In de zomer staat de oven bij mij maar weinig aan en ik denk dat ik daar niet de enige mee ben. De afgelopen dagen was het gewoon echt te warm, maar zomers ben je nu eenmaal ook meer buiten en wil je andere dingen doen. Barbecuen bijvoorbeeld. Dus ik besloot om wat lekkers voor bij de barbecue te maken. De gewone kruidenboter kennen we nu allemaal wel, dus ik gaf er een twist aan en maakte kruidenboter met zongedroogde tomaat. Daar fleur je die stukjes stokbrood wel mee op terwijl je wacht tot er een heerlijk stukje vlees van de barbecue komt.
BAKTIP: Op zoek naar nog meer inspiratie? In Het Borrelhapjes Bakboek staan nog veel en veel meer sauzen, dips en spreads.
Kruidenboter met zongedroogde tomaat
Ingrediënten
- 150 gram zachte ongezouten roomboter
- 4 zongedroogde tomaten (op olie)
- 2 teentjes knoflook
- 1-2 el citroensap
- Italiaanse kruiden
- peper en zout
Instructies
-
Doe de zachte boter in een kommetje en roer even door. Snijd de zongedroogde tomaten in kleine stukjes en pers de teentjes knoflook uit. Voeg dit toe aan de boter en roer er doorheen.
-
Voeg citroensap, Italiaanse kruiden, peper en zout naar smaak toe. Proef tussendoor even en ga zo door tot de smaak helemaal naar wens is.
-
Zet de kruidenboter in de koelkast tot je hem nodig hebt. Haal hem er een kwartiertje van tevoren uit.
Dit is mijn favoriete kruidenboter, maak hem vaak op dezelfde manier 🙂
Oeeh dat ziet er echt lekker uit! Ideaal voor bij de bbq.
Hoe lang kun je dit bewaren?
Zeker twee-drie weken, goed afgedekt in de koeling.
Wat is zachte boter?
Boter die minimaal op kamertemperatuur is, eigenlijk nog iets warmer/zachter dan dat.
Ook super lekker met nog een lepel sambal erdoor.
Zoet/zoet/pittig altijd een succes