Volkoren appel-kaneel pancakes

Gepost: 23 januari 2021 Laatst bewerkt: 4 september 2025
Volkoren appel-kaneel pancakes

Het maken van volkoren appel-kaneel pancakes stond al maanden op mijn lijstje en een paar weken geleden kwam het er ein-de-lijk van. Weer een leuk experiment om te ontdekken wat je allemaal met volkorenmeel kunt maken. En wat blijkt: ook pancakes zijn er heerlijk mee!

De structuur en smaak zijn net iets anders dan gewone pancakes, maar het voordeel is dat je er veel sneller vol van zit. Deze variant met appel en kaneel is mijn favoriet en ga ik deze winter zeker vaker maken. Extra tip: bak wat extra appelstukjes met kaneel in een koekenpan en gebruik die als topping. Eet smakelijk!

BAKTIP: Pannenkoeken, pancakes en crêpes maak ik het liefst in een pannenkoekenpan

Het complete basisbakboek 

Deze bakbijbel met ruim 150 recepten wil iedere thuisbakker in huis hebben. Ga aan de slag met een van de 40 basisrecepten, elk met twee variaties. Het zijn zowel tijdloze klassiekers als veel spiksplinternieuwe recepten. Daarnaast bevat dit boek recepten voor vullingen en toppings, maar ook handige baktips en bewaaradviezen zoals je van mij gewend bent. 

Bestel hier!

Afbeelding

Meer volkoren ontbijtrecepten

Op zoek naar inspiratie voor een voedzaam en lekker ontbijt? Hieronder vind je een overzicht met volkoren ontbijtrecepten die zorgen voor een goede start van de dag:

Op zoek naar nog meer inspiratie? In dit artikel heb ik meer volkoren recepten verzameld, zodat je altijd kunt variëren met gezonde en lekkere opties.

Volkoren appel-kaneel pancakes-1a

 

VOLKOREN APPEL-KANEEL PANCAKES maken

Opslaan
Recept afdrukken

4.89 van 9 stemmen

Volkoren appel-kaneel pancakes

Al eens volkoren pancakes geprobeerd? Dat is dus hartstikke lekker! Ik deel het recept voor een variant met appel en kaneel met jullie.
Porties: 14 stuks

Ingrediënten

  • 230 gram volkorenmeel
  • 16 gram bakpoeder
  • 1 tl baking soda
  • snufje zout
  • 1 tl fijne kristalsuiker
  • 2 tl kaneel
  • 2 eieren (M)
  • 30 gram gesmolten boter
  • 300 ml melk
  • 2 appels geschild en in blokjes

Instructies

  • Neem een kom en doe hier de droge ingrediënten in: meel, bakpoeder, baking soda, zout, suiker en kaneel. Roer vast even met een spatel door elkaar.
  • Voeg dan de natte ingrediënten toe: eieren, boter en melk. Neem een garde (of spatel) om het vlot tot een mooi beslag te kloppen. Pancake beslag is altijd dikker dan ‘normaal’ pannenkoekenbeslag, en ook een paar klontjes zijn niet erg.
  • Voeg de stukjes appel toe en spatel deze door het beslag heen.
  • Smelt een klein beetje boter in de pan en schep er een volle lepel (of ijslepel) beslag in. Bak de pancakes aan beide kanten goudbruin.
  • Serveer met wat poedersuiker (of de gebakken appeltjes!).
Tips

Krijg je de pancakes niet in één keer op? Dan kun je hier lezen hoe je ze kunt bewaren voor een andere keer.
Bewaren

Afgedekt in de koelkast zijn de pancakes 2-3 dagen te bewaren.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

8 reacties

  1. Carla schreef:

    Hoi Laura, het recept ziet er heerlijk uit.
    Bedoel je volkoren meel ipv bloem?

    1. Priscilla schreef:

      viel mij ook op idd ?

    2. Laura's Bakery schreef:

      Dat was even een foutje inderdaad! Meteen aangepast gisteren.

  2. Renee schreef:

    Appel toevoegen, ja lekker, ik gebruik volkoren meel, gemengd met boekweit meel en een beetje witmeel, droge gist, schepje suiker in het beslag en een scheutje zonnebloem olie, even laten rijzenen je hebt een pannenkoekje licht als een wolkje, appel als laatste toevoegen

  3. Ury Link schreef:

    Laura geeft een recept, je komt met andere ingrediënten voor een recept dat misschien net zo goed is als de recept van Laura,maar het zijn twee verschillende recepten.
    Ik kan nog veel meer recepten voor pannenkoeken geven (geen grote kunst),maar ik doe het niet als reactie op de recept van Laura.

  4. Anne schreef:

    5 sterren
    Heel erg lekker!

  5. FREDDY schreef:

    4 sterren
    ik vond een over heerlijk lekker recepten om s,morgens bij de ontbijt te geven

  6. Irma schreef:

    5 sterren
    Ik ga dit echt vaker maken! Man wat lekker😃
    en mijn onverzadigbare puber had na 3 stuks genoeg 😋
    (Ipv volkorenmeel heb ik de appel/kaneel havermout fijngemalen en en kleine schep bloem erbij anders was het te dun)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept