Zet een ijstaart voor mijn neus als toetje en ik ben een gelukkig mens. Zeker als deze ijstaart is gecombineerd met cake. Het liefst laat ik mijn portie eventjes staan tot de cake grotendeels is ontdooid en het ijs wat zachter is. Smullen! Voor deze koffie-karamel ijstaart gebruikte ik zo’n kleffe cake uit de winkel en combineerde dit met karamel en koffie ijs. Een perfect dessert!
BAKTIP: Deze heerlijke ijstaart maak je eenvoudig in een cakevorm van 25 cm. Je kan de cake zelf maken, maar net zo goed kant-en-klaar kopen in de winkel.
nice
Kan je voor de karamelsaus ook een blikje gecondenseerde melk gebruiken (3uur laten borrelen)? Is waarschijnlijk iets dikker denk ik?
Bedankt. En dit recept ziet er wel lekker uit!!
Dat moet wel kunnen, wellicht even au bain marie verwarmen zodat het beter smeerbaar is
Wat een heerlijk recept!! Ik heb hem gister gemaakt en is overheerlijk! Karamelsaus maken was echt een makkie, zo heb ik nog wat extra in potjes zitten voor weer iets anders. 😃👅 groetjes Sandra
super lekkere taart, hier ook met gekochte cake :-). bij mij had’ie wat lang in de diepvriezer gestaan, de bovenste laag crème was wat gekristaliseerd (tijd voor een nieuwe diepvriezer). Ik zou de crème misschien nog wat zoeter durven maken; maar dat is smaak he.
ook de karamelcrème lukte prima.
die maak ik zeker nog eens
Leuk om te horen Bart. En ja zoeter kan altijd. Smaken verschillen inderdaad!
Ik heb hem vandaag gemaakt met witte chocolade saus en ipv de oploskoffie heb ik frambozen warm gemaakt en deze gezeefd en toegevoegd! Ik ben benieuwd naar de smaak!
Klinkt ook goed! Eet smakelijk alvast!