Confetti verjaardagstaart

80

Confetti verjaardagstaart

Vandaag bestaat Laura’s Bakery dan echt 5 jaar! Gisteren kondigde ik al een feestweek met gave winacties aan en blikte ik terug op 5 jaar bloggen. Omdat bij feest ook taart hoort, besloot ik speciaal voor het 5-jarig jubileum van mijn blog een gave verjaardagstaart te maken. Talloze ideeën had ik al bedacht, maar er eentje uitkiezen bleek lastiger dan ik dacht. Tot ik het boek Taarten in Stijl zag dan, ik wist gelijk dat ik iets met deze technieken wilde doen. Uiteindelijk werd het een combinatie van eigen ideeën en de technieken in het boek. Ik ben gegaan voor een confetti verjaardagstaart. Deze taart heeft niet alleen sprinkles bovenop, maar ook in de cake zelf!

Confetti verjaardagstaart

Confetti verjaardagstaart

Confetti verjaardagstaart

Confetti verjaardagstaart

Confetti verjaardagstaart

Met deze vrolijke confetti verjaardagstaart maak je overal een feest van. De sprinkles aan zowel de buiten- en binnenkant van de taart zorgen daar voor!
Porties: 9 personen (15 cm taartvorm)

Ingrediënten

  • 225 gram ongezouten roomboter
  • 250 gram fijne kristalsuiker
  • 4 eieren, gesplitst
  • 2 tl vanille extract
  • snuf zout
  • 225 gram zelfrijzend bakmeel
  • 120 ml melk
  • 40 gram confetti sprinkles

Decoratie

  • 1 recept vanille botercrème
  • gele kleurstof (of een andere kleur die jij mooi vindt)
  • sprinkles
  • topper naar keuze, ik gebruikte een gedecoreerd koekje

Extra nodig

  • ronde bakvorm van 15 centimer (3 stuks is nog makkelijker)
  • paletmes
  • deegschraper
  • spuitzak met kleine stervormige spuitmond

Instructies

  • Mix boter en 175 gram van de suiker romig. Voeg de eidooiers één voor één toe en mix tot deze helemaal zijn opgenomen. Voeg nu de snuf zout en het vanille extract toe en meng er doorheen. Mix de melk en het zelfrijzend bakmeel afwisselend in delen toe.
  • Klop in een aparte kom de eiwitten en de rest van de suiker bijna stijf. Spatel dit voorzichtig door het cakebeslag heen. Voeg de sprinkles toe aan het beslag en spatel deze er doorheen.
  • Ik heb maar één bakvorm van 15 centimeter, dus verdeelde ik het beslag over de vorm en twee kommen. Weeg het desnoods af op een keukenweegschaal zodat je weet dat elke cakelaag straks even groot is.
  • Bak elke cakelaag in 30 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte) gaar en goudbruin.
  • Terwijl de cakelagen staan te bakken, kun je de botercrème vast maken volgens recept. Kleur de crème in een kleur naar keuze.
  • Wanneer de cakelagen volledig zijn afgekoeld, kunnen ze gestapeld en gevuld worden. Leg de eerste plak cake met de onderkant naar beneden op een taartplateau. Verdeel 3-4 flinke eetlepels van de crème over de cakelaag. Plaatst een tweede cakelaag op de crème en verdeel hier weer een nieuwe laag crème over. De laatste cakelaag plaats je bovenop met de onderkant naar boven. Dan is die gelijk mooi recht.
  • Smeer de taart glad af met een dun laagje crème. Het is niet erg als je op dit punt de cake nog door de crème heen ziet. Het gaat er om dat je een basislaag hebt zonder losse kruimels.
  • Na die eerste laag breng je een dikkere laag crème aan, probeer overal een gelijke hoeveelheid aan te brengen. Als hij rondom helemaal is ingepakt ga je de taart strak maken. Dit kan met een spatel of met de rechte kant van een deegschraper. Zet deze recht tegen de taart aan en strijk de taart rondom helemaal glad. Vergeet niet de bovenkant mee te nemen. Zet niet te veel druk op de schraper, je wilt de laag crème niet verwijderen.
  • Het klinkt een beetje gek, de taart glad maken om er vervolgens strepen in te trekken. Maar met een gladde basis krijg je nu eenmaal het mooiste effect. De verticale strepen zijn makkelijk te maken. Zet een paletmes tegen de onderkant van de taart en trek deze in een rechte lijn naar boven. Verplaats de spatel een stukje naar rechts en herhaal dit. Werk de taart rondom helemaal af.
  • Vul een spuitzak met de overgebleven crème. Spuit rondom langs de rand van de taart kleine toefjes. Strooi wat sprinkles over deze toefjes en plaats de topper in het midden van de taart.
Bewaren

De taart kan je 2-3 dagen in de koelkast bewaren. Zorg dat de taart in een afgesloten doos zit of onder een stolp of iets dergelijks.

Confetti verjaardagstaart

Tadaaa, ziet deze confetti verjaardagstaart er niet feestelijk uit? Ik vind hem super feestelijk! Perfect om het 5-jarig jubileum van Laura’s Bakery mee te vieren.

Het recept dat ik gebruikte voor de cake komt uit het boek Taarten in Stijl en is wat compacter dan mijn basisrecept voor cake. Het resultaat was wel heerlijk smeuïg en werd hier door ieder testpersoon goedgekeurd!

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

96 reacties

  1. Alie schreef:

    Ziet er fantastisch uit. Gefeliciteerd Laura!

  2. Joyce schreef:

    Proficiat! De taart ziet er inderdaad mooi feestelijk uit. Ik vind de afzonderlijke laagjes misschien wel wat aan de dikke kant. Zou je die niet elk nogmaals in 2 kunnen doen zodat je een taart met 6 lagen krijgt?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat kan zeker, maar deze lagen zijn echt niet dik hoor. Ze zijn zo’n 3cm denk ik, het lijkt misschien meer omdat het taartje zelf maar 15 cm in doorsnede is 😉

      1. Nelleke schreef:

        Hoi, is dat recept voor alle 3 de lagen van de taart of moet je het recept 3 x doen?

        1. Laura Kieft schreef:

          Het recept is voor de gehele taart, 3 lagen dus.

  3. Michelle schreef:

    Wow, wat een mooie taart! En gefeliciteerd met je blogverjaardag!

  4. Dinja schreef:

    Wat een leuke taart – als die voor mijn neus stond dan nam ik gelijk een hap!

  5. judith schreef:

    gefeliciteerd met je 5 jarige bestaan:)

  6. Merel schreef:

    Zoveel sprinkles :3

  7. Michelle schreef:

    Wauw wat een mooie taart! En hoe je het uitlegt is het nog geen eens een onmogelijke taak! Ik ga hem eens proberen 😀

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat is de bedoeling 😉 Veel plezier met maken, je zult zien dat het echt niet moeilijk is!

  8. Ellen schreef:

    Wauw, ik sta elke keer verbaasd te kijken naar je creaties! Fantastisch!

  9. linda schreef:

    Leuke taart, Laura! Ga hem zeker eens als verjaardagstaart voor één van de kleinkinderen maken!

  10. Anita schreef:

    Hoi Laura,

    Gefeliciteerd!! Ik vind je site geweldig!
    Leuke taart, ik krijg in onze supermarkt geen kleurstof gevonden, zijn die wel gewoon in de supermarkt te koop? Of waar kan ik die anders halen?

    Groetjes Anita

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dr. Oetker heeft een setje met kleurstoffen. Anders kun je het bij de toko of taartdecoratie winkel kopen.

  11. Nies schreef:

    gefelicitaaaaaaaaart! Wat een super leuke taart! Ik sla ik op

  12. mandy schreef:

    Gefeliciteerd met je 5 jarig bestaan groetjes mandy

  13. Louise schreef:

    Gefeliciteerd, 5 jaar dat is een hele mijlpaal!! Niet alleen deze taart ziet er sfeervol uit, maar je hele site. Goed gedaan!

  14. ohladybake schreef:

    proficiat laura!
    en een ongelooflijk leuke taart!
    liefs

  15. Margot schreef:

    Dat ziet er feestelijk uit!

  16. ine deuss schreef:

    Gefeliciteerd ,Laura
    De taart ziet er mooi uit liefs Ine

  17. Carla schreef:

    Nogmaals gefeliciteerd Laura!!!
    Wat leuk een knalgele taart, nog nooit eerder gezien!
    Hij oogt fris, vrolijk en heel feestelijk en moet ongetwijfeld heel lekker zijn!.
    Leuk ook de standaard, waar je, denk ik, elke keer een ander lint door heen kunt vlechten!

  18. Linda schreef:

    Hoi Laura.
    Wat een prachtige taart.
    Maar het lijkt net of de cake niet helemaal gaar is,of hoort dit zo!

    1. Laura's Bakery schreef:

      Hoi Linda,
      Hij is wel helemaal gaar, maar zoals ik al zei vrij compact en smeuïg. Juist omdat hij smeuïg is zie je dat er iets vochtigere delen zijn in de cake, wat er dan weer misschien op lijkt dat hij niet gaar is. Lang verhaal, maar hij is dus gewoon gaar 😉
      Groetjes, Laura

  19. Cindy schreef:

    Laura, van harte gefeliciteerd met het vijf-jarig bestaan van je blog. Ik volg je al een hele tijd en maak ook regelmatig je recepten. Onlangs heb ik nog de pizza-muffins gemaakt voor een hightea met collega’s. Morgen ben ik jarig en maak ik de aardbeienkwarktaart met mascarponecreme en je stroopwafeltaart. Ik ben benieuwd hoe ze zullen smaken.

  20. Destiny schreef:

    Gefeliciteerd!!!
    Ik volg je pas net en kan je recepten en tips goed gebruiken.
    Ik was al helemaal dol op bakken en koken, maar zo krijg ik weer genoeg inspiratie om aan de slag te gaan. Ik heb wel een klein vraagje, kan het ook in een springvorm van 24 centimeter? Ik heb zo een kleine vorm niet thuis. Ik neem aan dat het wel kan, maar dat dan de taart alleen wat lager wordt. Is dit ook zo of kan een springvorm van 24 centimeter niet?
    Groetjes,

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dit kan zeker, je kunt het recept dan ook prima omrekenen naar een 24 cm vorm: http://www.handigebaktips.nl/recepten-omrekenen/

  21. Jolanda schreef:

    Hieperdepiep Hoera! 🙂
    Dat er nog vele leuke (en lekkere) blogjaren mogen volgen!
    Gefeliciteerd!

  22. Gabriëlle schreef:

    Gefeliciteerd met deze mijlpaal, alweer 5 jaar! Ik lees elke keer met plezier de mailtjes die ik van je ontvang. Helaas, kan ik ze niet allemaal maken omdat je regelmatig in je recepten eieren verwerkt. Heel soms kan ik de eieren vervangen door iets anders. Maar soms mislukken daardoor bepaalde gerechten ook. Is natuurlijk niet erg, want ook ik leer daar elke keer weer van! Ik hoop nog heel veel van je te mogen gaan lezen. Alles ziet er keurig en lekker uit!! Groetjes 🙂

  23. Jellie schreef:

    Hartelijk Gefeliciteerd met je 5e verjaardag. De taart ziet er leuk uit. Misschien een tip: i.p.v. boter gebruik ik altijd zonnebloemolie. Het cake beslag blijft dan lekker zacht en soepel als het gebakken is. Ik wens je veel succes in de toekomst. Groetjes Jellie

  24. Kübra schreef:

    Leuke taart hey =)

  25. Fadje schreef:

    Geweldig recept! Deze ga ik binnenkort maken, maar dan in licht groen!

  26. An schreef:

    Wat een prachtige machine, 1 van roestvrij staal zou perfect in mijn keuken passen, in mei zitten we met 3 jarigen, wordt heel veel taart, cupcakes e.d. bakken, zou goed van pas komen. Veel succes en met dank voor alle lekkere baksels.

  27. Linda schreef:

    Ten eerste wat een gave actie!!

    Ik zou als eerste een lemon-meringue pie maken. Die is super lekker en fris maar tot nu toe altijd in een restaurant gegeten. Mijn huidige keukenmixer vind het mixen van zoveel eiwitten niet zo leuk. Een ander voordeel is dat ik dan ook voor het eerst mijn blindbakbonen kan gebruiken!!

    De kleur pistache zou perfect staan in mijn toekomstige eigen keuken en tot die tijd mogen mijn ouders er ook nog van genieten. Oftewel Kitchenaid is een top machine!!

    Fingerscrost!!

  28. Anita schreef:

    Ha Laura,

    Hartelijk gefeliciteerd!
    Op naar de volgende vijf jaar en de volgende…..
    Ga zo door.
    Fantastisch zo als je je blog bij houdt.

    Een hartelijke groet van
    Anita

  29. Lysanne schreef:

    Gefeliciteerd! Ik volg je site/blog al een hele tijd. Iedere keer plaats je weer heel leuke nieuwe recepten.

  30. linda schreef:

    Hey Laura, een vraagje. In je verjaardagstaart staat bij ingrediënten confetti sprinkles. Bedoel je daar de confetti mix( lijkt wat ouwelachtig) zoals bij de leukste taartenshop of van die kleine smartie -achtige bolletjes die je bij AH vindt? Zou deze taart graag voor mijn jarige kleindochter maken.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Harde suikersprinkles zijn het. Plat inderdaad, die koop je bv bij DLTS. Het is geen ouwel, maar ik denk dat je die wel bedoeld.

      1. Linda schreef:

        Dankjewel!!

      2. Lobke schreef:

        Hoi Laura,

        Mijn dochter vond haar gele confettiverjaardagstaart van vorig jaar zó leuk, dat ze deze voor jaar 4e verjaar opnieuw wil :).
        Mijn vraag is: kan ik ook roze botercrème maken? Heb ik dan rode kleurstof nodig en begin ik dan met een beetje om te kijken wanneer het mooi roze wordt?
        Ik hoor het graag, morgen ga ik de laatste boodschapjes doen en de taart maken. Alvast bedankt!

        Groetjes Lobke

  31. Moniek Rump schreef:

    Hoi Laura,
    Wat ontzettend leuk dat je mijn boek ‘getest’ hebt! Je taart is prachtig, en natuurlijk van harte gefeliciteerd met je 5-jarig jublieum!
    Toen ik mijn boek schreef heb ik enorm zitten schaven aan de recepten. Vooral een ‘gewone’ vanillecake steekt heel nauw. Ik heb recepten uitgeprobeerd met melk, karnemelk, gesplitste eieren, het klassieke cakerecept, en na veel blindtesten (met dank aan zonen, vrienden en familie) kwam deze als beste uit de test. Vooral door de eieren te splitsen wordt de cake veel smaakvoller.
    Een andere favoriet is de red velvet, erg lekker met een creamcheese vulling en gezoet kokosschaafsel als afwerking!
    Veel succes verder met je blog, en op naar de volgende vijf jaar!

    Hartelijke groet,

    Moniek

    1. Laura's Bakery schreef:

      Hoi Moniek,
      Het was hartstikke leuk om ermee aan de slag te gaan. Ik wilde dat al ontzettend lang eens maken, maar je boek trok me over de streek om het nu eindelijk eens uit te voeren. Qua smaak vonden wij de cake allemaal perfect! Enige was dat hij op het oog te compact er uit zag, nog maar eens een keertje proberen dus 🙂
      Groetjes, Laura

  32. Muriel schreef:

    Wow, helemaal geweldig. Heb het boek ook gelijk besteld toen ik het op je blog voorbij zag komen. Na de nodige marsepein taarten de afgelopen weken, staat deze nu op mijn verlanglijstje om te maken.
    En natuurlijk gefeliciteerd met het vijfjarig bestaan van je blog. Ik lees het dagelijks en leer er een hoop van 🙂

  33. amber schreef:

    heyy
    waar heb jij deze sprinkles gekocht???

    1. Laura's Bakery schreef:

      Bij een taartdecoratie winkel, weet niet meer welke helaas.

  34. Patty schreef:

    hoi!
    Ik had deze taart vorige week met m’n verjaardag gemaakt. Ik had confetti bij de Hema gekocht, maar na het bakken was er niets meer zichtbaar vd confetti in het beslag. Enig idee waardoor dit komt?
    Groetjes

    1. Laura's Bakery schreef:

      Waarschijnlijk heb je confetti die van zichzelf wit is en alleen een gekleurd laagje heeft? Dit is niet echt goede kwaliteit om te gebruiken als je het mee wilt bakken. Je kunt beter suikerstrooisels kopen die helemaal gekleurd zijn.

  35. Iris schreef:

    Hoi Laura. Twee weken geleden heb ik deze taart gemaakt, maar je zag de confetti niet 🙁 heb jij deze gebruikt? http://www.deleukstetaartenshop.nl/funcakes-mini-confetti-mix-60-gr Groetjes, Iris

    1. Laura schreef:

      Ik heb een andere gebruikt, maar deze soort is wel vergelijkbaar.

  36. Elise schreef:

    Wat een leuke vrolijke taart! Ik ga ‘m maken voor mijn zusjes verjaardag! Vraagje: waar heb je die confettie op en in de taart vandaan?

    1. Laura schreef:

      Die kun je bij verschillende taartdecoratie winkels kopen (ik heb die van mij gekregen, weet niet precies waar ze vandaan komen)

  37. Linda schreef:

    Hoi Laura,

    Kan ik deze taart ook 1 dag vooraf maken en buiten de koelkast bewaren?

    1. Laura schreef:

      Ja hoor, geen probleem. Probeer hem wel op een koele plek buiten de koelkast te zetten en eventueel af te dekken.

  38. Mandy schreef:

    Hoi Laura, Ik zou deze leuke taart voor mn dochter haar 6e verjaardag willen maken
    voor 24 kindjes. Heb je hier ook mogelijkheden voor? dus een grotere doorsnede maat?
    Groetjes, Mandy

    1. Laura schreef:

      Jazeker, met dit artikel kun je de recepten eenvoudig omrekenen naar een grotere maat 🙂 http://www.handigebaktips.nl/recepten-omrekenen/

  39. Marthe schreef:

    Hallo Laura, wat een geweldige vrolijke taart! Ik zou deze graag ook eens maken. Wat ik mij nog afvraag is welke spuitkop je best gebruikt om zo’n resultaat te bekomen?

    1. Laura schreef:

      Ik gebruik van 1M van Wilton

  40. Irene schreef:

    Hoi Laura,
    wat een super leuke taart! Ik krijg meteen zin om hem te gaan maken! Ik ga de taart onthouden, want de verjaardag van mijn dochter komt er al bijna aan.
    Kan de taart ook een dag van te voren gemaakt worden? Blijft hij mooi en lekker in de koelkast tot een dag later?
    Groetjes, Irene

    1. Laura schreef:

      Je kunt hem prima een dag van tevoren maken hoor! Ik zou hem buiten de koelkast bewaren. Even afdekken en op een koele plek zetten.

  41. Chantal schreef:

    Hoi Laura,

    Ik heb een vraag over de botercreme. Als ik je artikelen goed heb begrepen vul je doorgaans een taart met wat zachtere botercreme (zoals de vanillebotercreme waar je naar linkt), en smeer je een taart af met stevigere 1:1 botercreme, om daarna te bekleden met marsepein/fondant.
    In het recept hierboven benoem je in je recept alleen de vanillebotercreme, die het gele kleurtje krijgt, en vul je daar niet alleen de taart mee, maar smeer je de taart hier ook mee af. Begrijp ik hieruit dat wanneer je een taart decoreert met (een leuk kleurtje) botercreme, zonder dat daar nog wat overheen komt, dat je dan voor het afsmeren wel de zachtere (vanille)botercreme moet gebruiken??

    Kan je die botercreme-taart dan vervolgens nog wel decoreren met bijvoorbeeld icing of is de buitenlaag daar dan te zacht voor? Ik meen namelijk dat ik hier wel eens een voorbeeld van had gezien (een afgesmeerde taart met van icing nog een spinneweb erop gemaakt bijvoorbeeld).

    1. Laura schreef:

      De 1:1 botercrème gebruik je inderdaad alleen als je hem bekleedt met fondant of marsepein. Met icing kan wel, maar dan zou ik hem eerst even in de koelkast zetten zodat hij steviger wordt.

  42. Désirée schreef:

    Hoi Laura,
    Wat een geweldig leuke taart. Echt feestelijk!
    Zelf ben ik niet zo’n fan van botercreme. Kan ik de taart ook vullen met jam en/of gele room? Zo ja, hoe zou jij dat dan doen? En wel bekleden met de botercreme? Dat ziet er wel zo leuk uit.

    Groetjes Désirée

    1. Laura schreef:

      Thanks! Je kunt zeker andere vullingen gebruiken en gewoon afsmeren met botercreme. Ik weet alleen niet hoe banketbakkersroom en botercrime samen smaken, dat heb ik nog nooit geprobeerd.

  43. Else schreef:

    Hoi Laura,

    Wat een supergave taart! Ik wil deze graag maken voor m’n verjaardag (donderdag).
    Ik heb alleen niet zo’n kleine bakvorm.. Kan de taart ook in een 24cm bakvorm gemaakt worden?
    Zo ja, zijn de baktijden/ warmte van de oven dan anders, of gelijk?
    Groetjes

    1. Laura schreef:

      Kan ook, je krijgt dan dunnere lagen en die hoeven dus ook minder lang in de oven.

  44. Irene schreef:

    Hoi Laura,
    Ik ben helemaal fan van deze taart. Maar het lijkt me ook leuk om zo’n taart te maken die helemaal bedekt is met sprinkels. Echt helemaal rondom. Ik lees daar verschillende dingen over. Ook qua cake. Heb jij daar advies voor? Is het voor zo’n taart verstandig om dit recept voor cake en botercreme te gebruiken of kan ik daarvoor beter een cake biscuit maken (zoals in je cake biscuit recept)?
    Groetjes, Irene

    1. Laura schreef:

      Beide kan, maar als je de taart door de sprinkles wilt rollen om hem te bedekken is een cake handiger.

  45. HansjePansje schreef:

    De taart ziet er echt geweldig uit! Kun je het cakebeslag ook vervangen voor “normaal” cakebeslag? Is het dan evenveel als je het recept 1 keer doet?

    1. Laura Kieft schreef:

      Je kunt ook andere recepten gebruiken ja, zo het dan x 1,5 doen.

  46. Ilone schreef:

    Hoi Laura,

    Is het ook mogelijk om de taart in de diepvries te bewaren voor 5 dagen?

    1. Laura Kieft schreef:

      Ja hoor, dat kan.

  47. Evelien Jongenburger schreef:

    Hoi Laura,

    wat schrijf je leuke recepten. Heb erg zin om aan de slag te gaan. Ik wil jouw confetti taart gebruiken om een kasteel te bouwen (4 lagen, 2 vierkant, 2 rond) omdat het decoreren ook wat tijd in beslag zal nemen, wil ik donderdag avond cake lagen bakken, zaterdag avond boter creme maken en erop smeren, zondag middag afdecoreren en opeten. Kan ik de cake dan het beste tussentijds invriezen? ik ben bang dat de cake droog wordt anders…

    Bedankt alvast voor je tip (als je tijd hebt 🙂 )

    1. Laura Kieft schreef:

      Zou hem niet invriezen. Na afkoelen gelijk goed luchtdicht verpakken in een zak of in folie, dan kan dat prima 🙂

      1. Evelien Jongenburger schreef:

        Dan ga ik maar eens massaal plastic folie inslaan en lekker… bakken!! dankjewel hoor!

  48. mariella schreef:

    hoeveel deeg per vorm ongeveer ik heb vormen van 18

  49. Lobke schreef:

    Hoi Laura,
    Mijn dochter vond haar gele confettiverjaardagstaart van vorig jaar zó leuk, dat ze deze voor jaar 4e verjaar opnieuw wil :).
    Mijn vraag is: kan ik ook roze botercrème maken? Heb ik dan rode kleurstof nodig en begin ik dan met een beetje om te kijken wanneer het mooi roze wordt?
    Ik hoor het graag, morgen ga ik de laatste boodschapjes doen en de taart maken. Alvast bedankt!
    Groetjes Lobke

    1. Laura Kieft schreef:

      Dat is leuk om te horen! Ik zou gewoon roze kleurstof kopen en dan inderdaad precies wat jij zegt. Niet teveel in één keer erin doen, want dan kan het plots veel te roze worden 😉

  50. Femke schreef:

    Hiii wat een geweldige taart!! Ik ben van plan om hem morgen te maken voor de verjaardag van mij broertje die 8 wordt !! Even een vraagje, moet je hem, nadat je de botercreme er omheen hebt gedaan nog in de koelkast zetten? Of is die dan gelijk ready to eat 😉

    1. Laura's Bakery schreef:

      In principe kun je meteen aanvallen 😉

  51. Linda schreef:

    Hoi,

    Ik wil deze taart gaan maken, maar heb je een springvorm hiervoor gebruikt of een bakring?
    En zou witte chocoladebotercreme met gele kleurstof ook lekker zijn?
    Mijn dochter wilt graag een gele taart.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ik gebruik hier meestal ‘bakpannen’ voor! Sowieso geen bakring, dat kan alleen met een deeg (niet met een beslag). In principe zou je de gele kleurstof niet moeten proeven en de witte chocolade botercrème is heerlijk, dus dat komt vast goed!

      1. Linda schreef:

        Dank je wel

  52. Maartje schreef:

    Beste Laura,
    Deze taart inmiddels al n aantal keer gemaakt voor verjaardagen. Deze blijft favoriet! Bedankt voor t recept! Deze keer maken we er een met kersenjam en oreo botercreme. Normaal bereid ik alles op de dag zelf of de avond vooraf. Kan ik de cake ook al 2 dagen eerder bakken en dan afgesloten bewaren?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ja dat kan zeker! Alles over cake bewaren lees je hier: https://www.laurasbakery.nl/cake-bewaren-doe-je-zo/

  53. Claire schreef:

    Hoi Laura,
    Ik wil me binnenkort gaan wagen aan deze taart. Welk koekjesdeeg gebruik jij voor het cijfer en hoe zet je deze in de taart?

    1. Laura's Bakery schreef:

      https://www.laurasbakery.nl/recept-suikerkoekjes/
      Kan op vele manieren, een saté prikker meebakken of met karamel aan een rietje of stokje vastplakken.

      1. Claire schreef:

        Dankjewel! De koekjes zijn gelukt, nu de taart nog 😉

  54. Jozefien schreef:

    Ik heb net de cakes gebakken, maat die van mij zijn ongeveer een klein 2 cm “hoog”, ik had eerder 3cm verwacht op basis van jouw foto’s. Is er bij mij iets mis gelopen?

    1. Laura Kieft schreef:

      Dat is zo zonder verdere informatie niet te zeggen voor mij. Heb je dezelfde maat bakvorm gebruikt, niets in het recept gewijzigd?

      1. Jozefien schreef:

        Het recept was hetzelfde, de maat van bakvorm ook.

        1. Laura Kieft schreef:

          Het zou kunnen dat je het beslag te luchtig hebt geklopt waardoor het niet goed is gerezen (te luchtig is namelijk niet goed)

          1. Jozefien schreef:

            Dat zou mij verbazen 🙂 Ik heb namelijk geen keukenrobot, dus ik heb het “met de hand” gedaan.
            Ze kwamen bij het bakken in het midden ook wat omhoog, zoals een cake, maar minder, en de jouwe hebben dat schijnbaar niet gedaan. Of je hebt ze bijgesneden?
            De taart was wel erg lekker hoor! wat vaster van structuur dan cake.

          2. Laura Kieft schreef:

            Die van mij kwamen niet veel omhoog, het meeste heb ik destijds geloof ik bijgesneden, maar dat zal niet veel zijn geweest. Klopt wel dat deze cake iets vaster is inderdaad.

  55. Malu schreef:

    Wat een super tof recept! Ik bak echt nooit maar dit leek mij wel wat! Morgen verjaardag van m’n zoontje en vanavond is de taart klaar (als het goed is 😂). Heb m wel iets aangepast. Namelijk met witte chocolade botercreme. Die doe ik dan met de vulling als dijkje en dan frambozenjam. En afsmeren natuurlijk ook met de botercreme. En dan maak ik er nog een dripcake van… Erg ambitieus, I know 😅
    Maarrrr, hoe kan ik de taart dan het beste bewaren? Moet het per se in de koelkast of kan het ook tot morgenmiddag gewoon op het aanrecht staan? En hoe dek ik het af zonder stolp, maar dat het plastic niet alles verpest haha.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Wauw dat klinkt heel lekker! Ik zou je wel aanraden de taart in de koelkast te bewaren, al helemaal als er al botercreme en frambozenjam op zit. Alvast gefeliciteerd met je zoontje en hopelijk is de taart een succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *