Kruidenboter met zongedroogde tomaat

Gepost: 23 juni 2017 Laatst bewerkt: 3 juni 2023

In de zomer staat de oven bij mij maar weinig aan en ik denk dat ik daar niet de enige mee ben. De afgelopen dagen was het gewoon echt te warm, maar zomers ben je nu eenmaal ook meer buiten en wil je andere dingen doen. Barbecuen bijvoorbeeld. Dus ik besloot om wat lekkers voor bij de barbecue te maken. De gewone kruidenboter kennen we nu allemaal wel, dus ik gaf er een twist aan en maakte kruidenboter met zongedroogde tomaat. Daar fleur je die stukjes stokbrood wel mee op terwijl je wacht tot er een heerlijk stukje vlees van de barbecue komt.

BAKTIP: Op zoek naar nog meer inspiratie? In Het Borrelhapjes Bakboek staan nog veel en veel meer sauzen, dips en spreads.

 

Opslaan
Recept afdrukken

4.50 van 4 stemmen

Kruidenboter met zongedroogde tomaat

Deze kruidenboter met zongedroogde tomaat is een heerlijk smeerseltje voor op een stokbroodje, zeker tijdens het barbecuen deze zomer.
Porties: 1 portie

Ingrediënten

  • 150 gram zachte ongezouten roomboter
  • 4 zongedroogde tomaten (op olie)
  • 2 teentjes knoflook
  • 1-2 el citroensap
  • Italiaanse kruiden
  • peper en zout

Instructies

  • Doe de zachte boter in een kommetje en roer even door. Snijd de zongedroogde tomaten in kleine stukjes en pers de teentjes knoflook uit. Voeg dit toe aan de boter en roer er doorheen.
  • Voeg citroensap, Italiaanse kruiden, peper en zout naar smaak toe. Proef tussendoor even en ga zo door tot de smaak helemaal naar wens is.
  • Zet de kruidenboter in de koelkast tot je hem nodig hebt. Haal hem er een kwartiertje van tevoren uit.
Bewaren

In de koelkast 2 weken te bewaren.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

7 reacties

  1. Dit is mijn favoriete kruidenboter, maak hem vaak op dezelfde manier 🙂

  2. Tessa schreef:

    Oeeh dat ziet er echt lekker uit! Ideaal voor bij de bbq.

  3. Sandra schreef:

    Hoe lang kun je dit bewaren?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Zeker twee-drie weken, goed afgedekt in de koeling.

  4. Marie schreef:

    Wat is zachte boter?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Boter die minimaal op kamertemperatuur is, eigenlijk nog iets warmer/zachter dan dat.

  5. Simone schreef:

    Ook super lekker met nog een lepel sambal erdoor.
    Zoet/zoet/pittig altijd een succes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept