10x cake pop recepten

Gepost: 16 september 2014 Laatst bewerkt: 30 november 2023
8

Ik heb op het blog verschillende recepten voor kleine balletjes die je gewoon zo, of gedipt in chocola kunt presenteren. Sommige noem ik al cake pops, terwijl ik bij andere spreek over truffels en bonbons. Wat al deze recepten gemeen hebben, is dat ze prima geschikt zijn voor het maken van cake pops! Ja, zelfs als we koekjes gebruiken als basis. Voor jullie zet ik vandaag 10 cake pop recepten op een rij die je kunt gebruiken voor het maken van die creatieve cake pops. Je kunt gaan voor het bakken van cake balletjes in de cake pop maker, maar je kunt ook Oreo’s vermalen en deze omtoveren tot cake pops. Genoeg keuze dus!

BAKTIP: Voor het bakken van cake pops gebruik ik een elektrische cake pop maker. Er bestaan ook cake pop bakvormen, maar hier heb ik zelf geen ervaring mee.

 

prosecco cake pop toren 1a

Deze prosecco cake pop toren maakte ik vorig jaar voor Kerst. Heerlijke cake pops die je goed kunt voorzien van een laagje chocola.

gingerbread cake pops 2a

Vorig jaar voor de advent besloot ik gingerbread cake pops te maken voor alle Kerst cake pops van dat jaar. De gezellige sneeuwmannen hebben bijvoorbeeld deze cake pop als basis.

10X CAKE POP RECEPTEN

Frisse cake pops kun je ook goed maken. Ik maakte hier van citroencake zomerse cake pops. Ik doopte ze in een ciroenglazuur, maar je kunt ze ook dippen in candy melts om hier creatieve cake pops van te maken.

10X CAKE POP RECEPTEN

Champagne cake pops doen het altijd goed met oud en nieuw, een perfecte basis dus voor eindejaars cake pops.

10X CAKE POP RECEPTEN

Waarom zou je alleen maar cake pops bakken en chocola gebruiken voor extra smaak? Gevulde cake pops kunnen natuurlijk ook prima! Deze hebben een vanillesmaak, zijn gevuld met praline en hebben ook nog een lekker laagje melkchocolade. Zet ze op een stokje en ze zijn helemaal leuk!

10X CAKE POP RECEPTEN

Ik geloof dat deze kaneel ballen mijn allereerste recept in de cake pop maker waren en ik vind ze nog steeds heerlijk! Als je ze nog wilt dippen in chocola laat je het suikerlaagje natuurlijk achterwege.

oreo truffels 2a

Met de gebakken cake balletjes ben je vrij beperkt in je vormen. Ze zijn rond en je kunt ze niet in een vorm kneden. Dat kan wel met deze truffels. Het is misschien geen cake, maar dat betekent niet dat je van Oreo truffels geen cake pops kunt maken. Koel de truffels goed voordat je ze gaat dippen. Ze zijn namelijk zwaarder dan alleen een cake balletje waardoor ze ook makkelijker van je stokje af kunnen vallen.

oreo truffels deluxe 2a

En als je de normale Oreo truffels op een stokje kunt zetten, waarom zou dat dan niet kunnen met de deluxe versie? Precies! Dat gaat ook prima 🙂

Bastogne truffels 1a

Of ga aan de gang met Bastogne truffels. Hier gedipt in witte chocola, maar gekleurde candy melts gaan natuurlijk ook prima. Zo maak je van en creatieve cake pop ook een ware smaaksensatie!

cookie dough bonbons 4a

Last but not least; cookie dough bonbons! Wat mij betreft kun je alles op een stokje zetten. Het deeg kun je ook nog eens in alle nodige vormen kneden voor de meest creatieve cake pops.

Heb jij een favoriet cake pop recept?

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

16 reacties

 1. Emily van Kampen schreef:

  Ik heb geen favoriete cake pop, want alles wat ik hier zie ziet er fantastisch uit! Misschien moet mijn volgende feest een cake pop feestje worden, want ik zou alles wel willen proberen. Welke cake pop maker gebruik je voor jouw cake pops? Want ze zijn heel mooi van vorm!

 2. Emily van Kampen schreef:

  Oeps! Over de link heen gekeken, ik zie het al: de babycakes van Inventum.

 3. Malou schreef:

  Wat ziet alles er mooi en heerlijk uit. Ik doe op dit moment aan twee suikervrije weken, des te lekkerder ik het vind om hiernaar te kijken!!

 4. Mirne schreef:

  Nog nooit pops gemaakt, maar ook nooit bedacht dat het ook zonder zo’n pop maker kan. Ik ga die bastogne bonbons eens proberen!

 5. MySimplySpecial schreef:

  Wat ziet alles er goed uit! Zelf heb ik eigenlijk nog nooit cakepops gemaakt.

 6. Marlissa schreef:

  Leuke inspiratie zeg! Alles ziet er leuk en lekker uit:)

 7. Jacky schreef:

  Heb pas de cakepopmaker én de chocoladesmelter van Inventum aangeschaft die jij ook hebt. Dus ik kan ze testen ;).

 8. Jenske schreef:

  Beste Laura,
  Wat een super leuk idee die cakepops! Na het lezen van deze blog heb ik direct de cakepopmaker én de chocoladesmelter aangeschaft. Ik hoop dat ze snel binnenkomen want ik kan niet wachten om de recepten uit te gaan proberen!
  Maar ik had nog wel een vraag: kun je gewoon cake-beslag gebruiken voor de cakepops? U heeft in uw basisboek die ik heb aangeschaft ook namelijk leuke cakerecepten staan en die zou ik ook graag in een cakepop willen uitproberen, zou dat kunnen?
  Alvast bedankt voor uw reactie!

  1. Laura schreef:

   Ja hoor, dat kan prima 🙂

 9. julia schreef:

  Hoi Laura,
  Telkens als ik op de link van de gevulde cake pop klik dan opent hij de champagne cake pops.
  Heb je voor mij nog de juiste link?

  1. Laura Kieft schreef:

   Ik heb de link aangepast 🙂

 10. Marjan schreef:

  Ziet er lekker uit! Heb en wil je een recept geven die hartig is en die ik kan klaar maken in cakepop maker? Pizza cakepops ofzo? Hartige cakepops zijn weinig te vinden op het internet.

 11. Maarten Magchiels schreef:

  Je brownies zijn echt super lekker!

  Eerst op mijn werk gemaakt voor de bewoners en hun begeleiding. Ze waren zo in trek dat ik er amper van mocht proeven! ?

  Zo kwam het dat ik er thuis voor mijn gezin ook wilde en ik door stom toeval een variant ontdekte…

  De siroop en basterdsuiker bleek namelijk op te zijn… ?
  en je oven-heerlijke brownies niet maken was echt geen optie meer, dus heb ik speculaas gebruikt.

  Door 75g speculaasjes in het chocolademengsel te verbrokkelen i.p.v. de basterdsuiker
  en de stroop te vervangen door 1el speculoospasta krijg je opnieuw een steengoed recept!

  Nu kan ik eindelijk gemakkelijk brownies maken! ?

  Duizend malen dank aan Laura’s Bakery’s om je super lekker recept met ons te delen !!!

 12. Bianca schreef:

  Hee Laura,

  Ik maak niet de cakepops maar de cakesicles gevuld met oreo en bastogne vroeg me alleen af of ik ze vooraf kan maken en dan kan invriezen. Kan het nergens vinden op internet. Welkicht heb jij het antwoord.

  Ik gebruik candymelts met oreovulling. Hoor het graag!!

  Liefs, Bianca

  1. Laura Kieft schreef:

   Met de vulling kan dat. Maar met chocolade zou ik niet doen, dat gaat niet goed samen met vocht/condens.

   1. Bianca schreef:

    Okee fijn!!! Dankjewel 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *