jullie vragen mij vaak naar meer variaties op deze Franse lekkernij: eclairs. Daarom hadden Mariette en ik een tijdje terug een soezen- en eclairsbakdag. Jawel, onze bakdagen hebben meestal een thema. En dus maakten we deze bananen eclairs, die ik afwerkte met een chocolade glazuur en stukjes toffee. Zelfs terwijl ik niet van banaan hou, vond ik deze eclairs heerlijk.⁠
⁠
Het recept staat vanaf vandaag online, de link vind je in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#eclairs #soezen #bakken #banoffee #banaan
  • DE 10E DRUK! Jaaa, de 10e druk van Het Basisbakboek ligt alweer in de winkels. Thanks allemaal! Handjes omhoog als jij dit boek in huis hebt 🙋🏼‍♀️⁠
⁠
Ik vind het zo ontzettend leuk om te zien hoe zoveel van jullie in de afgelopen jaren zijn begonnen met bakken door (en met!) dit boek. Zeker het afgelopen jaar is er een gigantische nieuwe lichting thuisbakkers bijgekomen. Zo leuk al die berichtjes waarin jullie me vertellen dat jullie de bakkriebels hebben en daarmee een nieuwe passie hebben ontdekt. ⁠
⁠
En voor wie zich laat tegenhouden om met regelmaat te bakken omdat @laurasbakery⁠ ⁠ #bakken #hetbasisbakboek #laurasbakery #hetlaurasbakerybasisbakboek #bakboek' data-src='https://scontent-frx5-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/155499357_153487403259418_3918615731402010880_n.jpg?_nc_cat=110&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=L7Bv8GFjewIAX8sq0lm&_nc_ht=scontent-frx5-1.cdninstagram.com&oh=be3325b2e1dd8e072c903e03cfa4f965&oe=60654B10' title='DE 10E DRUK! Jaaa, de 10e druk van Het Basisbakboek ligt alweer in de winkels. Thanks allemaal! Handjes omhoog als jij dit boek in huis hebt 🙋🏼‍♀️⁠ ⁠ Ik vind het zo ontzettend leuk om te zien hoe zoveel van jullie in de afgelopen jaren zijn begonnen met bakken door (en met!) dit boek. Zeker het afgelopen jaar is er een gigantische nieuwe lichting thuisbakkers bijgekomen. Zo leuk al die berichtjes waarin jullie me vertellen dat jullie de bakkriebels hebben en daarmee een nieuwe passie hebben ontdekt. ⁠ ⁠ En voor wie zich laat tegenhouden om met regelmaat te bakken omdat 'het ook op moet': lekker uitdelen! Daar maak je heel erg veel mensen blij mee. Zeker nu 🤗⁠ ⁠ Mijn boek(en) nog niet in huis? Via de link in mijn profiel kun je ze allemaal bestellen 📚 > @laurasbakery⁠ ⁠ #bakken #hetbasisbakboek #laurasbakery #hetlaurasbakerybasisbakboek #bakboek'>
  • DE LAATSTE BAKSTRIJD! Vandaag gaat er een hele bijzondere @debakstrijd van start, want het is de allerlaatste. Ik weet dat een hoop enthousiaste bakstrijders dit jammer zullen vinden, net zoals ikzelf overigens, maar ik heb er goede redenen voor en die lees je allemaal in het nieuwe artikel op het blog.⁠
⁠
Natuurlijk heb ik daarom gekozen voor een extra leuk thema waarbinnen iedereen mee kan doen: Pasen! Gezien het Feestdagen Bakboek later dit jaar uitkomt, leek het me extra leuk om de laatste Bakstrijd in het teken van een feestdag te laten staan. Dus bak je mooiste of lekkerste paascreatie en doe gezellig mee! Op het blog lees je er álles over, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#debakstrijd #pasen #hetfeestdagenbakboek #bakken #sloffentaart #paasei
  • Sommigen van jullie hebben afgelopen week kunnen genieten van een weekje voorjaarsvakantie (met prachtig weer). Hoe dan ook moet iedereen morgen weer aan de bak en daarbij is een verantwoorde snack altijd welkom. Wat dacht je van deze citroen-havermout balletjes? Een fris tussendoortje bij lekkere trek.⁠
⁠
Het recept staat al even online en is te vinden via de zoekfunctie op de website, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#tussendoortje #verantwoordesnack #havermout⁠
  • NIEUW! Ik kan er nooit genoeg van krijgen om baksels met speculoos te maken, dus hier heb ik er weer eentje voor jullie: speculoos cake! Het is al even geleden dat ik deze fantastische cake bakte, maar het water loopt me spontaan weer in de mond dus misschien ga ik @laurasbakery.⁠ ⁠ #speculoos #cake #speculooscake #bakken' data-src='https://scontent-frt3-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/154299027_277856270597371_3383444249601757296_n.jpg?_nc_cat=104&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=Oidjdwi1oFQAX9iN7xF&_nc_ht=scontent-frt3-1.cdninstagram.com&oh=f203deaea7fd02bfed1ffb3a40dee80e&oe=6064F88F' title='NIEUW! Ik kan er nooit genoeg van krijgen om baksels met speculoos te maken, dus hier heb ik er weer eentje voor jullie: speculoos cake! Het is al even geleden dat ik deze fantastische cake bakte, maar het water loopt me spontaan weer in de mond dus misschien ga ik 'm dit weekend ook wel weer bakken. Bij wie gaat deze cake ook op de bakplanning voor dit weekend? 😍⁠ ⁠ Het recept vind je vanaf vandaag op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #speculoos #cake #speculooscake #bakken'>

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

No bake stroopwafel cheesecake

Snelle cinnamon rolls

Biscuit recept

Basisrecept vanillecake

Volgende Post
Eierkoeken

Eierkoeken

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent

Bananen eclairs

03 maart 2021

De Bakstrijd: maart 2021

01 maart 2021

Speculoos cake

27 februari 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

Bananen eclairs

door Laura Kieft-03 maart 2021-0

Het is tijd voor het eerste baksel van de soezen en eclairs bakdag die Mariette en ik een tijd geleden hadden. Een dag van tevoren stond ik al in de keuken om platen vol met...

De Bakstrijd: maart 2021

door Laura Kieft-01 maart 2021-2

April 2018 vond de allereerste editie van De Bakstrijd plaats en sindsdien is het uitgegroeid tot een online bakwedstrijd waar maandelijks ontzettend veel mensen met plezier aan deelnemen. Toch kondigen we vandaag de (voor nu)...

Speculoos cake

door Laura Kieft-27 februari 2021-12

Het is denk ik alweer ruim een half jaar geleden dat ik deze fantastische speculoos cake bakte, maar het water loopt me nog steeds in de mond als ik er weer aan denk. Door het...

Geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

door Laura Kieft-24 februari 2021-1

De geitenkaas liefhebbers weten vast dat dit ingrediënt heel goed combineert met spek. Ik bedacht daarom deze geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes. Ontzettend eenvoudig om te maken en nog lekkerder om te eten. Het makkelijkst is om zo’n...

De lekkerste geboorte traktaties

door Laura Kieft-22 februari 2021-2

Of het nu een babyshower, gender reveal of een kraamfeest is: baksel met muisjes staan in de periode rondom een baby centraal. Ik heb er zelf altijd veel plezier in om voor de babyshower van...

Klassieke kersenvlaai

door Laura Kieft-20 februari 2021-5

Voor de Bakstrijd van deze maand, met als thema vlaai, ben ik zelf natuurlijk ook aan de bak gegaan. Op het blog is al een rijstevlaai te vinden en een aardbeienvlaai, daarnaast staat er een...

Gender reveal cupcakes

door Laura Kieft-17 februari 2021-2

Er zijn veel leuke manieren om aan familie en vrienden het geslacht van je kind te onthullen, maar iets lekkers bakken is er daar zeker één van! Een tijdje terug maakte ik vrolijke piñata cupcakes...

Zelf vlaaien bakken – TIPS!

door Laura Kieft-15 februari 2021-0

Het is je vast niet ontgaan: deze maand worden er massaal vlaaien gebakken voor De Bakstrijd van februari. Voor iedereen die nog wel wat tips kan gebruiken voor het maken van deze heerlijke taart komt...

Brownies zonder chocolade (met cacao)

door Laura Kieft-13 februari 2021-15

Ik hoor je al denken: waarom zou ik brownies zonder chocolade willen maken? Nou, bijvoorbeeld omdat je geen chocolade in huis hebt, maar toch ontzettend graag brownies wilt bakken. Het is mij al vaker gebeurd....

Red velvet marmercake

door Laura Kieft-12 februari 2021-4

De eerste marmercake die ik ooit maakte (met vanille- en chocoladesmaak) deelde ik in mijn Basisbakboek. Ik zie dat de cake nog altijd erg populair is, want hij duikt regelmatig op in jullie thuisbaksels op Instagram....

Frambozen cheesecake wentelteefjes

door Laura Kieft-11 februari 2021-1

Ik ben gek op wentelteefjes. Simpel zijn met een beetje poedersuiker zijn ze al heerlijk, maar je kunt ook goed variëren met dit recept voor wentelteefjes. Zo maakte ik er rolletjes van en vulde ze...

Oreo cupcakes met aalbessen

door Laura Kieft-10 februari 2021-1

Het viel me op dat ik de laatste tijd ontzettend veel muffin-recepten hebt jullie heb gedeeld. Daar ben ik nu eenmaal dol op, maar cupcakes vind ik ook erg lekker. Deze Oreo cupcakes met aalbessen...

Red velvet poffertjes spiesjes

door Laura Kieft-09 februari 2021-0

Poffertjes zijn niet alleen ontzettend lekker om met een beetje poedersuiker en roomboter naar binnen te smikkelen, maar je kunt er nog veel meer lekkere creaties mee maken. Deze gezellige spiesjes zijn daar een mooi...

Valentijn bakinspiratie met chocola

door Laura's Bakery-08 februari 2021-1

We starten met een nieuwe themaweek bij Laura’s Bakery: Valentijn! Een ideaal Valentijnsrecept bestaat uit chocola, rood fruit en natuurlijk een hoop liefde. Ik help je op weg met dit overzicht voor Valentijn bakinspiratie. Bijvoorbeeld...

Stokbrood met kruidenboter en kaas

door Laura Kieft-05 februari 2021-2

We hebben vast allemaal al eens zo’n stokbrood met kruidenboter uit de supermarkt in de oven geschoven met als resultaat sneetjes brood die doordrenkt zijn met kruidenboter. Klinkt misschien niet lekker, maar ik ben er...

Oreo botercrème

door Laura Kieft-03 februari 2021-11

Een recept voor Oreo botercrème staat al bijna 5 jaar online, maar het staat verstopt in het artikel voor Oreo taart waardoor het niet goed te vinden was. En omdat ik niemand zo’n fantastische lekkere...

De Bakstrijd: februari 2021

door Laura Kieft-01 februari 2021-1

We zijn de eerste Bakstrijd van 2021 goed begonnen! Wat een heerlijke broden heb ik voorbij zien komen, zo leuk allemaal. Ik heb er lang over na moeten denken om de twee winnaars te kiezen,...

Volkoren ontbijtkoek uit PUUR ZOET

door Laura Kieft-30 januari 2021-24

Vandaag deel ik een heerlijk recept voor volkoren ontbijtkoek uit het bewuste bakboek PUUR ZOET van Mariette met jullie. Een ongelofelijk lekkere ontbijtkoek die gemaakt is met volkorenmeel. Los van de dadels en de appelstroop...

Vegetarische mini loempia’s

door Laura Kieft-29 januari 2021-2

Perfect voor bij de zelfgemaakte sweet chili saus van vorige week: vegetarische mini loempia’s! Waar ik eerder al loempia’s uit de oven met jullie deelde, heb ik deze juist wel gefrituurd. Met een kleine aanpassing...

10 lekkere bananenbrood recepten

door Laura Kieft-25 januari 2021-0

De laatste tijd heb ik steeds vaker zin in een lekker bananenbrood als tussendoortje. Ideaal, want meestal heb ik wel een paar plakjes in de vriezer liggen! En het leukste is dat er veel variatie...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 115
  • 116
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan