Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Confetti verjaardagstaart

Laura Kieftdoor Laura Kieft
21 april 2015
in Cakes, Handige Baktips, How To, Taarten, Taarten, Zoete recepten
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

Confetti verjaardagstaart

Vandaag bestaat Laura’s Bakery dan echt 5 jaar! Gisteren kondigde ik al een feestweek met gave winacties aan en blikte ik terug op 5 jaar bloggen. Omdat bij feest ook taart hoort, besloot ik speciaal voor het 5-jarig jubileum van mijn blog een gave verjaardagstaart te maken. Talloze ideeën had ik al bedacht, maar er eentje uitkiezen bleek lastiger dan ik dacht. Tot ik het boek Taarten in Stijl zag dan, ik wist gelijk dat ik iets met deze technieken wilde doen. Uiteindelijk werd het een combinatie van eigen ideeën en de technieken in het boek. Ik ben gegaan voor een confetti verjaardagstaart. Deze taart heeft niet alleen sprinkles bovenop, maar ook in de cake zelf!

Confetti verjaardagstaart

Confetti verjaardagstaart

Confetti verjaardagstaart

Confetti verjaardagstaart

Recept afdrukken

Confetti verjaardagstaart

Met deze vrolijke confetti verjaardagstaart maak je overal een feest van. De sprinkles aan zowel de buiten- en binnenkant van de taart zorgen daar voor!
Porties: 9 personen (15 cm taartvorm)

Ingrediënten

  • 225 gram ongezouten roomboter
  • 250 gram fijne kristalsuiker
  • 4 eieren, gesplitst
  • 2 tl vanille extract
  • snuf zout
  • 225 gram zelfrijzend bakmeel
  • 120 ml melk
  • 40 gram confetti sprinkles

Decoratie

  • 1 recept vanille botercrème
  • gele kleurstof (of een andere kleur die jij mooi vindt)
  • sprinkles
  • topper naar keuze, ik gebruikte een gedecoreerd koekje

Extra nodig

  • ronde bakvorm van 15 centimer (3 stuks is nog makkelijker)
  • paletmes
  • deegschraper
  • spuitzak met kleine stervormige spuitmond

Instructies

  • Mix boter en 175 gram van de suiker romig. Voeg de eidooiers één voor één toe en mix tot deze helemaal zijn opgenomen. Voeg nu de snuf zout en het vanille extract toe en meng er doorheen. Mix de melk en het zelfrijzend bakmeel afwisselend in delen toe.
  • Klop in een aparte kom de eiwitten en de rest van de suiker bijna stijf. Spatel dit voorzichtig door het cakebeslag heen. Voeg de sprinkles toe aan het beslag en spatel deze er doorheen.
  • Ik heb maar één bakvorm van 15 centimeter, dus verdeelde ik het beslag over de vorm en twee kommen. Weeg het desnoods af op een keukenweegschaal zodat je weet dat elke cakelaag straks even groot is.
  • Bak elke cakelaag in 30 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte) gaar en goudbruin.
  • Terwijl de cakelagen staan te bakken, kun je de botercrème vast maken volgens recept. Kleur de crème in een kleur naar keuze.
  • Wanneer de cakelagen volledig zijn afgekoeld, kunnen ze gestapeld en gevuld worden. Leg de eerste plak cake met de onderkant naar beneden op een taartplateau. Verdeel 3-4 flinke eetlepels van de crème over de cakelaag. Plaatst een tweede cakelaag op de crème en verdeel hier weer een nieuwe laag crème over. De laatste cakelaag plaats je bovenop met de onderkant naar boven. Dan is die gelijk mooi recht.
  • Smeer de taart glad af met een dun laagje crème. Het is niet erg als je op dit punt de cake nog door de crème heen ziet. Het gaat er om dat je een basislaag hebt zonder losse kruimels.
  • Na die eerste laag breng je een dikkere laag crème aan, probeer overal een gelijke hoeveelheid aan te brengen. Als hij rondom helemaal is ingepakt ga je de taart strak maken. Dit kan met een spatel of met de rechte kant van een deegschraper. Zet deze recht tegen de taart aan en strijk de taart rondom helemaal glad. Vergeet niet de bovenkant mee te nemen. Zet niet te veel druk op de schraper, je wilt de laag crème niet verwijderen.
  • Het klinkt een beetje gek, de taart glad maken om er vervolgens strepen in te trekken. Maar met een gladde basis krijg je nu eenmaal het mooiste effect. De verticale strepen zijn makkelijk te maken. Zet een paletmes tegen de onderkant van de taart en trek deze in een rechte lijn naar boven. Verplaats de spatel een stukje naar rechts en herhaal dit. Werk de taart rondom helemaal af.
  • Vul een spuitzak met de overgebleven crème. Spuit rondom langs de rand van de taart kleine toefjes. Strooi wat sprinkles over deze toefjes en plaats de topper in het midden van de taart.
Bewaren

De taart kan je 2-3 dagen in de koelkast bewaren. Zorg dat de taart in een afgesloten doos zit of onder een stolp of iets dergelijks.

Confetti verjaardagstaart

Tadaaa, ziet deze confetti verjaardagstaart er niet feestelijk uit? Ik vind hem super feestelijk! Perfect om het 5-jarig jubileum van Laura’s Bakery mee te vieren.

Het recept dat ik gebruikte voor de cake komt uit het boek Taarten in Stijl en is wat compacter dan mijn basisrecept voor cake. Het resultaat was wel heerlijk smeuïg en werd hier door ieder testpersoon goedgekeurd!

Vorige post

Volgende post

Laura’s Bakery 5 jaar
Winnen: Mosser Glass plateau in kleur naar keuze!

Related Posts

Speculoos cake

door Laura Kieft
27 februari 2021
5

Het...

Klassieke kersenvlaai

Klassieke kersenvlaai

door Laura Kieft
20 februari 2021
5

Voor...

Gender reveal cupcakes

Gender reveal cupcakes

door Laura Kieft
17 februari 2021
2

Er...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 85

  1. Alie says:
    6 jaar geleden

    Ziet er fantastisch uit. Gefeliciteerd Laura!

    Beantwoorden
  2. Joyce says:
    6 jaar geleden

    Proficiat! De taart ziet er inderdaad mooi feestelijk uit. Ik vind de afzonderlijke laagjes misschien wel wat aan de dikke kant. Zou je die niet elk nogmaals in 2 kunnen doen zodat je een taart met 6 lagen krijgt?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Dat kan zeker, maar deze lagen zijn echt niet dik hoor. Ze zijn zo’n 3cm denk ik, het lijkt misschien meer omdat het taartje zelf maar 15 cm in doorsnede is 😉

      Beantwoorden
      • Nelleke says:
        3 jaar geleden

        Hoi, is dat recept voor alle 3 de lagen van de taart of moet je het recept 3 x doen?

        Beantwoorden
        • Laura Kieft says:
          3 jaar geleden

          Het recept is voor de gehele taart, 3 lagen dus.

          Beantwoorden
  3. Michelle says:
    6 jaar geleden

    Wow, wat een mooie taart! En gefeliciteerd met je blogverjaardag!

    Beantwoorden
  4. Dinja says:
    6 jaar geleden

    Wat een leuke taart – als die voor mijn neus stond dan nam ik gelijk een hap!

    Beantwoorden
  5. judith says:
    6 jaar geleden

    gefeliciteerd met je 5 jarige bestaan:)

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Dankjewel! 🙂

      Beantwoorden
  6. Merel says:
    6 jaar geleden

    Zoveel sprinkles :3

    Beantwoorden
  7. Michelle says:
    6 jaar geleden

    Wauw wat een mooie taart! En hoe je het uitlegt is het nog geen eens een onmogelijke taak! Ik ga hem eens proberen 😀

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Dat is de bedoeling 😉 Veel plezier met maken, je zult zien dat het echt niet moeilijk is!

      Beantwoorden
  8. Ellen says:
    6 jaar geleden

    Wauw, ik sta elke keer verbaasd te kijken naar je creaties! Fantastisch!

    Beantwoorden
  9. linda says:
    6 jaar geleden

    Leuke taart, Laura! Ga hem zeker eens als verjaardagstaart voor één van de kleinkinderen maken!

    Beantwoorden
  10. Anita says:
    6 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Gefeliciteerd!! Ik vind je site geweldig!
    Leuke taart, ik krijg in onze supermarkt geen kleurstof gevonden, zijn die wel gewoon in de supermarkt te koop? Of waar kan ik die anders halen?

    Groetjes Anita

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Dr. Oetker heeft een setje met kleurstoffen. Anders kun je het bij de toko of taartdecoratie winkel kopen.

      Beantwoorden
  11. Nies says:
    6 jaar geleden

    gefelicitaaaaaaaaart! Wat een super leuke taart! Ik sla ik op

    Beantwoorden
  12. mandy says:
    6 jaar geleden

    Gefeliciteerd met je 5 jarig bestaan groetjes mandy

    Beantwoorden
  13. Louise says:
    6 jaar geleden

    Gefeliciteerd, 5 jaar dat is een hele mijlpaal!! Niet alleen deze taart ziet er sfeervol uit, maar je hele site. Goed gedaan!

    Beantwoorden
  14. ohladybake says:
    6 jaar geleden

    proficiat laura!
    en een ongelooflijk leuke taart!
    liefs

    Beantwoorden
  15. Margot says:
    6 jaar geleden

    Dat ziet er feestelijk uit!

    Beantwoorden
  16. ine deuss says:
    6 jaar geleden

    Gefeliciteerd ,Laura
    De taart ziet er mooi uit liefs Ine

    Beantwoorden
  17. Carla says:
    6 jaar geleden

    Nogmaals gefeliciteerd Laura!!!
    Wat leuk een knalgele taart, nog nooit eerder gezien!
    Hij oogt fris, vrolijk en heel feestelijk en moet ongetwijfeld heel lekker zijn!.
    Leuk ook de standaard, waar je, denk ik, elke keer een ander lint door heen kunt vlechten!

    Beantwoorden
  18. Linda says:
    6 jaar geleden

    Hoi Laura.
    Wat een prachtige taart.
    Maar het lijkt net of de cake niet helemaal gaar is,of hoort dit zo!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Hoi Linda,
      Hij is wel helemaal gaar, maar zoals ik al zei vrij compact en smeuïg. Juist omdat hij smeuïg is zie je dat er iets vochtigere delen zijn in de cake, wat er dan weer misschien op lijkt dat hij niet gaar is. Lang verhaal, maar hij is dus gewoon gaar 😉
      Groetjes, Laura

      Beantwoorden
  19. Cindy says:
    6 jaar geleden

    Laura, van harte gefeliciteerd met het vijf-jarig bestaan van je blog. Ik volg je al een hele tijd en maak ook regelmatig je recepten. Onlangs heb ik nog de pizza-muffins gemaakt voor een hightea met collega’s. Morgen ben ik jarig en maak ik de aardbeienkwarktaart met mascarponecreme en je stroopwafeltaart. Ik ben benieuwd hoe ze zullen smaken.

    Beantwoorden
  20. Destiny says:
    6 jaar geleden

    Gefeliciteerd!!!
    Ik volg je pas net en kan je recepten en tips goed gebruiken.
    Ik was al helemaal dol op bakken en koken, maar zo krijg ik weer genoeg inspiratie om aan de slag te gaan. Ik heb wel een klein vraagje, kan het ook in een springvorm van 24 centimeter? Ik heb zo een kleine vorm niet thuis. Ik neem aan dat het wel kan, maar dat dan de taart alleen wat lager wordt. Is dit ook zo of kan een springvorm van 24 centimeter niet?
    Groetjes,

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Dit kan zeker, je kunt het recept dan ook prima omrekenen naar een 24 cm vorm: http://www.handigebaktips.nl/recepten-omrekenen/

      Beantwoorden
  21. Jolanda says:
    6 jaar geleden

    Hieperdepiep Hoera! 🙂
    Dat er nog vele leuke (en lekkere) blogjaren mogen volgen!
    Gefeliciteerd!

    Beantwoorden
  22. Gabriëlle says:
    6 jaar geleden

    Gefeliciteerd met deze mijlpaal, alweer 5 jaar! Ik lees elke keer met plezier de mailtjes die ik van je ontvang. Helaas, kan ik ze niet allemaal maken omdat je regelmatig in je recepten eieren verwerkt. Heel soms kan ik de eieren vervangen door iets anders. Maar soms mislukken daardoor bepaalde gerechten ook. Is natuurlijk niet erg, want ook ik leer daar elke keer weer van! Ik hoop nog heel veel van je te mogen gaan lezen. Alles ziet er keurig en lekker uit!! Groetjes 🙂

    Beantwoorden
  23. Jellie says:
    6 jaar geleden

    Hartelijk Gefeliciteerd met je 5e verjaardag. De taart ziet er leuk uit. Misschien een tip: i.p.v. boter gebruik ik altijd zonnebloemolie. Het cake beslag blijft dan lekker zacht en soepel als het gebakken is. Ik wens je veel succes in de toekomst. Groetjes Jellie

    Beantwoorden
  24. Kübra says:
    6 jaar geleden

    Leuke taart hey =)

    Beantwoorden
  25. Fadje says:
    6 jaar geleden

    Geweldig recept! Deze ga ik binnenkort maken, maar dan in licht groen!

    Beantwoorden
  26. An says:
    6 jaar geleden

    Wat een prachtige machine, 1 van roestvrij staal zou perfect in mijn keuken passen, in mei zitten we met 3 jarigen, wordt heel veel taart, cupcakes e.d. bakken, zou goed van pas komen. Veel succes en met dank voor alle lekkere baksels.

    Beantwoorden
  27. Linda says:
    6 jaar geleden

    Ten eerste wat een gave actie!!

    Ik zou als eerste een lemon-meringue pie maken. Die is super lekker en fris maar tot nu toe altijd in een restaurant gegeten. Mijn huidige keukenmixer vind het mixen van zoveel eiwitten niet zo leuk. Een ander voordeel is dat ik dan ook voor het eerst mijn blindbakbonen kan gebruiken!!

    De kleur pistache zou perfect staan in mijn toekomstige eigen keuken en tot die tijd mogen mijn ouders er ook nog van genieten. Oftewel Kitchenaid is een top machine!!

    Fingerscrost!!

    Beantwoorden
  28. Anita says:
    6 jaar geleden

    Ha Laura,

    Hartelijk gefeliciteerd!
    Op naar de volgende vijf jaar en de volgende…..
    Ga zo door.
    Fantastisch zo als je je blog bij houdt.

    Een hartelijke groet van
    Anita

    Beantwoorden
  29. Lysanne says:
    6 jaar geleden

    Gefeliciteerd! Ik volg je site/blog al een hele tijd. Iedere keer plaats je weer heel leuke nieuwe recepten.

    Beantwoorden
  30. linda says:
    6 jaar geleden

    Hey Laura, een vraagje. In je verjaardagstaart staat bij ingrediënten confetti sprinkles. Bedoel je daar de confetti mix( lijkt wat ouwelachtig) zoals bij de leukste taartenshop of van die kleine smartie -achtige bolletjes die je bij AH vindt? Zou deze taart graag voor mijn jarige kleindochter maken.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Harde suikersprinkles zijn het. Plat inderdaad, die koop je bv bij DLTS. Het is geen ouwel, maar ik denk dat je die wel bedoeld.

      Beantwoorden
      • Linda says:
        6 jaar geleden

        Dankjewel!!

        Beantwoorden
      • Lobke says:
        1 jaar geleden

        Hoi Laura,

        Mijn dochter vond haar gele confettiverjaardagstaart van vorig jaar zó leuk, dat ze deze voor jaar 4e verjaar opnieuw wil :).
        Mijn vraag is: kan ik ook roze botercrème maken? Heb ik dan rode kleurstof nodig en begin ik dan met een beetje om te kijken wanneer het mooi roze wordt?
        Ik hoor het graag, morgen ga ik de laatste boodschapjes doen en de taart maken. Alvast bedankt!

        Groetjes Lobke

        Beantwoorden
  31. Moniek Rump says:
    6 jaar geleden

    Hoi Laura,
    Wat ontzettend leuk dat je mijn boek ‘getest’ hebt! Je taart is prachtig, en natuurlijk van harte gefeliciteerd met je 5-jarig jublieum!
    Toen ik mijn boek schreef heb ik enorm zitten schaven aan de recepten. Vooral een ‘gewone’ vanillecake steekt heel nauw. Ik heb recepten uitgeprobeerd met melk, karnemelk, gesplitste eieren, het klassieke cakerecept, en na veel blindtesten (met dank aan zonen, vrienden en familie) kwam deze als beste uit de test. Vooral door de eieren te splitsen wordt de cake veel smaakvoller.
    Een andere favoriet is de red velvet, erg lekker met een creamcheese vulling en gezoet kokosschaafsel als afwerking!
    Veel succes verder met je blog, en op naar de volgende vijf jaar!

    Hartelijke groet,

    Moniek

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Hoi Moniek,
      Het was hartstikke leuk om ermee aan de slag te gaan. Ik wilde dat al ontzettend lang eens maken, maar je boek trok me over de streek om het nu eindelijk eens uit te voeren. Qua smaak vonden wij de cake allemaal perfect! Enige was dat hij op het oog te compact er uit zag, nog maar eens een keertje proberen dus 🙂
      Groetjes, Laura

      Beantwoorden
  32. Muriel says:
    6 jaar geleden

    Wow, helemaal geweldig. Heb het boek ook gelijk besteld toen ik het op je blog voorbij zag komen. Na de nodige marsepein taarten de afgelopen weken, staat deze nu op mijn verlanglijstje om te maken.
    En natuurlijk gefeliciteerd met het vijfjarig bestaan van je blog. Ik lees het dagelijks en leer er een hoop van 🙂

    Beantwoorden
  33. amber says:
    6 jaar geleden

    heyy
    waar heb jij deze sprinkles gekocht???

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Bij een taartdecoratie winkel, weet niet meer welke helaas.

      Beantwoorden
  34. Patty says:
    5 jaar geleden

    hoi!
    Ik had deze taart vorige week met m’n verjaardag gemaakt. Ik had confetti bij de Hema gekocht, maar na het bakken was er niets meer zichtbaar vd confetti in het beslag. Enig idee waardoor dit komt?
    Groetjes

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      5 jaar geleden

      Waarschijnlijk heb je confetti die van zichzelf wit is en alleen een gekleurd laagje heeft? Dit is niet echt goede kwaliteit om te gebruiken als je het mee wilt bakken. Je kunt beter suikerstrooisels kopen die helemaal gekleurd zijn.

      Beantwoorden
  35. Iris says:
    5 jaar geleden

    Hoi Laura. Twee weken geleden heb ik deze taart gemaakt, maar je zag de confetti niet 🙁 heb jij deze gebruikt? http://www.deleukstetaartenshop.nl/funcakes-mini-confetti-mix-60-gr Groetjes, Iris

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Ik heb een andere gebruikt, maar deze soort is wel vergelijkbaar.

      Beantwoorden
  36. Elise says:
    5 jaar geleden

    Wat een leuke vrolijke taart! Ik ga ‘m maken voor mijn zusjes verjaardag! Vraagje: waar heb je die confettie op en in de taart vandaan?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Die kun je bij verschillende taartdecoratie winkels kopen (ik heb die van mij gekregen, weet niet precies waar ze vandaan komen)

      Beantwoorden
  37. Linda says:
    5 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Kan ik deze taart ook 1 dag vooraf maken en buiten de koelkast bewaren?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Ja hoor, geen probleem. Probeer hem wel op een koele plek buiten de koelkast te zetten en eventueel af te dekken.

      Beantwoorden
  38. Mandy says:
    5 jaar geleden

    Hoi Laura, Ik zou deze leuke taart voor mn dochter haar 6e verjaardag willen maken
    voor 24 kindjes. Heb je hier ook mogelijkheden voor? dus een grotere doorsnede maat?
    Groetjes, Mandy

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Jazeker, met dit artikel kun je de recepten eenvoudig omrekenen naar een grotere maat 🙂 http://www.handigebaktips.nl/recepten-omrekenen/

      Beantwoorden
  39. Marthe says:
    5 jaar geleden

    Hallo Laura, wat een geweldige vrolijke taart! Ik zou deze graag ook eens maken. Wat ik mij nog afvraag is welke spuitkop je best gebruikt om zo’n resultaat te bekomen?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Ik gebruik van 1M van Wilton

      Beantwoorden
  40. Irene says:
    5 jaar geleden

    Hoi Laura,
    wat een super leuke taart! Ik krijg meteen zin om hem te gaan maken! Ik ga de taart onthouden, want de verjaardag van mijn dochter komt er al bijna aan.
    Kan de taart ook een dag van te voren gemaakt worden? Blijft hij mooi en lekker in de koelkast tot een dag later?
    Groetjes, Irene

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Je kunt hem prima een dag van tevoren maken hoor! Ik zou hem buiten de koelkast bewaren. Even afdekken en op een koele plek zetten.

      Beantwoorden
  41. Chantal says:
    5 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Ik heb een vraag over de botercreme. Als ik je artikelen goed heb begrepen vul je doorgaans een taart met wat zachtere botercreme (zoals de vanillebotercreme waar je naar linkt), en smeer je een taart af met stevigere 1:1 botercreme, om daarna te bekleden met marsepein/fondant.
    In het recept hierboven benoem je in je recept alleen de vanillebotercreme, die het gele kleurtje krijgt, en vul je daar niet alleen de taart mee, maar smeer je de taart hier ook mee af. Begrijp ik hieruit dat wanneer je een taart decoreert met (een leuk kleurtje) botercreme, zonder dat daar nog wat overheen komt, dat je dan voor het afsmeren wel de zachtere (vanille)botercreme moet gebruiken??

    Kan je die botercreme-taart dan vervolgens nog wel decoreren met bijvoorbeeld icing of is de buitenlaag daar dan te zacht voor? Ik meen namelijk dat ik hier wel eens een voorbeeld van had gezien (een afgesmeerde taart met van icing nog een spinneweb erop gemaakt bijvoorbeeld).

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      De 1:1 botercrème gebruik je inderdaad alleen als je hem bekleedt met fondant of marsepein. Met icing kan wel, maar dan zou ik hem eerst even in de koelkast zetten zodat hij steviger wordt.

      Beantwoorden
  42. Désirée says:
    5 jaar geleden

    Hoi Laura,
    Wat een geweldig leuke taart. Echt feestelijk!
    Zelf ben ik niet zo’n fan van botercreme. Kan ik de taart ook vullen met jam en/of gele room? Zo ja, hoe zou jij dat dan doen? En wel bekleden met de botercreme? Dat ziet er wel zo leuk uit.

    Groetjes Désirée

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Thanks! Je kunt zeker andere vullingen gebruiken en gewoon afsmeren met botercreme. Ik weet alleen niet hoe banketbakkersroom en botercrime samen smaken, dat heb ik nog nooit geprobeerd.

      Beantwoorden
  43. Else says:
    4 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Wat een supergave taart! Ik wil deze graag maken voor m’n verjaardag (donderdag).
    Ik heb alleen niet zo’n kleine bakvorm.. Kan de taart ook in een 24cm bakvorm gemaakt worden?
    Zo ja, zijn de baktijden/ warmte van de oven dan anders, of gelijk?
    Groetjes

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Kan ook, je krijgt dan dunnere lagen en die hoeven dus ook minder lang in de oven.

      Beantwoorden
  44. Irene says:
    4 jaar geleden

    Hoi Laura,
    Ik ben helemaal fan van deze taart. Maar het lijkt me ook leuk om zo’n taart te maken die helemaal bedekt is met sprinkels. Echt helemaal rondom. Ik lees daar verschillende dingen over. Ook qua cake. Heb jij daar advies voor? Is het voor zo’n taart verstandig om dit recept voor cake en botercreme te gebruiken of kan ik daarvoor beter een cake biscuit maken (zoals in je cake biscuit recept)?
    Groetjes, Irene

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Beide kan, maar als je de taart door de sprinkles wilt rollen om hem te bedekken is een cake handiger.

      Beantwoorden
  45. HansjePansje says:
    4 jaar geleden

    De taart ziet er echt geweldig uit! Kun je het cakebeslag ook vervangen voor “normaal” cakebeslag? Is het dan evenveel als je het recept 1 keer doet?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Je kunt ook andere recepten gebruiken ja, zo het dan x 1,5 doen.

      Beantwoorden
  46. Ilone says:
    4 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Is het ook mogelijk om de taart in de diepvries te bewaren voor 5 dagen?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Ja hoor, dat kan.

      Beantwoorden
  47. Evelien Jongenburger says:
    3 jaar geleden

    Hoi Laura,

    wat schrijf je leuke recepten. Heb erg zin om aan de slag te gaan. Ik wil jouw confetti taart gebruiken om een kasteel te bouwen (4 lagen, 2 vierkant, 2 rond) omdat het decoreren ook wat tijd in beslag zal nemen, wil ik donderdag avond cake lagen bakken, zaterdag avond boter creme maken en erop smeren, zondag middag afdecoreren en opeten. Kan ik de cake dan het beste tussentijds invriezen? ik ben bang dat de cake droog wordt anders…

    Bedankt alvast voor je tip (als je tijd hebt 🙂 )

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Zou hem niet invriezen. Na afkoelen gelijk goed luchtdicht verpakken in een zak of in folie, dan kan dat prima 🙂

      Beantwoorden
      • Evelien Jongenburger says:
        3 jaar geleden

        Dan ga ik maar eens massaal plastic folie inslaan en lekker… bakken!! dankjewel hoor!

        Beantwoorden
  48. mariella says:
    2 jaar geleden

    hoeveel deeg per vorm ongeveer ik heb vormen van 18

    Beantwoorden
  49. Lobke says:
    1 jaar geleden

    Hoi Laura,
    Mijn dochter vond haar gele confettiverjaardagstaart van vorig jaar zó leuk, dat ze deze voor jaar 4e verjaar opnieuw wil :).
    Mijn vraag is: kan ik ook roze botercrème maken? Heb ik dan rode kleurstof nodig en begin ik dan met een beetje om te kijken wanneer het mooi roze wordt?
    Ik hoor het graag, morgen ga ik de laatste boodschapjes doen en de taart maken. Alvast bedankt!
    Groetjes Lobke

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      1 jaar geleden

      Dat is leuk om te horen! Ik zou gewoon roze kleurstof kopen en dan inderdaad precies wat jij zegt. Niet teveel in één keer erin doen, want dan kan het plots veel te roze worden 😉

      Beantwoorden
  50. Femke says:
    11 maanden geleden

    Hiii wat een geweldige taart!! Ik ben van plan om hem morgen te maken voor de verjaardag van mij broertje die 8 wordt !! Even een vraagje, moet je hem, nadat je de botercreme er omheen hebt gedaan nog in de koelkast zetten? Of is die dan gelijk ready to eat 😉

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      11 maanden geleden

      In principe kun je meteen aanvallen 😉

      Beantwoorden
  51. Linda says:
    2 maanden geleden

    Hoi,

    Ik wil deze taart gaan maken, maar heb je een springvorm hiervoor gebruikt of een bakring?
    En zou witte chocoladebotercreme met gele kleurstof ook lekker zijn?
    Mijn dochter wilt graag een gele taart.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      2 maanden geleden

      Ik gebruik hier meestal ‘bakpannen’ voor! Sowieso geen bakring, dat kan alleen met een deeg (niet met een beslag). In principe zou je de gele kleurstof niet moeten proeven en de witte chocolade botercrème is heerlijk, dus dat komt vast goed!

      Beantwoorden
      • Linda says:
        2 maanden geleden

        Dank je wel

        Beantwoorden
  52. Maartje says:
    3 weken geleden

    Beste Laura,
    Deze taart inmiddels al n aantal keer gemaakt voor verjaardagen. Deze blijft favoriet! Bedankt voor t recept! Deze keer maken we er een met kersenjam en oreo botercreme. Normaal bereid ik alles op de dag zelf of de avond vooraf. Kan ik de cake ook al 2 dagen eerder bakken en dan afgesloten bewaren?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      3 weken geleden

      Ja dat kan zeker! Alles over cake bewaren lees je hier: https://www.laurasbakery.nl/cake-bewaren-doe-je-zo/

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • DE LAATSTE BAKSTRIJD! Vandaag gaat er een hele bijzondere @debakstrijd van start, want het is de allerlaatste. Ik weet dat een hoop enthousiaste bakstrijders dit jammer zullen vinden, net zoals ikzelf overigens, maar ik heb er goede redenen voor en die lees je allemaal in het nieuwe artikel op het blog.⁠
⁠
Natuurlijk heb ik daarom gekozen voor een extra leuk thema waarbinnen iedereen mee kan doen: Pasen! Gezien het Feestdagen Bakboek later dit jaar uitkomt, leek het me extra leuk om de laatste Bakstrijd in het teken van een feestdag te laten staan. Dus bak je mooiste of lekkerste paascreatie en doe gezellig mee! Op het blog lees je er álles over, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#debakstrijd #pasen #hetfeestdagenbakboek #bakken #sloffentaart #paasei
  • Sommigen van jullie hebben afgelopen week kunnen genieten van een weekje voorjaarsvakantie (met prachtig weer). Hoe dan ook moet iedereen morgen weer aan de bak en daarbij is een verantwoorde snack altijd welkom. Wat dacht je van deze citroen-havermout balletjes? Een fris tussendoortje bij lekkere trek.⁠
⁠
Het recept staat al even online en is te vinden via de zoekfunctie op de website, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#tussendoortje #verantwoordesnack #havermout⁠
  • NIEUW! Ik kan er nooit genoeg van krijgen om baksels met speculoos te maken, dus hier heb ik er weer eentje voor jullie: speculoos cake! Het is al even geleden dat ik deze fantastische cake bakte, maar het water loopt me spontaan weer in de mond dus misschien ga ik @laurasbakery.⁠ ⁠ #speculoos #cake #speculooscake #bakken' data-src='https://scontent-frt3-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/154299027_277856270597371_3383444249601757296_n.jpg?_nc_cat=104&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=XXYIO0DiYecAX96jGCj&_nc_ht=scontent-frt3-1.cdninstagram.com&oh=60c38e2eb2378d0c5352b6613ec0a756&oe=6061040F' title='NIEUW! Ik kan er nooit genoeg van krijgen om baksels met speculoos te maken, dus hier heb ik er weer eentje voor jullie: speculoos cake! Het is al even geleden dat ik deze fantastische cake bakte, maar het water loopt me spontaan weer in de mond dus misschien ga ik 'm dit weekend ook wel weer bakken. Bij wie gaat deze cake ook op de bakplanning voor dit weekend? 😍⁠ ⁠ Het recept vind je vanaf vandaag op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #speculoos #cake #speculooscake #bakken'>
  • MUFFINS! Ik ben gek op muffins, dat zullen jullie inmiddels wel door hebben. Deze triple chocolate muffins zijn bijvoorbeeld ook zo zalig, die zou ik elke dag wel lusten.⁠
⁠
Elke vrijdagmiddag deel ik een aantal recepten in mijn stories om jullie wat bak inspiratie voor het weekend te geven en vandaag zullen deze in het teken staan van.. Muffins! Dus check mijn stories later vandaag als dat je als muziek in de oren klinkt 😉.⁠
⁠
Het recept van deze chocolade muffins vind je gewoon al op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #muffins #triplechocolate #bakinspiratie #chocolademuffins #bakken' data-src='https://scontent-frx5-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/154961493_942622139841535_2019984367802266002_n.jpg?_nc_cat=111&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=FhvI1zkQxscAX8uCjF7&_nc_ht=scontent-frx5-1.cdninstagram.com&oh=f70585178b54f2308760bf4fd339e3b7&oe=60640F24' title='MUFFINS! Ik ben gek op muffins, dat zullen jullie inmiddels wel door hebben. Deze triple chocolate muffins zijn bijvoorbeeld ook zo zalig, die zou ik elke dag wel lusten.⁠ ⁠ Elke vrijdagmiddag deel ik een aantal recepten in mijn stories om jullie wat bak inspiratie voor het weekend te geven en vandaag zullen deze in het teken staan van.. Muffins! Dus check mijn stories later vandaag als dat je als muziek in de oren klinkt 😉.⁠ ⁠ Het recept van deze chocolade muffins vind je gewoon al op Laura's Bakery, even zoeken via de zoekbalk op de website. Link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #muffins #triplechocolate #bakinspiratie #chocolademuffins #bakken'>
  • Mijn fotostudio 😄📸! Waar ik in mijn vorige woning op iedere bakdag de woonkamer omtoverde tot fotostudio, heb ik tegenwoordig een kantoor aan huis. Inclusief fotostudio waar alles gelijk klaarstaat en dat is heerlijk!⁠
⁠
Ik moet wel toegeven dat ik de laatste paar maanden vrijwel alleen maar aan de keukentafel heb zitten werken terwijl ik van mijn kantoor een grote puinhoop had gemaakt. Deur dicht en niemand die het ziet. Ik kwam er eigenlijk alleen nog voor het maken van foto
  • NIEUW! Ik heb zo zitten smullen van dit hapje. De heerlijke combinatie van geitenkaas en spek in een knapperig jasje van bladerdeeg. En ze zijn ook nog eens ontzettend snel en makkelijk gemaakt.⁠
⁠
Het recept staat vanaf vandaag online, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#bladerdeeg #borrelhapje #geitenkaas #spek

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

No bake stroopwafel cheesecake

Snelle cinnamon rolls

Biscuit recept

Basisrecept vanillecake

Volgende Post
Winnen: Mosser Glass plateau in kleur naar keuze!

Winnen: Mosser Glass plateau in kleur naar keuze!

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent

De Bakstrijd: maart 2021

01 maart 2021

Speculoos cake

27 februari 2021
Geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

Geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

24 februari 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

De Bakstrijd: maart 2021

door Laura Kieft-01 maart 2021-1

April 2018 vond de allereerste editie van De Bakstrijd plaats en sindsdien is het uitgegroeid tot een online bakwedstrijd waar maandelijks ontzettend veel mensen met plezier aan deelnemen. Toch kondigen we vandaag de (voor nu)...

Speculoos cake

door Laura Kieft-27 februari 2021-5

Het is denk ik alweer ruim een half jaar geleden dat ik deze fantastische speculoos cake bakte, maar het water loopt me nog steeds in de mond als ik er weer aan denk. Door het...

Geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

door Laura Kieft-24 februari 2021-1

De geitenkaas liefhebbers weten vast dat dit ingrediënt heel goed combineert met spek. Ik bedacht daarom deze geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes. Ontzettend eenvoudig om te maken en nog lekkerder om te eten. Het makkelijkst is om zo’n...

De lekkerste geboorte traktaties

door Laura Kieft-22 februari 2021-2

Of het nu een babyshower, gender reveal of een kraamfeest is: baksel met muisjes staan in de periode rondom een baby centraal. Ik heb er zelf altijd veel plezier in om voor de babyshower van...

Klassieke kersenvlaai

door Laura Kieft-20 februari 2021-5

Voor de Bakstrijd van deze maand, met als thema vlaai, ben ik zelf natuurlijk ook aan de bak gegaan. Op het blog is al een rijstevlaai te vinden en een aardbeienvlaai, daarnaast staat er een...

Gender reveal cupcakes

door Laura Kieft-17 februari 2021-2

Er zijn veel leuke manieren om aan familie en vrienden het geslacht van je kind te onthullen, maar iets lekkers bakken is er daar zeker één van! Een tijdje terug maakte ik vrolijke piñata cupcakes...

Zelf vlaaien bakken – TIPS!

door Laura Kieft-15 februari 2021-0

Het is je vast niet ontgaan: deze maand worden er massaal vlaaien gebakken voor De Bakstrijd van februari. Voor iedereen die nog wel wat tips kan gebruiken voor het maken van deze heerlijke taart komt...

Brownies zonder chocolade (met cacao)

door Laura Kieft-13 februari 2021-15

Ik hoor je al denken: waarom zou ik brownies zonder chocolade willen maken? Nou, bijvoorbeeld omdat je geen chocolade in huis hebt, maar toch ontzettend graag brownies wilt bakken. Het is mij al vaker gebeurd....

Red velvet marmercake

door Laura Kieft-12 februari 2021-4

De eerste marmercake die ik ooit maakte (met vanille- en chocoladesmaak) deelde ik in mijn Basisbakboek. Ik zie dat de cake nog altijd erg populair is, want hij duikt regelmatig op in jullie thuisbaksels op Instagram....

Frambozen cheesecake wentelteefjes

door Laura Kieft-11 februari 2021-1

Ik ben gek op wentelteefjes. Simpel zijn met een beetje poedersuiker zijn ze al heerlijk, maar je kunt ook goed variëren met dit recept voor wentelteefjes. Zo maakte ik er rolletjes van en vulde ze...

Oreo cupcakes met aalbessen

door Laura Kieft-10 februari 2021-1

Het viel me op dat ik de laatste tijd ontzettend veel muffin-recepten hebt jullie heb gedeeld. Daar ben ik nu eenmaal dol op, maar cupcakes vind ik ook erg lekker. Deze Oreo cupcakes met aalbessen...

Red velvet poffertjes spiesjes

door Laura Kieft-09 februari 2021-0

Poffertjes zijn niet alleen ontzettend lekker om met een beetje poedersuiker en roomboter naar binnen te smikkelen, maar je kunt er nog veel meer lekkere creaties mee maken. Deze gezellige spiesjes zijn daar een mooi...

Valentijn bakinspiratie met chocola

door Laura's Bakery-08 februari 2021-1

We starten met een nieuwe themaweek bij Laura’s Bakery: Valentijn! Een ideaal Valentijnsrecept bestaat uit chocola, rood fruit en natuurlijk een hoop liefde. Ik help je op weg met dit overzicht voor Valentijn bakinspiratie. Bijvoorbeeld...

Stokbrood met kruidenboter en kaas

door Laura Kieft-05 februari 2021-2

We hebben vast allemaal al eens zo’n stokbrood met kruidenboter uit de supermarkt in de oven geschoven met als resultaat sneetjes brood die doordrenkt zijn met kruidenboter. Klinkt misschien niet lekker, maar ik ben er...

Oreo botercrème

door Laura Kieft-03 februari 2021-10

Een recept voor Oreo botercrème staat al bijna 5 jaar online, maar het staat verstopt in het artikel voor Oreo taart waardoor het niet goed te vinden was. En omdat ik niemand zo’n fantastische lekkere...

De Bakstrijd: februari 2021

door Laura Kieft-01 februari 2021-1

We zijn de eerste Bakstrijd van 2021 goed begonnen! Wat een heerlijke broden heb ik voorbij zien komen, zo leuk allemaal. Ik heb er lang over na moeten denken om de twee winnaars te kiezen,...

Volkoren ontbijtkoek uit PUUR ZOET

door Laura Kieft-30 januari 2021-24

Vandaag deel ik een heerlijk recept voor volkoren ontbijtkoek uit het bewuste bakboek PUUR ZOET van Mariette met jullie. Een ongelofelijk lekkere ontbijtkoek die gemaakt is met volkorenmeel. Los van de dadels en de appelstroop...

Vegetarische mini loempia’s

door Laura Kieft-29 januari 2021-2

Perfect voor bij de zelfgemaakte sweet chili saus van vorige week: vegetarische mini loempia’s! Waar ik eerder al loempia’s uit de oven met jullie deelde, heb ik deze juist wel gefrituurd. Met een kleine aanpassing...

10 lekkere bananenbrood recepten

door Laura Kieft-25 januari 2021-0

De laatste tijd heb ik steeds vaker zin in een lekker bananenbrood als tussendoortje. Ideaal, want meestal heb ik wel een paar plakjes in de vriezer liggen! En het leukste is dat er veel variatie...

Volkoren appel-kaneel pancakes

door Laura Kieft-23 januari 2021-4

Het maken van volkoren appel-kaneel pancakes stond al zo’n 3 maanden op mijn lijst en een paar weken geleden kwam het er dan ein-de-lijk van. Het is weer een experiment om te kijken wat je...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 115
  • 116
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan