De smurfen

Gepost: 5 februari 2012 Laatst bewerkt: 17 september 2023

DE SMURFEN

Ook al is de smurfengekte al weer even voorbij, ik wilde deze taart toch nog graag met jullie delen. Mijn collega zijn vriend was jarig en wilde graag een taart voor hem. Beide spelen ze fanatiek smurfville op hun mobiele telefoon dus het thema was niet moeilijk te bedenken. De uitvoering daarentegen vond ik wel wat lastiger. Dat er smurfenhuisjes op moesten komen was duidelijk, maar wat maak je verder? Dat vond ik in het begin best lastig maar naarmate ik verder kwam, verzon ik er steeds weer iets bij. Ik vond het erg leuk om eens een taart te maken die zoveel details heeft aan de zijkanten.

DE SMURFEN
maken

De bekende blauwe figuurtjes wilde ik eigenlijk vaker op de taart laten voorkomen, ik had alleen niet gedacht dat het zulke lastige poppetjes waren om te maken. Het is daarom gebleven bij het smurfenhoofdje bovenop de taart, waar ik eigenlijk ook niet helemaal tevreden over was. De huisjes vond ik erg leuk om te maken, in het vervolg zou ik misschien ook nog raampjes maken. Tussen de huisjes heb ik de ruimte vooral opgevuld met hekjes, struiken en grassprieten maar er is ook nog een vogelhuisje en kruiwagen te vinden. In het vervolg zou ik misschien ook nog wat wolkjes en vogeltjes maken om de lucht niet zo kaal te laten.

 DE SMURFEN
taart

De taart was gevuld met een laag vanillecrème en een laag aardbeiencrème. Ik weet niet wat het is, maar om de eenvoudigste vullingen wordt het meest gevraagd in mijn familie/vriendenkring. Het testen met wat apartere vullingen komt er dan ook nog niet echt van. Eens kijken of ik mijn zusje (het eerst jarig in de familie) zover krijg om te experimenteren met smaken 😉

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

5 reacties

 1. Joke schreef:

  Leuk gemaakt Lau. Wat een vrolijke taart !!

 2. sandra schreef:

  Super mooi gemaakt.

 3. Justine schreef:

  Super leuk!

 4. Chantal schreef:

  Wow, die ziet er superlekker uit! En wat leuk met die smurfenhuisjes!
  Groetjes,
  Chantal

 5. Eline schreef:

  Qua vulling ben ik zelf het meest gecharmeerd van berry cream.
  Deze maak je door slagroom op te kloppen en te mengen met gepureerde rode vruchten.
  Voor versteveging voeg je er 1 a 2 zakjes Klop-fix aan toe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *