BBQ bacon kipstukjes

Gepost: 26 augustus 2016 Laatst bewerkt: 20 juni 2023

bbq bacon kipstukjes 1a

Het is weer vrijdag en dat betekent dat er een lekker hartig hapje op het blog staat. Met het weekend dat voor de deur staat kunnen we allemaal wel wat inspiratie voor borrelhapjes gebruiken toch? Dit keer is het de beurt aan deze bbq bacon kipstukjes. En nee, daar komt geen barbecue aan te pas, want je maakt ze gewoon in de oven. Waarom het dan toch in de naam zit? Dat komt door de barbecuesaus die ik gebruikte.

BAKTIP: Voor dit recept heb ik standaard cocktailprikkers gebruikt, maar ik vind deze cocktailprikkers met een knoopje altijd erg mooi staan! Let wel op dat de prikkers geschikt zijn voor de oven.

bbq bacon kipstukjes 2a

BBQ BACON KIPSTUKJES

Opslaan
Recept afdrukken

4 van 3 stemmen

Bbq bacon kipstukjes

Je zou denken dat deze lekkere bbq bacon kipstukjes van de bbq komen, maar ze zijn gewoon in de oven te maken. De naam is te verklaren vanwege de barbecuesaus die ik gebruikte.
Porties: 10 kipstukjes

Ingrediënten

  • 1 grote kipfilet
  • 10 plakjes bacon
  • paar eetlepels barbecuesaus
  • cocktailprikkers

Instructies

  • Snijd de kipfilet in stukjes, ik haalde 10 stukjes uit mijn kipfilet. vervolgens vouw je -indien nodig- het plakje bacon wat smaller zodat deze even breed is als het stukje kip. Wikkel de bacon strak om de kip heen, en zet dit vast met een prikker.
  • Leg de kipstukjes in een ovenschaal en smeer ze lekker dik in met barbecuesaus.
  • Zet de ovenschaal 20 minuten in de oven op 180 °C (boven- en onderwarmte).
  • Eventueel kun je halverwege de schaal er even uit halen om de kipstukjes nogmaals in te smeren met de saus.
Bewaren

De kipstukjes zijn te lekker! Ik bewaar ze nooit maar eet ze gelijk op ;). Wanneer je ze wel wil bewaren, even afdekken met folie. Let wel op dat de krokante kipstukjes dan niet meer krokant zullen zijn.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

16 reacties

  1. Laura schreef:

    De kipstukjes lijken me heerlijk maar ik vraag me alleen af of de stokjes niet verbranden in de oven ?

    1. machella schreef:

      Laat de stokh5es eerst een tijdje in water weken. Natte stokjes verbranden niet zo snel.

  2. Wat een makkelijk en lekker recept! Heerlijk voor bij de borrel. Koud ook lekker denk ik!

  3. Ziet er heerlijk uit! Ideaal voor bij de borrel, zo’n eenvoudig, maar smaakvol gerechtje!

  4. Marjan Vermeulen schreef:

    Welk merk barbecues saus is het lekkerst? Heb nu Cakve en daaronder staat barbecue, maar dit smaakt een beetje naar tomaat! Ik denk dat het niet de goede is?

    1. Laura schreef:

      Ik weet eerlijk gezegd niet meer welk merk ik had, alleen nog dat er op stond dat het goed combineerde met kip. Je kunt in principe elk soort bbq saus gebruiken, het zal hooguit even zoeken zijn naar welke je het lekkerst vindt.

  5. Lise schreef:

    Ziet er lekker uit! Hoe lang en waar kan ik deze, en de krokante kipstukjes van je andere recept, het beste bewaren?

    1. Laura schreef:

      Ik bewaar ze nooit maar eet ze gelijk op, maar anders even afdekken met folie. Let wel op dat de krokante kipstukjes dan niet meer krokant zullen zijn.

  6. Corrie van Dael schreef:

    Ziet er heerlijk uit, kan ik deze kipstukjes (als ze klaar zijn) ook invriezen.
    Alvast bedankt voor je antwoordt

    1. Laura Kieft schreef:

      Dat zou ik zelf niet doen.

  7. Corrie van Dael schreef:

    Ziet er heerlijk uit, kan ik ze ook invriezen.
    Alvast bedankt voor je antwoordt

  8. Jan Kramer schreef:

    Wat een heerlijk simpel recept Laura, dank je wel! Is het nodig om de kipfilet evengoed vooraf te kruiden met peper en zout? Is de binnenkant anders niet flauw? Of trekt de BBQ saus goed door het vlees?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ik vind dat zeker niet nodig, de barbecue saus maar ook de spek geven veel smaak.

  9. Stella schreef:

    Kan ik ze gebakken invriezen of rauw invriezen

    1. Laura's Bakery schreef:

      Allebei!

  10. stella de graaf schreef:

    top bedankt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept