Italiaanse bol met geitenkaas en Parmaham

Gepost: 22 mei 2017 Laatst bewerkt: 7 januari 2023
22

Doordeweeks zijn mijn ontbijt en lunch altijd vrij simpel. ’s Ochtends begin ik altijd met een kommetje yoghurt, fruit en cruesli.  Met de lunch varieer ik meestal wel iets meer, denk aan beschuitjes, crackers of een broodje als basis. Ook het beleg houd ik altijd eenvoudig. In het weekend daarentegen neem ik wel echt meer tijd, vooral voor de lunch. Ik woon praktisch naast de bakker en daar haal ik dus regelmatig lekkere broodjes voor de lunch. Vooral op de Italiaanse bol in hun assortiment ben ik gek, daar maak ik graag een lekkere lunch mee. Dit keer belegde ik mijn Italiaanse bol met geitenkaas en Parmaham.

Bij het beleggen van dit broodje testte ik de nieuwe Becel met walnootolie uit. Terwijl ik in Rome was, zat mijn zusje in mijn huis en zij heeft netjes alle ontvangen foodpost in de (koel)kast gezet. In mijn koelkast stond een stapeltje van drie nieuwe kuipjes Becel waar ik nieuwsgierig naar was. Het zijn 100% plantaardige spreads zonder conserveermiddelen (en daarmee dus ook lactosevrij) met toevoeging van verschillende soorten olie. De walnootolie dus, maar er zijn er ook nog twee varianten met kokos- en amandelolie en avocado- en limoenolie.

Stiekem was ik behoorlijk sceptisch, want is een smaakje nu echt wel nodig en belangrijker: proef je daar nog wel iets van terug als het beleg erop zit? Hoogste tijd om te testen dus! Ik deed dat al eerder in de week met een simpel belegd broodje (het was immers nog geen weekend 😉 ) en was verrast dat je de smaak daadwerkelijk subtiel bleef proeven. In het weekend pakte ik groter uit met een rijk belegd broodje.

Recept afdrukken

Nog geen beoordeling

Italiaanse bol met geitenkaas en Parmaham

Inspiratie nodig voor een lekker belegd broodje? Deze Italiaanse bol met geitenkaas en Parmaham is zeker een aanrader.
Porties: 1 broodje

Ingrediënten

 • Italiaanse bol
 • Becel met walnootolie
 • Parmaham
 • geitenkaas
 • zongedroogde tomaatjes
 • walnoten
 • rucola

Instructies

 • De bereiding is simpel en hoef ik jullie eigenlijk niet uit te leggen natuurlijk. Voor de vorm gaan we er in razendsnel tempo doorheen.
 • Snijd je broodje door en besmeer deze met Becel met walnootolie. Leg een plakje Parmaham op het broodje, gevolgd door geitenkaas. Gebruik hier zoveel van als je zelf wilt. Maak het af met wat zongedroogde tomaatjes, walnoten en rucola.
 • That’s it, je kunt aan tafel!
Bewaren

Een Italiaanse bol kan 2-3 dagen bewaard worden in een afgesloten trommel.

Mijn oordeel

En dan willen jullie nu natuurlijk weten of je die Becel met walnootolie ook echt nog proeft? Bij dit broodje minder dan bij mijn broodje met alleen hagelslag of een plakje kaas, daar zal ik heel eerlijk over zijn. Op zich niet heel gek omdat er een paar zeer uitgesproken smaken tussen zitten bij het beleg, maar bij een hap van de rand waar nog wat minder beleg zat proefde ik het wel weer terug. Als je dit smeersel echt voor de smaak wilt gebruiken, raad ik je aan het beleg iets simpeler en neutraler te houden of een dikkere laag op je brood te smeren.

Of misschien zelfs niet beleggen en gewoon zelf heerlijk brood bakken dat zo lekker is dat het weinig meer nodig heeft. Zo zou je de Becel met kokos- en amandelolie kunnen combineren met een zelfgebakken brioche. Degene met avocado- en limoenolie zou goed passen bij mijn recept voor het gemarmerd kaas-tomatenbrood. Mocht je nu ook nieuwsgierig zijn, dan zijn de nieuwe kuipjes van Becel al verkrijgbaar in de supermarkt, je vindt ze bij de andere Becel producten.

Wat is jouw favoriete broodje om mee te lunchen?

Dit artikel is in samenwerking met Becel gemaakt, lees mijn disclaimer voor meer informatie.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

3 reacties

 1. Helaas ben ik niet zo’n fan van geitenkaas, maar smaakt ook lekker in combinatie met een andere kaassoort denk ik 🙂

  1. Laura Kieft schreef:

   Zeker, mozzarella zou in dit geval ook heerlijk zijn 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *