Warme appeltaart wraps

13 september 2017
43

Door Lian – Ik struin regelmatig Pinterest af op zoek naar lekkere plaatjes. Bij het zien van iets lekkers weet ik eigenlijk altijd wel hoe ik dat dan zelf kan maken. Zo ook toen ik op zoek ging naar recept ideeën voor wraps met gerookte zalm en toen een plaatje tegenkwam van zoete wraps met een appelvulling. Ik wist gelijk dat ik iets soortgelijks wilde maken en ik kon eigenlijk ook niet wachten om dit met jullie hier op het blog te delen. Het maken van deze warme appeltaart wraps, of enchiladas zoals de eigenlijke benaming zou moeten zijn, is al een feest op zichzelf. Denk de geur en smaak van warme appeltaart, maar dan zoveel sneller klaar. 

Het concept van zoete tortilla’s is leuk, want we zijn zo gewend om wraps voor hartige recepten te gebruiken. Laura heeft echter al eens eerder laten zien dat het kan met deze zoete tortilla chips. Vandaag ga ik je opnieuw laten zien hoe je tortilla’s voor een zoet gerecht kunt gebruiken met mijn recept voor appeltaart wraps.

Warme appeltaart wraps

In plaats van hartige wraps, kunnen zoete wraps ook ontzettend lekker zijn. Kijk maar naar deze warme appeltaart wraps!
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 2 grote tortilla’s (of 4 kleine)
  • 3 appels
  • 2 el fijne kristalsuiker
  • 1 tl kaneel
  • klontje ongezoutenroomboter
  • 1 ei (m)
  • kaneelsuiker

Instructies

  • Vet een ovenschaal in en verwarm de oven voor op 200 °C (boven- en onderwarmte).
  • Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd in kleine blokjes. Doe de appels met de suiker en het kaneel in een kommetje en roer door elkaar totdat alles goed vermengd is.
  • Doe de roomboter in een pan en laat smelten op middelhoog vuur. Voeg nu de appels toe bak tot de appels zachter zijn en de suiker met kaneel een stroperig geheel is geworden.
  • Leg de wraps op een bord en verdeel de warme appels over de tortilla’s. Zorg ervoor dat de appels aan een kant van de wrap liggen, zodat je ze eenvoudig als een sigaar kunt oprollen. Leg de opgerolde tortilla’s met de vouw naar beneden in een ingevette ovenschaal.
  • Klop het ei los en strijk hiermee de tortilla’s in. Strooi nu wat kaneelsuiker over de opgerolde tortilla’s heen voor een knapperig korstje.
  • Zet de warme appeltaart wraps voor 5-10 minuten in de oven en serveer de wraps warm met een bolletje ijs of toef slagroom.
Tips

Voor extra smeuïgheid doe je een beetje lekkere karamelsaus over de appeltaart tortilla’s heen. Iets dat ik vergeten was om aan te denken toen ik ze op de foto ging zetten.

Heb jij ooit overwogen om iets zoets te maken met wraps?

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Lian van Rens

Lian is groot fan van de Amerikaanse keuken en ze is vooral gek op brownies, cheesecake en cinnamon rolls. Favoriete bezigheid als het regent? Verschillende variaties chocolate chip koekjes bakken.

10 reacties

  1. Josephine schreef:

    Ooh dat ziet er lekker uit, en het klinkt heel makkelijk! Echt iets om vandaag te maken nu het buiten zo waait. En ik heb alles in huis… 😀

  2. Simone schreef:

    Zit in een strandhuisje en wilde zalm wraps maken. Gooi het plan om….. het worden warme appelwraps. Heb al dagen zin in appeltaart maar heb geen faciliteiten hier. Deze wraps gaan lukken. Dank voor het delen van het idee?

  3. Carla schreef:

    Wat een leuk idee, het is simpel, ziet er verrukkelijk uit en nu weet ik eindelijk wat je de volgende dag van overgebleven wraps kan maken! Super!
    Xus,
    Car

  4. Lianne schreef:

    Ohhh, wat een heerlijk idee! ♥ Zoete wraps klinken ook wel heel lekker.

  5. Dit klinkt goed! Deze combinatie zou je niet zo direct bedenken, maar als ik dit zo zie, moet het wel lekker zijn!

  6. Hanny schreef:

    Vanavond gemaakt, was erg lekker.

  7. Margriet schreef:

    Vandaag deze wraps als toetje gemaakt. We hadden nog wraps over uit een verpakking en nog appels. Geweldig! Mijn vriend en ik vond het inderdaad op Apfelstrudel lijken. Verrukkelijk.! 🙂

  8. Ria blommers schreef:

    Hoi op hoeveel graden moet de oven voor die 10minuten?

    1. Stephanie schreef:

      200 graden staat er, al zou ik persoonlijk iets minder doen. 🙂

      1. Laura Kieft schreef:

        Bij een heteluchtoven minder, anders gewoon zoals in het recept staat voor het beste resultaat 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *