Appelmoescake

Gepost: 6 januari 2015 Laatst bewerkt: 25 augustus 2023

appelmoescake

Als sinds ik het boek Appeltaart in mijn bezit heb, staat de appelmoescake op mijn lijstje genoteerd. Nu mijn goede voornemen het maken van gezonde(re) recepten is deze maand, vond ik dat het hoog tijd werd om met deze cake aan de slag te gaan! Deze cake bevat geen boter, dit word vervangen door zelfgemaakte appelmoes. Laat je hierdoor niet afschrikken, want met een kwartiertje is jouw appelmoes klaar. Het grootste gedeelte van deze tijd hoef je zelfs alleen maar in een pannetje te roeren 😉 . De cake zelf heeft geen overheersende appelsmaak, je proeft een vleugje appel. De structuur is bijna identiek aan die van een normale cake, iets grover en droger misschien. Al met al een heerlijke cake die nog eens lactosevrij is ook!

BAKTIP: Een degelijke, rechthoekige cakevorm zoals deze gaat jarenlang mee en kan wat mij betreft niet ontbreken in de keuken.

appelmoescake

appelmoescake

appelmoescake

APPELMOESCAKE

Opslaan
Recept afdrukken

4.83 van 29 stemmen

Appelmoescake

Bakken zonder boter? Dat kan! Deze appelmoescake bevat geen boter wat de cake niet alleen een stuk gezonder maakt, maar ook lactosevrij! Gezond bakken dus!
Porties: 11 plakjes (25 cm vorm)

Ingrediënten

  • 1 grote handappel
  • 175 gram suiker
  • 3 eieren
  • 150 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 el water

Instructies

  • Schil de appel, verwijder het klokhuis en snij hem in kleine blokjes.
  • Doe de blokjes appel in een pannetje met de eetlepel water en 25 gram suiker. Kook de appeltjes in 10 minuten zacht. Pureer met een staafmixer tot moes en laat het geheel afkoelen.
  • Klop de eieren met de rest van de suiker (150 gram) luchtig. Voeg het bloem en de appelmoes afwisselend -in delen- toe. Spatel voorzichtig door het beslag.
  • Stort het beslag in een ingevette en bebloemde bakvorm. Wil je ook hier geen boter gebruiken? Bekleed de bakvorm dan met bakpapier.
  • Bak de cake in 50 minuten gaar op 180 °C (boven- en onderwarmte).
Tips

Het maken van deze cake is zo gepiept, maar mocht je nu hele grote haast hebben kun je ook 125 gram appelmoes uit een potje gebruiken in plaats van het zelf maken.
Bewaren

Goed verpakt blijft de cake zo’n 4-5 dagen goed.

appelmoescake

Tadaa, ziet deze cake er niet heerlijk uit? En dat zonder boter!

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

111 reacties

  1. Simone schreef:

    Wat een grappig idee Om de boter te vervangen door appelmoes… Klinkt in ieder geval heerlijk!

  2. Margot schreef:

    Wat grappig dat dit werkt! De cake ziet er in elk geval erg lekker uit!

  3. kimmy schreef:

    mmm dat ziet er heel lekker uit dit probeer ik zeker is uit zou dit ook gaan met glutenvrije bloem omdat deze cake al wat droger in van structuur ?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Het zal wel gaan, maar ik denk inderdaad dat het resultaat dan nog wat droger is.

      1. Sonja schreef:

        om te voorkomen dat het heel droog wordt kun je ook de ei (of een paar) door spa rood vervangen.

  4. Ellen schreef:

    Wauw! Dit moet ik proberen, ziet er overheerlijk uit! 🙂

  5. Nens schreef:

    Ziet er inderdaad heerlijk uit. Ik bak heel wat af maar geef eigenlijk al mijn baksels weg omdat het niet goed is voor de lijn. Deze houd ik dus mooi zelf!

  6. Mieke schreef:

    Mmhh!! lijkt me heerlijk. Ik ga het zeker proberen. Vraagje: wat is een goed alternatief voor de suiker? want ik heb het liefst suikervrij. Zou 1 banaan bijv. ook kunnen?

    1. Laura's Bakery schreef:

      ik heb nog niet zoveel ervaring met suiker vervangers, maar 1 banaan lijkt mij niet genoeg. Zou dat ook niet doen ivm hoeveelheid vocht. Zou dan eerder testen met agavesiroop bijvoorbeeld.

      1. Ina schreef:

        Hallo,

        Ik gebruik stevia voor de helft van de suiker, is een goed alternatief voor de suiker

        1. Anna schreef:

          Ik heb de appelmoes verdubbeld en extra hoog op smaak gebracht met natrena zoetstof ipv de suiker. Was geen succes.
          Smaakt heerlijk maar niet naar cake. Meer naar gebakken appelmoes….

    2. Daan schreef:

      Ik maak vaak zelf appelmoes en vervang de suiker door een eetlepel honing.

  7. Marion schreef:

    Deze appelcake lijkt me zeker het uitproberen waard.
    De appel omschrijf je als een grote appel maar daar kan nog al wat verschil in zitten en dat zal uiteindelijk ook het eindresultaat bepalen.
    Voor kant en klare appelmoes moet je 125 gr gebruiken. Of is het de bedoeling dat ik zelf wat appelmoes maak en daar dan 125 gram van gebruik?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ik heb mijn gemaakte appelmoes even gewogen en dat was 140 gram, heb gewoon alles gebruikt en dat ging prima.

  8. Amy schreef:

    Hij ziet er echt heerlijk uit!

  9. Lonneke schreef:

    Hij is lekker! Vind hem wel wat droog, maar dat is logisch zonder de boter.
    Denk met een beetje jam en ongezoete room echt een traktatie:D.

  10. jacqueline schreef:

    Ja hoor! Deze gaat komend weekend de oven in! Lijkt me heerlijk!

    Groetjes,
    jacqueline

  11. Amy-Denise schreef:

    Deze ziet er heerlijk uit, dit receptje ga ik even onthouden.

  12. Marita schreef:

    Dat ziet er lekker uit!

  13. Anoeska schreef:

    Ziet er heerlijk uit! Heb deze ook een keer bij 24Kitchen voorbij zien komen, moet ‘m toch een keer gaan maken. 🙂

  14. Corrien schreef:

    Hoi Laura,
    Afgelopen vrijdag deze appelmoescake gebakken.
    Ik denk dat ik de volgende keer de temperatuur iets lager zet, want hij was iets te donker. De cake zelf was heerlijk! De kinderen merkten wel dat de structuur ietwat anders is dan normaal. De randjes zijn wat “taaier”. Deze cake is echt luchtig; hij is ook veel lichter dan een traditionele cake. Voor herhaling vatbaar!
    Groetjes

    1. Laura's Bakery schreef:

      Wat fijn dat hij zo goed bevallen is!

  15. Joke schreef:

    Een super idee, en deze cake was heel goed te eten.
    Ik zeg we gaan hem een keer met abrikoos maken.
    Lijkt mij heerlijk!

    Liefs, Mam ♥

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ben nu al benieuwd naar het resultaat 🙂

  16. wilma schreef:

    Dit is echt een heerlijke cake! Hij werd door iedereen in ons gezin goedgekeurd. Helemaal top!

  17. jacqueline Kwakman schreef:

    Ik heb hem vandaag gemaakt maar vond hem wel flauw van smaak. Ik denk dat ik er de volgende keer wat zout bij doe. Ook bleef ie vrij laag, wellicht te veel omgeroerd of te kort de suiker met het ei gemixt.

    Groetjes,
    Jacqueline

    1. Laura's Bakery schreef:

      Zo zonder suiker is de smaak altijd iets flauwer, dat klopt. Ik vond het persoonlijk wel meevallen bij deze cake, maar een snufje zout extra zal zeker helpen. Deze cake rijst niet zoveel als je gewend bent van een normale cake trouwens, of was hij echt nog heel plat?

      1. Marjon schreef:

        Bij mij was hij ook heel plat…..3 cm ?

        1. Laura schreef:

          Heb je misschien een grotere vorm gebruikt?

  18. Eline schreef:

    Ik heb hem ook net gemaakt, en inderdaad hij blijft lager dan de standaard cake. Wel is hij vrij licht van kleur bij mij, dus nu 10 min langer in de oven. Als ik er een houten stokje in steek, komt er nog wat cake mee. Niet helemaal gaar dus?

    1. Laura's Bakery schreef:

      De cake is gaar als de prikker er droog uitkomt, een paar droge kruimels aan de prikker is dus niet erg.

  19. Dhr.de Rooij schreef:

    Ziet er lekker uit en ik ga deze ook proberen.
    Gebruik wel even appelmoes uit een potje, niet omdat ik geen tijd heb, maar eerder omdat ik net begin met koken, bakken, braden, stoven en de rest.
    Mijn eerdere appelcake was net een baksteen, dus ik hoop nu op meer succes.
    Laat je nog wel iets weten.
    Groets Frans

    1. Laura's Bakery schreef:

      Succes met het maken van de cake! Ook met appelmoes uit een potje wordt hij vast hartstikke lekker 🙂

  20. Eva schreef:

    Ik heb er wat speculaaskruiden aan toegevoegd en in mini tulbandvormpjes gebakken, jam!!

    1. Fenneke schreef:

      Hoi Eva,

      Hoeveel heb je van de speculaaskruiden gebruikt?

      Groetjes

  21. Rita schreef:

    kan ik de bloem vervangen door glutenvrije bloem, en dan backingpoeder bijdoen om het luchtiger te maken ? maar hoeveel backingpoeder moet ik dan gebruiken?
    Ziet er heel lekker uit…

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat kan zeker, hier lees je meer over de verhouding bloem/bakpoeder: http://www.handigebaktips.nl/bloem-vervangen-door-zelfrijzend-bakmeel/

  22. Connie schreef:

    kunnen wij de suiker ook vervangen met stevia? En hoeveel moeten wij gebruiken?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat is mogelijk, maar voor de hoeveelheden zou je even moeten testen. Met stevia heb ik (nog) geen ervaring.

  23. Jose schreef:

    Ik heb deze cake net gemaakt en hij is verukkelijk!
    Wel wat korter gebakken in mijn oven (35 min.) Misschien de volgende keer een lagere temperatuur instellen.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Heb je misschien een hetelucht oven? Dan moet hij 20 graden lager.

      1. Jose schreef:

        Ja die heb ik. Goed om te weten , bedankt voor de tip!

  24. Liliane schreef:

    appelmoescake is wel niet suikervrij

    1. Laura's Bakery schreef:

      Deze appelmoescake is niet suikervrij.

  25. Christiana schreef:

    Hij is echt ontzettend lekker, deze cake! Ik denk dat ik ook wel meer dan 125 gram appelmoes had (van twee middelgrote appels). Ik ga ‘m zeker nog vaker bakken.

  26. Susan schreef:

    Ik heb hem vandaag gemaakt met 150gr kant en klare appelmoes en een snufje zout. Iets korter gebakken en hij is heeeeeerlijk.
    groetjes susan

  27. Mildred schreef:

    Vandaag heeft mijn dochter hem gebakken en hij was zo lekker dat de 2e nul in de oven staat. De eerste was namelijk al op… 😉
    Bedankt voor dit superrecept!!

  28. cmlag schreef:

    Ik heb deze cake twee keer gemaakt (ik heb wel suikervrije appelmoes gebruikt uit bokaal) en telkens bleef deze cake abnormaal laag. Minstens de helft van de hoogte van een gewone cake. Wat doe ik verkeerd?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Gebruik je wel zelfrijzend bakmeel? Overigens rijst deze cake wel iets minder dan een gewone cake hoor.

      1. Cmlag schreef:

        Ik heb alles gedaan volgens het “boekje”. De cake was echt plat. Jammer! Toch bedankt!

  29. Renny schreef:

    Vanmiddag de appelmoescake gemaakt, echt heerlijk!! Ik heb nog een vanillestokje gebruikt en bij de appelmoes een beetje honing. Toppertje!

  30. Lieke schreef:

    Hi Laura heb de cake gemaakt en er door de tip hier ook wat koek-specullaaskruiden doorgedaan. Hij is heerlijk! Lekker stevig maar niet droog. Bij mij was hij op 160 gr (hete lucht oven) en 40 min wel goed. Zeker voor herhaling vatbaar ?

  31. Ilse schreef:

    Hoi,

    Mijn cake blik is 30 cm, wat zijn dan de verhoudingen?

    Groetjes

    1. Laura schreef:

      In dit artikel leg ik uit hoe je recepten kunt omrekenen: http://www.handigebaktips.nl/recepten-omrekenen/ (of je cake wordt lager als je de genoemde hoeveelheden aanhoudt)

  32. Marinda schreef:

    Een lekkere cake, maar de randen zijn wel wat taai. Ik mis de knapperige korst. Klopt dat? Ik lees het hierboven ook, dus het is vast het gevolg van het weglaten van de boter…?

    1. Laura schreef:

      Hij is iets anders van structuur inderdaad, dat klopt 🙂

  33. Oh lekker! Even kijken of ik deze dit weekend kan maken, in een glutenvrije variant. Ziet er super lekker uit, leuke inspiratie!

    Groetjes,
    Lianne

  34. Martijn schreef:

    Ik heb deze appelcake ook gemaakt, hij is mooi omhoog gekomen. Voor de mensen met een platte cake een tip, klop het beslag goed luchtig, zorg dat je eieren schuimig en luchtig zijn, dan pas de suiker erdoor mixen. Bloem en appelmoes niet mixen maar spatelen om de luchtigheid te houden.

  35. sandra schreef:

    Zo wat is dit een lekkere cake!!!!!!!!
    Heb er koek-en speculaaskruiden bij gedaan. Zo wat is hij lekker alleen maar positieve reacties, zelfs na 3 dagennog super zacht en luchtig

  36. Leah schreef:

    Hoi Laura,
    ik ben gek op bakken en ben nu dit recept aan het proberen, spannend! ????????

    1. Leah schreef:

      Hij is gelukt! Lekker! ??

  37. Amrita schreef:

    Dank voor dit recept! Vriendinnetje die na een operatie (tijdelijk) geen vetten meer mag, heeft genoten van deze cake 🙂
    En voor mijn lijn is het ook wel een goed idee!

  38. Mikki schreef:

    Hai Laura, ik ben aan het lijnen maar mis toch iets zoets. Nu vond ik jou recept en heb ‘m ook gemaakt en hij is geweldig goed gelukt!Ik had er minder suiker ingedaan en dat was echt prima. Weet jij hoeveel calorieen er eigenlijk in 1 plakje zit?:-).

    1. Laura schreef:

      Geen idee, ik tel geen calorieën 🙂

  39. Ik heb dit recept laatst uitgeprobeerd met Vaderdag in een poging om een restje appelmoes op te maken, en hij was echt prima gelukt. Dus bedankt voor het recept! Hij hoefde er bij mij alleen geen 50 minuten in. Hij werd bij mij namelijk ook al erg snel donker dus ik had hem al lager in de oven gezet en later de temperatuur ook lager… Na drie kwartier moest hij er echt uit maar was hij ook al hartstikke gaar. Kan natuurlijk aan mijn oven liggen, maar voor mensen die hetzelfde hebben is het misschien een idee om de baktijd iets te verlagen. 🙂

    1. Laura schreef:

      Heb je misschien een heteluchtoven? Dan moet de temperatuur altijd ongeveer 15% lager staan

      1. Nou wel een heteluchtovenfunctie maar die stond niet aan 🙂 Ik heb trouwens eergisteren met dit recept (de pot appelmoes was nog steeds niet leeg, haha) en wat stukjes peer kleine cakejes gebakken, ging ook erg goed!

  40. Gerlanda schreef:

    Wat een lekker recept! Ik heb er oma’s appeltjesmoes van HAK doorheen gedaan en wel iets van 195 gram. Tevens een extra beetje kaneel.
    Ik heb ervoor gekozen om er cupcakes van te maken. Van het beslag heb ik er 12 gemaakt. Ik heb een combistoomoven enIk heb ze 30 minuten gebakken op een combistand met medium stoom.
    Als je de rand wat knapperiger wil kan je de ingevette vorm even instrooien met paneermeel. Maar de buitenkant blijft wat “stug”.
    Bedankt voor deze heerlijke cake! Aangezien ik nog appelmoes overhad….heb ik heel snel een 2-de portie gemaakt ;-).

  41. Kim schreef:

    Hoi Laura,

    Allereerst heerlijk recept dit. Maar nu heb ik een vraag kun je die 175 g suiker ook ergens anders door vervangen, want dit wil ik voor een vriendin maken maar die mag niet zoveel suiker vandaar?

    Liefs,
    Kim

      1. kim schreef:

        bedankt voor de tip!

      2. kim schreef:

        Hoi Laura,

        Nog even een ander vraagje: kan ik bij deze cake ook cacao toevoegen dat je een chocolade versie krijgt?

        Liefs,
        Kim

        1. Laura schreef:

          Ja hoor, dat kan zeker.

  42. Marion schreef:

    Ik heb hem vandaag ook gemaakt, heerlijk!
    Wel het recept een beetje aangepast. Ik had veel overrijpe peren, dus die geprakt en gebruikt ipv appelmoes. Ook heb ik de eiwitten en eidooiers los van elkaar opgeklopt, daardoor kreeg ik een heel luchtig eindresultaat. En ik heb in totaal 25 gram suiker gebruikt. Dat was zoet genoeg in combinatie met een aantal vullingen (chocolade, pepernoten en bitterkoekjes). Nu heerlijk cupcakes!
    Bedankt voor het recept!

  43. Kathy schreef:

    Heb juist je appelmoes cake gemaakt verleden week en vandaag met abrikozenconfituur gemaakt hihhi
    Heerlijk

  44. Jacqueline schreef:

    Hoi Laura,

    Mijn beslag slaat na het spatelen met de bloem en de appelmoes helemaal neer. Dus geen luchtige substantie meer. Ik moet wel veel spatelen anders kan ik de nloem niet mengen. Kan het zijn dat mijn beslagkom te hoog is. Hij is van mijn keukenmachine. Ik heb ook geprobeerd eierkoeken te maken en daar heb ik hetzelfde probleem. Alle luchtigheid weg en een zielig hoopje beslag. Wat doe ik verkeerd?

    1. Laura Kieft schreef:

      Misschien moet je het mengsel in het begin nog wat langer opkloppen. Dat het iets inzakt bij het spatelen is niet heel gek hoor.

      1. Jacqueline schreef:

        Het beslag is heel luchtig, maar het lijkt alsof de hoeveelheid meel te groot is waardoor het ineens begint te knisperen en alle lucht eruit gaat. In hoeveel delen doe jij het meel er doorheen?

        1. Laura Kieft schreef:

          Ik voeg het meestal in 1 keer of in 2 delen toe.

  45. Monique schreef:

    Hij is verrukkelijk en zooo makkelijk. De combinatie daarvan maakt hem perfect. Heb hem al vaak gebakken, soms doe ik in plaats van appelmoes er jam doorheen. Gaat ook prima. Thank you so much voor dit recept. Als ik iemand wil bedanken, kocht ik altijd een doosje merci,nu maak ik een appelmoescaken 🙂

  46. Bo schreef:

    Ik heb dit recept pas ondekt en ik heb het denk wel al 10 keer gemaakt! Super lekker en inderdaad is minder “hoog” dan een normale cake maar zeker niet plat.
    Wel gebruik ik kokosbloesemsuiker ipv witte suiker.
    Echt top! Kinderen en man vinden het ook heerlijk.
    Kan je appelmoes eigenlijk altijd ter vervanging van boter gebruiken, dus ook in appeltaart of brownie? En in welke verhouding? Thx!

    1. Laura Kieft schreef:

      Ik heb er in andere recepten zelf geen ervaring mee, dus daar durf ik niets over te zeggen.

  47. Petra schreef:

    Hallo Laura.
    De cake is net klaar. Heerlijk.
    Ik heb er stukjes speculaas opgelegd, 2 scheppen zelfr bakmeel en 1 zakje bakkin, een snufje zout en minder suiker gebruikt vanwege de kant en klare appelmoes.
    Een aanrader

  48. Mel schreef:

    Hoi Laura,
    Zou je deze ook kunnen maken met tarwemeel en beetje bakpoeder?

    1. Laura Kieft schreef:

      Moet zeker lukken.

  49. cynthia schreef:

    erg lekker ! maar zou ik ook de helft in de vriezer kunnen doen en later opeten ?

    1. Laura Kieft schreef:

      Natuurlijk kan dat!

  50. Ellen schreef:

    Hoi
    Die van mij staat nu in de oven en ik hoop dat ie lekker wordt

  51. Else schreef:

    Erg lekker en heel makkelijk om te maken! Ik had al wat minder suiker toegevoegd, maar ik vind de cake nog net wat te zoet. Nu al zin om weer verder met dit recept te experimenteren.

  52. Martine schreef:

    Hallo Laura,
    Is er ook een manier waarop ik deze cake nog iets luchtiger kan maken?
    Ik heb het zelfrijzend bakmeel en de appelmoes voorzichtig door de rest heen geklopt, maar vind de cake wel erg compact. Verder wel lekker van smaak!

    1. Laura Kieft schreef:

      Heb je misschien te lang geklopt? Een beetje bakpoeder of baking soda toevoegen kun je ook nog proberen.

      1. Carolyn schreef:

        Ik heb baking soda met een paar druppels citroensap aan de cake toegevoegd. Het is een luchtige en heerlijke cake geworden. Heel erg bedankt (weer) voor het lekkere recept!

        1. Bianca schreef:

          Hoeveel baking soda heb je gebruikt?

  53. Annelies schreef:

    Heb deze cake afgelopen weekend geprobeerd, heel lekker!

    Als ik meer wil maken, zal ik dan gewoon de hoeveelheden verdubbelen?

    Groetjes en bedankt!

  54. Carmen schreef:

    Ik heb deze vandaag gemaakt , maar mijn echtgenoot vond hem te zwaar.
    Hoe kan ik hem ‘luchtiger’ maken?

  55. Ilja schreef:

    Ik heb deze cake gister gemaakt voor mijn collega’s, en hij viel in de smaak! Ik heb, na het lezen van de comments, bakpoeder en baking soda toegevoegd en hij was goed luchtig. Ook heb ik stukjes appel toegevoegd om er een echte appelcake van te maken. Voor herhaling vatbaar! Ik wil zeker eens een iets ‘gezondere’ variant proberen met minder suiker, en misschien nog wat havermout of fruit…

    1. Bianca schreef:

      Hoeveel bakpoeder en hoeveel baking soda heb je gebruikt?

  56. Lisanne schreef:

    Ik heb al appelmoes gemaakt, maar ik heb te veel. Het leek me dus wel leuk om hier wat van tot cake te verwerken. Hoe veel appelmoes zou ik ongeveer nodig hebben volgens dit recept?

    1. Laura Kieft schreef:

      Dat staat bij de ingrediënten (als tip) vermeld.

  57. Wesley schreef:

    Hoi hoi, kan ik ook al het suiker weglaten en er zo een echt gezonde cake van maken? Ik heb ook plantaardige proteine poeder die ik hierin wil verwerken en er zo een proteine cake van maken. Heb je tips hiervoor?
    Groetjes

    1. Laura Kieft schreef:

      Daar heb ik geen ervaring mee, durf ik niet te zeggen.

  58. Leonie schreef:

    Laura, welke suiker gebruik je voor deze cake? Kristal of basterdsuiker?

    1. Laura Kieft schreef:

      fijne kristalsuiker

  59. Vinanda schreef:

    Nou het is superrr lekker
    Kheb er een beetje rum bijgedaan
    Bedankt !!

    1. Laura's Bakery schreef:

      Haha wat goed! Geniet ervan.

  60. Sylvia schreef:

    cake meel van Koopmans gebruikt.

    Ik heb de suiker en eieren 10 min luchtige geklopt (zoals jouw biscuit recept). Theelepel vanille erdoorheen. Daarna de zelfgemaakte appelmoes met kaneel.

    Op 170 graden en dan 40-45min in de oven in een cakevorm van 25-26 cm.

    Resultaat. Appel-kaneel cake en heerlijk smeuïg. Was wel zoet. Maar ja haha. Mag best eens.

  61. Neltine schreef:

    Heerlijke cake! Gemaakt met suikervrijeappelmoes. Kaneel en vanillepoeder erdoor. Jummie!

  62. Astrid Hardonk schreef:

    kan dit recept ook met amandelmeel of glutenvrij zelfrijzendbakmeel?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat heb ik zelf niet getest voor dit specifieke recept, maar kun je zeker proberen! Hier lees je er meer over: https://www.laurasbakery.nl/glutenvrij-bakken-doe-je-zo/

  63. Joke Coerts schreef:

    Hallo,

    Ik wil even zeggen dat ik erg blij ben met dit recept. In mijn vriendengroep heb ik te maken met melkallergie, lactose intolerantie en glutenallergie. Door het zelfrijzend bakmeel te vervangen door speltmeel met bakpoeder heb ik een lekker alternatief waar iedereen van kan genieten. En zo ook toepasbaar in desserts.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept