Cakerol met hazelnootpasta, vanillecrème en frambozen

Gepost: 6 april 2013 Laatst bewerkt: 18 februari 2024
Cakerol met hazelnootpasta, vanillecrème en frambozen

Met de konijnen cupcakes gaf ik jullie al een sneak preview van het cupcakes boekje dat eind april in de winkel (Action) ligt. Deze heerlijke cakerol met hazelnootpasta, vanillecrème en frambozen geeft jullie een preview van het taarten boekje! Deze lekkere rol zal naast een hoop andere heerlijke en mooie taarten in het boekje komen te staan. Ik kan niet wachten tot jullie alle taarten en cupcakes kunnen zien! Voor nu: ga snel aan de slag met deze rol want hij is echt heel erg lekker!

Met dit recept kun je eindeloos variëren. Gebruik bijvoorbeeld jam in plaats van hazelnootpasta en geef een lekker smaakje aan de crème of gebruik juist slagroom. Vervang de frambozen door jouw favoriete fruit en je hebt een compleet andere rol.

BAKTIP: Met een siliconen bakmat kan je de cake eenvoudig oprollen.

cakerol-2a
cakerol-4a
cakerol-5a
cakerol-6a
cakerol-3a

 

CAKEROL MET HAZELNOOTPASTA, VANILLECRÈME EN FRAMBOZEN

Opslaan
Recept afdrukken

4 van 1 stem

Cakerol met hazelnootpasta, vanillecrème en frambozen

Machtig maar o zo lekker: een cakerol met hazelnootpasta, vanillecrème en frambozen.
Porties: 12 personen

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 120 gram suiker
  • 8 gram vanillesuiker
  • 90 gram bloem
  • 30 gram maïzena
  • 1 portie vanillecrème
  • 300 gram hazelnootpasta
  • 125 gram frambozen
  • poedersuiker en pure chocola ter decoratie
  • De bakplaat dient in ieder geval 30×40 cm te zijn (of gebruik de Lékué giftset)

Instructies

  • Mix de eieren en suiker schuimig en luchtig, hiervoor moet je ongeveer 10 minuten mixen.
  • Zeef de bloem en maïzena en voeg dit toe aan het luchtige mengsel. Spatel het er voorzichtig doorheen tot alles is opgenomen.
  • Giet het mengsel op een ingevette en met bakpapier beklede bakplaat (of de mat van de giftset).
  • Bak op 175 °C (boven- en onderwarmte) de cake in 20 minuten gaar. In de tussentijd kun je vast de vanillecrème maken.
  • Laat de plak cake afkoelen. Indien je zo’n siliconen mat hebt kun je hem hierop af laten koelen. Als je hem op de bakplaat hebt gebakken, ga dan als volgt te werk: Bestrooi een vel bakpapier met wat suiker en stort hier de plak cake op. Verwijder het bakpapier van de cake (die je meegebakken hebt) en leg de mooiste kant van de cake naar beneden.
  • Nu is het tijd om de cake te vullen. Smeer eerst een laagje hazelnootpasta over de cake gevolgd door een laag vanillecrème. Verdeel de frambozen als laatst over de cake.
  • Rol de cake voorzichtig op en snij van beide kanten een stukje af, zo zijn de zijkanten mooi recht. Leg de cakerol op een schaal en strooi er poedersuiker overheen. Smelt de chocola en doe deze in een spuitzakje, knip het puntje ervan af en spuit de chocola over de cakerol.
Bewaren

Dit is geen cake om lang te bewaren en af en toe een plakje van te snijden. Wel perfect om aan de visite te serveren en de volgende dag nog het laatste overgebleven plakje opsmikkelen. Bewaren kan in de koelkast.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

52 reacties

  1. Brenda (Kookt) schreef:

    Daar is ie! 🙂 Ik sla hem op.
    Liggen ze eind april al in de winkel? Tof zeg!
    Ik ga dan zeker even langs de Action 😉 Ben geen grote bakfanaat en ben niet zo precies in decoreren, maar misschien dat ik het met jouw boekjes wel aandurf..

  2. Daphne schreef:

    Oooh, wat een mooie cakerol! Ziet er heerlijk uit!!

  3. Wauw dat is echt GAAF, ik sla hem op en ga het ook eens proberen

  4. Hazel Hardijzer schreef:

    Prachtig!! Ziet er lekker uit!

  5. Carla Vos schreef:

    Hallo,

    Vandaag lekker aan het bakken geweest uit jou boekje!
    Waaronder de hazelnoot schuim taart en ook deze cakerol.
    Helaas lukte het mij niet om de cake te rollen

    1. Marieke schreef:

      Je moet de cake uit de oven direct op een theedoek storten die je bestrooid hebt met fijne kristalsuiker. Dan rol je hem met de theedoek op en laat hem zo afkoelen. Dan scheurt of breekt hij niet meer. Ik bak hem ook 15 min ipv 20

  6. Carla Vos schreef:

    Hallo,

    Vandaag lekker aan het bakken geweest uit jou boekje!
    Waaronder de hazelnoot schuim taart en ook deze cakerol.
    Helaas lukte het mij niet om de cake te rollen

  7. Janine schreef:

    Hey Laura, dank voor het recept! Hoe kan je de cake het best bewaren? Of is in 1x opeten een beter idee? Groetjes Janine

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dit is geen cake om lang te bewaren en af en toe een plakje van te snijden. Wel perfect om aan de visite te serveren en de volgende dag nog het laatste overgebleven plakje opsmikkelen. Bewaren kan in de koelkast.
      Liefs, Laura

  8. Chantal schreef:

    Goede morgen Laura,
    Merry christmas,

    Vanmorgen hele ochtend in de weer geweest om de mooie cakerol te maken.
    Helaas hoe lekker hij er uit zag, zo’n fiasco is het geworden…
    Cakerol niet te rollen. Ziet er niet uit, haha.
    Dus nu maar gauw smikkelen, voordat de visite mijn creatie ziet.

    Groetjes Chantal

    1. Jolanda schreef:

      Hij was heerlijk! En goed gelukt! Opgerold met bakpapier daar wat suiker op gestrooid zoals in de beschrijving staat. Wel de oventempratuur 20 graden lager gezet omdat ik een heteluchtoven heb, dit scheelt vast en zeker met de zachtheid of scheuren van de cake. Voor ons voor herhaling vatbaar!

  9. Destoky Ludo schreef:

    Goede morgen allemaal
    eerst en vooral Laura en andere mensen de beste wensen voor 2014 en een heel goede gezondheid en vel bak plezier
    zo ik heb de cake gisteren gemaakt en ik moet zegen voor de eerste keer is me dat heel goed gelukt en hij is heeeeeeel lekker
    ik wil je bedanken voor het recept ik ga zekers nog wat andere recepten maken
    Van harte bedankt Laura
    Vriendelijke groeten
    Destoky Ludo

  10. Sydney schreef:

    Ik dacht dat je de cake,na het bakken moest oprollen en dan af laten koelen..dan uitrollen,vullen en weer oprollen…..of zie ik dat verkeerd?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat kan ook, die techniek wordt meestal gebruikt als je het direct op de plaat bakt. Met deze mat kun je ook prima later de rol pas oprollen.

  11. Sydney schreef:

    Nou de cakerol is gemaakt en opgegeten! Ik heb hem zelf gemaakt met aardbeienjam en verse aardbeien. Wat was hij heeeeeerlijk!

    Alleen kreeg ik de cake ook niet goed opgerold, Hij scheurde al een beetje toen ik hem oprolde net uit de oven en toen ik hem vulde en oprolde was er geen ontkomen meer aan; hij scheurde helemaal open. Dus helaas niet zo representatief in z’n geheel, in stukken gesneden en op een bordje zag je nog wel een mooie rol.

    Maar de smaak; voortreffelijk!

  12. serena wiesenekker schreef:

    Hoi Laura

    Morgen ben ik jarig. Ik zag deze in een boek staan van jou en dacht o die ziet er lekker uit, die ga ik maken.
    Ik ben er nu mee bezig met zeer benieuwd wat mijn gasten morgen ervan vinden.

    Groetjes,
    Serena

  13. Lola schreef:

    Beste Laura,
    wij hebben de cakerol uit geprobeerd en het was erg lekker! Helaas was hij wel gescheurd (de cake) en ik las hierboven dat dat een veel voorkomend probleem is. Het zou fijn zijn als u een filmpje maakt van het rollen van de cake, want zo snap ik beter hoe het moet. Ik hoop dat u wat kunt met mijn tips.

    vriendelijke groet Lola

    1. Laura's Bakery schreef:

      Hoi Lola,
      Ik zal je idee onthouden. Misschien kun je voor nu al even op youtube zoeken, daar staat vast wel al iets op 🙂

  14. Medine Simsek schreef:

    Het is nu 2014, april is geweest, Ik snap je alleen niet helemaal.. Heb je een kookboek in de Action liggen nu??

    1. Laura's Bakery schreef:

      Hoi Medine, nee dat was vorig jaar. De boekjes zijn naar mijn weten inmiddels allemaal uitverkocht.

  15. miranda van eekelen schreef:

    Vandaag gemaakt, vanavond lekker opspullen, ben benieuwd!
    HEt oprollen ging prima! Ik heb hem warm opgerold in bakpapier tot ie afgekoeld was en daarna de vulling en nogmaals oprollen! Gevuld met mandarijn ipv framboos.

  16. Esther schreef:

    Hoi!
    Ik vind hazelnoot niet zo lekker, dus zou ik die creme kunnen vervangen door aardbeienjam? Of wordt de cakerol dan te nat? En moet ik die dan onder de vanillecreme doen?
    Groetjes Esther

    1. Laura's Bakery schreef:

      Je kunt prima aardbeienjam gebruiken. Het maakt niet heel veel uit welke je als eerste smeert. De jam kan ook een beetje in het biscuit trekken, ook erg lekker 😉

  17. geja schreef:

    Ik heb deze cake-rol vandaag gemaakt,met banketbakkersroom en frambozen.
    Prima gelukt dankzij de bakmat van de Action ging het oprollen zonder scheuren
    Heerlijk bij de koffie (thee kan natuurlijk ook

  18. twan schreef:

    Heerlijk ik heb hem gemaakt en het was lekker
    Het was best makkelijk maar je moet het goed doen
    Dag

  19. Jenneke schreef:

    Hoi Laura,
    Hoe moet ik de vanille creme maken?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Als je op het linkje klikt ga je naar het recept toe, zal hem hier ook nog even zetten: http://www.laurasbakery.nl/basis/basisrecept-vanillecreme/

  20. Lorraine schreef:

    Hoi Laura,
    Zou je deze cakerol ook glutenvrij kunnen maken? En voor wat moet ik de bloem dan vervangen?
    Groetjes Lorraine

    1. Laura schreef:

      Je kunt eens in dit overzicht met vervangers kijken: http://www.handigebaktips.nl/vervangers-voor-bloem/

  21. Marleen schreef:

    Hoi Laura,

    De cake ziet er heerlijk uit! Ik heb deze cake set ooit gekregen, maar nog nooit gebruikt ,schande! Maar nu wil ik hem van het weekend gebruiken en mijn vraag was: vet jij deze bakmat ook in?

    Groetjes,

    Marleen

    1. Laura schreef:

      Nee ik vet hem niet in, doe ik eigenlijk nooit met siliconen 🙂 Veel plezier met maken!

  22. Tinka schreef:

    ik stuitte op deze fantastische cakerol! ik wil deze graag maken voor eerste kerstdag om mee te nemen. kan ik de cakerol de middag van te voren maken in de koelkast bewaren en de volgende dag meenemen? of neemt dat de smaak weg?

    1. Laura schreef:

      Dat kan heel goed, dek hem wel goed af als je hem in de koelkast bewaart.

  23. Ingrid schreef:

    Hallo,
    ik heb het recept gisteren gebruikt voor de cakeroll maar het smaakte heel erg naar ei, het voelde ook wat rubberig aan na het bakken. Zou het ook met 4 eieren kunnen?

    1. Laura schreef:

      heb je misschien L eieren gebruikt, alle recepten zijn namelijk op M formaat gebaseerd.

      1. Ingrid schreef:

        Nee het waren m eieren. Ik ga het over een poosje nog maar eens proberen met een ei minder.

  24. Charlotte schreef:

    Hoi Laura,

    Na wat zoekwerk lijkt het mij leuk om deze rol te gaan maken, alleen werkt het linkje niet naar de vanillecreme. Klopt dit? Heb je een vervangend recept/tip wat te gebruiken?

    Wacht je reactie af, alvast bedankt,
    Charlotte

    1. Laura Kieft schreef:

      Ik heb het linkje inmiddels aangepast, dit is de juiste: http://www.laurasbakery.nl/basisrecept-vanillecreme/

  25. Saida schreef:

    Dag Laura,
    Kan je citroensap toevoegen aan botercreme voor, en hoeveel zodat het niet zuur wordt?

    Groetjes,
    Saida

    1. Laura Kieft schreef:

      Ik zou dan eerder citroenrasp toevoegen. Citroensap kan te veel invloed hebben op de dikte van je crème of het laten schiften. Rasp zou ik dan toevoegen naar smaak.

  26. Saida schreef:

    *voor de smaak

  27. klaske schreef:

    Gisteren gemaakt met aarbeien patroon aan de buitenkant en uiteraard verse aarbeien van binnen in een witte creme vulling. Ik vond de cake maken op deze manier prettig zonder het geklooi van eiwitten. Het patroon die ik eerder had aangebracht van aardbeien omringt met roosjes super mooi geworden. Leuk
    voor oma haar verjaardag ze zal wel opkijken.

  28. Mila schreef:

    Hallo Laura,

    Kan ik ook 10 gram cacaopoeder vervangen voor bloem?

    1. Mila schreef:

      Om een chocolade cake te maken zeg maar.

    2. Lian van Rens schreef:

      Hoe je een chocolade biscuit maakt lees je hier: https://www.laurasbakery.nl/chocoladebiscuit/

  29. klaske schreef:

    Hey hoi Laura even een kleine klacht zodra ik kom kijken hier op de website komt er een lap reclame van de lotto te voorschijn. Dat betekend scrollen want het halve beeld is gevuld en is zeer irritant. Ik weet nu al te vertellen dat veel mensen hier aan zullen storen en niet meer terug keren naar jou website kan je hier iets aan doen?

    (((( :

  30. Anna schreef:

    Ik heb deze cakerol ook geprobeerd maar hij was veel te nat. Ik kon hem niet oprollen en ook niet terug uitrollen want bleef langs alle kanten plakken aan het bakpapier. Waarom is mijn cakerol zo nat? Ik had er nogthans in geprikt en het satéstokje kwam er droog uit.

    1. Laura Kieft schreef:

      Misschien heeft hij in jouw oven net even wat langer nodig.

  31. Hennie Greuter schreef:

    Beste Laura,
    Een vraagje. Mijn cakerol ziet er goed uit. Alleen verdwijnt (smelt) de poedersuiker zo snel. De volgende dag zie je hier niets meer van. Heb je ook een tip.
    Hennie Greuter

    1. Laura's Bakery schreef:

      Daar heb ik helaas geen tip voor. Behalve zo snel mogelijk de rol opeten 😉

  32. cathérine schreef:

    twee vraagjes, is het lekker om wat bloem weg te laten en amandelmeel toe te voegen?
    of verandert de structuur hier helemaal door?
    Inden ik op zondag deze wil serveren, kan ik hem op zaterdag maken zonder dat hij helemaal uitdroogt? Zal hij nog lekker zijn?

    1. Laura Kieft schreef:

      Zou ik in dit geval niet doen, het is namelijk een biscuitlaag en amandel maakt dat een stuk zwaarder. En zaterdag maken kan prima hoor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept