Kaneel ballen

17 september 2012
49

Vorige week vertelde ik dat je met de cakepop maker niet alleen maar cake pops hoeft te maken, ik liet deze kaneel ballen al even vallen. Ze zijn echt ontzettend simpel om te maken en ook nog eens ontzettend lekker! Lees snel verder zodat je zelf ook snel aan de gang kunt gaan!

Maak een een ‘basis beslag’, dit kan volgens recept of met een mix. Ik gebruikte de Funcakes cupcake mix. Breng dit beslag op smaak met kaneel en kaneelsuiker (AH XL). Doe het beslag in een spuitzak en bak ze in de cakepop maker. Ik heb dezelfde baktijden gebruikt als bij deze pops.

Tussendoor kun je vast je kaneelsuiker klaarmaken om straks de balletjes doorheen te rollen. Je neemt gewoon een schaaltje met kristalsuiker waar je naar smaak kaneel aan toevoegt. Roer dit er goed doorheen en zet het schaaltje kaneelsuiker vast klaar naast de cakepop maker.

De kaneel ballen heb ik steeds per zes gebakken, minder dan mogelijk is dus. Waarom zul je je afvragen? De kaneelsuiker waar je de balletjes na het bakken doorheen gaat rollen blijft beter plakken als de balletjes nog warm zijn. Als je er wel twaalf bakt heb je de ene helft in de suiker gerold terwijl de andere helft al te veel is afgekoeld, daarom bak ik ze per zes.

Zoals gezegd, na het bakken rol je de balletjes door je schaaltje met kaneelsuiker. Eenmaal bedekt met suiker leg je de balletjes op een bord met een velletje keukenpapier.

En zie hier: in een handomdraai heb je overheerlijke kaneel ballen gemaakt! Als ze nog een beetje lauw zijn, zijn ze niet te versmaden. Maar ook koud zijn ze erg lekker.

Ook erg lekker bij een toetje; bolletje roomijs met aardbeien en kaneelballen. Heerlijk!

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

12 reacties

  1. Joke schreef:

    Leuk en lekker en ze waren inderdaad erg lekker bij het toetje 😉
    Prachtige foto’s heb je weer gemaakt!

    Liefs, Mam ♥

  2. de Bakmadam! schreef:

    Hmm, dat klinkt lekker én eenvoudig, goed idee. Die ga ik ook een keertje proberen, merci voor de tip 🙂

  3. Caroline schreef:

    Laura, wat ziet het er heerlijk uit en wat een prachtige foto’s !

  4. Angélique schreef:

    Dat ziet er heerlijk uit en wat heb je het weer smakelijk gefotografeerd!

  5. HandmadebyHelen schreef:

    Hoi Laura,

    Wat leuk om te zien dat je een kaneelvariant hebt gemaakt met de cakepopmaker! Geïnspireerd door je suikerlaagje ben ik dit ook gaan proberen, om mijn appelcake balletjes, maar de suiker blijft absoluut niet plakken.
    Je tip om ze per 6 te bakken heb ik gevolgd, maar plakken doet het niet. Heb je nog meer tips?

    Groetjes, Helen

  6. ann schreef:

    Hoi hoi,
    Ik zou dit receptje ook eens willen uitproberen, maar waar kan je die kaneelsuiker kopen?
    Groetjes, Ann

    1. Laura's Bakery schreef:

      Hoi Ann,
      Ik heb het bij een AH XL gekocht, maar die hebben het volgens mij niet meer. Heb het een hele tijd terug ook bij c1000 (volgens mij) gezien, naast de perensuiker van hetzelfde merk. Vreemd genoeg ook nog op de groente afdeling.
      Liefs, Laura

  7. Denise schreef:

    Hoi Laura,
    Vandaag je Blog ontdekt! Ik ben fan!!
    Ze zien er heerlijk uit!!
    Jammer dat ik geen cakepop maker heb.. Toch eens kijken hoe door zoiets is!

  8. Ciska schreef:

    Heerlijk die kaneelballen! Ik krijg er alleen niet zo’n mooi suikerlaagje omheen ondanks dat ze gelijk uit de popcakemaker in de suiker gaan.

  9. monique schreef:

    Weer een leuk idee. Ik ga het zeker uitproberen!

  10. monique schreef:

    De kaneelsuiker is bij Jumbo te koop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *