Ik vind het altijd grappig om te zien dat Oud en Nieuw bij ons in Nederland op het gebied van eten vooral om de hartige hapjes draait, naast de oliebollen uiteraard. In het buitenland zie je vaak ook allerlei zoete baksels en hapjes, wij zijn toch meer van het hartige.
Ik heb voor jullie een hapje dat met oudjaar zeker in de smaak zal vallen: pizzasticks met ricotta, courgette en tomaat. Simpel en snel om te maken, en net zo snel zullen ze weer op zijn. Heerlijk zijn ze! En wil je toch wel iets zoets bakken voor de jaarwisseling: vorig jaar maakte ik deze gave en heerlijke champagne taart! Laat vooral weten welke recepten jij maakt dit jaar voor Oud en Nieuw.
BAKTIP: Als je het lastig vindt om de courgette met een mes in dunne plakjes te snijden, kun je ook gebruik maken van een mandoline.
Als ik dit lactosevrij wil maken.
Wat kan ik dan ipv ricotta gebruiken?
Je zou plantaardige ricotta kunnen proberen of een lactosevrije cottage cheese of kwark bijvoorbeeld. Dit heb ik zelf alleen niet getest.