Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Chocolate crinkle cookies

Laura Kieftdoor Laura Kieft
27 augustus 2014
in Koekjes, Zoete recepten
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

chocolate crinkle cookies 1a

Koekjes met een craquelé uiterlijk, hoe leuk is dat! Of gewoon chocolate crinkle cookies, onder die naam zijn deze koekjes beter bekend. Jaren geleden kwam ik deze koekjes voor het eerst tegen op een Amerikaans blog en ik was er gelijk weg van. Ik weet ook nog hoe apart ik het vond dat de poedersuiker niet gewoon wegsmolt door vocht uit het koekje en de hitte van de oven. Juist die poedersuiker maakt deze koekjes zo leuk met het gescheurde effect. Jaren geleden werden deze koekjes dus al op mijn baklijst gezet en heel eerlijk gezegd staan ze daar nog steeds op. Mijn moeder maakte deze namelijk, ze besloot uit het boek Rudolph’s Bakery te gaan bakken en koos de chocolate crinkle cookies uit. Alle eer voor mijn mama dus! Oh en mam: ze waren zaaaaaaalig!!

chocolate crinkle cookies 2a

chocolate crinkle cookies 3a

Recept afdrukken

Chocolate crinkle cookies

Een heerlijk eenvoudig recept om zelf chocolate crinkle cookies te maken. Uit dit recept haal je wel 30 chocoladekoekjes, maar ze zijn waarschijnlijk zó op!
Porties: 30 koekjes

Ingrediënten

  • 200 gram pure chocola
  • 30 gram ongezouten roomboter
  • 250 gram suiker
  • 2 eieren
  • 120 gram bloem
  • mespunt zout
  • 7 gram bakpoeder
  • 25 gram cacaopoeder
  • 100 gram poedersuiker

Instructies

  • Smelt 50 gram chocolade met de boter au bain marie en roer tot het een egale massa is. Hak de rest van de chocola ook alvast fijn.
  • Voeg dan de suiker en eieren toe aan het chocolade-boter mengsel. Meng dan de bloem, het zout, bakpoeder en cacaopoeder door het mengsel. Als laatst voeg je de rest van de gehakte chocolade toe. Laat het deeg minimaal 2 uur in de koelkast rusten.
  • Rol balletjes van het deeg ter grootte van een pingpongbal. Rol de balletjes deeg door een schaaltje poedersuiker en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bak de koekjes in 17 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte) gaar.
Bewaren

Alles over het bewaren van de koekjes lees je hier!

chocolate crinkle cookies 4a

De koekjes zijn knapperig aan de randen, maar het midden is van binnen nog heerlijk zacht. Het is ook zo’n koekje waarbij het erg lastig is om het er bij slechts één te laten. Ik spreek uit ervaring 😉

Vorige post

Volgende post

Review Sweet Designs
Speltbrood

Related Posts

Speculoos cake

door Laura Kieft
27 februari 2021
3

Het...

Klassieke kersenvlaai

Klassieke kersenvlaai

door Laura Kieft
20 februari 2021
5

Voor...

Gender reveal cupcakes

Gender reveal cupcakes

door Laura Kieft
17 februari 2021
2

Er...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 60

  1. Simone says:
    7 jaar geleden

    Ja, zo lekker zijn deze! Ik maak ze altijd met wat extra specerijen. Waarschijnlijk omdat ik ze altijd in december maak… 🙂

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Klinkt goed! Welke specerijen voeg je toe? Wil ik ook wel eens proberen 😉

      Beantwoorden
  2. mariel says:
    7 jaar geleden

    Ziet er heerlijk uit. Moet je de balletjes ook platdrukken? of gebeurd dit vanzelf door het bakproces?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Dat gebeurt vanzelf, je hoeft alleen de balletjes op de bakplaat te leggen.

      Beantwoorden
      • mariel says:
        7 jaar geleden

        dank je voor je antwoord

        Beantwoorden
  3. MySimplySpecial says:
    7 jaar geleden

    Dat ziet er leuk en lekker uit!

    Beantwoorden
  4. Maarten says:
    7 jaar geleden

    Heb er nu al zin in!! Welke temperatuur kan ik het beste aanhouden qua heteluchtoven?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Voor een heteluchtoven moet je altijd de temperatuur 20% lager zetten dan bij een ‘gewone’ oven.

      Beantwoorden
  5. Esther says:
    7 jaar geleden

    Ziet er erg goed uit!! Ga ze morgenavond maken 😀

    Beantwoorden
  6. Heike says:
    7 jaar geleden

    Wat een geweldige koekjes !!
    Maat pingpongbal vind ik wel erg groot werd 1 grote koek, vind maat kinkerbonk beter dan is de maat van het koekje perfect.
    Heb ze per 9 in de over gedaan.

    Beantwoorden
  7. Lisanne says:
    7 jaar geleden

    Ziet er super leuk uit! En oehh, als koekjes knapperig aan de randen zijn, maar van binnen nog zacht is het altijd goed. Yum!

    Beantwoorden
  8. Sanne says:
    7 jaar geleden

    Ik heb ze ook gemaakt maar helaas niet echt mijn ding…
    Vind de smaak niet lekker 🙁

    Beantwoorden
  9. Lotte says:
    6 jaar geleden

    Heb net het ‘deeg’ gemaakt maar dit lijkt meer op chocolade vla. Het is totaal geen deeg geworden zoals ik had gedacht. Is dat normaal? Ik hoop dat over 2 uur het er beter uitziet.

    Beantwoorden
    • Lotte says:
      6 jaar geleden

      Het ziet er na 2 uur gelukkig al beter uit dus denk dat het goed gaat komen 🙂

      Beantwoorden
      • Laura's Bakery says:
        6 jaar geleden

        fijn dat het er al beter uit zag! 🙂

        Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Het is geen echt stevig deeg als je het net hebt gemixt, dat klopt. na het koelen is het een stuk steviger maar kun je het ook nog niet echt deeg noemen. Zorg dat je koude handen hebt als je de balletjes rolt, dat werkt het makkelijkst.

      Beantwoorden
  10. nicole says:
    6 jaar geleden

    ik heb ze vandaag voor de 3e keer al gemaakt. na de 1e keer pure chocolade te hebben gebruikt ben ik over gestapt op melk chocolade. is super lekker en minder heftig ook niet zo bitter.
    weer zo’n heerlijk recept op deze site

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Wat leuk dat je zelf ook varieert met het recept! Ik ga ze ook eens melkchocolade proberen 🙂

      Beantwoorden
  11. Annette says:
    6 jaar geleden

    Heerlijke koekjes, voor herhaling vatbaar! Ik heb ze ook met melkchocolade gemaakt. En zoals hierboven vond ik formaat pingpongbal ook wel groot, dus iets kleinere balletjes gemaakt waar toch grote koekjes uitkwamen. Toen het “deeg” uit de koelkast kwam was het behoorlijk hard, toen heb ik er maar stukken met een ijsschep uit gehaald. 😉

    Beantwoorden
  12. Marlissa says:
    6 jaar geleden

    Deze cookies zien er leuk uit!

    Beantwoorden
  13. Tineke haans says:
    6 jaar geleden

    Heb een vraagje…Ik wil merenque gaan maken, maar dan heb je zoveel eigeel over. Behalve tiramisu weet ik eigenlijk wat je er nog meer mee kan doen. Weet jij iets??

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      banketbakkersroom! 🙂

      Beantwoorden
  14. Syts says:
    6 jaar geleden

    Afgelopen weekend voor het eerst gemaakt en ze smaakten heerlijk! Zo lekker zelfs dat ze nu al weer op zijn. Ik ga ze zeker vaker maken! Maar dan wel een beetje kleiner; met pingpongbalformaat werden het vrij grote koeken en was de verhouding bruin-wit een beetje zoek. Maar ze waren super lekker!

    Beantwoorden
  15. Hèlen says:
    6 jaar geleden

    Nou, ik heb ze gemaakt en het was een grote ramp.
    Ik heb me aan de verhoudingen van dit recept gehouden en had net genoeg voor 15 koekjes. Mijn deeg was veeeeeel te slap waardoor er geen stevige bolletjes gerold konden worden. Heb daarna alles weg kunnen gooien.

    Beantwoorden
    • Hèlen says:
      6 jaar geleden

      Ik begin steeds meer te denken dat ik de bloem ben vergeten ofzo.. 😛 blond

      Beantwoorden
      • Laura's Bakery says:
        6 jaar geleden

        haha, dan wordt het lastig inderdaad 😉

        Beantwoorden
        • Hèlen says:
          6 jaar geleden

          Joepie! Nu is het gelukt, Met bloem dit keer, haha want ben ik toch blond :-D. Ze waren heel erg lekker, ondanks dat ik niet echt een zoetekauw ben heb ik er van genoten.

          Beantwoorden
          • Laura's Bakery says:
            6 jaar geleden

            Super dat het nu goed is gegaan 😉 lekker zijn ze hè! 🙂

  16. Pingback: Instagram Recap – November | The Beautynary
  17. VeraV says:
    6 jaar geleden

    Je maakt vaak dingen wat in de oven moet maar kan je er ook bij zetten welke stand oven je doet want je hebt verschillende soorten standen

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Ik gebruik altijd boven en onder warmte in een ‘normale’ oven. Dus als je hete lucht hebt moet de temperatuur zo’n 20% lager staan. Dat is eigenlijk wel standaard voor alles, als het anders is dan normaal staat het er uiteraard bij!

      Beantwoorden
  18. Amy Alberti says:
    6 jaar geleden

    Hey Laura,

    Ik wil graag de chocolate crinkle cookies gaan proberen! Die ogen heer-lijk!!!
    Echter mijn vraag is of de gehakte chocolade welke je als laatste toegevoegd, deze ook mee gesmolten dienen te worden of nadat het mengsel ietwat is afgekoeld en dan eraan toe voegen…

    Gr. liefs Amy

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Die hoef je niet te smelten, op het moment dat je ze toevoegt heb je al meer een deeg.

      Beantwoorden
  19. Bobby nagel says:
    5 jaar geleden

    Mijn koekjes komer er niet zo mooi uit 🙁 zo plat als een dubbeltje, t zakt alleen maar uit in de oven.. 2 keer het recept gemaakt.. Hoe kan dir??

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Heb je je aan de receptuur gehouden? Het is zo zonder verdere info lastig te oordelen waar het mis is gegaan 😉

      Beantwoorden
  20. Noa says:
    5 jaar geleden

    Ze waren super lekker! Had alleen geen tijd om het deeg in de koelkast te zetten, dus ik heb er gewoon iets van 100 gram bloem bij gedaan. Het deeg was toen nog wel plakkerig, maar niet de textuur meer van vla. Toen ik ze proefde, waren ze droog en niet zacht in de binnenkant. Dit was ook heel lekker.

    Beantwoorden
  21. Eli says:
    5 jaar geleden

    Ik heb het deeg gemaakt zoals beschreven. In de oven gingen de balletjes helemaal plat. Het leek of er een brownie op mijn bakpapier aan het drijven was. Serieuze ramp!

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Heb je ze misschien te dicht op elkaar gelegd? Ze hebben wel echt wat ruimte nodig op de bakplaat.

      Beantwoorden
  22. CIndy says:
    5 jaar geleden

    Hallo Laura,
    Ik heb vandaag deze koekjes gemaakt. Heerlijk zijn ze. Ik maak ze de volgende keer wel wat kleiner. Heb ook meteen de vanille variant van deze koekjes gemaakt met het recept van Donna Hay. Ook een aanrader! Ga zo door met je blog, want ik heb al vaak recepten hiervan gemaakt en ze zijn nog nooit tegengevallen.

    Beantwoorden
  23. Ruud says:
    5 jaar geleden

    Gisteren gemaakt. Prima gelukt en erg lekker. De boterkoek van vorige week was net zo’n succes. Bedankt voor de recepten!

    Beantwoorden
  24. Anouk says:
    4 jaar geleden

    Hey Laura! Ik heb deze van het weekend gemaakt en ze waren heeeerlijk! Ik had nog wel een klein probleempje met ze. Nadat ze uit de oven zijn gekomen waren ze heel erg dun. Niet kletskop dun maar wel goed bros aan de zijkantjes. Jouw koekjes zijn op de foto ietwat dikker en misschien meer te vergelijken met een kleine american chocolate chip cookie in mijn ogen. Mijn koekjes waren daar in tegen heel erg plat. Wel lekker bros aan de zijkanten en ietwat chewy in het midden. Niet persee mijn favoriet bij deze koekjes, dat ze chewy zijn, maar daar kan ik nog mee experimenteren. Maar misschien weet jij waarom ze zo dun zijn geworden? Ik heb het recept gevolgd zoals het er stond en mijn heteluchtoven op 160 C gezet.

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Heb je ook niets in de ingrediënten veranderd? Misschien margarine ipv roomboter? En misschien heb ik het langer laten rusten in de koelkast, dat zou ook nog kunnen.

      Beantwoorden
      • Anouk says:
        4 jaar geleden

        Ik heb alle ingrediënten gebruikt zoals het is aangegeven. Kan het aan de bakpoeder liggen? In een zakje zit 16 gram dus ik heb wel 7 gram afgewogen maar dat kan ook net iets meer of iets minder zijn geweest. Ik weet namelijk niet wat de werking van bakpoeder is in het beslag.

        Beantwoorden
        • Laura says:
          4 jaar geleden

          Bakpoeder is een rijsmiddel, dus dat zal de oorzaak niet zijn. Het kan wel zo zijn dat jouw koekjes misschien groter zijn en daardoor in verhouding dunner lijken.

          Beantwoorden
  25. Gemma says:
    4 jaar geleden

    Hoe bewaar je deze koekjes het beste en hoe lang blijven ze goed/lekker?
    Groetjes gemma

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Zoals alle koekjes 🙂 http://www.handigebaktips.nl/koekjes-bewaren/

      Beantwoorden
  26. Marja says:
    4 jaar geleden

    Dit is een topper geworden hier! Bak ze vaak, mijn hulp wilde het recept maar komt er niet aan toe: ze is altijd nieuwsgierig welk koekje ze bij de koffie krijgt van mij en als ik deze heb dan gaat ze helemaal smilen en glimmen 🙂

    Soms maak ik eind van de middag het deeg en laat het in balletjes een nacht in de koelkast staan. De volgende ochtend bakken, dan lauwwarm bij de koffie….ook zo lekker!

    Beantwoorden
  27. Marianne says:
    3 jaar geleden

    Vandaag gemaakt in de citroen variant (dit recept kwam voorbij op pinterest). Ook erg lekker!

    Beantwoorden
  28. Si says:
    3 jaar geleden

    Hi,
    Heb dit recept uitgeprobeerd, maar ze zijn helaas te hard geworden.
    Na 17 minuten waren koekjes echt vloeibaar, dus had ze er wat langer ingelaten.
    Ik ga het opnieuw proberen. Hoelang blijven deze koekjes zacht?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Koekjes komen altijd zacht uit de oven, tijdens het afkoelen harden ze pas uit. Deze koekjes blijven ook na het bakken wat zachter (en komen in verhouding dus ook nog zachter uit de oven).

      Beantwoorden
  29. liesbet says:
    9 maanden geleden

    hallo
    ik heb de balletjes iets kleiner gemaakt. vind ze ook erg dun geworden. heb ze op 170 graden 13 min gebakken.zijn niet echt smeuiig in het midden (maar heel klein beetje)
    wat kan ik doen? als ik ze kleiner wil hebben en toch bol en smeuiig?

    nog een vraagje
    als je in het recept spreekt over de suiker bij doen? bedoel je dan ook de poedersuiker? of is deze poedersuiker bij ingrediënten enkel bedoelt om ze in te rollen? (zo heb ik het gedaan en zeker zoet genoeg)

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      9 maanden geleden

      Heb je het deeg wel voldoende laten rusten in de koelkast? En de poedersuiker is inderdaad enkel bedoeld om doorheen te rollen.

      Beantwoorden
  30. Nadine says:
    3 maanden geleden

    In het recept staat: 50 gram gesmolten chocolade en 150 gram gehakte chocolade. Klopt dit wel? Lijkt me zo’n vreemde verhouding? Of moet dit andersom?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      3 maanden geleden

      Nee hoor klopt helemaal.

      Beantwoorden
  31. Catharina says:
    3 maanden geleden

    Mijn deeg was na kort mengen/mixen van alle ingrediënten al flink stevig. Heb toen de overige chocola ook maar gesmolten omdat het al zo dik en zwaar was ondanks dat we verder alles precies hadden opgevolgd en dacht ja anders zit er straks helemaal geen beweging meer in… De koekjes waren wel heel lekker(! 😊) maar wel voornamelijk hard (smelte wel in de mond) dan chewy. Kan het zijn dat dat komt door het smelten van de extra chocola? Na het koelen was het ook echt extreem hard… net ijs en onze koelkast staat toch op normale temperatuur haha 😅

    Sorry als dit een domme vraag is of een domme acties was ;w;

    Beantwoorden
  32. Win says:
    2 maanden geleden

    Hoi Laura,
    Vanmiddag de koekjes gebakken, ze zien er prachtig uit en zijn precies zoals je omschrijft. 🙂

    Beantwoorden
  33. Sandra says:
    2 weken geleden

    Ik heb deze koekjes al meerdere keren gemaakt want ze zijn zo lekker (en heel snel op) Heb ze voor mijn schoonzusje met amandelmeel gemaakt in plaats van bloem zodat ze glutenvrij werden en op die manier waren ze ook erg lekker, zit dan een wat nootachtige smaak aan wat goed past bij de pure chocolade.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      2 weken geleden

      Wat leuk! Heb je 1:1 het bloem door amandelmeel vervangen? En werden het nog steeds crinkle cookies?

      Beantwoorden
      • Sandra says:
        1 week geleden

        Ja 1:1 vervangen en ze kwamen er precies hetzelfde uit

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          1 week geleden

          Wat goed zeg! Dank voor het delen!

          Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • NIEUW! Ik kan er nooit genoeg van krijgen om baksels met speculoos te maken, dus hier heb ik er weer eentje voor jullie: speculoos cake! Het is al even geleden dat ik deze fantastische cake bakte, maar het water loopt me spontaan weer in de mond dus misschien ga ik @laurasbakery.⁠ ⁠ #speculoos #cake #speculooscake #bakken' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/154299027_277856270597371_3383444249601757296_n.jpg?_nc_cat=104&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=XXYIO0DiYecAX96jGCj&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=2d502777732c5f6ea1bbbfa93ccd5b52&oe=6061040F' title='NIEUW! Ik kan er nooit genoeg van krijgen om baksels met speculoos te maken, dus hier heb ik er weer eentje voor jullie: speculoos cake! Het is al even geleden dat ik deze fantastische cake bakte, maar het water loopt me spontaan weer in de mond dus misschien ga ik 'm dit weekend ook wel weer bakken. Bij wie gaat deze cake ook op de bakplanning voor dit weekend? 😍⁠ ⁠ Het recept vind je vanaf vandaag op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #speculoos #cake #speculooscake #bakken'>
  • MUFFINS! Ik ben gek op muffins, dat zullen jullie inmiddels wel door hebben. Deze triple chocolate muffins zijn bijvoorbeeld ook zo zalig, die zou ik elke dag wel lusten.⁠
⁠
Elke vrijdagmiddag deel ik een aantal recepten in mijn stories om jullie wat bak inspiratie voor het weekend te geven en vandaag zullen deze in het teken staan van.. Muffins! Dus check mijn stories later vandaag als dat je als muziek in de oren klinkt 😉.⁠
⁠
Het recept van deze chocolade muffins vind je gewoon al op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #muffins #triplechocolate #bakinspiratie #chocolademuffins #bakken' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/154961493_942622139841535_2019984367802266002_n.jpg?_nc_cat=111&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=FhvI1zkQxscAX8uCjF7&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=3dd519424738fc7ce0eb28ebb7a3cd1c&oe=60601AA4' title='MUFFINS! Ik ben gek op muffins, dat zullen jullie inmiddels wel door hebben. Deze triple chocolate muffins zijn bijvoorbeeld ook zo zalig, die zou ik elke dag wel lusten.⁠ ⁠ Elke vrijdagmiddag deel ik een aantal recepten in mijn stories om jullie wat bak inspiratie voor het weekend te geven en vandaag zullen deze in het teken staan van.. Muffins! Dus check mijn stories later vandaag als dat je als muziek in de oren klinkt 😉.⁠ ⁠ Het recept van deze chocolade muffins vind je gewoon al op Laura's Bakery, even zoeken via de zoekbalk op de website. Link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #muffins #triplechocolate #bakinspiratie #chocolademuffins #bakken'>
  • Mijn fotostudio 😄📸! Waar ik in mijn vorige woning op iedere bakdag de woonkamer omtoverde tot fotostudio, heb ik tegenwoordig een kantoor aan huis. Inclusief fotostudio waar alles gelijk klaarstaat en dat is heerlijk!⁠
⁠
Ik moet wel toegeven dat ik de laatste paar maanden vrijwel alleen maar aan de keukentafel heb zitten werken terwijl ik van mijn kantoor een grote puinhoop had gemaakt. Deur dicht en niemand die het ziet. Ik kwam er eigenlijk alleen nog voor het maken van foto
  • NIEUW! Ik heb zo zitten smullen van dit hapje. De heerlijke combinatie van geitenkaas en spek in een knapperig jasje van bladerdeeg. En ze zijn ook nog eens ontzettend snel en makkelijk gemaakt.⁠
⁠
Het recept staat vanaf vandaag online, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#bladerdeeg #borrelhapje #geitenkaas #spek
  • HANDIGE BAKTIP! Wist je dat alle genoemde oventemperaturen op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #handigebaktips #madeleines #chocolatechips #oven #bakken' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/152786066_1178239109258975_4273695511538248470_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=ZoEeUxeMf9EAX-QqCaO&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=280181179e776b9486946ff921adfe00&oe=60617437' title='HANDIGE BAKTIP! Wist je dat alle genoemde oventemperaturen op Laura's Bakery zijn bedoeld voor een oven met boven- en onderwarmte? Als je op hetelucht bakt, zet dan de temperatuur van je oven 10-20% lager dan in mijn recepten vermeld staat.⁠ ⁠ Op Laurasbakery.nl onder het kopje 'Handige Baktips' vind je nog veel meer van dit soort nuttige informatie en tips. En als je graag de chocolate chip madeleines wilt maken, zoek deze dan even via de zoekbalk op het blog. Link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠ ⁠ #handigebaktips #madeleines #chocolatechips #oven #bakken'>
  • NIEUW! Op zoek naar lekkere geboorte hapjes of lekkernijen voor een babyshower? Vandaag vind je de leukste geboorte traktaties op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ Meteen een goeie tip voor iedereen die niet van muisjes houdt: deze kun je gemakkelijk vervangen door roze/blauwe sprinkles, M&M's of smarties.⁠ ⁠ #geboortetraktaties #babyshower #muisjes' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/152127985_2882611915309629_7551964590495549923_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=CoWtbSw7oHIAX_KvDSZ&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=d2e5614afe5986fd1bc5407d5a717df7&oe=605F1B1B' title='NIEUW! Op zoek naar lekkere geboorte hapjes of lekkernijen voor een babyshower? Vandaag vind je de leukste geboorte traktaties op Laura's Bakery, link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ Meteen een goeie tip voor iedereen die niet van muisjes houdt: deze kun je gemakkelijk vervangen door roze/blauwe sprinkles, M&M's of smarties.⁠ ⁠ #geboortetraktaties #babyshower #muisjes'>

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

No bake stroopwafel cheesecake

Snelle cinnamon rolls

Biscuit recept

Basisrecept vanillecake

Volgende Post
Speltbrood

Speltbrood

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent

Speculoos cake

27 februari 2021
Bladerdeeg geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

Bladerdeeg geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

24 februari 2021
Beschuit met muisjes baby truffels

De lekkerste geboorte traktaties

22 februari 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

Speculoos cake

door Laura Kieft-27 februari 2021-3

Het is denk ik alweer ruim een half jaar geleden dat ik deze fantastische speculoos cake bakte, maar het water loopt me nog steeds in de mond als ik er weer aan denk. Door het...

Bladerdeeg geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

door Laura Kieft-24 februari 2021-1

De geitenkaas liefhebbers weten vast dat dit ingrediënt heel goed combineert met spek. Ik bedacht daarom deze geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes. Ontzettend eenvoudig om te maken en nog lekkerder om te eten. Het makkelijkst is om zo’n...

De lekkerste geboorte traktaties

door Laura Kieft-22 februari 2021-2

Of het nu een babyshower, gender reveal of een kraamfeest is: baksel met muisjes staan in de periode rondom een baby centraal. Ik heb er zelf altijd veel plezier in om voor de babyshower van...

Klassieke kersenvlaai

door Laura Kieft-20 februari 2021-5

Voor de Bakstrijd van deze maand, met als thema vlaai, ben ik zelf natuurlijk ook aan de bak gegaan. Op het blog is al een rijstevlaai te vinden en een aardbeienvlaai, daarnaast staat er een...

Gender reveal cupcakes

door Laura Kieft-17 februari 2021-2

Er zijn veel leuke manieren om aan familie en vrienden het geslacht van je kind te onthullen, maar iets lekkers bakken is er daar zeker één van! Een tijdje terug maakte ik vrolijke piñata cupcakes...

Zelf vlaaien bakken – TIPS!

door Laura Kieft-15 februari 2021-0

Het is je vast niet ontgaan: deze maand worden er massaal vlaaien gebakken voor De Bakstrijd van februari. Voor iedereen die nog wel wat tips kan gebruiken voor het maken van deze heerlijke taart komt...

Brownies zonder chocolade (met cacao)

door Laura Kieft-13 februari 2021-15

Ik hoor je al denken: waarom zou ik brownies zonder chocolade willen maken? Nou, bijvoorbeeld omdat je geen chocolade in huis hebt, maar toch ontzettend graag brownies wilt bakken. Het is mij al vaker gebeurd....

Red velvet marmercake

door Laura Kieft-12 februari 2021-4

De eerste marmercake die ik ooit maakte (met vanille- en chocoladesmaak) deelde ik in mijn Basisbakboek. Ik zie dat de cake nog altijd erg populair is, want hij duikt regelmatig op in jullie thuisbaksels op Instagram....

Frambozen cheesecake wentelteefjes

door Laura Kieft-11 februari 2021-1

Ik ben gek op wentelteefjes. Simpel zijn met een beetje poedersuiker zijn ze al heerlijk, maar je kunt ook goed variëren met dit recept voor wentelteefjes. Zo maakte ik er rolletjes van en vulde ze...

Oreo cupcakes met aalbessen

door Laura Kieft-10 februari 2021-1

Het viel me op dat ik de laatste tijd ontzettend veel muffin-recepten hebt jullie heb gedeeld. Daar ben ik nu eenmaal dol op, maar cupcakes vind ik ook erg lekker. Deze Oreo cupcakes met aalbessen...

Red velvet poffertjes spiesjes

door Laura Kieft-09 februari 2021-0

Poffertjes zijn niet alleen ontzettend lekker om met een beetje poedersuiker en roomboter naar binnen te smikkelen, maar je kunt er nog veel meer lekkere creaties mee maken. Deze gezellige spiesjes zijn daar een mooi...

Valentijn bakinspiratie met chocola

door Laura's Bakery-08 februari 2021-1

We starten met een nieuwe themaweek bij Laura’s Bakery: Valentijn! Een ideaal Valentijnsrecept bestaat uit chocola, rood fruit en natuurlijk een hoop liefde. Ik help je op weg met dit overzicht voor Valentijn bakinspiratie. Bijvoorbeeld...

Stokbrood met kruidenboter en kaas

door Laura Kieft-05 februari 2021-2

We hebben vast allemaal al eens zo’n stokbrood met kruidenboter uit de supermarkt in de oven geschoven met als resultaat sneetjes brood die doordrenkt zijn met kruidenboter. Klinkt misschien niet lekker, maar ik ben er...

Oreo botercrème

door Laura Kieft-03 februari 2021-10

Een recept voor Oreo botercrème staat al bijna 5 jaar online, maar het staat verstopt in het artikel voor Oreo taart waardoor het niet goed te vinden was. En omdat ik niemand zo’n fantastische lekkere...

De Bakstrijd: februari 2021

door Laura Kieft-01 februari 2021-1

We zijn de eerste Bakstrijd van 2021 goed begonnen! Wat een heerlijke broden heb ik voorbij zien komen, zo leuk allemaal. Ik heb er lang over na moeten denken om de twee winnaars te kiezen,...

Volkoren ontbijtkoek uit PUUR ZOET

door Laura Kieft-30 januari 2021-24

Vandaag deel ik een heerlijk recept voor volkoren ontbijtkoek uit het bewuste bakboek PUUR ZOET van Mariette met jullie. Een ongelofelijk lekkere ontbijtkoek die gemaakt is met volkorenmeel. Los van de dadels en de appelstroop...

Vegetarische mini loempia’s

door Laura Kieft-29 januari 2021-2

Perfect voor bij de zelfgemaakte sweet chili saus van vorige week: vegetarische mini loempia’s! Waar ik eerder al loempia’s uit de oven met jullie deelde, heb ik deze juist wel gefrituurd. Met een kleine aanpassing...

10 lekkere bananenbrood recepten

door Laura Kieft-25 januari 2021-0

De laatste tijd heb ik steeds vaker zin in een lekker bananenbrood als tussendoortje. Ideaal, want meestal heb ik wel een paar plakjes in de vriezer liggen! En het leukste is dat er veel variatie...

Volkoren appel-kaneel pancakes

door Laura Kieft-23 januari 2021-4

Het maken van volkoren appel-kaneel pancakes stond al zo’n 3 maanden op mijn lijst en een paar weken geleden kwam het er dan ein-de-lijk van. Het is weer een experiment om te kijken wat je...

Sweet chili saus

door Laura Kieft-22 januari 2021-4

Ik was er vroeger niet dol op, maar tegenwoordig staat er altijd een fles sweet chili saus in de kast. Sterker nog, sinds kort staat daar een fles met zelfgemaakte sweet chili saus bij. Nooit...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 115
  • 116
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan