Het is weer vrijdag en dat betekent dat er een lekker hartig hapje op het blog staat. Met het weekend dat voor de deur staat kunnen we allemaal wel wat inspiratie voor borrelhapjes gebruiken toch? Dit keer is het de beurt aan deze bbq bacon kipstukjes. En nee, daar komt geen barbecue aan te pas, want je maakt ze gewoon in de oven. Waarom het dan toch in de naam zit? Dat komt door de barbecuesaus die ik gebruikte.
BAKTIP: Voor dit recept heb ik standaard cocktailprikkers gebruikt, maar ik vind deze cocktailprikkers met een knoopje altijd erg mooi staan! Let wel op dat de prikkers geschikt zijn voor de oven.
Bbq bacon kipstukjes
Ingrediënten
- 1 grote kipfilet
- 10 plakjes bacon
- paar eetlepels barbecuesaus
- cocktailprikkers
Instructies
-
Snijd de kipfilet in stukjes, ik haalde 10 stukjes uit mijn kipfilet. vervolgens vouw je -indien nodig- het plakje bacon wat smaller zodat deze even breed is als het stukje kip. Wikkel de bacon strak om de kip heen, en zet dit vast met een prikker.
-
Leg de kipstukjes in een ovenschaal en smeer ze lekker dik in met barbecuesaus.
-
Zet de ovenschaal 20 minuten in de oven op 180 °C (boven- en onderwarmte).
-
Eventueel kun je halverwege de schaal er even uit halen om de kipstukjes nogmaals in te smeren met de saus.
De kipstukjes lijken me heerlijk maar ik vraag me alleen af of de stokjes niet verbranden in de oven ?
Laat de stokh5es eerst een tijdje in water weken. Natte stokjes verbranden niet zo snel.
Wat een makkelijk en lekker recept! Heerlijk voor bij de borrel. Koud ook lekker denk ik!
Ziet er heerlijk uit! Ideaal voor bij de borrel, zo’n eenvoudig, maar smaakvol gerechtje!
Welk merk barbecues saus is het lekkerst? Heb nu Cakve en daaronder staat barbecue, maar dit smaakt een beetje naar tomaat! Ik denk dat het niet de goede is?
Ik weet eerlijk gezegd niet meer welk merk ik had, alleen nog dat er op stond dat het goed combineerde met kip. Je kunt in principe elk soort bbq saus gebruiken, het zal hooguit even zoeken zijn naar welke je het lekkerst vindt.
Ziet er lekker uit! Hoe lang en waar kan ik deze, en de krokante kipstukjes van je andere recept, het beste bewaren?
Ik bewaar ze nooit maar eet ze gelijk op, maar anders even afdekken met folie. Let wel op dat de krokante kipstukjes dan niet meer krokant zullen zijn.
Ziet er heerlijk uit, kan ik deze kipstukjes (als ze klaar zijn) ook invriezen.
Alvast bedankt voor je antwoordt
Dat zou ik zelf niet doen.
Ziet er heerlijk uit, kan ik ze ook invriezen.
Alvast bedankt voor je antwoordt
Wat een heerlijk simpel recept Laura, dank je wel! Is het nodig om de kipfilet evengoed vooraf te kruiden met peper en zout? Is de binnenkant anders niet flauw? Of trekt de BBQ saus goed door het vlees?
Ik vind dat zeker niet nodig, de barbecue saus maar ook de spek geven veel smaak.
Kan ik ze gebakken invriezen of rauw invriezen
Allebei!
top bedankt