Zomerse chocolade aardbeientaart (+ review Funcakes chocoladebiscuit)

6 augustus 2012
5

Het zal niemand van jullie zijn ontgaan dat ik niet vies ben van een bakmix hier en daar. Hoewel ik het heerlijk vind om te bakken volgens recept kan ik een bakmix soms ook wel heel erg makkelijk vinden. Cupcakes om te decoreren maak ik bijvoorbeeld altijd met de mix van Funcakes en ook mijn biscuits maak ik met de mix van dit merk. Funcakes heb ik al in veel van mijn posts genoemd en jullie hebben vast al door dat ik hier altijd zeer tevreden over ben. Zelf heb ik altijd de volgende mixen van Funcakes in huis: cupcakes, biscuit, botercrème en suikerbakkerspoeder. Nu zijn dit niet de enige mixen die Funcakes in het assortiment heeft. Er zijn ook mixen voor royal icing, cookies, muffins, brownies, banketbakkersroom, amandel wonder cake, stroopwafelcake, chocoladebiscuit en chocolademuffins. Genoeg keuze dus en volgens het persbericht zal het assortiment de komende tijd nog verder uitgebreid worden, ik kan niet wachten! Met de mix voor chocolade biscuit maakte ik een chocolade aardbeientaart.

Ik had laatst al wat geruchten gehoord over nieuwe verpakkingen in een nieuw formaat: een 500 gram verpakking. In 2009 introduceerde zij de verpakkingen van 1 kilo, nu zijn er 500 gram verpakking voor de kleine gebruiker. En niet alleen voor de kleine gebruikers zijn deze verpakkingen handig, ook wanneer je een nieuwe mix eens wilt uitproberen is dit kleinere formaat ideaal. Funcakes heeft met de introductie van dit nieuwe formaat gelijk de kans gegrepen om het uiterlijk van de verpakkingen aan te passen. Elke verpakking is nu voorzien van een mooie foto van het product. Dat is niet het enige wat veranderd is, ook staan de teksten tegenwoordig vermeld in zes talen.

Toen ik van Funcakes een mix mocht kiezen om deze uit te proberen hoefde ik niet lang na te denken: een chocolade biscuit zou het worden! Op de verpakking staat een ontzettend handige tabel voor de benodigde hoeveelheden mix, eieren en water per maat bakvorm. Ook de baktijd staat per maat aangegeven. Ik had gelijk al zin om te gaan bakken maar had veel te veel ideetjes en moest er eentje gaan kiezen. Op de site van Funcakes heb ik ook nog even bij de recepten gekeken, daar vond ik de zomerse chocolade frambozentaart. Geïnspireerd door dit idee ging ik aan de slag.

Ik besloot geen frambozen te gebruiken maar aardbeien en de slagroom verving ik voor aardbeienbavarois. Het bereiden van het biscuit is net zo eenvoudig als bij de gewone biscuitmix. Het beslag was wat lichter dan ik had verwacht maar gebakken heeft het een mooie donkerbruine kleur. Zodra mijn biscuit uit de oven kwam rook het al heerlijk naar chocola en bij het doorsnijden hiervan moest ik mij inhouden niet gelijk een hap te nemen. Yum, wat ziet dit er lekker uit zeg! Gauw aan de slag dan maar zodat ik niet zolang hoefde te wachten op een puntje taart.

Het biscuit sneed ik in drie lagen zodat ik 2 lagen vulling kon gebruiken. Elke laag vulde ik met aardbeien vlaaivulling en aardbeienbavarois. Met de overgebleven aardbeienbavarois smeerde ik de taart af. Omdat ik natuurlijk wel van het decoreren ben heb ik eerst aardbeien gesorteerd op maat. Hier heb ik plakjes van gesneden om rondom de taart te kunnen gebruiken en een paar kleine aardbeitjes hield ik over voor bovenop de taart. Met een spuitzak maakte ik wat toefjes en drukte hier de kleine aardbeitjes in, de taart was klaar om op de foto te zetten. Wel zo snel mogelijk natuurlijk want ik wilde graag een stukje proeven!

Natuurlijk moest ook de binnenkant op de foto, het draait uiteindelijk om het biscuit nietwaar? Bij het snijden voelde het biscuit al steviger aan dan de normale versie en het zag er ook wel iets compacter uit. Niet erg natuurlijk want dan zou er vast meer chocola te proeven zijn!

Het stukje dat ik uit de taart sneed om op de foto te zetten stortte helaas in elkaar toen ik net klaar zat met mijn camera, oepsie! Even balen natuurlijk maar hé, die taart gaat ook niet heel naar binnen toch? Na een vlugge foto van de ingestorte punt taart (misschien minder mooi, maar ik krijg er nog steeds trek van) heb ik dan ook maar gelijk een hap genomen. Mijn familie is het gelukkig gewend dat taarten nooit meer heel op tafel komen te staan als ik weer eens foto’s heb gemaakt, meestal zet ik de punt weer terug maar dat was in dit geval niet meer mogelijk (wat een pech ;)).

Resultaat? Heeeeeeeerlijk! Het biscuit is inderdaad wat steviger en compacter maar wel met een heerlijke chocoladesmaak. Het combineerde perfect met het frisse van de aardbeien. Omdat de taart zwaarder valt is deze gelijk geschikt voor meer personen, of gewoon een lekker groot stuk voor jezelf natuurlijk. Kortom een heerlijke mix in het assortiment van Funcakes die ik jullie zeker kan aanraden.

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

17 reacties

  1. Joke schreef:

    Yummie, en of deze taart lekker was :-))

    Liefs, Mam ♥

  2. Chantal schreef:

    Hij ziet er heerlijk uit! Wat een mooie foto’s maak je ook van je taarten en andere baksels! Ik krijg er spontaan trek van 🙂
    Groetjes,
    Chantal

  3. Shirley schreef:

    Ik kijk altijd met veel bewondering naar je creaties. En ik heb een heerlijk recept gezien op http://www.24kitchen.nl het is een chocolade fudge taart… een fimpje van 15 min en je krijgt al trek bij het zien van de taart hoe hij gemaakt word. Ik ga hem zeker snel maken hahahaha ik hoor wel of jij het ook wat vind.
    Heb je trouwens facebook??? anders moet je mij even zoeken op shirley rowaan of op shobbies taart zijn allebei van mij.

    Fijn weekend

    1. Laura schreef:

      Hoi Shirley, ik heb zeker een facebook pagina. In de zijbalk kun je naar de pagina van Laura’s Bakery doorklikken :). Die chocolade fudgetaart ziet er erg lekker uit, ik heb er zelf ook eens eentje gemaakt: http://www.laurasbakery.nl/2010/12/chocolade-fudgetaart.html.

      Fijn weekend!

  4. die omgevallen taartpunt vind ik er zooo lekker uitzien! het geeft juist een hele speelse indruk, dus zeker niet voor schamen 😉

  5. Lisette schreef:

    Het ziet er weer heerlijk uit!
    Ik zou er zo een hap uit willen nemen.

  6. Curly Creative schreef:

    Ziet er heerlijk uit laura! Keep up the good work <3

    1. Tessa schreef:

      Wat een super mooie taartschaal!! Zou ik mogen weten waarvan die is?

      Liefs

      1. Laura's Bakery schreef:

        Hoi Tessa,
        Ik heb deze taartschaal ooit op een markt gekocht, ik weet helaas geen merk 🙁
        Liefs Laura

  7. Marlyssa schreef:

    Ik ben verliefd op deze taart: Chocola, aardbeien en het ziet er prachtig uit. Ik heb een keer een stroopwafel cake gemaakt met funmixes. Ook erg lekker

  8. Laura schreef:

    Hallo ik zou deze taart ook graag willen maken maar zou graag willen weten wat het recept is van de aardbeien vlaaivulling en aardbeienbavarois. Bedankt 🙂

    1. Laura schreef:

      Hoi Laura, vlaaivulling koop je in een blikje van HAK. Voor de aardbeienbavarois heb ik een mix gebruikt, die heb ik bij taartendecoratie.nl aangeschaft. Dan hoef je alleen maar de aanwijzingen van de verpakking te volgen.

  9. Jonne schreef:

    Hoi Laura,

    Hoeveel bavarois mix gebruik je voor 1 taart?

    Groetjes Jonne

    1. Laura's Bakery schreef:

      ik had destijds een klein potje wat genoeg was, maar ik weet niet meer hoeveel gram dit was helaas.

  10. Martje schreef:

    Hoi Laura,
    Ik wil deze taart gaan maken.
    Ik kon alleen geen aardbeidenbavaroismix kopen. Ik heb wel naturel gevonden, die wil ik gaan mengen met gepureerde aardbeien. Denk je dat dat ook lukt?
    En ik vroeg me af of je na het bereiden van de bavarois je deze meteen gebruikt (en dan op de taart laat opstijven in de koelkast) of eerst nog laat opstijven in de koelkast voordat je het op de taart verwerkt?

    Groetjes Martje

    1. Laura's Bakery schreef:

      Daar heb ik geen ervaring mee, het zou kunnen dat het te vochtig wordt. Voeg dus niet te veel gepureerde aardbei toe. Afhankelijk van hoe stevig je bavarois is kun je hem direct gebruiken, maar laat hem zeker wat opstijven als hij nog wat te dun is.

  11. Gerry Fitters schreef:

    Lieve Laura,

    Na jaren jouw recepten te hebben gebruikt, die ik overigens top vind, heb ik me toch geabonneerd zodat ik je kan zeggen wat een grote fan ik van je ben!
    Heerlijke recepten met goede uitleg en altijd lukt het bij mij!!
    Ik hoop nog vaak wat van je recepten te kunnen maken.

    Groetjes, Gerry

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *