Chocolade ijs bewaren
Zelfgemaakt chocolade ijs moet je in een luchtdicht afsluitbare diepvriesdoos bewaren, om de vorming van ijskristallen te voorkomen. Bij voorkeur in een aparte vriezer, want daar is de temperatuur constanter dan in het vriesvak in de koelkast. Het kan handig zijn om een ondiepe diepvriesdoos te gebruiken, dan is het ijs sneller op temperatuur als je het wilt serveren. Ik gebruik graag deze glazen diepvriesdozen.
Hoelang blijft chocolade ijs goed?
Je kunt chocolade ijs tot drie maanden bewaren. Als je het eenmaal (gedeeltelijk) hebt ontdooid, kun je het beter niet opnieuw invriezen.
Meer ijs recepten met chocolade
IJs en chocolade, dat is toch een gouden combinatie? Er zijn nog veel lekkere variaties te bedenken op dit roomijs met chocolade, maar voor kun je even vooruit met de inspiratie die al online staat:
Lijkt me erg lekker Laura, maar ik wil graag een ijsmachine gebruiken om het ijs direct te consumeren.
Moet ik dan dezelfde werkwijze en ingrediënten aanhouden of kan ik de slagroom dan beter vloeibaar houden in plaats van stijf te kloppen.
In principe gebruik je dan dezelfde ingredienten maar je klopt de slagroom niet op. Dus die blijft inderdaad vloeibaar. Anders heb je kans dat het mengsel twee keer geklopt wat minder glad wordt.