Cookie dough bonbons

119

cookie dough bonbons 1a

Soms zijn simpele ideeën de lekkerste. Zo was dat ook bij deze cookie dough bonbons. Rauw koekjesdeeg, je kunt mij er voor wakker maken! Ik vind het heerlijk maar weet best dat je in verband met de rauwe eieren beter niet te veel kan snoepen tijdens het koekjes bakken. Om dit ‘probleem’ te verhelpen heb ik jullie al eerder een recept voor eetbaar koekdeeg gegeven, ideaal! Maar waarom niet verder experimenteren met dit recept? Ik kan eindeloos veel recepten bedenken waarin ik het koekdeeg kan verwerken maar ben simpel begonnen door ze om te toveren tot bonbons. Simpel, maar zó lekker!

cookie dough bonbons 2a

cookie dough bonbons 3a

Cookie dough bonbons

Maak met dit recept zelf cookie dough bonbons van eetbaar koekdeeg met chocolate chips. Hier gebruikt ik pure chocola maar je kunt prima variëren!
Porties: 20 bonbons

Ingrediënten

Instructies

  • Begin met het maken van het cookie dough, dit kun je prima al een dag van te voren maken. Draai balletjes van het koekdeeg die je in de koelkast zet. Heb je haast? Dan kun je ze ook even in de vriezer zetten. Ik liet ze ongeveer een uur in de koelkast staan voor ik weer verder ging.
  • Voordat je je balletjes koekdeeg uit de koelkast haalt, smelt je de chocola. Smelt 200 gram van de chocola au bain marie. Wanneer dit helemaal is gesmolten haal je de kom van het pannetje af en voeg je hier de rest van de chocola aan toe. Blijf rustig roeren tot de rest van de chocola ook is gesmolten. Is je chocola nu nog te dik om in te dippen? Dan kun je die eenvoudig nog wat dunner maken.
  • Haal niet alle balletjes tegelijk uit de koelkast maar haal er steeds 3 of 4 tegelijk uit. Zo blijven ze koud en behouden ze goed hun vorm. Dip deze in de chocola en haal er uit met een (chocolade) vork, laat de overtollige chocola eraf druipen en leg de bonbon op een vel bakpapier. Wil je de boel wat opfleuren met sprinkles? Strooi die dan nu over de koekjesdeeg bonbons.
  • Laat de chocola volledig uitharden.
Bewaren

 Lees hier hoe je de bonbons het beste kan bewaren.

cookie dough bonbons 4a

En nu: smullen maar!

Heb jij al eens cookie dough bonbons gemaakt?

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

31 reacties

  1. Anoeska schreef:

    Oooh what are you doing to me? Dat ziet er verrukkelijk uit!

  2. Mirne schreef:

    Mijn vriend is gek op rauw koekdeeg, ik zag al een keer de brownies met een laag koekdeeg, maar deze gaan ook op m’n lijstje!

  3. Miss Happinez schreef:

    Dit ziet er echt goddelijk uit 🙂

  4. MySimplySpecial schreef:

    Dit staat al een tijdje op mijn lijstje om te maken!

  5. Petra schreef:

    Wat een leuk idee…..ik moet mijzelf nu dus echt beheersen om niet gelijk aan de slag te gaan…

  6. Lisanne schreef:

    Oooh, dit ziet er echt onwijs leuk en lekker uit! Ik. Wil. Dit. Maken. Het staat ook zo mooi op die roze schaal – schaal of standaard? hoe noem je het precies?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ja leuk (en lekker!) hè? Het staat op een taartstandaard 🙂 gekocht bij sweettableshop.com

  7. Maxime schreef:

    Dit ga ik binnenkort voor mijn familie maken!

  8. monique schreef:

    Ziet er echt heerlijk uit! 🙂

  9. Samantha schreef:

    Ga ze vandaag maken Laura! Ben benieuwd!

    1. Laura's Bakery schreef:

      Leuk Sam! Ben benieuwd hoe je ze vindt 😀

  10. Michelle schreef:

    Ik ben meteen aan de slag gegaan… ben benieuwd! !

  11. Nicole schreef:

    Dat ziet er lekker uit!!! Hoe lang kun je ze ongeveer bewaren? Als dat lukt tenminste…

    1. Laura's Bakery schreef:

      een weekje blijven ze zeker wel goed hoor.

  12. Celine schreef:

    Ziet er lekker uit. Kan geen kwaad met rauw deeg??

    1. Laura's Bakery schreef:

      In dit deeg zit geen ei verwerkt, kan zeker geen kwaad.

  13. Yasmin schreef:

    Hoii ik heb een vraagje,
    kan je de chocolade op een bepaalde manier laten stollen zodat je geen platte onderkant krijgt?
    Nu ligt een deel op het bakpapier en dat wordt plat.
    Ik ben van plan dit te maken voor een bake sale bij mij op school.
    Ben benieuwd!

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dan zou je er cakepops van moeten maken, dus op een stokje.

  14. Annelies schreef:

    Hoi Laura!
    Ze zien er super lekker uit! Ik wil ze graag maken en uitdelen op mijn feestje volgende week, maar die kan ik de dag zelf niet maken. Hoelang kan je deze in de koelkast bewaren?
    Bedankt voor dit geniale idee! 😀
    xx uit België

    1. Laura's Bakery schreef:

      Je kunt ze best 2-3 dagen van tevoren maken hoor 🙂

  15. marijke schreef:

    Hoi Laura, ik de koekjes gemaakt! Heeeerlijk
    maar kan ik ze nu ook in vriezen? En als dat kan hoelang?

    Gr Marijke

  16. marijke schreef:

    Hoi Laura, ik de bonbons gemaakt! Heeeerlijk
    maar kan ik ze nu ook in vriezen? En als dat kan hoelang?

    Gr Marijke

    1. Laura schreef:

      Ja hoor, geen probleem. Luchtdicht afgesloten kun je ze wel 3 maanden bewaren in de vriezer.

  17. Jocelyn schreef:

    Heerlijk recept! Ik heb ze gisteravond gemaakt. De bolletjes (voor het dopen in chocolade) netjes afgewogen op 16 gram, zodat ze allemaal even groot zouden worden. Heb er 20 bolletjes van kunnen maken. Voor de gesmolten chocolade heb ik 2/3 puur en 1/3 melk gebruikt, en daarna versierd met witte/pure hagelslag. Ze zijn echt heerlijk, maar zo machtig! We kunnen er de komende dagen lekker van smullen 🙂 Dankjewel voor je recept!

  18. Natasja schreef:

    De bolletjes staan in de koelkast! Stiekem al een geproefd! Heerlijk!
    Nu nog even wachten tot ik de chocola kan gaan smelten!

  19. monique schreef:

    Hoe lang kun je de bonbons bewaren?

    1. Laura Kieft schreef:

      een weekje (in de koelkast, in een afgesloten bakje)

  20. Samantha schreef:

    Vandaag de bonbons gemaakt (super quarantaine food! Haha), ze smaken heerlijk ee kids genieten volop bij het maken van… maar hoe krijg je alleen de vorkjes kant op de onderkant? Nu had ik allemaal gaten op de bovenkant, zag er toch minder mooi uit.
    Thnx!

    1. Laura's Bakery schreef:

      Je kunt het ook met saté prikkers doen. En over dat ene gaatje doe je dan weer de topping 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *