Mijn favoriete recepten van het najaar

Gepost: 16 november 2016 Laatst bewerkt: 15 juli 2022

Oreo chocolade tulband 1a

Het was een vraag die altijd al veel gesteld werd, maar sinds mijn boek uit is komt hij pas echt veel terug. In ieder interview wordt hetzelfde gevraagd: “Wat is jouw favoriete recept?”. Ik hoef dus niet meer lang na te denken over dat antwoord en roep gelijk dat dit mijn Oma’s appeltaart is. Maar ik heb veel favoriete recepten, en dat verandert dan ook nog eens per seizoen. In deze koude wintermaanden bak ik heel ander soort dingen dan wanneer het zomers lekker warm is en het zonnetje schijnt. Daarom leek het mij wel eens leuk om mijn favoriete recepten van het najaar op een rijtje te zetten. Dit zijn de recepten die ik regelmatig maak. En dat zegt wat, want de meeste recepten maak ik maar één keer, omdat ik graag zoveel mogelijk nieuwe recepten probeer en ontwikkel om met jullie te delen.

oma's appeltaart 3

Oma’s appeltaart

Mijn meest favoriete recept, en dat heeft meerdere redenen. Allereerst natuurlijk gewoon omdat hij zo verschrikkelijk lekker is, het verbaast mij dan ook niet dat dit al jaren het best bekeken recept op mijn blog is. En daar ben ik best trots op, mijn oma denk ik ook wel. Ze moest eens weten dat haar appeltaart zelfs in Australië wordt gebakken en dat er theehuizen zijn die deze taart op de kaart hebben staan. Hoe leuk is dat! Ik heb mijn oma helaas nooit gekend, maar dit is toch wel een hele fijne en lekkere ‘herinnering’ aan haar.

Hier vind je het recept!

appel-kaneel cake noten 2a

Appel-kaneelcake

Ik blijf qua smaken nog even in dezelfde hoek zitten. Mijn appel-kaneelcake maak ik graag en veel. Zeker de laatste weken. Het recept staat ook in mijn boek en wanneer ik bijvoorbeeld ergens ga signeren neem ik deze cake bijna altijd mee. Hoewel het een heel simpel principe is, is iedereen helemaal gek op deze cake. Deze versie met noten is ook zalig!

Hier vind je het recept!

Oreo chocolade tulband 2a

Oreo tulband

In het najaar kies is graag voor warme en wat zwaardere smaken, ook met chocola werk ik dan graag. Nou, aan chocola geen gebrek in deze Oreo tulband! Het resultaat is een hele smeuïge cake met een intense chocoladesmaak. Zo’n cake die lekker aan je tanden blijft plakken en die je nog proeft. Lekker hoor 🙂

Hier vind je het recept!

pepernoten 2

Kruidnoten

Ik ben gek op speculaas in alle vormen, maar zelf maak ik vooral graag kruidnoten. Met een recept waar ik als klein meisje al mee werkte, ik kan er geen genoeg van krijgen! In het najaar sta ik toch best regelmatig ’s avonds dit deeg te maken (en van te snoepen) om er de volgende dag een plaat vol kruidnootjes van te bakken.

Hier vind je het recept!

Boterkoek 3

Boterkoek

Nog zo’n recept dat ik echt heerlijk vind, boterkoek! De liefde voor boterkoek is mij met de paplepel ingegoten door mijn vader. Hij is denk ik wel de grootste liefhebber van boterkoek die ik ken. Samen met hem maakte ik dan vroeger dan ook wel eens boterkoek. Toen nog uit een pakje, tegenwoordig gebruik ik gewoon mijn eigen recept. Tot groot genoegen van mijn vader.

Hier vind je het recept!

Zo, dit zijn mijn favoriete recepten die ik elk najaar weer graag bak. Heb jij ook van de recepten die je juist in een bepaald seizoen graag maakt? Ik ben benieuwd!

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

12 reacties

 1. Margot schreef:

  Appeltaart en boterkoek wil ik snel weer eens maken!

 2. Nicole schreef:

  Oh dat zijn inderdaad lekkere recepten!

 3. Riekie Buitenkamp schreef:

  Ik heb al meerdere keren je Oreo cake gebakken,iedereen vindt hem overheerlijk. Mijn kleindochter wil dat ik er twee bak om op school te trakteren. Dat gaan we zeker doen. Bedankt voor al je heerlijke recepten en die ook niet te ingewikkeld zijn.

 4. Carla Kouwenhoven schreef:

  Staan al deze recepten ook in je nieuwe bakboek?

 5. Henk schreef:

  In deze tijd van het jaar: taai-taai, gevuld speculaas en natuurlijk óók appeltaart.
  Onze buren hebben nog de echte oude goudrenetten in hun boomgaard staan en die blijven mijn favoriete appels om mee te bakken.

 6. samantha schreef:

  appeltaart stond eigenlijk voor vandaag op het lijstje (verjaardag van mn ma) helaas ben ik ziek, en had ik gister bolussen gemaakt
  de boterkoek, die is heerlijk, en echt favoriet hier!
  wist je dat ik door jouw boterkoek begonnen ben met bakken?
  op een zaterdag verveelde ik me, ik kwam foody tegen, en toen jouw boterkoek recept!
  alle ingredienten had ik , dus ging ik bakken (ik had nooit iets met bakken)
  ondertussen puilt de keuken uit van de ingredienten, vormen en hulpstukjes!
  het is een van mijn grootste hobby’s waar ik bijna iedere dag gebruik van maak (we zijn met 5 man , het komt wel op 😀 )
  ik ben niet meer gestopt met bakken, het laatste recept wat ik nu heb gemaakt is de zeeuwse bolussen van rutger, en de vanillecake (met cacaopoeder) van jou 🙂
  ik begin verder steeds meer plezier te krijgen in het broodbakken!

  1. Laura schreef:

   Wat leuk om te lezen hoe je bent begonnen met bakken!

 7. Anne schreef:

  Gelijk inspiratie voor het familieweekend in December! Heerlijk, leuk en niet te moeilijk om te maken, top!

 8. De oreotulband staat voor aankomende Kerst op het menu. Lijkt me zo lekker <3

 9. Carla schreef:

  Hoi Laura,

  Leuk om jouw favo lijst te zien!
  Wat ben ik blij dat ik indertijd, toen ik op mijzelf ging wonen, het recept van de appeltaart aan mijn moeder heb gevraagd! Anders was het voor eeuwig verloren gegaan. En zeker weten dat Oma beretrots op je zou zijn!!!!!!!!!!!!
  Xus,
  Car

 10. Candy schreef:

  Mmmm die appel-kaneel cake! heerlijk. De perfecte combinatie in het najaar!

 11. Jocelyn schreef:

  Ik vind het altijd zo grappig dat bijna iedereen appeltaart als favoriet heeft, terwijl het zo’n gemakkelijke taart is om te maken. Ik ben er inmiddels wel erg secuur in want niemand bakt zulke lekkere appeltaarten als mijn moeder, zelfs haar zus niet die precies hetzelfde recept gebruikt. Hoe dat kan weet ik ook niet haha.

  Pepernoten heb ik laatst ook meerdere keren gebakken in mijn studentenkeukentje. Vaak waren ze al op voordat ze helemaal afgekoeld waren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *