Zelf knapperige toastjes maken

6 april 2018
45

Door Lian – Zoveel borrelhapjes al op het blog, maar eigenlijk nog niet de basis. Daarom werd het tijd om jullie te laten zien hoe je zelf knapperige toastjes kunt maken. Het is zo eenvoudig en de smaak is zoveel beter dan de toastjes uit de supermarkt. Ik vond ze zo lekker dat ik ze zelfs zonder topping kon eten. Nu ik weet hoe ik ze zelf kan maken en hoe lekker dat ze zijn, ga ik ze zeker weten vaker maken. Ook een leuk idee als je nog een afbakstokbrood over hebt na een barbecue of ander feestje. Maak ze vandaag nog en je hebt er het hele weekend plezier van.

Knapperige toastjes

Toastjes kun je natuurlijk makkelijk in de winkel kopen. Maar knapperige toastjes zelf maken is veel lekkerder!
VOOR 30-35 TOASTJES

Ingrediënten

  • 1 afbakstokbrood
  • olijfolie
  • snufje zout

Ter variatie

  • teentje knoflook
  • Italiaanse kruiden
  • uienpoeder
  • paprikapoeder

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 °C (boven- en onderwarmte) en snijd je afbakstokbrood met een scherp mes in schijfjes van 1 cm in dikte. Doe in een kommetje voldoende olijfolie en bestrijk de schijfjes stokbrood aan beide kanten met een dun laagje olie. Plaats de stokbroodschijfjes op een bakplaat.
  • Strooi een klein beetje zout over het brood en bak in 15 minuten knapperig en goudbruin. Laat afkoelen op een rooster en serveer bij de borrel.

Italiaanse toastjes

  • Voor een kruidige twist snijd je een teentje knoflook doormidden en wrijf je hiermee over het brood nadat je deze hebt ingesmeerd met olijfolie. Strooi er een klein beetje Italiaanse kruiden en het snufje zout overheen. Bak in 15 minuten knapperig en goudbruin.

Paprika toastjes

  • Strooi de toastjes na het insmeren in met wat uienpoeder en een klein beetje paprikapoeder. Voorzie het brood van het snufje zout en bak in 15 minuten knapperig en goudbruin.
  • Deze knapperige toastjes kun je van tevoren bereiden, want ze zijn zelfs na een aantal dagen nog lekker krokant. Ik deed de test en had na vier dagen nog steeds knapperige toastjes. Ik betwijfel echter dat ze zo lang zullen blijven liggen, want na een borrelavondje zijn hier de toastjes altijd op.
Bewaren

Maak je de toastjes van tevoren, bewaar ze dan in een afgesloten trommel. Ze blijven enkele dagen goed.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Lian van Rens

Lian is groot fan van de Amerikaanse keuken en ze is vooral gek op brownies, cheesecake en cinnamon rolls. Favoriete bezigheid als het regent? Verschillende variaties chocolate chip koekjes bakken.

1 reactie

  1. Altijd handig dit soort makkelijke en vooral lekkere recepten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet geOpenbaareerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *