Vuurwerk Koekjes

28 december 2013 Laatst bewerkt: 5 december 2023
11

vuurwerk koekjes 1a

Kerst is weer voorbij en over een paar dagen is kondigt de volgende feestdag zich alweer aan: oud en nieuw. Speciaal voor deze dag ging ik met koekjes aan de slag wat resulteerde in deze leuke vuurwerk koekjes. Voor iedereen die de oliebollen wel eens wil afwisselen met een ander zoet hapje is dit een leuk idee. Ze staan ook nog eens hartstikke feestelijk op een grote schaal tussen de glazen champagne. Wil jij ook wel eens iets anders op tafel hebben staan dit jaar? Kijk dan snel verder zodat je dit weekend gelijk aan de slag kunt.

BAKTIP: Voor het maken van deze koekjes gebruikte ik een vallende ster uitsteker en een gewone ster uitsteker

 

vuurwerk koekjes 2a

vuurwerk koekjes 3a

VUURWERK KOEKJES maken

Recept afdrukken

5 van 1 stem

Vuurwerk koekjes

Een duidelijke how to voor vuurwerk koekjes, zo kun jij ook aan de slag voor oud en nieuw.
Porties: 30 koekjes

Ingrediënten

 • (Vallende) ster koekjes (suikerkoekjes recept)
 • Royal Icing (recept)
 • 4 x spuitmondje #2 (Wilton)
 • 4 spuitzakken + adapters

Deze kleuren icing heb je nodig

 • wit
 • rood = Americolor tulip red + Americolor maroon
 • geel = Wilton golden yellow
 • donkerblauw = Americolor Navy Blue + drupje Americolor Super Black

Instructies

 • Bak de koekjes, het is handig om dit al een dag van te voren te doen.
 • De icing moet wat dunner gemaakt worden zodat je de 20-seconden icing krijgt, met het recept maak je namelijk stevige icing. In dit artikel lees je alles over de verschillende soorten icing. Als de icing de juiste dikte heeft verdeel je deze over schaaltjes om ze in de juiste kleuren te maken. Vul de spuitzakken met de gekleurde icing.
 • Voorzie als eerste al je koekjes van een laag blauwe icing en laat dit goed drogen. Het is handig om dit bijvoorbeeld al een dag van te voren te doen.
 • Om sterretjes te maken plaats je een flinke druppel icing op je koekje. Met een cocktailprikker maak je er ‘punten’ aan. Zet de prikker in het midden van de stip en trek deze naar buiten, zo trek je de icing mee en vormt er een punt aan de stip. Doe dit rondom zodat er een soort ster ontstaat. Met de andere kleuren icing maak je vervolgens wat boogjes, zo is het net echt vuurwerk.
 • Voor de grote koekjes maakte ik meerdere sterretjes op een koekje en zette ik ook nog wat kleine stipjes tussendoor om het extra speels te maken. Hierin kun je elke keer weer variëren, geen een koekje hoeft hetzelfde te zijn.
Tips

Je koekjes worden door de icing een beetje zacht. Dat vind ik zelf wel lekker in combinatie met het knapperige laagje icing, maar je kunt je koekjes weer heel eenvoudig knapperig maken. Hoe? Dat lees je hier!
Bewaren

Alles over het bewaren van de koekjes lees je hier!

vuurwerk koekjes 4a

Ga jij ook koekjes maken voor oud en nieuw? Of heb je liever alleen maar oliebollen?

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

2 reacties

 1. Kimberly schreef:

  Dit ziet er weer zo vrolijk en lekker uit! Ik moet nog maar een keer spuitzakken kopen 😀

 2. Jacqueline schreef:

  Je baksels zien er altijd zo leuk uit. Ik zou graag bakken, maar moet dan een glutenvrije variant maken én ik moet oppassen voor mijn lijn…..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *