Cranberry bladerdeeg molentjes

Gepost: 23 december 2014 Laatst bewerkt: 21 september 2023
25

cranberry bladerdeeg molentjes

Vandaag staan er vrolijke hapjes op de planning: cranberry bladerdeeg molentjes! Of ze nu zijn gemaakt van fondant, koekdeeg of bladerdeeg. Ik vind molentjes in deze vorm altijd erg leuk. En ik heb weer cranberries gebruikt. Ik had je aan het begin van de advent al gezegd dat je dit jaar veel cranberries voorbij zou zien komen nietwaar? Deze cranberry molentjes zijn niet moeilijk om te maken en zijn ook nog eens snel klaar, ideaal. Serveer ze bij de thee of met een bolletje ijs als dessert, ze zullen zeker in de smaak vallen!

BAKTIP: Om de bladerdeeg molentjes met ei te bestrijken gebruik ik zelf het liefst een siliconen bakkwast, omdat deze makkelijk schoon te maken zijn en vaatwasserbestendig zijn.

 

cranberry bladerdeeg molentjes

cranberry bladerdeeg molentjes

cranberry bladerdeeg molentjes

CRANBERRY BLADERDEEG MOLENTJES maken

Recept afdrukken

5 van 1 stem

Cranberry bladerdeeg molentjes

Een snel en eenvoudig kerstrecept: cranberry bladerdeeg molentjes. Serveer ze bij de thee of als dessert met een bolletje ijs. Ze zijn altijd lekker!
Porties: 16 stuks

Ingrediënten

Instructies

  • Snij elk plakje bladerdeeg in 4 vierkantjes. Met een theelepeltje schep je in het midden van elk vierkantje een beetje cranberry compote.
  • Met een scherp mesje snij je vanaf de punten richting het midden, snij niet helemaal door!
  • Vouw 4 hoekjes om en om naar binnen (zie foto) en knijp de puntjes boven het midden samen.
  • Smeer de bladerdeeg molentjes in met het ei en strooi er wat suiker over.
  • Bak de cranberry hapjes in 12-14 minuten op 225 °C (boven- en onderwarmte).
Bewaren

In dit artikel vind je meer informatie over hoe je bladerdeeg hapjes kunt bewaren en voorbereiden.

cranberry bladerdeeg molentjes

Waar zou jij deze cranberry bladerdeeg molentjes bij serveren?

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

17 reacties

  1. Elly van Dongen schreef:

    HEERLIJK:) Ik ga ze maken voor ontbijt Kerst Ochtend:) Merry Christmas Laura.
    Groetjes uit Cali.

  2. Linda Delichef schreef:

    Superleuk die molentjes! Die ga ik een keer met een hartige vulling maken.

  3. Wauw, super leuk hoeje daar die molentjes van bebt gemaakt!

  4. Andrea - 4pure schreef:

    Wat een. Superleuk en lekker idee Laura. Ik ben elke dag weer benieuwd wat er nu weerv voor lekkers in mijn mailbox verschijnt. Bladerdeeg met cranberries in plaats van appels is zo kerst! Heerlijk.

  5. Margot schreef:

    Wat zien ze er leuk uit!

  6. Emma schreef:

    Deze ga ik zeker onthouden, ze zien er zo prachtig uit!
    Het vouwwerk leek me van tevoren een uitdaging maar na jouw handige foto ga ik me er zeker aan wagen! Ook een idee om een hartige variant mee te maken denk ik zo!

    Groetjes Emma

  7. Elvira schreef:

    Vanmiddag gemaakt en geproeft 😉 Erg lekker! Zelf heb ik zwarte bessen compote gebruikt wat ook prima smaakt.

  8. Marijke schreef:

    Mooie foto’s zeg !!

  9. Henk Hogervorst schreef:

    Zeker een leuk idee .
    in plaats van cranberry compotte kan je natuurlijk van alles verzinnen .
    Zomaak ik van perziken , aarbeien , bessen en alle vruchten jam wat een welkomen afwisseling is . Laura dankjewel voor de ideeen .

  10. Joke schreef:

    De cranberry compotte hebben we dit jaar veel voorbij zien komen. Ik vond het altijd al heerlijk maar wat een leuke en lekkere recepten heb je ermee gemaakt. Zo ook deze bladerdeeg hapjes. Leuk, lekker en mooi en prachtig op de foto gezet.

    Liefs, mam ♥

  11. Annn schreef:

    Hallo Laura,

    Ik heb een vraag, ik wil deze in hartige vorm maken voor de kerst.
    Kan ik deze van te voren maken? En wanneer ik ze opdien even opwarmen weer?

    Hoor het graag, wij doen namelijk een lopend buffet met kerst, dus is het handig als ik beetje kan voorwerken

    1. Laura schreef:

      Zeker, hier lees je alles over het bewaren en voorbereiden van bladerdeeg hapjes: http://www.handigebaktips.nl/bladerdeeg-hapjes-bewaren/

  12. Danny schreef:

    Ik ben een leek, maar wou dit wel eens maken
    bladerdeeg vers van aldi, gedaan zoals recept, echter bladerdeeg is niet gerezen blijft plat, wat doe ik fout

    1. Laura schreef:

      Had je wel echt bladerdeeg en niet een ander soort deeg? Ik ben niet bekend met het bladerdeeg van Aldi, dus het zou ook daar aan kunnen liggen.

  13. Angelique schreef:

    Hoi kan dit ook met gewoon jam?
    Superleuk idee!!!

    Groetjes

    1. Laura Kieft schreef:

      Ja hoor, moet lukken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *