Bij een high tea mogen de sandwiches natuurlijk niet ontbreken. Zelf maakte ik 3 verschillende high tea sandwiches en presenteerde deze op een etagère. Ik koos voor redelijk klassieke combinaties, dat is nu eenmaal simpel te maken en die vind eigenlijk iedereen lekker. De sandwich met zalm ontbreekt, want dat is dan net weer zo’n klassieker die ik zelf niet zo lekker vind. En ik vond dat ik zelf mocht kiezen op mijn verjaardag 😉
Bij het maken van de sandwiches had ik fijne hulp van Lian, als een team maakten we in no-time de sandwiches klaar. Zij smeerde en belegde de sneetjes brood, ik sneed vervolgens de korstjes eraf, stak er prikkers in en sneed het geheel twee keer diagonaal door. Zo krijg je leuke driehoekjes, serveert net even wat leuker. Ik geef je dit keer geen recepten met exacte hoeveelheden, maar geef wel aan wat je nodig hebt per sandwich om ze te maken.
BLT
De eerste combinatie is de BLT sandwich. Voor wie geen idee heeft waar ik het over heb; het is niet meer dan een Engelse afkorting voor de combinatie bacon, sla (Lettuce) en tomaat. Dit heb je nodig:
- sneetjes brood
- bacon
- sla (ik gebruikte Romaine sla)
- tomaten
- mayonaise (wij maakten een mengsel van truffelmayonaise met een klein beetje yoghurt om het wat frisser te maken)
Leg de plakjes bacon op een met bakpapier beklede bakplaat. In ongeveer 7-8 minuten op 200 graden bak je ze krokant. Dep eventueel vet weg met een stukje keukenpapier. Smeer de sneetjes brood in met mayonaise en beleg de sandwich met de bacon, sla en plakjes tomaten.
Snijd de korstjes eraf, steek 4 prikkers in de sandwich en snij dan twee keer diagonaal door.
Kruidenroomkaas, kip en komkommer
Simpeler kan haast niet, maar ik vind dit een heerlijke combinatie: kruidenroomkaas, kipfilet en komkommer. Dit heb je nodig:
- sneetjes brood
- (kruiden)roomkaas
- plakjes kipfilet
- komkommer, in dunne plakjes
Smeer beide sneetjes brood in met een laagje kruidenroomkaas. Beleg een kant met de kipfilet en komkommer. Leg het andere broodjes erop en verwijder de korstjes en snijd de sandwich in driehoekjes.
Caprese
Een combinatie waar ik gek op ben en dan ook graag (en veel) gebruik: caprese. Zo maak je deze sandwiches:
- sneetjes brood
- groene pesto
- mozzarella
- tomaten
Smeer beide sneetjes brood in met een laagje pesto. Beleg een van de broodjes met plakjes mozzarella en tomaat. Leg het andere sneetje brood erop, snij de korstjes eraf en maak er driehoekjes van.
Dit waren de sandwiches die ik serveerde. Waar beleg jij graag sandwiches mee? Ik ben benieuwd, bij een volgende high tea wil ik namelijk weer andere sandwiches op tafel zetten en ik kan nog wel wat inspiratie gebruiken 😉
Sandwich met tonijnsalade, sandwich met serranoham en dadel/vijgstroop, sandwich filet american en plakje ei.
Heerlijke recepten!
Ik doe zelf vaak 1 variant met meergranenbrood, brie, honing en fijn gesneden walnoot.
De zalm klassieker maar daar houdt je niet van zei je al die kun je overigens ook met met zalmsalade of tonijnsalade (zalm/tonijn uit blik, mayonaise, curry, peper en zout), komkommer en tomaatjes.
Of sandwich carpaccio.
Rucola, dressing, carpaccio, pijnboonpitten en parmezaanse kaas.
Succes ermee!!
Groetjes Rinja
Ziet er allemaal super uit. Ja, mijn favoriet is toch echt met zalm, spinazie en wat zuivelspread. Maar ham, met paprika en roomkaas vind ik ook superlekker.
Dat ziet er zeker lekker uit! Vooral die kruidenroomkaas , kip en komkommer. Zelf maak ik ze wel eens met geitenkaas , honing en walnoten ook echt een aanrader!
Ze lijken me alle drie erg lekker!
Wat ik ook een lekkere sandwich combinatie vind, is roomkaas, komkommer en een beetje dille. Een hele verfrissende combinatie!
Heerlijke combinaties!
Hoi Laura, ik bak graag met mijn vriendinnen en ik kijk heel vaak op uw blog. ik vind het fijn dat alles zo makkelijk is uitgelegd! ik beleg mijn sandwich graag met zalm. binnenkort geef ik een high tea voor mijn moeder, nog een moederdag cadeautje. en daarbij hielp uw blog me zeker!
Welk brood gebruik je hiervoor?
Ik gebruikte wit casinobrood, maar gebruik vooral welk brood jij lekker vindt!
welke kipfilet gebruikt u voor sandwich?
Gewoon kipfilet als broodbeleg kun je gebruiken, iedere soort voldoet.
Hoi! Zou ik ze in de ochtend kunnen maken voor als avond snack rond 18u?
Lijkt me van wel! 🙂
sinds kort ontdekt : van maza de hummus pikante mango met kipfilet en dan wat sla. komkommer kan natuurlijk ook, gewoon iets frissigs…. heerlijk. (nadeel… deze hummus variant is lang niet overal te krijgen.
pesto en serrano ham is trouwens ook een hele lekkere. en dan wat rucola en pijnboompitjes