Vandaag staan er vrolijke hapjes op de planning: cranberry bladerdeeg molentjes! Of ze nu zijn gemaakt van fondant, koekdeeg of bladerdeeg. Ik vind molentjes in deze vorm altijd erg leuk. En ik heb weer cranberries gebruikt. Ik had je aan het begin van de advent al gezegd dat je dit jaar veel cranberries voorbij zou zien komen nietwaar? Deze cranberry molentjes zijn niet moeilijk om te maken en zijn ook nog eens snel klaar, ideaal. Serveer ze bij de thee of met een bolletje ijs als dessert, ze zullen zeker in de smaak vallen!
BAKTIP: Om de bladerdeeg molentjes met ei te bestrijken gebruik ik zelf het liefst een siliconen bakkwast, omdat deze makkelijk schoon te maken zijn en vaatwasserbestendig zijn.
Cranberry bladerdeeg molentjes
Ingrediënten
- 4 plakjes bladerdeeg
- paar flinke eetlepels cranberry compote
- ei, geklutst
- suiker
Instructies
-
Snij elk plakje bladerdeeg in 4 vierkantjes. Met een theelepeltje schep je in het midden van elk vierkantje een beetje cranberry compote.
-
Met een scherp mesje snij je vanaf de punten richting het midden, snij niet helemaal door!
-
Vouw 4 hoekjes om en om naar binnen (zie foto) en knijp de puntjes boven het midden samen.
-
Smeer de bladerdeeg molentjes in met het ei en strooi er wat suiker over.
-
Bak de cranberry hapjes in 12-14 minuten op 225 °C (boven- en onderwarmte).
Waar zou jij deze cranberry bladerdeeg molentjes bij serveren?
HEERLIJK:) Ik ga ze maken voor ontbijt Kerst Ochtend:) Merry Christmas Laura.
Groetjes uit Cali.
Superleuk die molentjes! Die ga ik een keer met een hartige vulling maken.
Wauw, super leuk hoeje daar die molentjes van bebt gemaakt!
Wat een. Superleuk en lekker idee Laura. Ik ben elke dag weer benieuwd wat er nu weerv voor lekkers in mijn mailbox verschijnt. Bladerdeeg met cranberries in plaats van appels is zo kerst! Heerlijk.
Wat zien ze er leuk uit!
Deze ga ik zeker onthouden, ze zien er zo prachtig uit!
Het vouwwerk leek me van tevoren een uitdaging maar na jouw handige foto ga ik me er zeker aan wagen! Ook een idee om een hartige variant mee te maken denk ik zo!
Groetjes Emma
Vanmiddag gemaakt en geproeft 😉 Erg lekker! Zelf heb ik zwarte bessen compote gebruikt wat ook prima smaakt.
Mooie foto’s zeg !!
Zeker een leuk idee .
in plaats van cranberry compotte kan je natuurlijk van alles verzinnen .
Zomaak ik van perziken , aarbeien , bessen en alle vruchten jam wat een welkomen afwisseling is . Laura dankjewel voor de ideeen .
De cranberry compotte hebben we dit jaar veel voorbij zien komen. Ik vond het altijd al heerlijk maar wat een leuke en lekkere recepten heb je ermee gemaakt. Zo ook deze bladerdeeg hapjes. Leuk, lekker en mooi en prachtig op de foto gezet.
Liefs, mam ♥
Hallo Laura,
Ik heb een vraag, ik wil deze in hartige vorm maken voor de kerst.
Kan ik deze van te voren maken? En wanneer ik ze opdien even opwarmen weer?
Hoor het graag, wij doen namelijk een lopend buffet met kerst, dus is het handig als ik beetje kan voorwerken
Zeker, hier lees je alles over het bewaren en voorbereiden van bladerdeeg hapjes: http://www.handigebaktips.nl/bladerdeeg-hapjes-bewaren/
Ik ben een leek, maar wou dit wel eens maken
bladerdeeg vers van aldi, gedaan zoals recept, echter bladerdeeg is niet gerezen blijft plat, wat doe ik fout
Had je wel echt bladerdeeg en niet een ander soort deeg? Ik ben niet bekend met het bladerdeeg van Aldi, dus het zou ook daar aan kunnen liggen.
Hoi kan dit ook met gewoon jam?
Superleuk idee!!!
Groetjes
Ja hoor, moet lukken.