appeltaart ijshoorntjes

18 augustus 2018 Laatst bewerkt: 25 augustus 2023
29

APPELTAART IJSHOORNTJES

Een paar jaar geleden maakte ik kwarktaart ijshoorntjes, die vind ik nog steeds ontzettend leuk. Jullie ook, want toen ik ze laatst via Facebook deelde werd er enthousiast gereageerd. Daarom bedacht ik dat ik een nieuw soort hoorntje wilde maken, dit werden appeltaart ijshoorntjes. Het ijshoorntje vervangt het deeg, en de vulling bereid je vlot in een pannetje. Hoef je het alleen nog maar in de hoorntjes te scheppen en eventueel af te toppen met slagroom en/of ijs. Hoe lekker (en snel!) is dat? Ook een prima lekkernij om op de camping te maken, al snel zullen ze bij je tent of caravan in de rij staan 😉 .

BAKTIP: Om eenvoudig het klokhuis van appels te verwijderen gebruik ik een appelboor. Deze appelboor is erg stevig en vaatwasserbestendig.

 

APPELTAART IJSHOORNTJES

APPELTAART IJSHOORNTJES

APPELTAART IJSHOORNTJES
Recept afdrukken
5 van 1 stem

Appeltaart ijshoorntjes

Deze appeltaart ijshoorntjes zijn perfect voor de zomer, maar eigenlijk gedurende het hele jaar. Ze zijn ontzettend snel te maken en heel erg lekker!
Porties: 6 stuks (ongeveer)

Ingrediënten

 • 1 grote appel
 • 1 el suiker
 • 0,5 - 1 tl kaneel
 • 75 gram noten
 • 6 ijshoorntjes
 • Slagroom (opgeklopt)

Instructies

 • Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd hem in kleine blokjes. Voeg de suiker, kaneel en noten toe en zet het vuur laag aan. Blijf roeren tot de appeltjes zacht beginnen te worden en een beetje karamelliseren.
 • Je kunt het gelijk warm in de hoorntjes scheppen, maar ik vind het lekkerder om het af te laten koelen tot kamertemperatuur. Belangrijk is dat je de hoorntjes pas vult wanneer je ze wilt serveren, anders zullen ze zacht worden.
 • Vul de hoorntjes tot de rand met het appelmengsel en maak het af met een toefje slagroom.

Tips

 • Bewaren: direct serveren of hoorntje en vullingen los van elkaar bewaren.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

6 reacties

 1. Marja schreef:

  Hoi Laura,
  Dit lijkt me erg lekker en makkelijk even klaar te maken voor b.v. onverwachte gasten oid. Alleen vraag ik me een ding altijd af. Hoe kom je aan die hoorntjes? Ik zie ze nooit bij de supermarkt. Vraag je aan de ijscoman of je er een aantal kan kopen of, ….nou ja hoe dan ook. Hoe kom ik aan ijshoorntjes?
  Alvast bedankt en tot een volgende keer.
  Een fantastisch weekendgewenst en een hartelijke groet,
  Marja

  1. Marianne schreef:

   Als je een persoons bodempjes (van bijv. sloffendeeg) in de diepvries hebt kun je deze met deze lekkere appeltjes vullen.

   1. Marloes schreef:

    Oa de AH verkoopt ijshoorntjes.
    Ze liggen bij de bakproducten.
    Dit kan alleen per filiaal verschillen.

  2. Laura Kieft schreef:

   Ik koop ze gewoon bij AH, liggen soms bij het ijs, maar ook altijd op de bakafdeling (onderop ergens).

 2. Marja schreef:

  Hoi,
  Ik zal nog eens heel goed kijken dan bij AH, maar bij mijn weten heb ik ze daar nog nooit gezien! Inderdaad misschien meer onderop kijken??
  Bedankt voor alle info. Een fijne week allemaal en tot een volgende keer.
  Een hartelijke groet,
  Marja

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *