Kruidenboter met zongedroogde tomaat

23 juni 2017
40

In de zomer staat de oven bij mij maar weinig aan en ik denk dat ik daar niet de enige mee ben. De afgelopen dagen was het gewoon echt te warm, maar zomers ben je nu eenmaal ook meer buiten en wil je andere dingen doen. Barbecuen bijvoorbeeld. Dus ik besloot om wat lekkers voor bij de barbecue te maken. De gewone kruidenboter kennen we nu allemaal wel, dus ik gaf er een twist aan en maakte kruidenboter met zongedroogde tomaat. Daar fleur je die stukjes stokbrood wel mee op terwijl je wacht tot er een heerlijk stukje vlees van de barbecue komt.

Kruidenboter met zongedroogde tomaat

Deze kruidenboter met zongedroogde tomaat is een heerlijk smeerseltje voor op een stokbroodje, zeker tijdens het barbecuen deze zomer.
Porties: 1 portie

Ingrediënten

  • 150 gram zachte ongezouten roomboter
  • 4 zongedroogde tomaten (op olie)
  • 2 teentjes knoflook
  • 1-2 el citroensap
  • Italiaanse kruiden
  • peper en zout

Instructies

  • Doe de zachte boter in een kommetje en roer even door. Snijd de zongedroogde tomaten in kleine stukjes en pers de teentjes knoflook uit. Voeg dit toe aan de boter en roer er doorheen.
  • Voeg citroensap, Italiaanse kruiden, peper en zout naar smaak toe. Proef tussendoor even en ga zo door tot de smaak helemaal naar wens is.
  • Zet de kruidenboter in de koelkast tot je hem nodig hebt. Haal hem er een kwartiertje van tevoren uit.
Bewaren

In de koelkast 2 weken te bewaren.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

6 reacties

  1. Dit is mijn favoriete kruidenboter, maak hem vaak op dezelfde manier 🙂

  2. Tessa schreef:

    Oeeh dat ziet er echt lekker uit! Ideaal voor bij de bbq.

  3. Sandra schreef:

    Hoe lang kun je dit bewaren?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Zeker twee-drie weken, goed afgedekt in de koeling.

  4. Marie schreef:

    Wat is zachte boter?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Boter die minimaal op kamertemperatuur is, eigenlijk nog iets warmer/zachter dan dat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *